Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
Kāzas bez tradicionālajām svinībām
Mīļotais mani ir bildinājis un sākam pamazām domāt par kāzu rīkošanu!
Tā kā ar finansēm tā pašvakāk, domājam, ka varētu iztikt bez svinībām viesu namā. Tikai baznīca un šampānietis ar uzkodām un kūku pēc ceremonijas. Pēc tam, iespējams, ar vecākiem varētu kaut kur pasēdēt un tālāk varbūt doties kāzu ceļojumā. Šobrīd ir tikai sākuma idejas un neesam pat vēl datumu izdomājuši.
Lūdzu, padalieties ar savu pieredzi šāda veida kāzās. Varbūt pašām bijušas vai apmeklējušas citu šādi rīkotas kāzas. Jums varbūt ir kādi ieteikumi, priekšlikumi. Arī par vietu - kur varētu salaulāties un tad tuvumā uzrīkot šampanieša dzeršanu.
Ļoti priecāšos par katru ieteikumu un padalīšanos pieredzē
Mums arī būs kāzas bez tradicionālajām svinībām viesu namā. Vairāk nevis finanšu dēļ, bet gan tāpēc, ka tas nesaista. Es ceru, ka nevienu neaizvainošu, bet mums abiem ar līgavaini tas viss liekas baigais balagāns. Bet gribas vienkārši, sirsnīgi un skaisti. Mums būs ceremonija baznīcā, pēc tās svinīgas pusdienas restorānā, pēc kurām četratā ar vedējiem dosimies mazajā kāzu ceļojumā un nakšņosim kādā skaistā spa viesnīcā.
Riga, Krustabaznica Teikaa. Bet isteniba uzreiz saku - tur ir ari kkadi baptisti vai vecticibnieki,kas partver cilvekus un megina sarunat pilnas ausis ar savam lietam. Man draugs bija pagasvasar iegajis un uzduraas uz viniem. Ta ka nem vera - ja nu tomer velies klasiska stila visu :) bez extram ;P
Paldies visiem par atbildēm! :)
rozaa - kurā baznīcā viņi precējās?
Peerlite, cik skaisti! piekritu pati ar! Jo patiesibaa skaisti ir gan ta, gan taa, bet galvenais, lai jums ir pa pratam! lai tiesam nepaliek kada neliela nozela sirds dzilumos, jo doma ir tacu-tas tikai 1x muzaa!
Bet baibina123 - varu padalities, ka bija musu draugiem pirms kada laika. Vini precejas baznica,pasi pasi tuvakie draugi un vecaki. Pec tam baznicas darzaa tika iedzerts sampanietis ar visiem un piradzini. Pec tam tikai vini ar vedejiem un soferi un fotografu devas kaazu izbrauciena/celojuma pa Latvijas arem :) un pec tam nakts pilii. tikai prieks viniem. Otra rita viniem soferis atbrauc pakal un viss. Liekas,tik vienkarsi, bet esot bijis looti sirsnigi un tikai prieks viniem! un tagad ir bildes un ari video no baznicas ceremonijas-taas ir visas galvenas emocijas!
pastāstīšu,kā man gāja ar pārdomām par šo tēmu.
Es biju par ceremoniju baznīcā, šampanieti ar viesiem un fotosesiju divatā. Viss. (varbūt vakariņas ar vecākiem)
Vīrs vēlējās ar viesu namu, dejām, dzīvo mūziku, spēlēm utt.
Finanses.....sākumā viss nelikās tik rožaini, bet,kad reāli sākām visu darīt, daudz ko paši izdarījām, uz atlaidēm iegādājāmies. Un pat draugi un vecāki bez lūguma - viens nopirka daļu no alkohola, cits iedeva savu zeltu gredzeniem. Saproti, neticami,bet aizvien no jauna pavērās n-tās durvis nez no kurienes.
Tad,kad pienāca kāzu diena.....es sapratu,ka TAM VISAM BIJA JĒGA - tas bija fantastiski - nosvinēt ar ģimeni un dažiem draugiem (25cilv), viesu nams, mičošana, guldināšana.... - lai nav tā,kā ik dienā,kad aizej uz kafejnīcu.
saproti,tas piepildīja visu šo dienu ar emocijām. radīja tādu pilnīgumu.
Lai kādu variantu Tu izvēlētos, mēģini izdarīt tā,lai tomēr nepaliek mieles,tāda nožēla kkur dziļi sirdī
Piekrītu Duujai, pie kam vēl alkohols nāk klāt, atrakciju izmaksas utt... Tas viss sanāk stipri dārgi pat īpaši nešikojot... Man jau kā reiz gribējās tādas mazās mierīgās kāzas, bet nu mans vīrs gribēja tradicionālas, tādēļ piekritu. Bet man nudien pavisam būtu pieticis tikai salaulāties un ar tuvāko ģimeni aiziet uz kādu restūzīti pusdienās... Tā kā, ja jūs abi esat uz viena viļņa, noteikti neieteiktu pakļauties spiedienam rīkot tradicionālas kāzas, lai pēc tam nebūtu jānožēlo un jāiebrauc parādos...Arī mazas kāzas var sarīkot mīļas un sirsnīgas.
Daļēji piekrītu par kleitu, ziediem, foto u.t.t., kas būs gan mazās, gan lielās kāzās, bet tomēr tieši ēdināšana un guldināšana paņem kāzu budžeta "lauvas tiesu". Par laulību vietu - viss atkarīgs no vēlmēm - vai tā ir baznīca vai dzimtsarakstu nodaļa, pilsēta vai lauki? DZN Rīgā, Rūpniecības ielā 12 ir ziemasdārzs, kur var dzert šampanieti un ēst kūku. Bija jāsamaksā kaut kāda naudiņa (neatceros precīzi, bet nebija liela, šķiet kādi padsmit lati) un tad nodaļas darbinieki uzliek glāzes šampanietim, kūkas piederumus. as tāds pavisam pa lēto variants, bet smuki tur ir.
Zeee taisnība, mums sākumā bija doma dažus cilvēkus tik aicināt, bet finansiāli neko nemaina 30 vai 50 cilvēki, jo kleita, auto, foto, video, ziedi......... jau no cilvēku skaita nemainās!
A ja tikai salaulāties tā smuki, iesaku Jelgavas DzN, viņi laulā gan izremontētā muzejā, gan Jelgavas svētās trīsvienības baznīcas tornī, abās vietās var vienoties ar resotrānu Silva, kas smuki sagatavos uzkodas/ šamapnieti/ torti un apkalopos cilvēkus.
Es ieteiktu tā -
no sākuma saliec budžetu tā, kas būtu tuvu jūsu sapņu kāzām.
Pēctam saliec budžetu Tevis minētajam variantam.
Es no sākuma arī biju domājusi, ka svinēsim divatā, bet liekot budžetu sapratu, ka nav nozīmes, mēs divatā, vai lielā barā kleitu gribu tādu, kādu gribu, līgavaini apģērbt smuki gribu, kāzu auto gribu, labu fotogrāfu gribu, pēctam kaut kur pasēdēt gribu un torti arī gribu.. Rezultātā summa savācās ievērojama. Sapratām, ka pieliekot vēl 1/2 no jau izveidotā budžeta varam tomēr paaicināt viesus un tomēr nosvinēt kopā ar tuvākajiem.