Kāzu plānošana
Kāzu tradīcijas
"Atpirkšanās" no vārtu licējiem
Vai jūs kaut ko gatavojāt iespējamiem vārtu licējiem? Ko vienkārši iedevāt alkohola pudeles (kādas?), vai kaut ko sevišķi gatavojāt?
Es ja godīgi līdz šim par to nedomāju, vai tiešām vienmēr tādi ir?? Mums nekas tāds nav plānots speciāli, bet tādi bieži gadās, ka sveši cilvēki taisa un nelaiž jaunlaulātos??
Jaunlaulātie paši to nekad negatavo. Bieži arī no viesiem vārtus uztaisa.
Gadās arī ka populārākajās precību vietās aktīvākajā kāzu laikā pat saviešas "profesionālie" vārtu licēji, kas pelna pudeles vakara tusiņiem liekot darīt visādus uzdevumus. Vismaz to novērojām māsas kāzās, kad pie viena muzeja aleju slēdza visiem jaunlaulātajiem.
Tā ka kaut kas mašīnas salonā noteikti jāpaņem, citādi var iziet visādi.
Kad es biju līgavas māsa savai draudzenei un visur jaunlaulātajiem braucām līdzi, toreiz paveicās, ka nekādu iepriekš nezināmu vārtu organizatoru nebija :D Neesmu iepriekš ar ne ko tādu saskārusies...
Lūk, šī lieta mani reāli baida. Mēs negribam pildīt kaut kādus pilnīgi stulbus uzdevumus no kaut kādiem pilnīgiem svešiniekiem(mūsu viesi un vedēji neko tādu netaisīs, jo zin mūsu attieksmi un to, ka nevēlamies tādas lietas savā dienā).
Lai gan - mūsu vieta nav no populārajām svinību vietām. Varbūt paveiksies un neviens neuzradīsies.
Mums kāzas bija diezgan nesezonā (maija sākumā) un ļoti daudz apkārt nebraukājām, tāpēc nekādu vārtu licēju nebija. No viesiem jau iepriekš deleģējām pāris atbildīgos mūsu sagaidīšanai, lai izdomā kaut ko foršu, un nav nekādu nevēlamu pārsteigumu - viss bija lieliski, nevis mums lika kaut ko darīt, bet gan viesi bija uzveduši gatves deju :) Cik nu pēdējos gados esmu bijusi kāzās, ne ar kādiem svešiem vārtu licējiem nav nācies saskarties.
Tas būtībā ir vedēju uzdevums - "atšaudīties" no nevēlamiem pašdarbniekiem. Neredzu iemesla gatavot kaut kādas īpašās veltes, pietiek ar pāris pudelēm dzērienu un konfekšu maisiņu vai šokolādi. Kādu dāvanu der turēt pa rokai gadījumam, ja ierodas "čigāni", mūs pārsteidza gandrīz nesagatavotus, bet vedēji ātri saorganizēja konfektes un šampanieti.
Mana kāzu apmeklēšanas pieredze rāda, ka viesi paši visbiežāk pirms viesu nama uztaisa kādus vārtus, tad arī iedod kaut ko - parasti šampanieti, kādu pīrādziņu (skaisti noformētu)... kā vedējmāte rēķinos labāk ar kādiem 3 vārtiem - šampanietis vai vīns un pīrādziņi. labāk tā nekā nekā. BET ja to dara kādi svešinieki (kā nereti arī notiek, ja redz, ka brauc jaunais pāris), tad vedēji ir tiesīgi arī atteikt vārtus, ja redz, ka nav ne normālu uzdevumu, ne padomāts par to.
Man jau šķiet,ka tas ir vedēju uzdevums sarūpēt kādu atpirkšanās lietu, bet mums kāzās nebija padomāts :D
bija fotosesija vienā no Rīgas parkiem, un,kad devāmies prom, tad 2 tādi jautrie, bet nu tādi padzērāju tipa vīrieši sadevās rokās un aizšķērsoja mums ceļu :D
Bijām bariņš, pārējie apjuka, es ātri uzprasīju vai vienai no draudzenēm nav cigarešu paciņa ( mums reāli nekā nebija, šampīti izdzērām visu un arī apēdām visu, pilnīgi tukšas rokas :D), tad nu dabūja pilnu cigarešu paciņu, un bija laimīgi. uzreiz pēctam 3 bērni sadevās rokās un nelaida garām, tiem iedevu 2 eur, lai sadala uz visiem un tad jau ātri laidāmies tālāk. Vairāk neviens īsti nepiesējās, bet nu, vasarā būsim vedēji un laicīgi sagatvošu pāris mazos šampīšu un saldumus ar speciālu kāzu etiķeti, lai ir ko iedot, savādāk diezgan neveikli bija.
Mēs kāzās bijām sagatavojuši - šokolādītes un saldumus, ja ir bērni un arī ko stiprāku (mazās pudelītes). Viss bija salikts koferī, ārā spīdēja tikai lentītes.