Kāzu plānošana
Kāzu materiāli
Superbalvas par dalību atrakcijās
Sveikas meitenes!
Būtu jauki, ja šeit varētu topošās un esošās sieviņas padalīties domās/ pieredzē ko dāvināt viesiem par dalību atrakcijās.:) Varbūt kaut kas noskatīts citu kāzās... Gribās jau lai dāvanas liek pasmaidīt, uzjautrināt, palikt par piemiņu vai vnk ir noderīgas.:) Varbūt kādai ir zināma super vietiņa kur var nopirkt kaut ko interesantu par saprātīgām naudiņām.:)
Biju kāzās, kur viesiem par dalību konkursos vai uzvaru deva konfektes uz kociņa, tādas lielas, vai cukurgailīti... garšīga balva un visiem patikās....
Vēl ir redzēts, ka dāvina mazas lietiņas gan noderīgas, gan nē, bet kuras tik vienkārši nevar uzzminēt, kas tas tāds ir.....piemēram, zemene, kuru ataisot iegūsti iepirkuma maisu, manuprāt, noderīgi un interesanti, tējas sietiņš sirds formā (noderīgs)...tādus sīkumus var sapirkt alandeko (bet dārgi,laikam sanāks) var kādās bāzēs skatīties....
Par tiem noderīgajiem sīkumiem mans viedoklis ir...hmmm... labāk visas balviņas lai ir vienādas, gaumīgas un izlietojamas, nekā pirkt kaudzi ar dīvainām lietām (piemēram, 6 krāsu vaska krītiņi, plastmasas ūdenspistoles, tauriņu ķeramie tīkli un tamlīdzīgas mantas), kuras viesi pēc tam nezina, kur likt. Man arī no dažādām kāzām bija savākušies šadi nieki, kuriem praktiskā pielietojuma nebija vispār, bet, tai pat laikā, dīvaini bija mest laukā. Nesen saņēmos un visu izmetu.... būtu bijusi priecīgāka par gaumīgi iesaiņotām pāris končām vai to pašu cukurgailīti.
Laba ideja par tām lielajām končām uz kociņa.... Es vel ieraudziju veikalā lielas kārtis 4 reiz lielākas kā parastās,ir vel redzētas A4 izmērā,domāju tādas vel nopirkt kad redzēšu.
Paldies aallmmeerraa25 un Sajumi par lieliskām idejām. Noteikti kaut ko no Jūsu ieteiktā izmantošu.:)
Noelle, cik cilvēki tik viedokļi.Man tas mērķis ir nevis apdāvināt viesus , bet tieši apbalvot par dalību. :)
Katram savs viedoklis, bet mans, acīmredzot, nav pareizs, vai ne? :)
Nav jau starpība - dāvana vai balva - tā tik un tā ir lieta, kas tā vai citādi nonāk viesa īpašumā.
Es pateicu no sava subjkektīvā KĀZU VIESA viedokļa, ka man tās dīvainās balvas nepatīk un tas ir MANS viedoklis.
Ja Tu ar prieku iesi un meklēsi tauriņķeramos tīklus, svilpītes un plastmasas policista žetonus, ko dot balvās viesiem, tās taču ir Tavas tiesības. Un man prieks, ka Tevi tas kāzu organizēšanas procesā iepriecinās - pozitīvo vajag :) Un es pieņemu, ka būs liela daļa viesu, kam tas liksies forši. Ja es būtu Tavs viesis, man tas nepatiktu, bet es, protams, neskrietu pie Tevis un neteiktu: "Kety, kam Tu tik nederīgas balvas izvēlējies?", bet vienkārši pēc pasākuma to nepaņemtu līdzi vai izmestu ārā, jo man nav ko ar tādām lietām iesākt :)
Vai tad es teicu, ka Tavs viedoklis ir nepareizs? Un vai vispār tas varbūt pareizs vai nepareizs?! Pati taču teici, ka tas ir tavs subjektīvais viedoklis. Un es jau neko citu, ka tieši Jūsu subjektīvos viedokļus gribēju dzirdēt.:) Es vnk šo padarīšanu iztēlojos savādāk, tikai tāpēc personīgi man Tevis piedāvātais variants neder.:)
Mani nomoka jautájums, ká bútu labák ar sím dávanám/balvám atrakcijám.
Visas vienádas iepirkt vai tomér katru citádáku, vai vismaz tikai pa 2-3 vienádám, bet vairákus variantus?
Lúdzu, viedoklus!
Jāņem arī vērā tas, kādas atrakcijas ir paredzētas - tad var piemeklēt attiecīgas balvas
manuprāt, dažādas balvas ir interesantak
Man ir doma balvās likt šampanieti ar mūsu etiķetēm. Tā kā uz galda mums būs restorāna šampanietis, tad īpašo šampanieti ar mūsu etiķetēm varēs dabūt tikai kā balvu vai izpirkumu vārtos. Iespējams, ideja transformēsies, un šampanieša vietā būs pašu brūvēts liķieris. Man kā viesim šāda balva patiktu labāk par pieminētajām ūdenspistolēm un tauriņķeramajiem. Manuprāt, vienmēr ir jāvadās no tāda aspekta, ka citam jādāvina tas, ko pašam gribas saņemt dāvanā.
Var dāvināt končas un šampi (jo var izlietot) un tuvākajiem viesiem - krūzes ar apdruku, jo tās jau paliek un aizņem vietu. Forši būtu arī saņemt mazas medus burciņas, bet tas sanāktu padārgi. Piespraudes, knupīši utt. mums nonāca miskastē, jo nav bērnu, kam tādi štruntiņi varētu interesēt. :)
Katrā ziņā mans princips - balvās jābūt izlietojamām lietām, kas neaizņems vietu viesu mājās. Varbūt vienīgi vecākiem un tuvākajiem draugiem var dāvināt kaut ko ar kāzu simboliku, jo citiem visbiežāk tas ir vienkārši apgrūtinājums.
Šobrīd mans saraksts izskatās sekojoši (protams līdz tai dienai vēl būs 100 un 1 korekcija:)):
Ēdamās/ dzēramās (ar mūsu etiķetēm):
1. Končas (lielās uz kociņa, cukurgailīši u.tml.);
2. Šokolādes medaļas;
3. Sausiņi
4. Sukādes
5. Barankas
6. Mazās medus burciņas
7. Mazās šampanieša pudeles
'Krāmi' (ar mūsu novēlējumiem/ foto/ vai 'dzīves gudrībām':)):
1. Magnēti
2. Galda spēlītes
3. Nozīmītes
4. Krūzes
mazās šampanieša un vīna pudeles ar jaunā pāra etiķeti! uzreiz ari ka suvenirs, nav bezpersonisks sīkums, neizmaksā dārgi!
Tādas lietiņas kā aallmmeerraa25 ieminēja ieprikuam somiņu zemenē un sirdsformas tējassietiņus var nopirkt veikalā TIGER,ir Rīgā , kur un kas ir atrodams mājas lapā http://www.tigershop.lv/
Sen vairs nedalos pieredzē vai novērojumos,agrāk ik katrai sniedzu noderīgas konsultācijas. Pie tam neesmu tāda vienīgā, kas vairs forumā nediskutē. Vienkārši - bieži gadījies, ka vēlies kā labāk, bet pretī saņem, labākajā gadījumā - neko. Ļoti retu reizi kāds pasaka "paldies".
Šoreiz paviam īss ieteikums - ja vēlaties pasniegt balvas par dalību konkursos vai citiem īpašiem nopelniem, tad gatavojiet katru balvu citādāku, neko vienādu nevajag. Kāpēc? Tāpēc, ka visbiežāk konkursos piedalās vieni un tie paši viesi un viņiem nepaliek stimuls... atkal balvā saņemot vienādu balvu. Manā praksē ir bijuši gadījumi, kad JP neuztic balcvu iegādi man pašai, bet vēlas paši iepirkt, kas sanāk tik vai tā dārgāk. Un tad no nekulturālākiem (cimperlīgākiem) viesiem ir dzirdēts pārmetums - "kur es tādu pašu likšu", "man jau viena tāda ir" u.tm.l. Es parasti cenšos balvas piesaistīt konrētiem konkursiem, ja ir doma, balvām ar humora piesitienu un tāpēc katrai balvai jāpiedomā zemteksts - kāpēc dāvinu šo nieku.
Man fascinēja Kety nosauktās balvas, tikai visām piedomātu zemtekstu, piem. magnētam, lai līp klāt meitas (puiši) - neprecētiem vai tml.
Par to zemtekstu gluži manas domas.:) Būs šī nianse jāizrunā ar vakaru vadītāju, lai padomā kā šo visu apspēlēt. It kā nav uz muti kritis, bet labāk visu izrunāt lai pēc tam nebūtu vilšanās...
Dāvanas es laikam arī izvēlētos pati iepirkt, bet protams iepriekš pakonsultētos ar vakara vadītāju (mūsu vakara vadītājs citas opcijas nemaz nepiedāvāja, uzreiz teica, ka dāvanas mums būs jāpērk pašiem, viņš var tikai pakonsultēt).