Kāzu plānošana
Kāzu materiāli
Ko darījāt pašas?
Čav meitenes, velos zināt ko esat savām rokām taisījušas kāzām un cik laika aizńēma? Piemēram ielūgumi, dekorācijas utml. :) Plānoju taisīt pati gan ielūgumus, gan dekorācijas, idejas łoti daudz, pēc kāzām visu atklāšu arī!!!
VISU taisīju pati. Sākot no ielūgumiem, beidzot ar galda kartēm, dāvaniņām, auto "ceļa maisiņiem" katrai mašīnai, pat lentes mašīnām man bija nevis parastas, bet šūtas no vairakām kārtām ar speciāli pasūtītām dekoratīvajām pogām. Īsi sakot - ieguldīju ļoti lielu darbu. Arī svinību vietas dekorācijas pati taisīju (ziedu kompozīciju mums nebija). Bija vērts censties! Viesi to novērtēja. :)
Nepateikšu, cik laika tas aizņēma, jo darīju visu pakāpeniski, protams, tuvojoties kāzām, tempi pieauga, lai paspētu, bet labāk visu sākt laicīgi! :)
Mums bija līdzīgi kā Dior!
Daudz ko paši darījām...īpaši jau es...
Tāpat-no ielūgumiem līdz dāvaniņām, telpu dekoriem (kur mums ar praktiski ziedu nebija), auto lentām, glāzēm pirmajam šampanietiem utt.
palēnām ,savlaicīgi...bija lietiņas ,kam bija noteikts laiks,kad jā but gatvām, bija lietiņas,ko varēju pavilkt garumā...tik cik kāzu datums ierobežoja... bet viss jau atkarīgs ko vēlaties, cik tas ir sarežģiti un cik ātri tiekat pie kārotajiem materiāliem...
es ar visu darīju pati:) tik galda kartes un ielīgumus uzticēju prodesionālim:)
ziedu kopozīcijas mums nebija_bet gan baltās koka kastēs(paši sitām kopā,krāsojām un stādijām) auga zāle.. galda celiņus šuvu..entos origamī putniņus lociju pati..beigās jau palīgus nācās saukt___beigās pārcentos ar putniņiem,jo vesela kaste (apmēram 200gb) palika neizmantoti un tagad glabājās nākošjaiem svētkiem..Vāzes(cilindrus 70cm augstus) vedām no Vācijas kuros bija saliktas Lillijas(ielūgumā tika norādīts krāsa un ziedus kādus vēlamies saņemt_BALTO LILLIJU KĀzAS)..divu krāsu piespraudītes viesiem ar 2viem zelta gredzentiņiem kas karājās aukliņā..divu krāsu un dazāda platuma auto bantes..ziedu kaisītājas groziņš,sveču burciņas,mūsu glāzes un citi sīkumi..
nekā daudz mums nebija_ieturējām gaumīgu minimālismu_ no dekorācijām ,bet laiku tā pat viss aizņēma un prasīja lieeelu pacietību..bet gandarījums vēl šodien ir par paveikto:)
Mēs arī taisījām visu paši. Un taisījām kopā ar vīru. Viņam arī bija pāris labas idejas. Taisījām ielūgumus, galda kartītes, kuras bija, kā maza kastīte, kurā iekša bija katram viesim nozīmīte ar vārdu. Nozīmītes protams, ka sūtījām, bet maketus taisījām paši. Tā sanāca gandrīz uz pusi letāk. Vēl taisījām paši savas glāzes, uz galda mazās vāzītes izdekorējām pāši. Priekš dekorācijām sataisījām pom-pomus no zīdpapīra, balonu laicīgi no ebay pasūtījām.
Ak dievs, taadas malaciites. Es jau sabijos ka buushu taada viena pati, jo es arii gandriiz pilniigi visu taisiishu :) ceru ka man arii visi novertees :)
Es pati daudz ko taisiiju. save the date video, ieluugumus, ( maajaslaspu, kur regjistreeties arii pati saliku kopaa) izdomaaju visas dekoracijas, daudz kas mainiijas peedeejaa briidii, jo taa kaa nedziivojam LV gandriiz visaadas taads dekor lietas dariijam divas nedeeljas pirms kaazaam kad ieradaamies. Viesiem piespraudiites tematiskaas, muusu bizlju kolaazjas , dazjaadas atrakcijas kaa fotouzdevumi (saprinteeti uz kartinjaam) ceremonijas vietas dekori (muma bija aaraa) dazjaadas lietinjas , uzraksti iekshaa un viesu graamats vietaa iespeeja visiem izveidot kolaazju. Man gan ajatziist ka ljoti daudz manas gadu kraataas idejas izplaika, laika truukuma deelj un pirms kaazu stresa deelj.(jo paaris dienas pirms kaazaam iestaajas " ai man pie akajs , gribu atpuusteis un izbaudiit sho laiku" ) Aaa un es pati kaazu riitaa taisiiju arii sev puskji un vainadzinju. Galvenais ko iesaku liigavinjaam, kuras visu taisa pashas, nodeligjeet uzticamus, vai vislabaak algotu civleeku kas visu uzliek kaa vajag, un zin visu liidz siikaakai detaljai, jo man sanaaca taa ka sarunaatie paliigi nokaveeja un beigaas es veel kaazu dienas viduu bik dabuuju papuuceeties pie sevis par lampinjaam nevietaa :D Un arii shis tas palika kastee neiznjemts.
Jo aatraak saak taisiit, jo labaak. Es taisu galda dekoraacijas, t.sk. galdinju numurus, telpas dekoraacijas + visaadas glaazes, vaazes, svechturus utt. ko likt uz saanu galdiem, kur staavees uzkodas, baarinsh, daavanas, viesu graamata utt. Viesu graamatu, kartinju kasti, ieluugumus un noraades un ziimes, kaa arii seedvietu pie galdinjiem plaanu. Laiku tas prasa atkariibaa no sarezgjiitiibas pakaapes, bet maisu ar sirds-konfetti es ar caurumspiedi saspiedu vienaa vakaraa skatoties klasisku britu detektiivu un dzerot viinu ;)
Man šķiet, ka tas ir lieliski, ka paši (pašas) savām rokām ļoti daudz ko rūpē kāzu dienai. Ne tikai tas, ka sanāk ietaupīt (reizēm var gadīties, ka nemaz nesanāk), bet tas viss gatavošanās process padara kāzu dienu vēl īpašāku un neaizmirstamāku. Noteikti ņemšu vērā Rockn´roll Bride padomu: "...nodeligjeet uzticamus, vai vislabaak algotu civleeku kas visu uzliek kaa vajag, un zin visu liidz siikaakai detaljai...", jo man ir aizdoma, ka arī varētu sanākt man mazliet papūcēties, ja kaut kas ne tā tiktu salikts (vai tas varētu būt raksturīgi tām (tiem) , kas labāk visu dara paši?) Mēs arī ļoti daudz gatavojam un gatavosim pašu rokām (pārsvarā visu to, ko esat minējušas). Tik cik kaut kur pieaicināsim talkā palīdzēt sagatavot tās dekorācijas, kuras ir vairākos eksemplāros, un ir samērā vienkārši sagatavot.
Es arī domāju likt samērā maz ziedu uz galdiem. Ja es pēc kāzu dienas visus šos ziedus varētu paņemt mājās un vāzēs salikt un priecātos, tad - jā. Bet zinot, ka tā nenotiks žēl dzīvo ziedu un līdzekļu. Mācētu izcili šūt, savu kāzu kleitu arī darinātu pati :)
Es pati taisīju ielūgumus - apmēram nedēļu pa vairākām stundām katru dienu, galda kartes - apmēram nedēļu pa vairākām stundām katru dienu, saliku ziedus un lentes baznīcā - iepriekšējā vakarā, gulēšanai norādes un kartītes - viena diena, burciņas ar svecītēm - savācu vienādas burciņas un apsēju lentītes...
Dekorācijas taisīja vedējmāte :)
Lieliska Dari-pats projektinju kolekcija, daudz smuku lietinju un labu ideju
http://www.buzzfeed.com/peggy/things-to-diy-instead-of-buy-for-your-wedding?sub=2725835_1925668
Pashi taisiijaam ljoti daudz :) ieluugumus, galda kartes, dekoraacijas.. Biju pat ljoti paarsteigta par savaam spejaam un idejaam :) meitenes, pat taas kuras domaa ka nemaacees, mulkjiibas!!! Neesmu no taam, kas vislaik viskautko taisaas, bet man tas izdevaas un pat iepatikaas :)
Nu jau kādu nedēļu esmu noņēmusies ap ielūgumiem. Šodien aptuveni saliku galda karšu ideju.
Atliek vien smagākais - atrast piemērotu papīru, tad drukāšana, locīšana un pārējā noformēšana.. :)
Piekrītu, Modelei, tiešām arī man visu laiku likās, ka neesmu radošā tipa cilvēks, bet pamazām ielūgumu ideja apauga, drīz būs arī rezultāts. Labākais motivators laikam tas, ka negribās par to visu (ko it kā pats var izdarīt) maksāt naudu svešam cilvēkam.
Mēs arī plānojam daudz darīt paši - ielūgumus, galda kartītes, dāvaniņas, pudeļu etiķetes, mašīnu lentes un vēl šādus tādus sīkumus.
Mēs visu darīsim paši. Esmu pabeigusi dažādus kursus, tāpēc neliela pieredze jau ir. Manuprāt, ja iekšā sirsniņā ir tas patīkamais satraukums un otrs, kas palīdz un atbalsta, tad kopā var realizēt neticami kreatīvas un orģinālas idejas. :)