FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu materiāli

Kāzu krāsas izvēle!

d
dzegara 28.01.14. 12:05 | Kāzu datums: 02.08.2014

Sveikas!

Gribēju jautāt par Jūsu kāzu krāsas izvēli. Vai Jūs pirms izvēlaties īsto krāsu, meklējat informāciju ar krāsas nozīmi vai vairāk vadāties pēc tā, kas patīk?
Un kā pēc Jūsu domām vai dzeltenas krāsas izvēle kāzās ir lemta uz šķiršanos?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
AL_kvadrātā 28.01.14. 12:24 | Kāzu datums: 06.09.2014

Izvēlējāmies krāsu, kura patika.
Nekādas krāsu nozīmes nelasīju. Ir labākas lietas ko darīt :)

Violeta nozīmējot vecmeitu krāsu. Ja tam tic, tad puse Latvijas būs vecmeitas, jo tā ir populāra kāzu krāsa :)
Un par dzeltenu, atceros, ka dzeltena rozes esot jādāvina kā draudzības zīme.

C
Crexcrex 28.01.14. 12:27 | Kāzu datums: 10.05.2014

Manuprāt, smalkās krāsu un ziedu nozīmes bija tiešām aktuālas 19. gadsimtā, kad cilvēkiem nebija e-pastu, tāpēc bija jāsūta šifrētas ziņas iecerētajai lēdijai ar puķu pušķa starpniecību :D
Ja pašai mājās ir plauktā trīs dažādas grāmatas par krāsu nozīmi un tām arī no sirds tici, tad labāk neizvēlies aizdomīgas krāsas. Ja nē, tad izvēlies to, kas patīk un šķiet piemērota. Paskaties jūlija līgavu diskusijās, tur ir jauki piemēri kāzām ar dzeltenu krāsu.

Es izvēlējos krāsu, kas patīk, tādējādi radot sev kaudzi problēmu, jo izvēlētajā krāsā nav dabisko ziedu, un pat audumu veikalos tā ir grūti atrodama tieši tādā tonī kā vēlos. Bet man vienalga patīk :)

A
Agnese11123 28.01.14. 13:11

Mēs izvēlējāmies krāsu kura patika. Īpaši neticu visiem tiem nostāstiem par krāsām. Nesen dzirdēju arī kāpēc nedrīkst izvēlēties mūsu krāsu - sarkano, jo tad līgava neizcelšoties starp līgavas māsām vai dekorācijām :D (Man gan liekas, ka viss tas ir muļķības)

esilaalise 28.01.14. 13:54 | Kāzu datums: 10.05.2014

Kāda krāsa ir tev?
Mēs arī izvēlējāmies krāsu , kura patīk. Tiesa gan mēs negribējām krāsas, kuras tagad ir gandrīz katrās kāzās! :)
Ielūgumos, dekoros jau easy cheasy, bet ziedos un apģērba akcentos sākas problēmas :D

C
Crexcrex 28.01.14. 14:16 | Kāzu datums: 10.05.2014

Man ir piesātināti zaļganzila - ne gluži tas, ko angliski sauc par aqua blue, bet tumšāka. Papildus krāsas - tumši zila (navy blue) un gaiši debeszila; tajās var atrast vairāk aksesuāru un dekorāciju. Pagaidām man ir izdevies dabūt atlasa un organzas lentes īstajā krāsā un dažus auduma gabalus dekorācijām; vispār audumu veikalos ir nopērkams atlass šajā krāsā, tā ka būs no kā izgatavot rotājumus kleitai (nopirku ziloņkaula baltu kleitu, kura rotāta ar auduma ziediem - dažus nomainīšu ar kāzu krāsas ziediem). Pagaidām lielākā problēma - labprāt gribētu zaļganzilas kurpes, bet nav izdevies atrast, visi veikali, kas piedāvā manu izmēru, no zilajiem toņiem atzīst tikai royal blue.
Kāda Tev ir krāsa?

esilaalise 28.01.14. 14:37 | Kāzu datums: 10.05.2014

Mums ir šokolādes brūnais un šampānieša tonis - principā klasika, bet ne gluži :D
Kleitu šūšu, rīt braukšu mērīties, bet brūnus akcentus kleitā negribu un līgavainim uzvalkā arī tā īsti negribās, tad , nu , domāju, ka izvēlēsimies vēl kādu papildus krāsu, ko likt tieši apģērbos mums un vedējiem... Varbūt kādu baby pink toni, nevaru izdomāt :D

C
Crexcrex 28.01.14. 14:55 | Kāzu datums: 10.05.2014

Skaista kombinācija, daudz iespēju izvērsties! Varbūt pat ne baby pink, bet t.s. rožu pelnus? Kaut ko pasteļtoņos? Ar brūnu un šampanieša krāsu daudzi no tiem labi saskanētu.

d
dzegara 28.01.14. 15:52 | Kāzu datums: 02.08.2014

Es no sākuma gribēju tikai dzeltenu, bet tagad sliecos uz gaišajiem pasteļtoņiem, vairāk uz zelta, brūniem, bēšiem. :)

b
brunete1819 28.01.14. 18:24

Krāsu nozīmēm īpaši uzmanību nepievēršu, vairāk vados pēc patīk/nepatīk principa.
Nekādi jau mēneša garumā nevaru izvēlēties mūsu kāzu krāsu/ krāsu salikumu. Sākumā bija doma par zaļganziļo ar zilajiem toņiem, bet sapratu, ka būs grūti atrast tieši tādus toņus ko vēlos, vēlāk ideja bija par smaragd zaļo.
Pašlaik galvā viss tā saputrojies un kļūstu neizlēmīga, ka beigās paliks tikai viena - baltā krāsa :D

C
Crexcrex 28.01.14. 18:35 | Kāzu datums: 10.05.2014

brunete1819, par zaļganzilo varu tikai apstiprināt, ka nav viegli atrast jebko šādā krāsā :) Bet ik pa laikam paveicas (piemēram, Abakhanā bija atlaides organzas lentēm, un tieši man vajadzīgajā krāsā) un tad ķeru ciet visu, ko redzu :) Smaragdzaļais arī varētu nebūt vienkārši, bet noteikti ļoti skaisti!

I
Ingucis85 28.01.14. 21:57 | Kāzu datums: 20.06.2014

Mēs izvēlējāmies rudzpuķu zilo, bet nu sanāk, ka būs jāsamierinās ar vienkārši zilo. Es daudz ko sūtu no i-neta, bet kā izrādās katram pārdevējam ir citāda izpratne par šo toni, līdz ar to nu jau man ir kādi 3 ziluma veidi. Cerams, ka uz kopējā fona tas neleks ļoti ārā.

Spicausis 28.01.14. 22:54 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mums ir pasteljkraasas - taads antiiki roziigs toniitis, mentola zalsh un plusaa "antiiks dziivsudrabs"/ sudrabs. Vispaar man ir teorija, ka vienu metaalisku kraasu vajag- paliidz savilkt kopaa bildi un smuki izskataas :) neesam taadi baigie nacisti uz to, lai viss vienaa toni, beigaas jau buus baigais raibums droshi vien, bet pasteljtonju raibums ;)
P.s. Re kaadu karodzinju virteni es notamboreeju! :)

ilzeaizporiete 29.01.14. 09:15 | Kāzu datums: 24.05.2014

Tā kā esam dabu mīloši cilvēki izvēlējāmiems zaļu, un papildus tam mūsu uzvārds būs Liepas tātad koki lapiņas, daba utt :) Nozīmi pēc tam kad jau bijā izvēlējušies izlasīja mana mamma, vienam tonim bija ļoti labs, otram ne tik labs, bet es piekrītu ka šīs nozīmes nav būtiskas, jāņem to kas patīk :)
Lai veicas krāsu izvēlē ;) Kur ir tikai 2 lentītes, tā zaļā ir pamatkrāsa, bet tur kur daudz tā ir mūsu krāsu gamma.. :)

L
Liredi 29.01.14. 09:37 | Kāzu datums: 15.08.2014

Mums būs kas tāds , tikai vēlos minimāli zaļo akcentu vēl klāt,bez maigi rozā :)

L
Liredi 29.01.14. 09:39 | Kāzu datums: 15.08.2014

Izvēlējos,jo patīk un viegli iekļaujas kopējā tēmā,noskaņās un +/- viegli izpildāms,atrodams :) Nekādas nozīmes īsti neesmu lasījusi un nedomāju par to :)

ilzeaizporiete 29.01.14. 11:05 | Kāzu datums: 24.05.2014

Man topošais ir daltoniķis, bet ne pilnīgs, viņam jūk dažas krāsas, un toņi (gaišākie) ir problēma un tad viņš man atļāva takā vairāk izvēlēties krāsu. Un viņam patika mana izvēle :)

b
brunete1819 29.01.14. 16:13

Crexcrex
Pati esmu no Daugavpils bet uz Rīgu braucu regulāri, kur atrodas tas veikaliņš Abakhans?

C
Crexcrex 29.01.14. 16:22 | Kāzu datums: 10.05.2014

Ir trīs veikali, pati esmu bijusi Lielgabalu ielā un Rūpniecības ielā http://www.abakhan.lv/kontakt?frontend=5da8a9af6c2949c3c1c5308041a46c6f

Caurvēja_Līgava 29.01.14. 19:09 | Kāzu datums: 14.06.2014

Es vispirms gribēju violēto ar dzeltenu, bet izrādās, ka topošais ir stipri pret. Tad kopā izdomājām, ka būs zilā (royal blue). Bet es tomēr gribēju kādu gaišu papildkrāsu, vispirms smilškrāsu, tagad sliecos uz baby pink vai puderkrāsu. Pušķī vēlos peonijas, kuras arī dod savu rozā toni.
Tad nesen esmu atradusi palitras, kur spiežot uz apli ar attiecīgo krāsu, atveras visas iespējamās šīs krāsas kombinācijas ar citām. Baigi noderīga lieta, es ar telefonu nofočēju manas izvēlētās palitras un kad gāju izvēlēties aksesuārus, salīdzināju krāsu ar telefona bildi.
http://www.discoverwedding.ru/svadebnaya-palitra/

Dzegara, dzeltenas krāsas izvēle ir lemta uz šķiršanos tikai tad, ja Tu pati tam tici. Pēc statistikas vispār 50% pāri ir lemti uz šķiršanos, bet mēs taču statistikai neticam :D

esilaalise 29.01.14. 21:22 | Kāzu datums: 10.05.2014

Caurvēja Līgava - šīs palitras ir tiešām super , uzreiz var noķert vēlamo noskaņu!
Augstāk jau minēju, esam izvēlējušies šokolādes brūno un šampānieša toni, ar papildus baby pink - šodien tika nolemta arī tematika (galējā :D ) - ķiršu ziedi... Pēc palitrām skatoties kaut kas uz šo pusi http://www.discoverwedding.ru/wp-content/gallery/palitra/svadebnaya-palitra-rozovii-korichnevii.jpg , bet nedaudz , nedaudz maigāks .

Starpcitu, meitenes, varbūt kāda zina , kurš ir tas laiks, kad zied ķirši - nu, tāds konkrētāks? :)