Kāzu plānošana
Kāzu materiāli
Puķu sēklas ielūgumos
Patlaban esam apmeeram pa vidu savaa garajaa ieluugumu tapinaashanas procesaa un es atradu pukju seeklu konfetti etsy.com https://www.etsy.com/listing/165566419/plantable-wedding-confetti-pastel-heart?ref=shop_home_active_11
Doma taada, ka vareetu pielikt ieluugumam saujinju konfeti un tad ieluuguma sanjeemeejs vinju kaut kur izkaisa un taas papiira sirsninjas izaug par pljavu pukjiiteem. Pashai taa doma traki patiik, bet es nevaru saprast vai ir veerts njemties un vai cieminjiem arii tas liksies forshi. Ja juus sanjemtu taadu ieluugumu - jeiiii, super vai mjaa, nekas iipashs?
Galvenais, lai saņēmējs saprastu, ka sirsniņos ir sēklas. Un vēl, saņēmējam ir jāsaprot, KĀDĒĻ tu tādu dod. Apakšā vajag stāstu, kaut kādu jēgu. Ja es saņemtu tāpat vien, padomātu, un nafiga?
Man liktos forša ideja, jo ir kur tādas sēklas izkaisīt (vecāku mājas dārzs). BET! Kāpēc neiesaku pirkt šādas puķu sēklas, pie tam no ārzemju tirgotāja - nekur aprakstā nav minēts, kādu augu sēklas tās ir. Iespējams, ka mūsu apstākļos tās nemaz neizdīgs, bet vēl sliktāks variants - tā var ievazāt sazin kādas invazīvās sugas. Noteikti pie tirgotāja var noskaidrot sēklu izcelsmi, bet diez vai gribēsi pētīt, cik droši ir konkrētās puķes izplatīt Latvijā.
Tas noteikti buus mineets papildus info lapaa kopaa ar visaam citaam lietaam. Gan kas tas ir, gan ko ar to dariit :)
Nepietiks tikai ar"ķas tas ir un ko ar to darīt". Vajag ko vairāk.Vajag STĀSTU, nu tjipa, iesēsim mīlestības pļavu (to var izdarīt kāzu dienā, katrs savu paciņu izsēj), te jšņem vērā Crexcrex tekto. Vai tā ir mūsu mīlestības sēklas, kuras vēlamies dāvināt vai dalīties.Nu kaut kā tā.
Es patlaban tieshi sarakstos ar vairaakiem etsy paardeveejiem par seeklu sugu teemu, man arii negribeetos kaadu latvaani ievazaat :) Vienam paardeveejam ir pieejami arii garshaugi - piparmeetra, timinaans, rozmariins...
par to staastu, nu nebuus jau: "she, seej!" vien, izdomaasim kaadu romantisku saukli. :)))) Man vienkaarshi shkjiet, ka njemot veeraa to, ka mums tie ieluugumi buus diezgan vienkaarsha izskata taas roziigaas sirsninjas un pljavu pukjes radiitu papildu fiilingu par kaazu kopeejo atmosfeeru.
Ja vari noskaidrot, kas tie par augiem (un papētīt, vai tās ir sugas, kas dabiski aug arī Eiropā), tad kopumā varētu būt jauki. Šādu ielūguma papildinājumu diez vai kāds būs saņēmis :)
Super doma, es noteikti priecātos tādu ielūgumu saņemt, tikai tiešām, ir jābūt paskaidrojumam, ka tas ir pa zvēru un ko viņš ziemā ēd. :) Ja jau wildflowers, tad viņas gan jau ir kādas pļavu puķes vai kas tamlīdzīgs, un nez vai būs kaut kādi latvārņi, tas jau gan diezgan ļauni ta domāt.
Nav obligāti jābūt latvānim, lai sugua nodarītu kaitējumu vietējai dabai - tas, kas citā reģionā jauka puķīte, pie mums var izvērsties par īstu sērgu (piem., Kanādas zeltgalvīte, krokainā roze, lielziedu sprigane u.t.t.)
Var jau neizmantot svešu/nezināmu puķu sēklas. Var jau mūsu pašu ņezabutkas ņemt.
Vēlreiz rādu uz pirkstiem - ja Spicausis vēlas pasūtīt puķu sēklu konfeti no konkrētā tirgotāja (kas atrodas Kalifornijā), tad tās, iespējams, nebūs "mūsu pašu" neaizmirstules; Latvijā biežāk izplatītas četras sugas (pie tam "parastā" jeb meža neaizmirstule arī ir dabā pārgājis kultūraugs), bet pasaulē sastopamas vairāk kā 20. Līdz ar to ir precīzi jāzina, kas tā par sugu, kuras sēklas tiek iepakotas konfeti (precīzi nozīmē ar latīnisko nosaukumu, jo t.s. common names var būt dažādi vienai un tai pašai sugai) un jānoskaidro, vai un kādos apstākļos tādas puķes Latvijā var augt. To var apskatīties šeit http://www.latvijasdaba.lv/augi/, ierakstot meklētājā latīnisko nosaukumu.
Tipiskā latviešu attieksme, khe! Vienmēr būt neapmierinātiem un domat visu negatīvo. Cik tad tās sēklu konfeiti tiešam nonaks līdz augsnei un cik tad tūkstoši to viesu būs? :)
Ui, nestriidieties tak! :) Tas augstaakmineetais Kalifornijas paardeveejs nebija visai nasks uz atbildeeshanu un kameer es gaidiiju, samekleeju netaa pamaaciibu kaa taadu papiiru uztaisiit. Taa nu domaaju aizbraukt liidz daarznieciibas bodei, nopirkt kaadas vienkaarshu pukju un piparmeetru seeklas un meegjinaat taisiit pashai. Zinjoshu par panaakumiem un progresu ;)
Es arī rādīšu ar pirkstiem. Var neņemt Kalifornijas ņezabutkas, bet nopirkt Latvijā Latvijas ņezabutkas, skaisti iesaiņot un dāvināt.
Pirmkārt, Spicausis nedzīvo Latvijā, otrkārt, runa jau bija par konkrēto iesaiņojuma veidu - papīrā iestrādātām sēklām, ko tirgo Etsy :) Bet, kā jau bija paredzams, to pašu var paveikt mājas apstākļos ar vienalga kādām sēklām, tā ka nevajadzēs pasūtīt Kalifornijas puķes :)