Kāzu plānošana
Kāzu materiāli
Mežģīnes
Sveikas meitenes!
Gribēju jautāt varbūt kāda var ieteikt kādu bāzi kur pa lēto var nopirkt mežģīnes?
Paldies!
Iesaku ebay:))
chocco - kādam mērķim Tu meklē mežgīnes - kleitai vai dekoriem?
Es nesen Abakhan audumu bāzē nopirku mežģīnes kleitai, kā arī salasīju no atgriezumiem arī dažādas mežģīnes dekoriem. Arī mammas kleitai šajās brīvdienās tur pirkām mežģīni. Protams, tās nebūs krāšņās spāņu vai franču mežgīnes, tomēr cenas patīkami pārsteidz un, ja pameklē, var arī diezgan skaistas atrast.
Man mežģīnes vajadzigas priekš ielūgumiem :)
Ak, nu, nebija domāts divreiz - kaut kas uzkārās pievienojot :)
Skaidrs. paldies :)
Es arī kādu laiku domāju mežģīņu lentu piestiprināt ielūgumiem, līdz ar to arī mēklēju veikalos. Abrakhan bāze (Maskavas ielā) man ir pie mājas, bieži tur ieeju, bet nevaru teikt, ka tur mežģīņu lentas ir pa lēto. Varbūt citos Abrakhan veikalos ir citādāk. Es atradu vairākas šādas lentas Origo hobiju veikalā, kas ir pretī šūšanas piederumu un dzijas veikalam otrajā stāvā. Tur bija arī ļoti plānas mežģīnes, kuras man liekas labāk de, ja nepieciešams pie ielūguma pielīmēt, un arī vairākās krāsās, cenas arī nebija kosmiskas.
Caurvēja Līgava, man arī tās parastās cenas nešķiet lētas, vienīgi (vismaz rūpniecības ielas vai Tērbatas ielas (pie bij. Sporta pils) veikalā) ir lielāka izvēle, nekā pārsvarā citos veikaliņos. Kas man tur patīk - ka ir tādi atsevišķi grozi, kur ir gan lentīšu, gan šaurāku gan platāku mežgīņu atgriezumi par salīdzinoši lētākām cenām - tur var daudz labu lietu salasīt. Vai arī - vēl variants - pirkt mežgīņaudumu kādu metru un pēc tam griezt nepieciešamā platuma strēmelītēs.
Katrā ziņā - ar šo lietu ir tā, ka ir jāmeklē, jāsalīdzina cenas un izvēle.
Ielūgumiem jau der dažāda tipa mežgīnes - atkaŗībā no ielūguma stila - manā gadījumā (vintage, rustic) izmantoju lentītes, kas ir ļoti smalks tamborējums, līdz ar to kopumā - pabiezas un smagas. Bet ar līmes pistoli tās var perfekti piestiprināt un viss turās. Smalkās, plānās mežģīnītes iederēsies citam stilam :)
Noelle
Ļoti skaisti ielūgumi! Kādā tehnikā tie veidoti?
Meža meita, paldies!
Tehniku daudz :) Īsi nevar izstāstīt :)
Pamatnīte ir no paštaisīta papīra (līgaviņa pati gatavoja priekš saviem ielūgumiem, lai man mazāk darba), kurā iestrādātas rožu ziedlapiņas un citi "zaļumi" - kā nu kurā loksnē. Pie tam - papīra masai laikam viņa pievienoja arī pa kādam pilienam aromātiskās eļļas, jo tie nedaudz smaržo. Sagriezu papīra loksnes vajadzīgajā izmērā, ar līmes pistoli kreisajā malā visā garumā pielīmēju tamborēto mežgīņu lentīti. Ar rupju linu diegu kopā ir sasietas divas "birkas" viena - ar tekstu "IELŪGUMS" (kas uzdrukāts ar rakstāmmašīnu) un dekupētu vintage rozīti, bet otra - ar ielūguma adresātu vārdiem no parasta, vecināta papīra. Pa virsu pielīmēju katram ielūgumam vienu rozīti - tās arī līgaviņa sakrājusi - izkaltējusi sava topošā vīra dāvinātās rozes. Katrai pamatnītei otrā pusē pielīmēta lapiņa ar ielūguma tekstu, ko arī drukāju uz rakstāmmašīnas...
Kārbiņas gan tika nopirktas gatavas "Baltijas papīrā", bet tāpat personalizētas ar tiem pašiem ielūgumos izmantotajiem materiāliem - papīru, mezgīni un lina diegu.
OMG, re kā cilvēki pamatīgi gatavojas kāzām! Man vienkārši trūkst vārdu :)
Caurvēja Līgava, galvenais ka šie ielūgumi ir uz citām kāzām, ne manām... :D Manējiem vēl tikai makets uztapis - tikai nakamnedēļas beigās ceram uz jau taustāmu rezultātu, ko varēsim stiprināt kopā un vest adresātiem... Ceru līdz aprīļa beigām savējos arī finalizēt :)