FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu materiāli

Avīze ar ārzemniekiem

L
Laila&Mika 23.04.14. 08:56 | Kāzu datums: 04.07.2014

Sveikas meitenes1
Velos savas kazas ari izveidot avizi bet nezinu ka jo viesi ir no Somijas, Zviedrijas un LV un dazi ari no citam valstim tadad Anglu val. Iedomajos ka varetu ierakstit so tris valstu tradicijas.

Varbut kadai ir kads paraudzins vai idejas. Jo pa tam tradicijam nav nemaz tik viegli sameklet. :(
Paldiesins

15 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
K
Kace 23.04.14. 09:28 | Kāzu datums: 19.07.2013

Mums bija zurnals latviski un daniski, kur pieminejam un aprakstijam tiesi tas tradicijas, kuras izmantojam savas kazas. Viesi bija ari no citam valstim, bet ta ka es biju no LV un ligavainis no DK, tad izmantojam tikai dazas no so valstu tradicijam, kas atbilda mums.

Ja tavs toposais virs ir no citas valsts, jauta vinam un vienojieties kuras tradicijas jus izmantosiet un vienojieties ari par LV tradicijam.

Bet jaa, doma ir loti laba - jo viesi tiesam nevar saprast kas notiek... :D

L
Laila&Mika 23.04.14. 12:53 | Kāzu datums: 04.07.2014

butu jauki ja mans toposais virs varetu ko siksk pastastit bet vins pat nezin jo cik sapratu viniem nav tadu baigi ipaso tradiciju ka mums. Tilti, micosana, varti, skivis un maize utt. nezinu ko lai tada raksta.

Varbut kadai ir saskarsme ar Somiem un Zviedriem???

L
Laila&Mika 23.04.14. 12:54 | Kāzu datums: 04.07.2014

Jo avize bus Latviesu Zviedru un Somu valoda.

C
Crexcrex 23.04.14. 13:12 | Kāzu datums: 10.05.2014

Neticu, ka somiem nav nekādu tradīciju, gan jau līgavainis vienkārši nezina. No tiem somu un zviedru viesiem, tiešām nav neviena, kam varētu pajautāt? Kādas pusmūža radinieces, kas bijušas daudzās kāzās vai radinieki, kam nesen pašiem bijušas kāzas?

Vispār, nav īpašas jēgas aprakstīt tradīcijas, kuras neizmantosiet (ja vien tas nav kaut kas ļoti savdabīgs), drīzāk koncentrējieties uz to, kas būs jūsu kāzās un kam vajadzīgs paskaidrojums, lai viesi saprot, kas notiek.

L
Laila&Mika 23.04.14. 19:16 | Kāzu datums: 04.07.2014

Varbut tiesam ta jadara jo mes svinesim kazas pec latviesu tradicijam.

JulijaM 23.04.14. 20:35 | Kāzu datums: 18.07.2014

Varbuut kaada var apgaismot kapeec vispaar tiek taisiita aviize?

K
Kace 23.04.14. 21:19 | Kāzu datums: 19.07.2013

Mums avize bija tiesi del tam tradicijam, lai paskaidrotu abam pusem, kas, kur, un galvenais - kapec notiek.

Tad vel pievienojaam aprakstus par visiem viesiem, jo mums bija ari tadi, kas sava starpa nevaretu sarunaties del valodas barjeras.

Tad tur ari bija kazu norises programma un vel visadas lietas.

Izgatavojam vienu zurnalu uz katru gimeni, jo mums ari bija vairaku dienu kazas un viesi vareja lasit gan pirms, gan ari pec kazam.

Ta ka tradiicju apskaidrosanai + laika kaveklim...

Spicausis 23.04.14. 21:37 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mees arii savaam latvieshu- norveegju kaazaam plaanojam taisiit "aviizi", jeb "programmu". Patlaban plaanaa ir shaads saturs (ne peec kaartas): apraksti par michoshanas un pusdienu runu teikshanas tradiicijaam (jo taas, pa lielam, ir gandriiz vieniigaas, ko ieveerojam) un par "ruugts", neliels pastaastinsh par mums un dazji teikumi par taam muusu privaatajaam ceremonijaam un kapeec taa, mini vaardniica, dienas plaans, foto speele (I spy - sarakstinsh ar kadriem, ko aicinaam viesus uznjemt un ietagot instagram/atsuutiit mums - piem., dejojoshas kaajas, gardaakais nashkjis, miilja bucha utt.) un varbuut vaardi michoshanas dziesmaam. Domaajam taisiit vizuaali ljoti vienkaarshu,bez bildeem un liidziigaa stilaa kaa ieluugumu (info lapu).

Kace bija tik daasna, ka ,kaadu laiku atpakalj, atsuutiija man sava kaazu zjurnaala maketu, un varu teikt, ka tas bija ljoti interesants un labi paardomaats projekts. Ja jums shis ir aktuaali, klausiet Kaces padomus! ;)

JulijaM 23.04.14. 22:39 | Kāzu datums: 18.07.2014

mumslaikam aviizes nebuuus jo ja godiigi cik esmu apkalpojusi kaazas kaa viesmiile aviizes biezhi vien ir interesanta tikaipirmos mirklus peecaak meetaajaas pa zemi...bet darbs aviizee ieguldiits un no visas sirds,..pakonsulteejos ar savu viirieti vinsh saka ka nav nepiecieshams!!!

J
Josefiin 26.04.14. 17:06 | Kāzu datums: 18.07.2014

Man ir doma kāzu avīzi apkopot ar dienas programmiņu, kur, kas , cikos, kapēc.. karti, tel nr.. ārzemju viesiem - izklāstu par dažām tradīcijām, kuras būs redzamas dienas gaitā, nelielus aprakstus par viesiem, kā zināmi, un kas tie tādi ir :) un varbūt mazu stāstiņu par mums.
Vēlamies šo avīzīti/programmu iedot uzreiz pēc bazīcas (vienu uz mašīnu) .. lai īsāks ceļš :)

CidoSula 26.04.14. 19:46 | Kāzu datums: 30.08.2014

Meitenes, varbūt variet atsūtīt paraudziņu? Es esmu it kā iesākusi taisīt, bet nu nevedās nemaz...
Tā,kā puse no viesiem būs angliski runājošie, kas nepārzina latviešu tradīcijas, domāju, ka avīzīte būtu ideāls veids kā gan priekš ārzemju, gan vietējiem viesiem izskaidrot kas, kur un kāpēc + vēl tā kā daudzi viens otru nepazīst, avīzīte būtu ideāls veids kā viesiem savstarpēji pēcāk komunicēt. Protams ir arī citas jautras lietas, ko salikt avīzē :)
Tikai patlaban tas viss ir vairāk prātā. Ļoti noderētu palīdzība.
madara.kalnina@gmail.com
Paldies, meitenes :)

L
Laila&Mika 02.05.14. 01:16 | Kāzu datums: 04.07.2014

Avizite tiek nu jau veidota. :)
Ka neka daudzi viesi nav latviesi 3 lapas man bus latviesu tradicijas
viena lapa man bus mix piem. ka pateikt es tevi milu un ka pateikt prieka tadi mazi sikumini.
Tad jau ari pievienos tv programu, laika zinas, intervija ar jauno pari, ka saka reportaza no ceremonijas. likumi ko driks un ko ne. Doma ievietot ari galda planu.
Tas ta cik man te iesakts un top. :)

Tradicijas domaju ka noteikti vajadzetu kaut isuma pastastit. jo ta pati Micosana, tilti, Rugts, salsmaize, jo sadas lietas skandinavu cilvekiem tas ir kaut kas jauns. Pat dazi cilveki nezina ka pec ceremonijas jaunlaulatiem ziedus davina.

Spicausis 03.05.14. 16:12 | Kāzu datums: 09.07.2014

Par to ziedu daavinaashanu mums te maajaas bija diskusija pirms ieluugumu izsuutiishanas. Mums ieluugumiem klaat bija info lapa ar visaadu praktisku informaaciju un norveegju valodas variantaa bija doma iekljaut teikumu par ziedu daavinaashanu pie apsveikshanas - ka ir taada tradiicija. Mans pamatojums bija nevis taads, ka es gribu, lai visi dod man pukjes, bet lai tie, kas par sho paradumu nezina, nejustos neerti vai kaut ko aizmirsushi tajaa briidii kad latvieshu radi saaks vicinaaties ar flokshiem :) Liigavainim tas shkjita nevajadziigi, tapeec kaa parasti shaados gadiijumos par arbitraazjas tiesnesi kjuva viiramaate. Vinjas arguments bija, ka tas ir apgruutinoshi mekleet pukju veikalu sveshaa pilseetaa, sveshaa valstii, citaa valodaa un viesus apgruutinaat mees neveelamies :)

I
IsseRoze 08.08.14. 15:31

Ļoti gribētos izbaudīt Kaces dāsnumu un arī saņemt kāzu žurnāla maketu, jo viesi būs no Norvēģijas un laika maz un darba tik daudz vēl darāma. Varbūt arī citas meitenes var izpalīdzēt? Mīļš paldies jau iepriekš. Inese.roze@gmail.com

Spicausis 08.08.14. 20:07 | Kāzu datums: 09.07.2014

es gan domaaju, ka tev no taa Kaces zjurnaala buus maz jeegas - vinsh ir biezs, pilns ar bildeem un staastiem par Kaci un vinjas viiru, tas nav taa, ka var nomainiit vaardus un dragaat taalaak :)) Mees savu mikro aviiziiti uzrakstijaam stundas laikaa, abaas valodaas (latv. un norveegju) - dienas plaans, kas ir kas, foto speeles, mini vaardniica. kas ir taas lietas, ko juus tur gribat iekljaut?