Kāzu plānošana
Kāzu materiāli
Mičošanas aksesuāri - kādi??
Mīļās līgavas un sievas! Pēc mēneša kāzas, bet nevaru izdomāt kādus aksesuārus uz mičošanu sagādāt topošajam vīram!! Sev sūtīšu baltu rožu vainagu, meitene taisīs uz pasūtījumu! KO vīram likt nevaru iedomāties... varbūt ir kāda ideja? Tā kā man nebūs klasiska aube, gribas vīram kaut ko man atbilstošu))))
varbūt, ka jaunajam vīram varētu kād ozollapu vainags arī būt :) vīriešiem, it sevišķi Jāņos piestāv :)
Man prātā ienāca cita doma. :) Tā kā kāzu naktī dodamies uz lidostu ceļojumā, tad man tas būtu vainags, bet viņam saulesbrilles)) Ar teicienu, ka mūs pavada nevis pie pavarda, bet gan uz sapņu zemi)))))
man liekas, ka saulesbrilles īsti atbilstošas vainadziņam nebūs, bet tajā pašā brīdī - es nezinu kāds vainags.. :) katrā ziņā, lai ko izdomāsi, tas būs forši:)
Ja tev būs rožu vainadziņš, tad Pele Krista ideja par ozollapu vainagu man šķiet labi sader kopā :)
es ar gribēju piebilst, ka ar vainagu līdz mičošanai,pārejot sievas kārtā vainagu noņem, ne velti tautas tērpiem vainadziņi ir tikai jaunajām meitām, sievietēm ir aubes, lakati.
vispār parasti par to rūpējas un domā vedeji vai kāzu organizātors.
mjā, man arī šķiet tāpat kā raksta Bizambize, ka vainadziņš simbolizē jaunību, nevainību un aube vai lakats ir kā sievas galvas sega. Man šķiet, ka šis nāk no latviešu tautasdziesmām, kur ar vainadziņa noņemšanu saistīts pavisam kas cits - to noņem, nevis uzliek.
Bet tā kā mūsdienās viss jau visam citādāk un tradīcijas mainās, tad arī mičošanas būtība arī deformējusies.
Labi pārzinu folkloru un zinu ko nozīmē gan viens gan otrs. :) Es pat neteiktu ka uztveru to rituālu kā mičošanu. Nē, vairāk kā plīvura nonemšanu un simbolisku svinību turpināšanos. Nekādas aubes, cepures, lakati - no, no, no!
Bet paldies, vainadziņu jau pasūtīju, kā arī pārējos interesantos rekvizītus arī. No paša sākuma neredzēju šo rituālu kā standarta pāriešanu sievas kārtā. Tā kā mūsu nakts turpinās kā kāzu ceļojums, tad arī mičošana būs ar to saistīta. :)
Mums abiem bija tikai lentes vīrs un sieva pār krūtīm.
"Loti negribēju tradicionālo "sviestu", tāpēc vakara vadītājs man ierosināja šo variantu - man ļoti patika!