FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Vedēja sēdinašana pie kāzu galda

K
Katy 20.01.16. 13:22 | Kāzu datums: 10.09.2016

Sveiki :)
Par vedejiem bija izvelēts neprecets pāris (vispār nav pāris). Vedejs bus mana topoša vīra labakais draugs un viņam ir sieva, kura arī protams tiek aicināta. 
Un sanak ta, ka vedejs ir ļoti labs draugs, bet viņa sieva nav. Mēs ar viņu esam tīri paziņas, privet - poka, ta teikt. 
Nevaru izdomāt ka butu pareizak to vedeja sievu sedināt pie kāzu galda. Jo vedeji protam ir blakums mums, talak radinieki un labakie draugi. Bet viņu nav pareizi sedināt talu no viņas vīra, kkur galdā beigās. Bet arī blakus mums, pec vedejiem negribu viņu sedināt,jo vinā man nav tuvs un mīļš cilvēks. 
Ka ir pareizak darīt šada situacijā? Kur pareizak butu viņu sedināt? 
Kadam ir gadijies ta? 

13 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
D
Duujax 19.04.16. 11:50 | Kāzu datums: 05.09.2015

Gadījumā, ja vedējos nav pāris, tad es tomēr būtu par to, ka, lai vai cik tuvi / netuvi cilvēki būtu abu vedēju otrās puses, tomēr viņus sēdināt pie saviem vīriem/sievām. Izņēmums, ja otrās puses labi jūtas draugu vidū.  Citādi - padomājiet pašas, cik forši jūs justos, ja tiktu aizsēdinātas tālu prom no vīra?!?!?! Jums taču arī gribētos, lai ciena jūsu attiecības...  

M
Mēness 04.03.16. 08:56 | Kāzu datums: 01.07.2017

Piekrītu Sirdiņa - katram sava ticība un pārliecība. Ir redzēts, ka vedējmāte sēž uzpūtusies, jo vedējtēvs (vīrs) par daudz iedzēris. Esmu bijusi arī kāzās, kur vedējmāte pēkšņi atrod savu lielo mūža mīlestību un vedējtēvs (vīrs) pēc tam jāieslēdz istabā, jo ir piedzēries un agresīvs. Viena draudzene tik ļoti gribēja precētu pāri par vedējiem, ka vienīgais pieejamais bija 30 gadus vecāks ar pavisam atšķirīgiem uzskatiem un gaumi, un pēc tam pārdzīvoja, ka nepaņēma māsu ar viņas draugu. 
Protams, ka izklausās jau skaisti, ja laulības dzīvē ieved laulāts pāris, tomēr, manuprāt, daudz svarīgāk par vedēju savstarpējām attiecībām ir vedēju attiecības ar Jauno Pāri. Varbūt reizēm labāk paņemt par vedējiem sev tuvus cilvēkus/draugus, kas nav pāris, bet kuri jūs vislabāk pazīst, nekā ņemt kādu pāri tikai tāpēc ka tā jādara.

Sirdiņa 03.03.16. 22:37 | Kāzu datums: 16.06.2016

Es tomēr pieturos pie viedokļa, ka katram ir jādara tā, kā paši uzskata par vajadzīgu un kā pašiem ir labāk. Mūsdienās ar pāriem gadās visādi - ir un nav! Kam ir svarīgas tradīcijas un kādi ticējumi, tiem pēc tā arī jāizvēlas. Ne jau nu vedēji/liecinieki būs pamats noturīgai un laimīgai laulībai :)

K
Kanape 03.03.16. 15:34

Lasu un iesaku...par lieciniekiem vajag izvēlēties pāri...un kāda nozīme vai vīra vai sievas puses..galvenais pāri...jo uzsākot savu ceļu vajag blakus draudzīgu pāri. Ne velti pēc Fen šuj iesaka pirkt divas krūzītes..un visu ko citu pa divi...ja vēlamies būt divatā. Būs pozitīvas emocijas Jums un lieciniekiem...kas arī ir svarīgākais kāzās. Nevar tā būt...draugs patīk, bet viņa sieva nē...tad Jūs paši neesiet pietiekoši labi draugi, ja tā vērtējat...Un, ja liecinieki nevada kāzas, tad viņi var sēdēt jebkur, bet blakus vecāki. Labākiem draugiem un draudzenēm var atrast tik daudz citu amatu un pienākumu...kad es vadīju vienas kāzas, tad līgavas māsas piedalījās īpašā mičošanas rituālā...bija ļoti jauki...un visi jutās gandarīti.
Un vēl...no pieredzes...nenodaliet tik ļoti viesus...vīra, vienā pusē, bet sievas, otrā pusē. Labāk, lai sēž jaukti...tā ātrāk visi sapazīsies. Bet izvērtēt viesus pēc raksturiem gan vajadzētu...pirms sēdināt...Varbūt kādam noderēs mans redzējums...

T
Tamija88 27.01.16. 20:58 | Kāzu datums: 04.07.2015

Mum pie jaunlaulato galda nesedeja vedeji. Sedinajam musu vecakus blakus. Ta ka ir tikai abiem mammas. Vedeji mums bija vairak tikao ka liecinieku funkcija zaksa. Tapec atlavamies laut viniem baudit vakaru ka viesiem. Jo atseviski bija kazu vaditaja kas rupejas par izklaidem un vakara programmu.

Sirdiņa 26.01.16. 23:38 | Kāzu datums: 16.06.2016

Katy
Uh, Tev jautri :D Man arī tāda situācija, ka vedēji - drīzāk liecinieki -  nav pāris un lieciniekam nemaz nav otras puses, savukārt, lieciniecei ir vīrs, kuru mēs tomēr sēdināsim pie draugu galda (kur arī viņa draugi būs). It kā neviens ne par ko nav uzmetis lūpu pagaidām.. :D

K
Katy 24.01.16. 19:39 | Kāzu datums: 10.09.2016

Problema pati atrisinajas.
Runajam ar vedejtevu un vins teica, ka vina sieva uztaisija skandalu par to, ka vins bus vedejtevs, bet vina ne. Nu un beigas vins atteicas but vedejtevs, jo teica, ja priekritis bus vel sliktak. Kazu diena banketa bus vel ielaks skandals un svidibas sieva visu sabojas. 
Taka ir jau izdomats cits vedejtevs, domaju ka tur nebus problemas :)
Ceru ka es nebusu tada pasa sieva :DD

K
Katy 21.01.16. 20:13 | Kāzu datums: 10.09.2016

Sabo, man ari bija doma par daziem galdiem un sedinat pa grupam viesus. Ta laikam paslaik izskatas viss labaka doma. InnaR, ta varetu ari darit, bet vedejmatei mav otras pusites un tad izskatisies diezgan stulbi un neerti. Tomer vairak sliecos tam, ka vinai nav vietas pie musu galda, it ipasi neesam ar vinu labi pat pazistamas.

I
InnaR 21.01.16. 17:39 | Kāzu datums: 09.01.2016

Protams, katrs savās kāzās dara kā ērtāk un pats svarīgākais ir jaunā pāra labsajūta, taču nesen savas labākās draudzenes kāzās es biju vedējmāte, savukārt vedējtēvs bija draudzenes vīra labākais draugs. Mums ir otrās puses un mēs visi tikām sēdināti pie viena galda - proti, rindiņā no kreisās uz labo: vedējtēva otrā puse, vedējtēvs, vīrs, sieva, vedējmāte (es) un mans vīrs. Katrā ziņā šaubos, ka kāzās mans vīrs justos ērti un labi, ja tiktu aizsēdināts projām pie cita galdiņa vai galda otrā pusē. 

S
Sabo 21.01.16. 16:26 | Kāzu datums: 03.09.2016

Katy,
varbūt var klāt garo galdu nevis T veida? tad sēdinātu sekojoši: jaunais pāris, vedēji, viņu otrās puses, bet jums pretī vecāki un pārējie ģimenes locekļi. un pa malām draugi vienā pusē tavējie, otrā ligavaiņa. visi tuvie cilvēki būs redzemi pāri galdam, blakus vedēji un kas tālāk? ir tik svarigi? uzmanības centrā tik un tā būsi TU! :)
vēl varbūt var sēdināt pa grupām pie saviem galdiem? vedēja sievu... pie atraktiviem draugiem?
nezinu vai manas domas/ieteikms ir tas pareizākais...

K
Katy 21.01.16. 09:40 | Kāzu datums: 10.09.2016

Mums jau ar toposu viru ir tadas pasas domas, ka vinai nav vietas pie musu galda. 
Blakus vecakiem ari isti negribu vinu sedinat. Bet nu ir laiks vel apdomat so lietu. 
Gribeju zinat ka gaja citam ar lidzigu situaciju. :)

r
rutuxs 20.01.16. 20:43 | Kāzu datums: 20.02.1993

Es vedēja sievu pie goda galda neliktu, jo tur viņai nav vietas. Aiz cieņas pret vedēju, liktu tūlīt aiz tuvākiem radiem. Tālu neliktu.   

v
valmora26 20.01.16. 14:40 | Kāzu datums: 24.08.2024

Mums līdzīga situācija! Man vedējmāte ir draudzene, vīram - draugs! Abiem ir otrās puses! Es pat sāku domāt, ka viņus sev blakus nesēdināsim! Būsim mēs divi +mūsu divi bērni, tad vecāki, tad vedēji un tad visi pārējie! Mums viesu namā būs vakara vadītāja, līdz ar to, diži neprasās, lai viņi mums sēdētu blakus!
Vismaz pagaidām ir šāda doma!