Kāzu plānošana
Par vedējiem un lieciniekiem
Viesos šķīrušies vecāki
Ir viens samilzis jautājums. Savās kāzās vēlamies redzēt tikai vecākus, vecvecākus, māsas un brāļus. Taču problēma ir tajā, ka vīra vecāki ir šķīrušies (juridiski vēl precējušies, bet 20 gadus dzīvo šķirti). Katram ir arī otrās puses - vienam jau 5 gadus, otram gandrīz 2. Vīratēvs audzina arī draudzenes bērnu. Jautšjums - vai tas būtu pieņemami, ja tēvu un māti aicinātu atsevišķi, bez otrajām pusēm? Cik visur lasīts, daudzi apvainojas par tadu gājienu, taču viesu mums tā jau būs ļoti maz un sanāks, ka trešdaļa būs vispār mums daļēji sveši cilvēki. :/ Viņi tomēr nav precējušies ar otrām pusēm, nav garantijas, ka šie būs viņu īstie, vienīgie, jo savulaik bijām iepazinušies arī ar vecāku ciiem bijušajiem. Kā lai rīkojas? Vai tāda rīcība būs korekta?
Šāda rīcība būs korekta. Ja kāds apvainosies, tā jau ir viņu problēma.
Kad es precējos, tad nolēmām, ka kāzās gribam redzēt vīra brāli, bet viņa sievu nē. Acīs skatoties smaida un medus tek, bet kā aizgriežas, tā žults nāk laukā. Vīrs savam brālim arī pateica, ka viņš ir ielūgt un priecāsies viņu redzēt, bet bez sievas. Mums bija pilnīgi vienalga, vai viņa dusmosies vai nē. Viņš bija viens.
Mums atkal bija situācija, kad neuzaicināja jau 25 gadus laulībā esošo otro sievu...Ja esat saistīti un pazīstami un bieži tiekaties, tas ir tikai korekti uzaicināt arī otrās puses. Jo apvainoties var ne tikai neuzaicinātais, bet arī tavs vecāks, kura otru pusi tu neuzaicini.
Okey, izrunājām par apvainošanās prognozēm :D A kā paši vecāki justos komfortablāk? Ja sēž pie viena galda ar bijušās sievas/vīra jaunajām otrajām pusēm un viņu bērniem, vai oficiāli - katrs atsevišķi, tikai ar mana vīra māsām un brāļiem (saviem bērniem) un vedeklas vecākiem, māsām,brāļiem?
Respektīvi, ja taisītu lielas kāzas, sākot no 30 cilvēkiem, tad nešaubītos un vecāku otrās puses ielūgtu. Jautājums ir, kā tas labāk nāktos kāzām ĢIMENES lokā. Kā labāk justos paši vecāki un cik korekti ir rakstīt tādus ielūgumus.
mums arī līdzīga situācija, uzreiz pateicām, ka jānāk vieniem pašiem.
Es tik un tā uzskatu, arī mazām kāzām, arī 10 cilvēkiem, ka ir tikai pieklājīgi uzaicināt otrās puses. Tādā veidā tu atbalsti arī savus vecākus viņu izvēlē.