FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Vedēju būšana...

Zebiexte 02.08.07. 09:34 | Kāzu datums: 29.09.2007

Mums ar līgavaini jau kādu laiku ir viens strīdīgs jautājums par vedējiem - tāpēc nolēmām prasīt Jums padomu... Viņš apgalvo, ka kāzu dienas rītā vdējmātei ir jābūt pie manis, bet cik man zināms, tad abi vedēji un līgavainis brauc no rīta pēc līgavas. Man ir aizdomas, ka vedējmāte pie līgavas - ir citu tautu tradīcija, ne latviešu.
Bet kā tad tur īsti ir - vedējmāte pie līgavas vai abi vedēji ar līgavaini???

16 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
i
ingreta 02.08.07. 09:41 | Kāzu datums: 20.02.2016

Cik esmu bijusi vedējmāte esmu parasti kopā ar līgavu.Jo kas tad viņai palīdzēs apģērbties,nomierināties.Arī pašas kāzās vedējmāte pēc frizētavas brauca pie manis.Un tad domā kā un kas notiek .Mani piemēram veda ar taksometru uz Durbes pils tiltu kur vedējtēvs bija ar liģavaini.
Savas līgavas esmu atdevusi mājās.Līgavainis parasti kopā ar vedējtēvu brauca mums pakaļ.

S
Saulite23 02.08.07. 09:42 | Kāzu datums: 18.08.2007

Vedējmāte parasti pie līgavas, vedējtēvs pie līgavaiņa:)

Evucitis 02.08.07. 09:50 | Kāzu datums: 01.09.2007

Tā kā es pa nakti palieku pie vecākiem Bauskā, bet vedēji un līgavainis Rīgā, mēs nolēmām, ka viņi visi trīs brauks man pakaļ uz Bausku. Man sataisīties palīdzēs māmiņa un brāļa draudzene :)

D
Digna 02.08.07. 09:57 | Kāzu datums: 01.09.2007

Mūsdienās - kā sanāk :) Mēs abi ar mīļoto brauksim uz muižu, kur arī satiksim vedējus :) Un nakti pavadīsim viens otra apskāvienos :).

Evucitis 02.08.07. 10:05 | Kāzu datums: 01.09.2007

Mums tomēr gribējās, lai ir tas pārsteiguma moments no rīta, kad mīļotais mani ierauga kleitā un sapostu :) Bet baznīcā satikties man negribējās, jo tur kopā man gribās ieiet jau divatā (lai lielajā satraukumā ir kam piespiesties utt.). Tāpēc mums sanāk rīta izpirkšana pie manis laukos :)

k
kriksene 02.08.07. 10:36 | Kāzu datums: 08.09.2007

mums bus tapat , ka Dignai, mes abi kopa pavadism nakti, un tad no rita, katrs sava istabina saposisies:)))Pec tam kopa uz baznicu, lai drosak un mierigak sirsninai:)

Liene84 02.08.07. 10:40 | Kāzu datums: 22.09.2007

mums būs tā, ka pa nakti mans līgavainis paliks mājās kopā ar mani (negribu to "pēdējo" nakti gulēt viena!!!), no rīta viņš brauks pie savas mammas, es palikšu mājās, mani sapucēs māsa (make-up) un māsīca (frizūra) un tad atbrauks vedēji (vēl nezinu - abi vai tikai vedējmāte) man pakaļ un aizvedīs uz baznīcu, kur mani sagaidīs mans topošais vīrs. baznīcā gan iesim kopā :]

02.08.07. 14:29

Man bija tā: pēdējā vakarā mēs ar vedējmāti bijām divatā - izrunājām visu kas u kā, paskatījāmies vecmeitu balles filmu un kopā bijām arī līdz pat izpirkšanas brīdim, beigās bija tā, ka man viņa bija vairāk jāmierina nevis otrādi:) Vedējtēvs ar līgavaini ieradās mums pakaļ uz izpirkšanu un tas viss.:)

i
inese 02.08.07. 14:50 | Kāzu datums: 25.08.2007

Es domāju, ka nakti paliksim kopā. Jo tā jau droši, ka būs slikts miegs, un ja viena gulēšu var teikt, ka vispār nebūšu gulējusi. Un tad no rīta šķirsimies- es pie kosmetologa, pēc tam frizieris un tad pie mammas, kur būs arī vedējmāte. Un tad jau jaunais vīriņš ar vedēju nāks mani izpirkt māmiņai ar tēti:)

Dagmāra 02.08.07. 16:28 | Kāzu datums: 07.07.2007

Mūsu pusē pieņēmts, ka līgavainis ierodās kopā ar vedējiem, savukārt pašas kāzās līgavainis ieradās kopā ar šofrīti pie manām mājām satikās ar vedējiem...
Manuprāt,tas nav tik būtisks jautājums, kuram jāpevērš uzmanība :)

a
anminka 02.08.07. 16:36 | Kāzu datums: 21.07.2007

Zebiexte
tāpēc jau arī saka VEDĒJI!
abi, pāris jūs ved palīzd visās izdarībās, sargā un mīļo.
vedēji palīdz izpirkt līgavu, ja izpērk, ja ne tad no paznīcas turpinājums!

a
anminka 02.08.07. 16:38 | Kāzu datums: 21.07.2007

bet man vedējmāte teica, ka viss atkarīgs no kā puses nāk vedēji, ja no sievas, tad viss sākas pie sieviņas, ja no puiša, tad no puiša puses.

Zebiexte 06.08.07. 09:56 | Kāzu datums: 29.09.2007

Bet ja vedēji ir mūsu darba kolēģi un nāk no mums abiem, tad pēc tava teiktā iznāk tomēr, ka viens ir pie viena un otra pie otra =)))

gucis 06.08.07. 10:03 | Kāzu datums: 18.08.2007

Mēs arī pavadīsim nakti pirms kāzām atsevišķi.Viņš brauks pie savas mammas,es palikšu mājās.No rīta kopā ar vedējmāti uz frizētavu un tad pie vedējiem uz mājām.Tur arī būs izpirkšana.Pa ceļam viņš paņems mūsu kāzu vadītāju,tad mūs visus un tad jau uz baznīcu.

a
anminka 06.08.07. 11:35 | Kāzu datums: 21.07.2007

Zebiexte
vot tā arī sanāk pēc vedējmātes teiktā, bet mums abi brauca ar līgavini un kopīgiem spēkiem mani izpirka!

Siice 06.08.07. 12:32 | Kāzu datums: 07.07.2007

Manās kāzās abi vedēji no rīta pirms es biju saposusies devās pie līgavaiņa. Man bija čupiņa draudzeņu, kas nevarēja nos'dēt mājās un atskrēja atrātāk palīdzēt, mamma, mazā māšele - tā kā palīgu netrūka.
Cik zinu, tad tā arī ir, ka vedēji nāk ar līgavaini un viņa radiem izpirkt līgavu, bet tas ne vienmēr ir tā. Esmu bijusi vairākās kāzās, kur tas ir pavisam citādāk. Citās vedēji gatavo uzdevumus līgavainim, lai arī loģiski liktos, ka tie ir jāgatavo līgavas vecākiem, lai pārbaudītu topošo znotiņu...:) Kā nu kur notiek! :)