Kāzu plānošana
Par vedējiem un lieciniekiem
Vedēji
Gribu pajautāt kā jūs izvēlējāties vedējus? Kā viņiem to paziņojāt? Kā rīkojāties, braucāt ciemos vai kā? Ludzu padalieties ar pieredzi!
vedējus izvēlējāmies praktiski ar pirmo šāvienu.......jauki cilvēki, mīļi draugi....un viņu stiprā puse -atraktivitāte un orģinalitāte!!!
Braucām ciemos (skatīties viņu kāzu ierakstu)ar paziņojumu par kāzām un jautājumu - vai būsiet mūsu vedēji?
Man vedēji ir māsa un viņas puisis...neilgi pēc saderināšanās viņai pajautāju, vai viņa varēs, jo tuvāka par viņu nav...piekrita:)Viņai esam pirmie:)) atrakcijas vadīs mana draudzene- ļoooti atraktīvs cilvēciņš:) Esmu priecīga, ka māsa ir vedējmāte...visur ejam kopā un arī kleitu kopā izvēlējāmies.Viņa zina, ko es darītu un, ko atteiktos...vismaz nebūs nepatīkami pārbaudījumi ar mīļvārdiņiem, āboliem un skriešanu!
Mums nebūs vedēju, būs vakara vadītāji un liecinieki, bet, ja būtu vedēji, tad jā - uzprasītos ciemos :)
Paņemtu kūku, vīnu/šampanieti un brauktu ciemā!
Bet vedēju izvēle jau nu ir stipri individuāls pasākums. Kad mēs par to domājām, tad secinājām, ka precētu pāri mums nedabūt, tādēļ labākais variants bija mana māsa un līgavaiņa brālis, bet beigās paturējām viņus tikai kā lieciniekus :) Jums vienkārši ir jādomā, kuri ir tie cilvēki, no kuriem jūs varētu ņemt paraugu laulības dzīvē (nu tāda ir tā pirmā mana doma). Tālāk jau jāanalizē viņu piemērotība utt.
Mes sedejam un domajam-kuri ir tadi kuriem var uzticeties 100% un but drosiem ka viss notiks ka nakas......mili, jauki, tuvi mums abiem........
vedeji mums bus mana masa ar viru :) protams piekrita-nekas jau cits neatlika :)
īstenībā nemaz tik viegli nav - tas pāris, kurus mēs ilgus gadus jokodamies saucām par vedējiem, paši izšķīrās. tad no vīra puses draugi, kuri varētu būt vedēji, strādā ārzemēs, reizi mēnesī tikai mājās...palikām pie manas draudzenes ar vīņas vīru, bet- arī vīrs pukst ka to negrib un to nē...īstenībā par šo jautājumu esmu sarūgtināta...lai arī nekādas lielās kāzas nebūs, kopā patusēšana skaistās vietās un restorānā jau nu būtu forši..ka'būs-redzēsim
Es arī tā padomāju, ka gribu tuvus, jaukus un mīļus cilvēciņus :)....vislabākie man prātā nāca, mana sen senā skolas laika un arī tagad labākā draudzene :))...Vnk runājām pa telefonu par kāzām...tad uzradās viņai jautājums, kuri tad būs vedēji...tad arī viņai jautāju, vai viņa un viņas draugs piekritīs būt mūsu kāzās par vedējiem...ar savu puisi viņa gan nav precējusies, bet kopā ir ūūū dikti jau ilgi...domāju, ka nav vedējiem obligāti jābūt precētiem :)...nevienus citus viņu vietā nevaru iedomāties :)...tagadiņ sazinamies domājam kas un ko un kā darīs :)...pasmejam par kādu traki ideju...iet jau jauki :)!
Apdomājām, ka vēlamies precēties, noteicām aptuveno datumu, par to zināja tikai mūsu vecāki. Tad nu kopīgi ar vecākiem izdomājām, ka vienīgie atraktīvie cilvēki, kā arī tuvinieki varētu būt līgavaiņa tēva mās ar vīru, jo viņa ir skolotāja, kas rīkojusi daudzas sporta spēles, spartakiādes, turklāt ar humoru un jokiem ir uz tu. Tā nu mēs pieteicāmies pie viņiem itkā uz sālsmaizi, jo viņi bija jau gadu nodzīvojuši jaunā dzīvesvietā, bet mēs tā arī nebijām pie viņiem bijuši.
Aizbraucām ar tortīti un vīnu. Biju paķērusi līdzi arī mapīti ar dažādiem materiāliem, kā piemēriem par to, kādas kāzas un tradīcijas mēs gribētu, gadījumā, ja viņi piekristu.
Brīdī, kad to pateicām, viņi bija šokēti un apstulbuši. Bet vakarā gaitā jau teica, ka piekrīt un sāka jautāt, ko vēlamies, kad utt.
Beigās pati vedējmāi bija pat lepna, ka viņai ir šāds gods... :)
par cik nevarējām īsti atrast precētu pāri, kas varētu mums būt par vedējiem, tad par mūsu lieciniecēm lūdzām kļūt mūsu abas māsas- tuvākos cilvēkus. viņas abas praktiski arī izpildīja visas vedēju funkcijas, arī vadīja vakara daļu. un jāsaka, mums ļoti patika, jo abas bija ļoti centušās, turklāt paaicinājušas palīgos manu māsīcu, kura šad tad mēdz vadīt pasākumus. un izdevās lieliski
mēs par vedējiem noteikti gribējām kādu precētu pāri, kuri būtu mums tuvi - un tā nu pienāca draugu kārta! viņiem nebūsim pirmie un viņi ir tie, kuri zin, ko mēs vēlamies, mums ir vienādi uzskati un attiecībā uz kāzām - patīk vienāda stila kāzas. zinu, ka viņi būs paši labākie, jo cenšas no visas sirds! visu laiku sazvanamies, satiekamies, lai norunātu, ko un kā, kas viņiem varētu palīdzēt un pastāstam, ko paši gribam!
kad braucām viņus lūgt par vedējiem, tad bijām ar kūku un šampanieti un paziņojām viņiem, ka mēs precamies un vai viņi negribētu būt par vedējiem un ko viņi uzreiz deva atbildi JĀ
tie mums gan ir tikai liecinieki, bet ...
mums ir divi tuvākie draugu pāri, sākumā nevarējām izlemt kurus, bet tad vieniem pieteicas mazais ...
automātiski izvēlējāmies otrus, jo ar mazo viņiem būtu neērtības un tāpat diez vai piekristu
pie tam mūsu lieciniekiem mēs pagājušovasar bijām liecinieki viņu kāzās :)
Mums vedēji būs topošā vīra brālis ar sievu! Braucām oktobrī jau ciemos ar šampi un torti!
Mēs par vedējiem izvēlējāmies labākos draugus, kas gan navprecējushies...bet likās, ka tas nav tik būtiski..Galvenais, lai ir saskanīgs pāris, turklāt ir sajūta, ka sie ir cilvēki kurus velamies sev blakus ka draugus vienmēr!!!Turklāt ir paveicies arī ar to, ka vini ir atraktīvi un mēs zinam, ka vini mūsu kāzas izvērtīs par jauku pasākumu:)
Braucām ciemos pie viņiem ar torti un sampanieti!!!- un tas bija pēc Ziemassvētkiem!!!
mūms būs vedēji topošā vīra māsa ar vīru, sākotnēji bija plānots, ka būs mana māsa ar savu draugu, jo negribējām apgrūtināt tagadējos vedējus - viņiem divi mazi bērneļi... tomēr māsa ar savu puisi pašķīrās, tā nu nekas cits neatlika, kā lūgt līgavaiņa māsai... tā kā mana māsa jau bija iesaistījusies kāzu organizācijā, viņa arī turpina visus darbus, līdz ar to arī vedēji nav pārlieku noslogoti...
Kopā ar vedējmāti strādājām vienā darba vietā...viņa ir tik aktīva; kā ūdenszāle. Aktīvi darbojas arodbiedrībā. Tad nu izvēlējāmies viņu. Vedējtēvu nemaz pat nebijām redzējuši. :))) Pēc bildinājuma pietecām ciemošanos, līdzi ņēmām kārumus, šampīti....Kad atbraucām, vedējmāte izteicās, ka vedējtēvs nemaz nav tāds miera mika, kā bijām domājuši, patiesībā, pat vēl trakāks par sievu. Un tā arī bija.:)))Viņi laulībā ir nodzīvojuši gadus 20. Mums bija svarīgi, lai vedēji ir atraktīvi; un precējušies.:)))Domāju, ka neesam greizi nošāvuši.
Mūsu vedēji ir ļoti labi draugi, pirms oficālā uzaicinājājuma viņi jau nojauta, ka tiks aicināti un vairāk vai mazāk jau bija gatavi tam!Sekoja tikai oficiālas vakariņas ar šampīti un apstiprinājums no viņu puses.
Mums vedēji būs labi draugi.Izvēlējāmies tieši šo pāri dēļ atraktivitātes, izdomas un organizatoru spējām.Viņi ir iesaistījuši gandrīz visus kāzu viesus :)...katram esot pa uzdevumam(mums protams nesaka kāds). Aizbraucām ciemos ar vīna pudeli un konfekškasti, pasniedzām ielūgumu ar tekstu pēc kura varēja noprast ka aicinam viņus būt par vedējiem.
ņemiet vakara vadītāju. Pasaudzējiet tūvos cilvēkus, viņi tak arī vēlas izbaudīt svētkus, nevis uzņemties lielu atbildībi par pasākuma norisi... :)
Savā ziņā es tev pat ļoti piekrītu bet...šai medaļai ir 2 puses - mūsu vedējiem patīk rīkot un vadīt kāzas, var teikt ka viņi savā ziņā pat tādā veidā atpūšas :) Pie tam kā jau teicu viņi ir iesaistījuši gandrīz visus viesus organizēšanas un pārsteigumu,atrakciju utml rīkošanas procesā.Kad sadala pienākumus tad nekāda lielā ,,raušanās,, nav...Ja mani draugi nebūtu tādi radoši un traki, ja viņiem nepatiktu tas ko dara, ja viņi neuzskatītu to par pagodinājumu tad es ar ņemtu vakara vadītājus...Manuprāt viss ir atkarīgs no cilvēkiem un situācijām :)
es pagāšgad biju vedāja savai draudzenītei uz kāzām. viņa vienkārši piezvanija un pateica (viņa dzīvo vācijā) es arī vienkārši piekritu, jo galu galā mana labākā draudzene. mēs visu paši rīkojām, meklējām kāzas vadītāju un domājām dažādas aktivitātes un spēles, jo tas taču jābūt jaunam pārim kā pārsteigums. mēs kā īsti latvieši (un vācieši :D ) svinējām kāzas trīs dienas. pēc mičošanas laidām prom un četratā ar jauno pāri ceļojām pa latviju. ko tik mēs nedarijām :D tagat pat visu neaprakstīt ,bet bija superīgas dieniņas :D