FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

2 sievietes vedējmātes

s
skyhell 06.11.08. 12:30 | Kāzu datums: 07.08.2009

tā nu kkā sanācis, ka topošajam īsti nav drauga, ko ņemt par vedēju un no manas puses arī nav.. tad nu izdomājām, ka varētu ņemt 2 man ļoti tuvas draudzenes par vedējmātēm un bez vīrieša iztikt, bet mammai šī doma makten nepatīk, arī draudzeņu mamma ir kategoriski pret to.. šo to jau varētu no precētajiem pāriem atrast un arī kādu līgavaiņa draugu dabūt, bet tie nebūtu tie cilvēku, par kuriem ir pārliecība, ka sagādās mums patiesi burvīgus mirkļus mūsu kāzu dienā vai ka tie ir tie īstie, ko gribas sev blakus redzēt.. varbūt ir kkas tāds, ko vnk neiedomājos, kādēļ mammas tā protestē? patreiz nerunāju par tradīcijām un māņticībām, bet par pliku faktu- 2 sievietes vedējmātes.
vai kādai tā ir bijis, varbūt ir būts tādās kāzās?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Zhagatinja 09.03.12. 21:08 | Kāzu datums: 15.07.2011

man bija arii interesanti ar lieciniekiem , no manas puses bija mana draudzene , kas muus abus labi pazina un bija klaat kad viss saakaas ... taa teikt attieciibu shuupulii , no viira puses bija viira labs draugs , kursh jau labu laiku preceejies .... kameer vajadzeeja liecinaat , muusu izveeleetie liecinieki noliecinaaja un nu protams vakaraa pie galdiem liecinieks seedeeja pie mums ar sievu kopaa ....
muus kaut kaa neuztauc ko tantes saka vai nesaka :)

r
retijy 07.03.12. 13:22

Vai var ņemt ārzemnieku par liecinieku? Viņam nav latviešu pase.

s
sicis-elina 07.03.12. 11:11

Mūsu kāzās bija liecinieki un abi bija mūsu brāļi. (Pēc tam mums bija vakara vadītāja.)
No sākuma, citiem tas arī likās diezgan jocīgi, bet mēs jau no paša sākuma zinājām, ka mums tā būs. Un tā ir mūsu diena, tā kā darījām kā mēs gribējām. Mēs precējāmies baznīcā un tur nebija nekādu stingru noteikumu, mācītājs atļāva. Tā kā uz priekušu.

Tigrocka 07.03.12. 09:55

Mēs ar precamies šogad vasarā un būs netradicionāli liecinieki- mans un topošā vīriņa brālis, tāda izvēle jo precēts pāris ko gribējām ņemt tajā laikā nebūs LV, tad paliek mana laba draudzene un topošā labs draugs, bet tas būtu garām jo savā starpā nepazīstami, tad nu mums atliek šis variants, mēs uzskatam, ka būs forši, arī kāzu gadadienas varēsim svinēt ar brāļiem un viņu otrajām pusītēm, kāda nu kuram būs, jo pagaidām tik vienam ir kaut cik nopietna draudzene. Kad pateicām topošā vīriņa vecākiem uj kā sāka smieties, apsmiet un teikt, ka tā nedara, oj vai tad puiši geji, ko padomās citi un tamlīdzīgi, bet kad izskaidrojām savu izvēli, tad beigās tā kā izteicās, ka varbūt pat šī netradicionālā ideja piestāvētu mūsu mazajām, netradicionālajām kāzām ģimenes lokā. Mana mamma gan noreaģēja absolūti pozitīvi, uzreiz pateica, ka forša netradicionāla ideja, jo pirmkārt arī neprecamies baznīcā, kur stingri noteikumi.

Angyy 06.03.12. 21:01 | Kāzu datums: 28.07.2012

Arī man pašai personīgi ir netradicionāli vedēji. Kāpēc netradicionāli? Redz tāpēc ka daudzām tantēm nav pieņemams fakts ka pāris nav precējies. Bet manā izpratnē fakts ka viņi ir kopā 13 gadus un viņiem ir bērns ir pietiekami liels lai man būtu pooo, ko tantes saka :)

Angyy 06.03.12. 20:54 | Kāzu datums: 28.07.2012

ir būts kāzās kur divi vīrieši ir vedēji....un zini? Ļoooti labi, vienas no labākajām kāzām:)

e
eduxxx 06.03.12. 20:20

Pāris gadus atpakaļ arī es biju kāzās, kur vedēji bija līgavas māsa un līgavaiņa māsa! viss bija vislabākajā kārtībā un nekādu problēmu! :)

Blumchen 06.03.12. 18:20

Kā beigās viss sanāca, visi bija laimīgi? :) Veca diskusija, bet nu man šķiet briest tā pati situācija. Nerīkosim lielas, plašas kāzas, jo abi esam introverti, tāpēc aicināsim tikai radus un dažus tuvākos draugus. Tā sanāca, ka no manas puses visas ir sieviešu dzimuma, nav viņas vēl precētas un otru pušu arī nav, karjeristes :) No vīra puses draugs ārzemēs, kurš arī kāzās nebūs.
Un situācija, ka gribot negribot, bet visdrīzāk arī ņemšu par lieciniecēm māsu un vienu no draudzenēm. Mamma arī tā nedaudz skeptiski uz to noreaģēja, pasakot, ka "pieņemts pretējos dzimumus" ņemt lieciniekos. Bet ko lai dara, ja reāli nav tuva vīriešu pārstāvja?! Īrēt "draugu" tikai, lai būtu "pieņemts". Neloģiski, pareizi...
Kādai vēl tāda situācija?

B
Baibs 01.12.08. 12:27 | Kāzu datums: 16.05.2008

mums bija divas sievietes vedējmētes. mēs viņas saucām par vedējmāsām, jo viena bija mana māsa, otra vīra māsa. un rezultātā viss bija vienkārši ideāli! daudz labāk nekā piemeklēt pāri tikai pāra pēc. mamma gan neko netieca, kad teicām, ka mums nebūs vedēji klasiskā izpratnē, bet pēc kāzām atzina, ka sākumā bija noraizējusies, bet tagad ir sajūsmā, ka viss bija lieliski. mūsu gadījumā pozitīvākais bija tas, ka vedēji bija no abām radu pusēm (manas un vīra), līdz ar to labi rada kontaktu ar visiem radiem un valdīja brīnišķiga kopības sajūta.

s
skyhell 14.11.08. 17:18 | Kāzu datums: 07.08.2009

ir, ir tā, ka katrs mācītājs citādāks.. katrs piever acis uz citu lietu.

M
Muurija 13.11.08. 15:20 | Kāzu datums: 27.06.2009

laikam gan katram mācītājam savas prasības! Bet iesvētības kursus gan izgājām! :) Bija to vērts!

s
skyhell 13.11.08. 14:37 | Kāzu datums: 07.08.2009

mums katoļu mācītājs pateica, ka galvenais, lai liecinieki ir pilngadīgi un nav svarīgi precēti, neprecēti, kristīti, nekristīti.. kad pajautāju, vai var būt 2 siev., viņš pateica, ka labāk jau tomēr, ne, jo tas būšot tāds kā precidents, bet izskatījās aptuveni tā- ja nu ļoti, ļoti, ļoti gribat, tad var būt arī 2 siev. mēs nolēmām, ka mīļā miera labad ņemsim lieciniekus- vīr.+siev. un organizēs visu, vai nu draudzenes vai ņemsim vakara vadītāju.

m
melice 13.11.08. 13:48 | Kāzu datums: 23.08.2013

tas atkarīgs no mācītāja prasībām pret liecinieku statusu.. :)

M
Muurija 12.11.08. 16:41 | Kāzu datums: 27.06.2009

hmmm!!!
Mēs bijām liecinieki, bet precejušies nebijām!!!

m
melice 12.11.08. 15:48 | Kāzu datums: 23.08.2013

mums liecinieki baznīcā būs precēts pāris (mana draudzene ar vīru), jo pat pie baznīcas vārtiem ir pekarināts, ka lieciniekiem jābūt precētam pārim vismaz ar 2 gadu pieredzi.. :) Bet visu ļemmbasta daļu organizē mamma ar savām 3 draudzenēm - tā ka sanāk pat vesels bars vedējmāšu.. :))

Baibav 11.11.08. 14:16 | Kāzu datums: 02.08.2008

Mēs pašā sākumā vēlējāmies, lai pie altāra blakus stāv mums laulāts pāris, tā kā noskatītais pāris nevārēja būt mums blakus un neviens nebija tāds ko gribējām, palūdzām vīriņa vecākus. Vai divas meitenes var būt kā liecinieces baznīcā - nezinu, bet pieļauju, ka problēmai nevaidzētu būt, kaut gan tas ir atkarīgs no mācītāja. Par manām vedējmātēm, kā jau teicu, izvēle bija pati labākā, viss līdz pēdējam sīkumam bija pārdomāts, viss noritēja bez aizšķeršanās, saksafons, baloži, karogs, viesumājas dekorācijas, ielūgumi, dzejolīši:)Un jā lapsinja999, tev taisnība, māsas darbs bija superīgs, starpcitu viņa taisīja kāzu ielūgumus un galda kartes, viņa tāda man māksliniece-datordizainere, ja kādai vaiga orģinālus un nedārgus, padodiet ziņu, iedošu tel, nr.:)

l
lapsinja999 07.11.08. 21:52

zinot BaibaV māsu, esmu pārliecināta, ka viss bija jauki :)
Man bija problēma izvēlēties liecinieci no 2 meitenēm [no līgavaiņa puses būs brālis], vilkām lozes, kura parakstīsies kā lieciniece, bet reāli laikam sanāk, ka būs 3 vedēji :)

s
skyhell 07.11.08. 19:35 | Kāzu datums: 07.08.2009

brīnišķigi un vēl blonda un tumšmate :)
viņas nebija liecinieces, tādēļ, ka baznīca neļāva, vai citu iemeslu dēļ?

Baibav 07.11.08. 17:48 | Kāzu datums: 02.08.2008

Manas kāzas, baznīcā liecinieki bija vīra vecāki un visu kāzu organizātori- VEDEJI bija divas pasakainas meitenes,mūsu abu māsas. Mums bija problēma, ka neviens laulāts pāris ko gribētu redzēt sev blakus nebija, vai negribēja uzņemties,vecāki, gribēja izbaudīt kāzas, tā kā izlēmām, viņus kā lieciniekus un māsas kā vedējmātes-kāzu organizātores,un ziniet tā bija pati labākā izvēle. Neviens tik daudz nebūtu ielicis enerģijas, naudiņu, darbu visā tapšanā ja ne viņas.....Nenožēloju neko.

L
Lāšukss 07.11.08. 15:54 | Kāzu datums: 30.08.2008