FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Vedējmāte grūtniece....

Piko 27.01.09. 15:34

Sveiki, gribēju painteresēties vai kāda vedējmāte nav bijusi grūtniece kādā 7-8 mēnesī un kā gājis kāzās....

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
s
smaidosa 27.01.09. 15:48 | Kāzu datums: 18.07.2009

es ļoti gribēju par vedējmāti vienu no savām labākajām draudzenēm, bet viņa kā reiz šobrīd gaida bērniņu un tad, kad mums kāzas paredzētas, bebim būs jau gandrīz mēnesis, tādēļ izdomāju, ka tomēr ņemšu citu labu draudzeni par vedējmāti, lai tiešām svētkos visi justos labi :)

bet principā domāju, ka tas jārunā ar katru atsevišķi- domāju, ka būs tādas sievietes, kas piekritīs, bet būs arī tādas, ka ne pa kam nepiekritīs. Principā- ja vedējmātei nav dikti daudz pienākumu jāveic, domāju, ka problēmām nevajadzētu būt ;)

kerija_ip 27.01.09. 15:55 | Kāzu datums: 28.08.2008

Mīļās - mēs esam stāvoklī, nevis slimas :)
Iešu māsai pa vedējmāti 6. mēnesī - nu cerams, ka tad runāšu tāpat kā tagad :), bet tas noteikti ir jāpārrunā ar konkrēto sievieti, jo katra šajā laikā jūtas savādāk - viena var kalnus gāzt un malku cirst, citai ir gultas režīms.

s
smaidosa 27.01.09. 16:01 | Kāzu datums: 18.07.2009

piekrītu ;) mans teiktais attiecināms tieši uz to "viena var kalnus gāzt un malku cirst, citai ir gultas režīms."

bet par savu izvēli- zīdaiņa mammai būs grūti pildīt vairākus pienākumus vienlaicīgi, tādēļ lai viņa ir vienkārši mīļš viesis :)

kerija_ip 27.01.09. 16:04 | Kāzu datums: 28.08.2008

jā ar mammīti noteikti būs grūtāks, jo mazulis prasa gan laiku, gan uzmanību, pat ja būs, kas pieskata, sieviete būs noraizējusies vai viss ir kārtībā

M
Mausi 27.01.09. 16:20 | Kāzu datums: 13.09.2008

Nu nezinu - man bija vedējmāte apmēram 7. mēnesī (mūsu kāzu norises mēnesī) un mūsu kāzas bjia lieliskas!
Vedējmāte nejutās ne pārgurusi, ne briesmīgi apgrūtināta - mēs jau teicām, lai viņa neuzņemas šo pienākumu, ja jūt, ka būs par grūtu, bet viņa teica, ka viss būšot kārtībā un ne reizi nedzirdēju viņu sūdzāmies. Gluži otrādi - viņa priecājās, ka ir vairāk laika par visu padomāt un dažviet varbūt pat kaut kādu atlaidi "izsist", jo grūtniecēm nevarot pretoties :).
Mēs (un viesi, cik norpotu) bija ļoti apmierināti.
Bet tas patiešām atkarīgs no cilvēka. Beigu galā - mūsu vedējmāte bija stāvoklī otro reizi un zināja, kāda apmēram viņai uz to laiku bija sajūta, tāpēc arī bez manāma satraukuma piekrita.

stirninja 27.01.09. 16:22 | Kāzu datums: 28.06.2008

Es jau neko negribu ļaunu vēlēt, bet pēc senajām paražām nav ieteicams ņemt vedējmāti grūtnieci. Ne jau tas, vai viņa spēs vai nespēs būt par vedējmāti, bet tas simbolizē jaunajam pārim grūtu kopdzīvi.
Vai nu sakritības pēc vai senči nekļūdījās, bet draudzenei vedējmāte bija grūtniece, un šobrīd draudzenes laulība ir ļoti grūta.Bija pat uz sabrukšanas robežas...Bet es ceru, ka tā ir viena no miljons sakritībām. Lai veicas!

Knope 27.01.09. 17:59 | Kāzu datums: 26.07.2008

Kārtējā melnā māņticība! Zinu vismaz divus pārus, kur vedējmātes bijušas pēdējos mēnešos. Gan viens, gan otrs pāris tuvu 8-10 gadiem laimīgā laulībā dzīvo. Un, kas simboliski ,abām ģimenēm bērni ir kupls pulciņš! Es drīzāk teiktu - ka tas simbolizē auglīgu savienību! Latviešiem vispār kaut kāds netipisks, negāciju pils vārds izvēlēts - grūtniece. Es viņu cenšos nelietot kā tādu - kāds grūtums?, varētu padomāt, ka sods un nasta! Tā vietā lieto jēdzienu - topošā māmiņa, gaidībniece, cerībniece :) Patīk krievu valodā - "saudzējama, sargājama".
Ceru, ka stārķis ielidos arī mūsmājās un, cik izrunājām ar saviem vedamajiem, viņi arī būtu tikai priecīgi par tik uzskatāmi auglīgu vedējpāri!

kaamitis 27.01.09. 18:14 | Kāzu datums: 07.08.2009

Mums arī iespējams būs vedējmāte stāvoklī, vismaz tādu iespēju neizslēdz, ka mazulis pieteiksies.
Es baidos tikai par to, lai viņai nav pārāk grūti/stress utl, jo pirmais mazulis gaidāms.
Pārējais - viss ir pilnīgas muļķības. Ja laulības dzīvē kaut kas neveicas, tad jau attaisnojumus var atrast visam - kāzu dienā melns kaķis pārskrēja, stārķis nepārlidoja, kleita pārpirkta, kurpes spieda utl.

Tralla 28.01.09. 10:56 | Kāzu datums: 18.11.2008

No vienas puses 7.-8. mēnesis ir ideālākais laiks, jo viņa visticamāk būs jau aizgājusi dekrēta atvaļinājumā, atpūtusies no darbiem, būs arī vairāk brīva laika pēdējos darbiņus apdarīt. Protams, pastāv risks, jo šobrīd nevar zināt, kā viņa uz to laiku jutīsies. Katra grūtniecība ir savādāka. Ir gadījumi, kad visus 9 mēnešus noguļ gultas režīmā. Bet jācer uz to labāko! Un, ja vedējmātei pašai nav nekas pretī, tad Tev jau nevajadzētu par to uztraukties! Grūtāk būtu, ja vedējmāte būtu pirmajā trimestrī, kad ir slikta dūša, milzīgs nogurums, miegainība un sakāpinātas emocijas. Jāā, es šobrīd tam eju cauri, mums te stārķis baigo joku izspēlēja un ieradās ne saukts ne gaidīts, bet, protams, lielākas laimes nevar būt. Tikai, ja man būtu tagad kāzas jāorganizē, savas vai citas, tad es to labprātāk nedarītu gan...

Knope 28.01.09. 11:06 | Kāzu datums: 26.07.2008

Patiesi no sirds laimītes vēlējumi! Super! :)

e
elfa 28.01.09. 11:11 | Kāzu datums: 20.06.2009

No sirds apsveicu Tevi ar patīkamo notikumu!:)

F
Felicia 28.01.09. 11:28 | Kāzu datums: 19.09.2009

Mums vedējmāte dzemdību datums ir augusta sākums un kāzas mums visdrīzāk 15. augusta  Mums man liekas jāmeklē citi vedēji…. Savādāk varbūt tā, ka kāzu dienā sākas dzemdības  jo tas datums ir tāds nosacīts, neviens jau nedzemdē precīzi!

Tralla 28.01.09. 11:38 | Kāzu datums: 18.11.2008

Paldies, meitenes, par sveicieniem :) Mēs tiešām šobrīd esam laimīgāki kā jebkad. Pat kāzas nesniedza tik lielu saviļņojumu.

Felicia - Ja arī piedzims mazulis augusta sākumā, tad diez vai viņa būs gatava ar 2 nedēļas vecu zīdaini novadīt kāzas. Tāds prasa ļoti, ļoti daudz laika. Man draudzenei ir bērniņš gandrīz 2 mēnešus vecs un viņai nav laika pilnīgi nekam citam. Viņš guļ maksimums stundu un tad ir atkal augšā.

kerija_ip 28.01.09. 11:40 | Kāzu datums: 28.08.2008

Apsveicu :) Mēs tātad esam aptuveni vienā termiņā :) - mums ar jaukākā Ziemassvētku dāvana pasaulē - tik ilgi gribējām - un vīriņam 28. dzimšanas dienā uzdāvināju patīkamo ziņu :).

Tev tiešām taisnība - tā sliktā dūša beidz nost un tāāāā nāk miegs :) - visu dienu verētu vārtīties pa gultu un ēst piparmētru saldējumu :D

marin4ix 28.01.09. 12:25 | Kāzu datums: 09.08.2008

Apsveicieni un laimītes vēlējumi arī no manis! :)

iveta25 28.01.09. 12:51 | Kāzu datums: 02.08.2008

No sirds sveicu jūs abas!!! Man liels prieks!!!;) Mums diemžēl pagaidām stārķis met līkumu:( Neizdodas:(

bebriic 28.01.09. 13:01 | Kāzu datums: 07.08.2009

apsveicu jūs meitenes. gribot negribot nākas brīnīties par jūsu apņēmību šajos "krīzes" apstākļos...:) bet visā visumā- malacītes:)

stirninja 28.01.09. 13:09 | Kāzu datums: 28.06.2008

Mūs stārķis diez gan ātri pēc kāzām apciemoja...1.kāzu gadadienu sagaidīsim 3tā!!!

r
rudene 28.01.09. 13:12 | Kāzu datums: 13.02.2009

Un sveiciens arī no manis! Šaj jābūt kolosālākai dzīves dāvanai! Mēs gribam nosvinēt kāzas un tad gaidīt mazu brīnumiņu no debesīm :)

Tralla 28.01.09. 13:13 | Kāzu datums: 18.11.2008

Patiesībā krīze tam ir vislabākais laiks. Darbā mani tagad atlaist nevar, garantēti uz laiku stabili ienākumi. Un tad, kad atgriezīšos darba tirgū, tad jācer, ka ekonomiskā situācija būs krietni uzlabojusies :)
Bērna radīšanai nevajag gaidīt labākus laikus. Var gadīties, ka nekad nebūs pietiekami labi. Mēs jau arī bijām nolēmuši plānot. Tad, kad būs pašiem sava lielāka mājvieta, vairāk naudas, stabilāka situācija valstī utt. Par laimi, bērniņš pats pieteicās. Ir motivācija tagad tiešām kaut ko darīt, nevis tikai domāt, ka derētu lielāks dzīvolkis.