FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Kad vedēja loma iedalīta tikai vienam no pāra...

j
janette 10.02.09. 14:40 | Kāzu datums: 22.08.2009

Tā nu ir sanācis, ka šogad esmu ne vien līgavas, bet arī vedējmātes kārtā, par ko, protams, jūtos gan pagodināta, gan pacilāta, jo cilvēks, kuram būšu līdzās viņa īpašajā brīdī ir man ārkārtīgi tuva draudzene, kuru faktiski uzskatu par daļu no savas ģimenes.
Apstāklis, kas mani nedaudz ir samulsinājis - par vedējtēvu ir izvēlēts nevis mans topošais vīrs, bet gan līgavaiņa draugs. Pats fakts mani īpaši neuztrauc un neaizvaino – saprotu, ka līgava sev blakus vēlas redzēt garīgi tuvu cilvēku un līgavainis tāpat. Turklāt līgavaiņa draugs ir jautrs, atraktīvs cilvēks, kopā ar manu māksliniecisko izdomu un skatuves dotībām mēs būsim lielisks tandēms.
Mulsums ir tādēļ, ka šobrīd grūti iztēloties sava topošā vīra lomu iekš visa šī pasākuma. Neesam ne mūžīgi kopā salipušie “siāmas dvīņi”, nav arī nepieciešamība pēc “rociņas turēšanas” visur un vienmēr, bet kaut kā gadiem ierasts, ka šādus pasākumus apmeklējam kā pāris un arī turamies kopā. It kā jau problēmas nav – visu var apspēlēt un atrisināt, arī kutelīgo “Vedējiem rūgts!” utt. Droši vien daudz vienkāršāk būtu tad, ja arī vedējtēvam būtu stabila otra puse, bet pagaidām šis brīvs kā ērglis :). Tad nu sanāk, ka vienīgais “cietējs”, būs mans topošais vīriņš, kuram šajā pasākumā būs līdzīga loma kā mūsu cien. ex. prezidentes vīram, kaut kur fonā, nemanāmam un klusiņam :D
Nezinu…varbūt kādai no jums bijusi līdzīga pieredze ar kāzu vadīšanu šādā situācijā, varbūt vienkārši ir viedoklis no malas.

17 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
t
trusha 10.02.09. 15:09

es no vedeja goda atteiktos,ja mans virs nebutu kopa ar mani (pat,ja taja bridi vins butu tikai toposais).
mani tas aizvainotu,ja ar mani nerekinatos ka ar paari.taa nav draudzenes vecmeitu ballite vai kads paskaums,kas janovada.
tads ir mans viedoklis.

naughtygirl 10.02.09. 15:13 | Kāzu datums: 25.07.2008

es domāju, ka galvvenais ir tas, ka jūties tu pati un kā jūtas tavs topošais. Ja jums abiem iebildumu nav, tad viss kārtībā, un gan jau ir kādi kopīgi draugi, ar kuriem tad viņš arī vakaru pavadīs, jo gan jau jūs paspēsiet arī kādu deju nodejot :)

r
rudene 10.02.09. 15:23 | Kāzu datums: 13.02.2009

Ja vien pašai nav tāds sterotipiska domāšana,ka bez topošā nekad un nekur,un bez viņa blakus es neeju par vedējmāti, tad domāju,ka topošais izbaudīs kāzas kā kāzu viesis un gan jau ik pa brītiņa varēsiet atrast laiku viens otram! Es pat domāju, viņš pat būs pacilāts cik jauki viņa topošā sieviņa spēj novadīt kāzas! Vismaz zinu,ka mans topošais noteikti būtu lepns :)

a
aisha 10.02.09. 15:27 | Kāzu datums: 01.09.2007

Arī mani vedēji nebija pāris un vedējmātei bij draugs, un man liekas, ka beigās visiem bija labi:) Vedējmātes draugs arī bij piesaistīts dažiem organizatoriskiem darbiņiem pasākuma laikā, jo saprata vedējmāti no pusvārda, un kad oficiālās runas bij beigušās, viņi mierīgi varēja tālāk lustēties kopā.

t
trusha 10.02.09. 15:27

neparcenties.

oga_saldaa 10.02.09. 15:30 | Kāzu datums: 28.02.2009

Mūsu kāzās sanāk tā, ka kā liecinieki nāk mana māsa ar draugu, bet organizatorisko daļu uzņemas māsa ar draudzeni. Nav mums vedēju tā tradicionālajā izpratnē, jo vnk nav variantu ko ņemt...sanāk līdzīga situācija...pat vēl sarežģītāka. Bet nu neko - pievienojos iepriekšējiem komentāriem, ka, ja Tev pašai vai topošajam vīriņam nav nekādu lielo pretenziju, tad viss būs ok. Varbūt jaunajam pārim arī ir tāda situācija, ka vnk nav ko paņemt jau kā gatavu 'pāri' un sanāk tā sakomplektēt kopā...personīgi es tur neko briesmīgu nesaskatu. Tavs līgavainis jau var būt 1. palīgs. Divatatā tāpat sodze ir pietiekama - būs vēl viens neoficiāls palīgs - būsiet abi kopā un arī jaunais pāris apmierināts.

kerija_ip 10.02.09. 15:48 | Kāzu datums: 28.08.2008

Mums bija līdzīgi - vedējmāte bija mana māsa, kurais ir līgavainis un vedējtēvs - vīra draugs. No šīs situācijas nesamulsa neviens, gluži pretēji - māsas līgavainis lieliski palīdzēja - atveda baložus, kamēr vedēji mūs uz tilta mocīja, sagatavoja visu - un atrada laiku arī viens otram :). Māsa teica, ka tas pat bija labi - jo savādāk organziējot būtu sakašķējušies 100 reizes, bet šajā gadījumā bija viens otra atbalsts :)

Tralla 10.02.09. 15:50 | Kāzu datums: 18.11.2008

Man arī liekas, ka vedējmātes otrai pusītei jau nav klusiņām jāsēž malā. Viņu var droši iesaistīt organizēšanā (ja vien pašam nav kas pret to). Palīgu taču nekad nav par daudz.

žubīte 10.02.09. 19:17

Man ir bijusi šāda situācija un pēc kāzām nolēmām, ka būsim vedēji vai nu abi vai neviens.Mana vieta bija pie jaunajiem, mans vīrs sēdēja tālu prom aiz tuvākajiem radiem un jutās kā lieks. Jā, palīdzēja organizēt, jo visas ēverģēlības bijām divatā izplānojuši un veiksmīgi kāzās arī izdevās īstenot. Pienesa, palīdzēja, ieteica... Vispirms padomā par savu otro pusīti un tad izlemiet, bet ļoti svarīgi, kā jūtas tas otrs - ne īsti kāzu organizētājs ne īsti viesis...

gerda27 10.02.09. 19:41 | Kāzu datums: 07.03.2009

Pareizi tas nav, Tava draudzene taču zināja, ka esat pāris un pašiem būs kāzas. Man personīgi tas liktos absolūti nepieņemami:(

S
Sabux 10.02.09. 20:13 | Kāzu datums: 13.09.2008

Mums bija līdzīga situācija.. tikai tā nu sanāca, ka par vedējtēvu bija mans vīrs.. tur bija vairāk apstākļu sakritība, ka es nevarēju būt par vedējmāti (tiku aicināta, bet uz to brīdi likās, ka tas nav reāli, bet beigās tomēr tiku, kad jau bija par vēlu ko mainīt).. Viss notika ļoti labi.. es biju kā otrā vedējmāte, kas faktiski visu to nodarīja, ko nevarēja 'īstie' vedēji izdarīt, jo viņiem visu laiku bija jābūt ar jauno pāri..
Cits jautājums - vai tavs topošais vīrs būs ar mieru iesaistīties organizēšanā.. no otras puses - viņam visticamāk tāpat nebūš ko darīt, jo tev laika nebūs nemaz.. :D

j
janette 10.02.09. 20:32 | Kāzu datums: 22.08.2009

Paldies, meitenes, gan par viedokļiem, gan uzmundrinājumu!
Organizēšanā topošais noteikti tiks iesaistīts, bet nu jā - negribētos, lai viņš, kā rakstīja Žubīte, tik un tā justos lieks...vēl jo vairāk tamdēļ, ka tur īsti nebūs tādas kompānijas, ar kuru viņš varētu patusēties.
Cik nu abi esam runājuši par šo tēmu - kaut kāds rūgtums jau viņam sirdī laikam ir, taču manis dēļ viņs nekad to neizrādīs (jo zin cik man šis pasākums ir svarīgs). Ja vedamie būtu jebkurš cits pāris - noteikti būtu atteikusies, bet šoreiz tie ir īpaši cilvēki. Tajā pat laikā, nevēlos atstāt novārtā mīļotā cilvēka sajūtas. Zinu, ka noteikti no sirds par šo visu vēl izrunāsimies gan ar viņu, gan ar manu draudzeni, tomēr bija/ir svarīgi dzirdēt arī citu pieredzi un viedokļus ;)

m
marele 10.02.09. 21:00 | Kāzu datums: 07.08.2009

Tas jums jāizrunā abiem, ko tavs topošais par to domā un saka,kāds ir viņa viedoklis...ja viņam pretenziju nav-tad uz priekšu,tikai,jā-nepārcenties. bet nu pati esmu bijusi līdzīgā situācijā,kad mans topošais vīrs ir bijis par vedējtēvu...zini,es nebiju un vēl aizvien neesmu par to sajūsmā.neaizmirsti arī to,ka tas nav tikai uz to dienu,seko arī visas pārējās kāzu gadadienas,kad vedējiem atkal ir jātur sava rūpe,protams,arī visās šajās jubilejās arī es iesaistos un palīdzu organizēt un vadīt,bet nu jā...tas sirsniņā paliek.
Tā kā,noteikti ņem vērā topošā vīra viedokli ;)
Lai izdodas!!!

T
Toposhaa_Sievinja 10.02.09. 21:30 | Kāzu datums: 11.07.2009

Jannete, varbūt es maldos, bet man liekas, ka pazīstu Tavu draudzeni.. Un cik man zināms, viņa ļoti labprāt gribētu, lai vedēji ir pāris, taču tā kā viņiem abiem ar topošo īpaši tuvu draugu pāru nav, tad viņi izvēlējās šo variantu. Varbūt aprunājies ar viņu un, izrunājoties, abi ar savējo draugu arī varēsiet būt vedēji, ja līgavaiņa draugam vēl nekas nav pateikts..

e
es-saule 10.02.09. 21:32 | Kāzu datums: 26.07.2008

Ja runā tradicionāli, tad vedējiem ir jābūt - precētam ilggadīgam paraugpārim, kuri jūs ievada dzīvē un ir spējīgi dot padomus laulības dzīvē. Tāda nu tradicionāli skaitās vedēju funkcija.
Tas kā uztvert šo situāciju, atkarīgs no jums abiem, kā paši šajā situācijā jūtaties.....

j
janette 10.02.09. 21:50 | Kāzu datums: 22.08.2009

Domāju, ka nerunājam par vienu un to pašu cilvēku... :) Mūsu ģimenes (par tādām mūs uzskatu, jo esam kopā krietnu laiku) tuvās un sirsnīgās attiecībās ir vairākus gadus. Vienkārši mana topošā vīra un draudzenes līgavaiņa attiecības, lai arī ļoti pozitīvas un draudzīgas, nav tik tuvas, kā, piemēram, draudzenes līgavainim ar savu tuvāko draugu (bļāviens, kad šo tekstu tā uzraksta, liekas - gatavais bērnudārzs, kaut sen jau pieauguši un patstāvīgi cilvēki :D) Bet aprunāties, noteikti aprunāšos, to nolēmu jau šovakar braucot uz mājām ;)

Noksi 10.02.09. 21:52 | Kāzu datums: 08.08.2008

mēs aicinājām par vedējiem divus pārus, kā oficiālie liecienieki, kuri parakstījās dokumentos bija vīra labākais draugs un mana labākā draudzene. Vīra drauga ģimenē dažas nedēļas pirms mūsu kāzām piedzima bērniņs, tāpēc kāzu organizēšanā un vadīšanā viņa sieviņa nepiedalījās, arī kāzās bija tikai pie galda - mazais bebītis tomēr, bet visu organizēja pārējie trīs - vīra draugs un mana draudzene ar savu draugu. Pie galda sedējām visi kopā - neviens netika šķirts, pastaigājamies arī visi kopā, arī atrakcijas, vienīgais dzimtsarakstu nodaļā gan mums blakus bija tikai parakstu liecēji, mašīnas gan mums bija 2 - vienā mēs ar vīru, 2. - visi vedēji. Un ziniet - bija baigi forši un nekādas vainas. It īpaši, ka kāzas bija latviešu/krievu un arī vedēji viens uzņemas latviešu daļu, citi - krievu valodā. Un arī vairākas galvas bagātākas uz izdomām.