FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Vedēji piekrīt neoficiālai daļai

Njau 04.10.10. 12:06 | Kāzu datums: 27.05.2011

Sveiki!
Uzrunājām vedējus, viņi piekrīt vadīt vakara daļu, līdz ar to vedējus oficiālai daļai vajag citus.
vai jums ir kādai dalīti vedēji šādā veidā?

10 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Zanch 04.10.10. 13:20 | Kāzu datums: 18.09.2010

Jutājums kāpēc viņi atsakās no oficiālās daļas.
Mums vedēji arī sākumā nobijās , ka būs baznīcā, bet izrunājāmies un viņi saprata, ka tā ceremonija nav nemaz nekas tik briesmīgs .
Varbūt tomēr kaut kā var pierunāt ?

p
plume 04.10.10. 13:22

Kāpēc vispār izdomājāt dalīt vedējus? Manuprāt, vedēji jau ir domāti, lai ievestu jūs laulību ostā it visos aspektos! Tie būs jūsu tuvākie cilvēki gan gatavošanās procesā, gan arī visā kāzu dienā!
Šobrīd izklausās, ka jūs vienkārši meklējat cilvēkus, kas jūs dienas laikā izklaidēs... Varbūt uzreiz sarunāt oficiālos kāzu vadītājus, kuriem maksā naudu?

Njau 04.10.10. 14:23 | Kāzu datums: 27.05.2011

Nu šie cilvēki man ļoti simpatizē, tāpēc vēlos kā vedējus, citu variantu īpaši nav. Uz pierunāšanu naparakstās. Jādomā kas cits, tik pirmajā mirklī tas nedaudz skumdina.

S
Seila 04.10.10. 18:09 | Kāzu datums: 09.07.2010

mums liecinieki baznīcā bija katram savs labākais draugs un vedēji citi. sanāca pavisam forši.

r
rutuxs 04.10.10. 19:53 | Kāzu datums: 20.02.1993

Es pati biju kā vedēja tikai neoficiālajā daļā. Pāris, kas tika aicināti par vedējiem attiecās rīkot neoficiālo daļu. Mēs nevarējām iet par lieciniekiem, jo neesam laulāti baznīcā. Tad nu sadalījāmies. Sanāca tā, ka mēs esam no līgavaiņa puses, liecinieki- līgavas puses. Tad nu sākumā pie līgavas izpirkšanas, mēs līgavaiņa radi un līgavainis, izpērkam līgavu no viņa radiem.Visas tur izdarības rīkoja liecinieki. Baznīcā bijām viesu pulciņā, bet pēc baznīcas mēs pārņēmām pāri. Sarunājām, ka kāzu mašīnu pušķo liecinieki. Protams, pie gada tika dots vārds arī lieciniekiem.

i
ilze_egle 05.10.10. 09:17 | Kāzu datums: 05.01.2004

Vienmēr ir licies jocīgi, kad citi laulātie pāri atsakās būt par vedējiem vai sāk uzstādīt visādus savus noteikumus. Varētu domāt, ka tiem cilvēkiem, kas viņus pašus ievadīja laulības ostā, bija baigais prieks ņemties un mocīties ar viņu kāzu organizēšanu. Manuprāt, uzņemoties kļūt par vedējiem citiem cilvēkiem, tā ir pateicība saviem vedējiem. Līdzīgi kā mātes savu nesavtīgo mīlestību un rūpes nodod saviem bērniem un pēc tam bērni saviem bērniem un tā no paaudzes paaudzē.
Lai gan esmu jau izgājusi cauri tam kāzu virpulim, nekad neatteiktu kļūt par vedēju, jo, manuprāt, tas ir ļoti nepieklājīgi un egoistiski. Galu galā- jaunais pāris taču neizvēlas uz dullo- ilgi apdomā un piedāvā tikai pašiem tuvākajiem un mīļākajiem. Tieši tāpat nesaprotu, kad vedēji pasaka, ka negrib būt oficiālajā vai neoficiālajā daļā. Manā skatījumā tā ir cūcība, jo jaunajiem taču tāpat tik daudz rūpju, darbu un problēmu- vai tad tik grūti viņiem mazliet palīdzēt?

r
rutuxs 05.10.10. 10:11 | Kāzu datums: 20.02.1993

Neaizmirsti, ka cilvēki ir dažādi. Es jau nu noteikti nepārietu katoļticībā, lai kā man lūgtu un savu vīru laulāties uz baznīcu arī netaisos piespiest. Savukārt ir cilvēki, kuri nav atraktīvi un izdomu bagāti, kuri apzinās, ka neoficālo daļu nav spējīgi "pavilkt" (darbs, rakstura iezīmes, sadzīves vai materiālie apstākļi...).Labāk to pateikt iepriekš, nekā likt vilties jaunajiem kāzu dienā. Un ko lai dara jaunais pāris? Kāzu rīkotāji? Ne visi to var pavilkt un kādēļ jāņem svešs cilvēks? Princips jau paliek tas pats? Man šī lieta galīgi neliekas jocīga un kur nu vēl cūcīga. Ja to skaisti sakombinē kopā, tad visiem ir labi un visi irapmierināti.

d
deMiss 05.10.10. 23:41 | Kāzu datums: 21.08.2010

Ak mī un žē... :D jāsmīn par daža laba kategoriskumu! :D
Gadu pirms mūsu kāzām tikām lūgti par vedējiem tuviem draugiem. Es biju sajūsmā un metos iekšā ideju virpulī, savukārt, mans draugs nez kāpēc minstinājās. Tajā mirklī domāju, ka tas tādēļ, ka ir samulsis, jo pats ir bijis tikai divās kāzās - un tās pašas bērnībā. Tā pagāja kādas divas nedēļas, kas mums tika dotas finanšu situācijas pareģojumiem un lēmuma pieņemšanai. Kļuvu vai dusmīga uz savu draugu, jo sarunas neraisījās, taču lēmums bija jāpieņem. Finālā mēs atteicāmies no šī goda un pēc kādiem trim mēnešiem saņēmu... bildinājumu! :) Izrādījās, ka mans - nu jau vīrs - klusībā apcerēja domu par mūsu laulībām, taču nevēlējās man atklāt un bija satraucies par to, kā lai iziet no radušās situācijas. :D
Iemesli var būt visneiedomājamākie.
Ne vienmēr lietas ir tādas, kā izskatās.

Mi-mii 12.11.10. 16:24

Mēs ar līgavaini šogad gājām pr vedējiem manam brālim. Mēs darbojāmies oficiālajā daļā,līdz viesu namam un pusnaktī mičošanu novadījām. Pārējo pasākuma daļu organizēja vakara vadītājs, kurš bija sarunāts no draugu vidus. Mēs ar brāli tā vienojāmies, jo sapratām, ka paši neesam tik runīgi un izveicīgi, lai novadītu visu neoficiālo daļu. Bez tam, mums pieredzes arī nekādas. Bet beigu beigās visi bija apmierināti, jo to ko darījām - izdarījām godam! :)

Z
Zuzī 13.11.10. 00:55 | Kāzu datums: 25.11.2000

Man jau nu šķiet, ka novadīt visu vakaru ir daudz grūtāk nekā tikai oficiālo daļu :) Dīvains vedēju viedoklis uz ko parakstījušies :) (ja ne galu galā uz visu)
Es laikam tomēr atbalstīšu vedējus (lieciniekus) un vakara vadītāju, lai neapgrūtinātu savus draugus, radiniekus, jo tās pūles ko ielikt gatavošanā ir MILZĪGAS. Savukārt no citiem ceru uz to pašu, ka būtu gatava uz oficiālo daļu, bet par neoficiālo (vakara) vēl ilgi padomātu :)