Kāzu plānošana
Par vedējiem un lieciniekiem
Ak šie vedēji un liecinieki un vēl vakara vadītāji:D
Es neko nesaprotu:)
Ir tā,ka mana māsiņa vienmēr ir gribējusi būt mana vedējmāte,bet....viņa dzīvo citā valstī,mēs nevaram izplānot neko,tā nu man piedāvāja vedējmāti,bet es taču nevaru paņemt par vedējmāti pilnīgi svešu cilvēku,kurš mani pat redzējis nav,tikai tādēļ,ka viņa ir jauka un atraktīva...
Nu tad es domāju,māsiņu par liecinieku,bet gribas lai viņas loma ir lielāka-svarīgāka,bet negribas sakraut kaudzi ar darbiem virsū,un tā otra sieviete varētu būt kā vakara vadītāja(tāds ir viņas pamatdarbs)!
Es nezinu vai kāda meitene ko saprata no šī visa,bet varbūt kāda sieviņa vai līgaviņa var padalīties ar mani pieredzē...
Nu dikti šaubos, ka vakara vadītāja (pilnīgi sveša sieviete) ies par liecinieci laulību cermonijā! :))
Ņem māsu par liecinieci un vakara vadītāji rūpēsies par pārējo! :)
Vedēji manā izpratnē ir cilvēki (ļoti tuvi cilvēki), kas iet cermonijā par lieciniekiem un attiecīgi rūpējās par visām pārējām izdarībām dienas gaitā. Nu kautkā tā... :)
Šeit būs rakstiņš, kam vajadzētu palīdzēt saprast, kam kādas lomas un pienākumi :)
http://www.precos.lv/raksti/kazu-rikotaji/article.php?article_id=2214862
Es uzskatu, ka tava māsa mierīgi var būt par jūsu liecinieci/vedēju, jo par aptuveno kāzu norisi, vēlamajiem pasākumiem un atrakcijām varat mierīgi vienoties caur internetu. Atrakcijas un vakara scenāriju var sadomāt arī Latvijā neesot :)
Vienīgā problēma, ka sanāks pašai sagādāt tādas lietiņas kā viesu grāmata, atslēga tiltiem, iegravetas glāzes (u.t.t), bet tas pat nav slikti, jo varēsi izvēlēties tieši to, kas pašai patīk!!
Biju vedējmāte savai māsiņai un vedējtēvu satiku tikai iepriekšējā vakarā pirms kāzām- tā pat viss izdevās :)
Jebkurā gadījumā- visiem scenārijiem nekad nevar būt gatavs un ne vienmēr to arī vajaga! Jo spontānāk jo labāk un jautrāk :)
mums arī būs tā, ka liecinieki būs vieni, bet vakara vadītāja cita - kaut arī pazīstams civēks.
Mēs ar vīru jau 5 gadus ejam kā liecinieki un vakara vadītāji.Katrā ziņā tā ir daudz vieglāk strādāt ,jo tad sākam no 0 un viss līdz beigām ir uz mūsu atbildību.Un galu galā vai nav pilnīgi vienbalga kurš paraksta dokumentus.Esam laulības ostā ievadījuši ļoti daudz pārus un tikai vienam pārim esam bijuši kā vadītāji.Bet tad tas notika sekojoši,līgavaiņa brālis ar sievu stāvēja pie altāra,parakstījās ,bet kad sākās apsveikšana ziedus saņēmām mēs jau ar'vīru un turpinājumā vedām jauno pāri jaunlaulāto ekskursijā un organizējām un vadījām kāzas 2 dienas.Varbūt kaut nedaudz idejai kas noderēja.
Mūsu kāzās vedēji uzņēmās vadību līdz viesu namam - t.i. liecinieki un "mazais ceļojums". Vakara vadītāja savukārt viesu namā sagaidīja viesus, izklaidēja līdz mūsu atbraukšanai un vadīja saviesīgo daļu.
Manuprāt, labs variants - vedējiem ir svarīga loma, bet arī iespēja pašiem "atvilkt elpu" un atpūsties.
Ja man ari kaut ka liekas,bet masa teica,ka vina var uznemties visu vakaru,nezinu,man liekas,ka vina nezin cik tas ir gruti!Nezinu vina atbrauks majas no arzemem,tad jau kaut ko izdomasim!
Neuztraucies, ne tev vienai tāda problēma :)
Mums ir līdzīgi - par lieciniekiem gribam manu māsīcu, bet par liecinieku līgavaiņa tuvāko draugu, kas šobrīd ir ārzemēs un atbrauks labi ja nedēļu pirms kāzām, bet vajag taču visu saplānot, sagatavoties.
Līdz ar to mēs izlēmām tā, ka liecinieki būs māsīca un draugs, bet par visa pasākuma vadītājiem piekrita būt mana draudzene un mūsu kopējais draugs(viņi pat nav pāris). Sākumā par to ļoti pārdzīvoju, jo nevarēju saprast kā tas būs, lai neviens neapvainojas un tamlīdzīgi...Bet izrādījās viss labāk, nekā biju domājusi - licinieki priecājas par to, ka izvēlējāmies viņus, bet draudzene laimīga, ka var ņemties ar gatavošanos, jo viņai tas tik ļoti patīk :) Ceru, ka pašas kāzas būs tik pat jaukas kā gatavošanās :))