FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

problēma ar vedēju izvēli, kāzas bez vedējiem?

n
nanopiko 26.02.13. 16:51 | Kāzu datums: 12.07.2013

Mums būs ļoti mazas kāzas, uz 15 cilvēkiem, ieskaitot mūs pašus. Tiks aicināti tikai paši tuvākie - vecāki, brāļi un māsas ar saviem dzīvesbiedriem/laulātajiem. Mums ir rezervēts viesu nams, fotogrāfs, dzn., sarunāti frizieri, floriste utt. Vārdu sakot - lielāko daļu esam izdarījuši. Taču vēl joprojām nezinam, kā atrisināt vedēju jautājumu - vecākus apgrūtināt negribam, taču nevēlamies arī māsas un brāļus par vedējiem, jo viņiem tomēr pavisam atšķirīgs skatījums uz lietām, turklāt šaubamies, ka viņi kaut ko organizēs.

Ir ideja, ka visiem varētu iedalīt lomas, kuras tiešām arī būtu jāizpilda. Piem., jāsadedzina sveces, jānovada viena rotaļa utt. Galīgi nezinu, kā šajā situācijā rīkoties pareizāk un labāk.
Kāzu vadītājs kā opcija neder.

Lūdzu, padalieties ar pieredzi tās, kurām būs mazas kāzas - kā jūs plānojat pavadīt šo dienu? Kā arī lūgums atsaukties tos, kuriem nebija vedēju, kā norisinājās kāzu diena?

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
s
susuritis 26.02.13. 17:32 | Kāzu datums: 13.07.2013

Pastāstīšu par mūsu plānu.

Mūsu kāzas būs lielākas - ap 50 cilvēkiem. Savā skatījumā kāzas iedalam trīs posmos - 1. ceremonija, 2. fotosesija/mini ceļojums pār tiltiem utt, 3. viesu naks un tur paredzētās izklaides. Kāzas mums būs dzimtsarakstu nodaļā un tur būs liecinieki mana un līgavaiņa labākie draugi, otro posmo organizēs mana laba draudzene ar savu draugu, savukārt trešo posmu - viesu namā vakaru vadīs un būs atbildīgi par norisi 2 citi mūsu draugi. Rezultātā, mums nva vedēju, kuri ir pārkrauti ar visa organizēšanu, bet gan ir vairāki cilvēki, kas ir par kaut ko atbildīgi un uzņemas organizēt. Protams, mēs visur iesaistamies arī paši, runāsim un domāsim visu kopīgi, lai zinātu, kas un k;ā ir paredzēts, bet tomēr atstājot arī daū kā paŗsteigumu, ja tādi ir paredzēti.

Tāpēc Tavs variants, ka katram tiek uzticēts savs darbiņš, man liekas ļoti pieņemams un darītu ko līdzīgu Tavā situācijā. :)

n
nanopiko 26.02.13. 17:41 | Kāzu datums: 12.07.2013

Paldies, ka dalījies savās idejās :) ļoti laba ideja - katru posmu uzticēt kādam citam.
Mums iedalīsies 4 posmos: 1) pāra fotosesija, 2) 16:00 ceremonija dzn 3)fotosesija ar viesiem un nedaudz arī atsevišķi, 4) vakara daļa viesu namā, ar nakšņošanu.

Tagad domāju, ka varbūt labāk uzticēt katram pārim pa darbiņam, lai nav vienam jādara. Cerams, ka viesi to uztvers normāli.

i
inita337 26.02.13. 18:12

Mums arí táda probléma, jo vedéji péc pus gada, kad jau viss bija procesá, atkrita...
Tagad esam diezgan pamatígi mainíjusi kázu konceptu, nemsim kázu vadítáju, bet tádu nestandarta, tádél bail, ka tomér ir nepieciesami cilvéki, kas par visu ir lietas kursá un kaut cik iesaistás plánosanas procesá.
Sadalítie darbini mums neder, drízák vajag vienu vai divus, kas patieám par visu ir zinosi un informéti un spéj piekorigét, ko un ja vajag. Teiksim tá - lielo aci visam pári jeb koordinatoru. Principa viniem nekas jápláno un jáorganizé, visticamak, nebútu, bet lietas kursá par visu bútu jábút gan. Bet nu nezinam, kuram ko tádu lúgt... Skiet, ka ísti nav kam..

Spicausis 26.02.13. 19:13 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mums arii vedeeju taadaa klasiskaa izpratnee nebuus, mums buus vedeejbraalji ( mans braalis un liigavainja braalis), vedeejdeels (mans, tad jau 11gadnieks) un vedeejmasas ( mums pa abiem kopaa ir 3). Nevienam nekaadu superlielu organizatorisko pienaakumu nebuus un arii atrakcijas jaaorganizee nebuus, tikai jaabuut mums blakus, jaatur rocinja un smuki jaaizskataas :))) un jaa, braljiem jaaparakstas svariigajaa papiiraa. Vispaar visu organizeeshanu esmu apnjeemusies dariit pati, jo gribas lai kaazasir liidz mazaakajai viiliitei peec muusu veelmeem un iecereem, paarsteigumi iipashi nepatiik, turklaat no taadu tradicionaalu kaazu viedoklja izpaliks daudzas lietas, kas it kaa pieder pie lietas un kur vedeeji parasti izpauzjas (piem. Mazais celjojums)

M
Mara_Kole 26.02.13. 21:35 | Kāzu datums: 15.06.2013

Varbūt jau ielūgumos ieraksti katram kādu uzdevumu, lai ciemiņš jau laicīgi var izdomāt kaut ko interesantu. Un ja kats tā nopietni pieies pie šī uzdevuma, jums izdosies ļoti jatrs un pārsteigumiem pilns pasākums :)

a
agritaoz 01.03.13. 13:07 | Kāzu datums: 02.06.2012

Sveiki!

Mums kāzas bija ļooti līdzīgas, kopumā 16 cilvēki... Un vedēji bija draugi, kas tomēr šādā svarīgā brīdī pierādija, ka var uzticēties un paļauties tikai uz sevi un savu ģimeni! Tāpēc izdomā, te ir vajadzīgi vedēji vai tikai liecinieki dzimtsarakstu nodaļā...Dzimtsarakstu nodaļā kā liecinieki būt brāļi, māsa utt. savukkārt, ja man būtu ottreizēja iespēja kko mainīt scenārijā, tad noteikti izdomātu un sadalītu darbiņus..Piemēram - māsa ar vīru -izdomās, kā interesanti sagaidīt jaunos viesu mājās, cita viesu kompānija - izdomās tostus (piemēram sagatavos mazas lapiņas, apsietas ar bantīti ar tostiem un tos tad katrs no groziņa var izvilkt un nolasīt), cita kompānija var sadomāt ko darīt mičošanas laikā...Un tici man , tādās mazās kāzās labāk ir paļauties uz radiem un zināt, ka viss būs 100% izdevies tieši tā, kā tu to gribi! Atkārtošos, mums vedēji daudz ko sasolija, bet neko neizdarīja un ja to visu būtu izrunājuši ar radiem , tad viņi nekādā gadījumā nepieviltu!!!!Lai veicās!

n
nanopiko 01.03.13. 13:31 | Kāzu datums: 12.07.2013

Spicausis, jā, mēs arī plānojam rotaļas, maršrutu un pieturas punktus paši, nolēmām, ka uzticēsim viesu pārim/grupai novadīt pa kādai rotaļai.

agritaoz, liels paldies Tev, ka dalījies savā pieredzē, man tiešām ļoti noder šī informācija. :)

a
aniste 07.03.13. 09:50 | Kāzu datums: 13.07.2013

Man vedēju kā tādu nebūs vispār. Liecinieki iespējams būs brālis ar sievu, bet pēc tam saviesīgajā daļā aicināšanu uz tostiem, aktivitātēm u.tml. uzņēmās veikt mana māsa. Tā kā laulību ceremonija un svinības būs pie mums mājās, tad man pat patīk, ka būsim paši savu svētku noteicēji.

D
Dainite 08.03.13. 17:22

Sveika!
Es varu padalīties pieredzē par mūsu skaisto dienu. Jau no laika, kad sākam plānot savu lielo dienu zinājām, ka mums nebūs tradicionālās kāzas. Negribējam nevienu apgrūtināt ar organizēšanas darbiem un īsti jau arī nebija kam šos darbus uzticēt, jo Latvijā ieradāmies tikai mēnesi pirms kāzām. Tradicionālie tilti, šķīvju plēšana, āboli utt mūsu gadījuma nešķita īsti vietā, jo kopā jau dzīvojām 5 gadus un ir 2gadīga meita. Mums bija sarakstīšanās dzimtsarakstu nodaļā tad sekoja brauciens uz parku, kur bija viesiem uzklāts galds un kamēr viesi mielojās mums bija pāra fotosesija vēlāk kopīgā fotogrāfēšanās. Un tad jau sekoja došanās uz manām vecāku lauku mājam, kur galdi bija šķūnī. Man tas likās ļoti svarīgi, ka es pati varēju organizēt un dekorēt apkārtni un galdus.Mājās visiem par pārsteigumu mēs bijām sagatavojuši lielas afišas kurās bija norādīts, ka tieši tur un tagad notiks Gada kāzas 2012 balvas pasniegšanas ceremonija:) Neoficiālo daļu iesākam ar viens otram veltītām mīlas dzejas rindām tad paši aizdedzinājam trīs sveces teicām pateicību vecākiem Iepazīšanos mēs izspēlējam kā radu rakstus mēs saucām radu rakstus un tad nosauktajam cilvēkam bija jāstādas priekšā( piem. Līgavaiņa sievasmātes vecākis dēls ) Tad sekoja visu gaidītā balvas pasniegšanas ceremonija. Ar vārdiem, ka mums ir liels gods ka mīlas departiments ir uzticejis mums vadīt šo svarīgo pasākumu sekoja amatu sadale centāmies līdzināties kā mūzikas balvas pasniegšnas ceremonijā bija diplomi dāvanas un noruna ka viņi negulēs uz lauriem un tajā vakarā pierādīs ka ir šī titula cienigi( Labakais kāzu muzikants, Balva par mūža ieguldījumu dēla-meitas audzināšnā, labākis līgavas sargs utt) kad amati bija sadalīti sekoja teksts ka ar visiem tituliem žurija netika galā tāpēc lielāko daļu titulu ieguvēju mums bus jānoskaidro uz vietas atrakciju veidā (saskanīgākais pāris- spēle ar lentītēm sasietas rokas, labākis striptīzs- virieši vilka zeķubikses utt) Pusnaktī bija laiks nominācijai Labākā debija tādējādi mēs apgājam mičošanu jaunajam pārim uzdāvinot simbolisku mīlas pieminekli, kuru viņiem būs jānodod savās kāzas savam jaunajam pārim. Tālāk sekoja svinības jautrība dejas un atrakcijas līdz rīta gaismiņai. Kamēr visi gulēja bija zagļi, kuri nākošajā dienā arī paši vadīja mantu izpirkšanu. Kā noslēgums mūsu ģimenes svētkiem bija svētdienā došanās uz baznīcu un meitas kristīšana. varu tikai piebilst, ka visi bija sajūsmā par šādu kāzu norisi bija ļoti daudz labu vārdu Arī pēc mēneša man zvanīja radi un teica vēlreiz paldies par jauko pasākumu. Zinu, ka daudzām šādas kāzas liktos neiedomājamas, bet es gribēju padalīties ar pieredzi un iedrošināt līgaviņas, lai nebaidās īstenot pārdrošākās idejas:)