FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Vedēji dažādas tautības

i
i&&g 09.01.14. 15:15 | Kāzu datums: 14.07.2011

Sveiki!vai kaadam ir bijusi pieredze ar vedeejiem, kuri ir preceets paaris, bet dazhaadas tautiibas? Ar viiru esam luugti par vedeejiem mana braala kaazaam, kur viss notiks latviski, bet mans viirs latvieshu valodu neprot. Prot krieviski un angliski. Attieciigi man lielaakais krenkis, kaa organizeet galda runas un citas aktivitates. Varbut kaadam bijusi liidziiga pieredze? Kaa izgaajaat no situaacijas?

3 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
i
i&&g 14.01.14. 19:45 | Kāzu datums: 14.07.2011

Paldies par ieteikumiem! Vienojāmies, ka mums būs palīgi, rezerves pāris- tie tāpat būs nepieciešami, jo man uz to brīdi būs 3 mēnešus vecs zīdainītis, kas uzdevumu, protams, neatvieglo :)

Spicausis 10.01.14. 21:14 | Kāzu datums: 09.07.2014

Jaapiekriit, ka situaacija ir visnotalj unikaala, bet organizeejot savas internacionaalaas kaazas, man ir skojoshi ieteikumi:
1) apdomaajiet savas stipraas puses, kursh no jums ir organizeetaajs un kursh ir izklaideetaajs. Kaa juus varat sadaliit darbus atbilstoshi savaam speejaam un talantiem (nevis kas stereotipiski jaadara vedeej- maatei un teevam).
2) galda runu jeega ir nevis klausiities kaa vedeeji sarkdami skaita pantinjus, bet ljaut jaunaa paara tuvaakajiem gjimenes locekljiem /iipashaakajiem cilveekiem noveeleet vinjiem laimes un publiski un skalji pateikt ik vinji jums miilji un cik jums prieks. Noteikti atradiisies vismaz 4-5 pagodinaati runaataaji. (Mums viirateevs un 1 vedeejteevs runas saaka rakstiit jau pagaajshvasar :)))
3) vedeejteeva runa VAR buut ljoti iisa. Piem. muusu otrs vedeejteevs, mans braalis, juutas neerti publiski runaajot un tad nu vinsh varees vienkaarshi pacelt glaazi un pateikt 'daudz laimes!' un viss.
4) 95% viesu saprot vai nu angliski vai krieviski vai abus. Buus labi!
5) galvenais ir komunikaacija juusu pashu starpaa, taa, lai nekas nav 'pazudis tulkojumaa', kas arii vienaa valodaa pieiekami biezji gadaas. Detalizeeti scenaariji, kurus juus abi izmantojat var buut ljoti noderiigi.

C
Crexcrex 10.01.14. 09:50 | Kāzu datums: 10.05.2014

Situācija nav bijusi, bet ļoti labi varu iedomāties, ka tas nozīmēs dubultu slodzi tev pašai, ciktāl tas attiecas uz aktivitāšu organizēšanu, komunikāciju ar viesiem u.t.t. Vīrs vismaz varēs palīdzēt tais brīžos, kad izklaidēsiet jauno pāri. Varbūt sarunājiet no tuvinieku vidus palīgus - teiksim, ieceliet kādu līgavaiņa brāli un līgavas māsu, kas palīdzēs teikt runas, organizēt atrakcijas, atbildēs uz viesu jautājumiem u.tml., citādi vienai pašai tas būs par daudz (atkarīgs gan, cik daudz viesu un cik plašs pasākums, bet, ja tās nav gluži viesības tuvāko radu lokā, tad darāmā būs pietiekami).