FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Bridesmaids & Groomsman

C
Christi 08.04.15. 21:01 | Kāzu datums: 04.07.2015

Sveiki visiem!
Es savas kaazas jau sen velos uztaisit nevis lieciniekus bet ta saucamas ligavas masas(bridesmaids)(bildee), un ligavaina draugi(groomsmen). Domaju 2 vai 3 parus. Ka amerikanu kaazas, zinu ka ari Latviesi so ir praktizejusi loti veiksmigi. Tas manuprat ir loti skaisti un interesanti. Esmu kleitu meklejumos un draudzenes esmu iepazistinajusi ar savu ideju.
..tacu, velos lai ligavas padalas ar savu pieredzi par sada veida darbibu.
1) Kas parasti izmaksa kleitas? Paris vai pasas meitenes perk? ..Taja vieta lai davinatu davanu jaunajam parim?
2) Kur var iegadaties vienadas kleitas(velos garas)? Vai jashuj speciali?
Pastastiet ludzu ka tas viss notika. Vai masam patika izveletas kleitas un vai bija viegli saskanot un atrast variantu, kas visam patika? Vai shiem pariem visur bija jabut lidzas? Vai kazu ceremonija ari staveja visu to laiku blakus?

Loti gaidisu jebkadu atbildi!!!
Paldies ieprieksh!! :)

p.s. Atvainojos par rakstisanu bez garumzimem!!!

4 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
M
Ma_sha 09.04.15. 09:04 | Kāzu datums: 27.08.2015

Es biju līgavas māsas statusā māsai. Mēs bijām 3, māsa izvēlējās audumu, nopirka, šuvām visas kopā pie šuvējas. Kleitas bija vienādas. Par šūšanu maksājām pašas. Modeli laikam visas kopā izdomājām. Bet piekrītu iepriekš rakstītajam - viss atkarīgs no pašu iespējām.

LaiLaiDilaila 08.04.15. 23:47

Man arī bija iespēja būt par līgavas māsu vienās kāzās, bet diemžēl neko īpaši labu par to pateikt nevaru. Kleitām izvēlējamies vienu audumu, ko tad katra pati sev pirka, nesa pie šuvējas utt. (modeļi nebija vienādi, katra šuva sev tādu, kādu vēlējās, bet beigās tāpat sanāca visas diezgan līdzīgas - bezpiedurkņu kokteiļkleitiņas). Dāvanu jaunajam pārim, protams, arī dāvinājām, neraugoties uz kleitu izdevumiem. Bet mūsu kā līgavas māsu loma visā kāzu laikā bija tikai kā vedēju izsūtāmajiem. Pat atsevišķi nobildēties kopā ar jauno pāri nesanāca.

s
skorpio 08.04.15. 22:03

Esmu bijusi līgavas māsa. Tajās kāzās gan nebija līgavaiņa draugi,tikai līgavas māsas. Ar kleitām bija tā,ka līgava izvēlējās audumu un krāsu(tādu kā kāzu krāsa) un tad visas gājām pie šuvējas un domājām kādus modeļus gribam. Sanāca ļoti dažādas kleitas, bet ja nemaldos tad sanāca 3 garā un 3 īsās :) Līgava apmaksāja audumu, mēs pašas šūšanas izdevumus. Ceremonijas laikā(baznīcā) stāvējām pārim abās pusēs pa 3.

c
colline 08.04.15. 21:24

Tas ir atkarigs no kazu budzeta, domajams. Ir ligavas, kas apmaksa kleitas un pat vel make up ligavas masam, tacu ir ari tadas, kas neko neapmaksa un vel gaida lielu davanu :)
Ne velti saka, zelta viduscels ir tas labakais. Ka man stastija kada dama, kas pirms diviem gadiem apprecejas ASV (pati amerikaniete pec tautibas), tad ASV ari esot tiesi tada pati prakse: ka nu kuram atlauj lidzekli. Vina savam ligavas masam apmaksaja terpu daleji, cik atceros vairak ka pusi. Domaju, ja manam ligavas masam butu daudz izdevumi saistiba ar manam kazam (jaatcelo no citas valsts, janaksno viesnica), noteikti terpu censtos apmaksat. Var jau ari atrast ne tik dargas kleitinas. Cik esmu petijusi arzemju kazu blogus, tad loti daudzas ligavas masas terpjas ne vienada dizaina kleitas. Izvelas vienadu toni vai krasu gammu (teiksim no vesi rozaa uz plumju violetu) un tad piemekle kleitinas :)