FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Precos.lv raksti

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Precos.lv raksti

Vai man uz kāzām jāaicina arī bērni?

P
Precos.lv 19.07.12. 10:17

Bērni, protams, ir mūsu nākotne, svētība un lielākais prieks. Tomēr tie mēdz skaļi uzvesties, jāpieskata un jāliek laicīgi gulēt. Vai bērni un kāzas ir apvienojami? Kāds ir Tavs viedoklis?

Lasīt visu rakstu

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
M
MegaPrieks 05.12.14. 13:05

Šis nav tik viennozīmīgs jautājums, uz kuru būtu viena pareiza atbilde.
Mūsu gadījumā uz 60 pieaugušajiem ir 50 bērni, un es tiešām nevaru viņus visus uzaicināt uz viesu namu, tīri fizisku un finansiālu apsvērumu dēļ.
Būšu priecīga, ja bērni piedalīsies ceremonijā baznīcā, bet neredzu jēgu kādēļ bērniem būtu jābrauc līdz uz viesu namu, kur pieaugušie ballēsies.
Neticu arī, ka visiem ir tādi apstākļi, ka uz vienu sestdienas vakaru nebūtu kam atstāt bērnus pieskatīšanai. Par kāzām informē pusgadu iepriekš, domāju, ka pusgada laikā var sarunāt kam bērnus atstāt pieskatīt. Protams, nav runa par zīdaiņiem.
Man pašai ir bērni, un es noteikti neapvainotos, ja mani aicinātu bērnus uz kāzām līdzi neņemt.

k
kkru 10.06.14. 15:43

Mums pat nebija domu, ka varētu kā īpaši nodalīt bērnus un aicināt tikai pieaugušos. Kā arī, cik esam aicināti uz kāzām, nekad nav bijis dalījums, ka bērnus nedrīkst ņemt. Un runa tiešām ir par prioritātēm, jo, ja bērnus nē, tad ignorē kādu daļu manis.
Bērnu izklaidēšanai varu piedāvāt piepūšamo atrakciju, kā man vieni klienti ir izdomājuši. Piedāvājums gan darbojas ap Rīgu, par atsevišķu samaksu varam pievest uz vietas un paņemt. Sīkāk sarakstē.

A
Assolj 20.04.14. 18:57 | Kāzu datums: 18.07.2014

Manuprāt, ja tu aicini ğimenes cilvēku, nevar pateikt ka ierašanās bez bērniem.Tas jau ir katra atsevišķa cilvēka personiga lieta,vai viņi atstās bernu ar kaut ko vai ņems līdzi. Zinu tādu, kura tā arī ierakstīja ielūgumos, galu galā puse neatnāca,jo tas vienkārši skan ļoti nekorekti (
Piemēram es nevaru iedomāties savas kāzas bez bērniem! :-):-) mēs arī izvēlējamies svinības vietu dabā, lai bērniem nebutu jasez zālē un būtu ko padarīties.
Var aicināt bērnu animatoru, lai viņus kaut kā iedarbina, vai pasiem kaut ko iizdomāt.
Un jāņem vērā, ka bērniem jāuzklaj atsevišķu galdu,ar visādām uzkodām, jo viņi nesēdēs vietā un noteikti neēdīs visādus karbonadus vai tml., tikai lieka naudas tērēšana

Caurvēja_Līgava 14.04.14. 09:50 | Kāzu datums: 14.06.2014

Vēlos pakomentēt par to, ka ja rakstīt tikai vārdus nevis "ģimene", viesi sapratīs. Šobrīd izdalam ielūgumus, kur arī norādīts kurām tieši personām ielūgums ir domāts. Vakar bijām pie 2 pāriem, kuriem ir 1.5 g veci bērni. Nevienam pat galvā neienāca pajautāt mums, vai ņemt bērnu līdzi vai ne, protams kā ņems. Man pat viena draudzene pārmeta, ka pie dāvaniņas viesiem (mēs kopā ar ielūgumu dāvinājām aksesuārus kāzu krāsā - tauriņu un brošu), es nesagatavoju tauriņu viņas šim 1.5 gadu vecam bērnam.

Tā kā nekādi mājieni nestrādās, tas ir atklāti jāpaziņo. Mums nav gan iebildumu, ja būs bērniņi līdzi, bet es kkur dzīļi sirdī cerēju, ka šie bērniņus atstās vecmāmiņām uz tām nieka 4-6 stundām, kurus ilgs mūsu pasākums, un pavadīs šo dienu ar mums nevis pieskatot mazos. Bet nu katram ir savas prioritātes :)

M
Marika_B 03.04.14. 13:00

Mēs arī sākumā domājām vai aicināt ar bērniem, bet mums problēma atrkita ļoti ātri - jo viesu skaits ir ap 90 cilvēkiem, un, ja tiks līdzi ņemti vēl bērni, tas būs visi 110!

Protams bērni ir forši, bet ne visiem un ne visās kāzās! Līdz ar to mēs ielūgumā rakstīsim nevis Kalniņu ģimenei, bet Jānim un Līgai!
Kā arī, ja kādai trakai mammai ir iebildumi, ka netiks aicināts viņas sešgadnieks, vari lūdzu droši apvainoties un neierasties. Tā tomēr ir mana un mana mīļotā diena!

Varbūt skan egoistiski, bet šī ir diena, kad es daru, kā man patīk un uzskatu par pareizu, nevis kā domā tantes, draudzenes, vīramātes un kaimiņiene...

C
Crexcrex 02.04.14. 14:49 | Kāzu datums: 10.05.2014

Par bērnu galdiem ir bijušas diskusijas vairākās tēmās, dominējošais viedoklis - nē, nevajag bērnu galdu! Mazākajiem tāpat jāēd kopā ar vecākiem; lielākajiem parasti gribas vispirms klausīties pieaugušo gudrajās runās, pēc tam skriet dauzīties ar pārējiem bērniem prom no galda. Varbūt daļa mazo būs kautrīgi un vispār negribēs sēdēt kopā ar nepazīstamiem bērniem. Ko noteikti var darīt - uztaisīt kādu uzkodu galdiņu bērniem, kur garāmskrienot var paķert siera nūjiņu vai iedzert limonādi, bet uz galveno mielasta daļu bērnus drīzāk sēdināt kopā ar vecākiem.

c
chocco 01.04.14. 17:43 | Kāzu datums: 25.07.2014

Manuprat, viesu berni ir jaaicina uz kazam, vai nemt lidz vai nee, tas viesu pašu ziņā.
Man skiet ka laba alternativa ir uztaisit tadu ka mazu spelu istabu prieks berniem un panemt kadu pazinu lai pieskata... domaju ka tad visi butu apmierinati, manas kazas vismaz tada ideja ir par bernistabu.
Vienigais kads jautajums mani moka ir galdi, vai bernus sedinat atseviski blakus vecakiem pie liela galda, vai lai sez vecakiem klepi vai ari taisit speciali mazu galdinu prieks viniem (berni bus vecuma no 2men. lidz 10 gadiem )... :)

K
K-m-m 17.03.14. 00:02

Ak šie bērni mēs vienmēr mēģinām iziet no šis situācijas korekti.piemeram nerunāsim, par zidainiem ,bet sakot ar 2-6.gadigajiem berniesm tiem var uzaicināt ,kas izklaides bērnus tiem speciāla stūrīti vai telpa. Manos rados ir arī šī vecuma bērni ,bet viņi nau ne paklausīgi ,bet ļoti uz baigi. Es domāju ,ka šo situāciju viesi pasi labi sprot sakara ar bērnu ņemsanu līdzi uz tāda tipa pasākumiem, ka nau nekāda atpūta. Tad kad tuvosies manas kāzas teikšu tieši acis būtu labi ja bērni paliktu mājas......

mazais47 15.03.14. 12:23

Mēs arī esam dilemmas priekšā, man personīgi negribas, ja bērni ir kāzu pasākumā, īpaši uz ceremoniju un fotosesiju. Ir jau arī visādi gadījumi, citiem bērns ir paklausīgs, citiem bauros un darīs ko gribēs, es te nerunaju par zīdaiņiem, bet vienkārši izlaistiem bērniņiem. Bet negribas jau nevienu aizvainot, sakot, lai bērnus atstāj mājas. Laikam būs jācenšas izzināt, kādi ir viesu nodomi vispirms, pirms rakstām ielūgumu.
Mana uztverē, ja raksta, Kalniņu ģimenei, Vītoliņu ģimenei, tad tas nozīmē, ka bērni arī ir ielūgti.
Mans viedoklis attiecībā ar +1, ja ir puisim vai meitenei nopietnas attiecibas, tad tas +1 ir jāaicina. Es justos vainīga, ja es ielūgtu tikai draudzeni, kurai ir puisis un kāds cits puisis kāzās sāktu mest acis uz viņu.

Mellite 14.03.14. 11:03 | Kāzu datums: 06.09.2014

Bet mums ir tada situācija.Lielako ties visiem bērni jau lieli no 16-20 gadiem.domaju ka pareizi izdarīt.Ielugumos rakstīt ka ielugums piemeram Bērziņu ģimenei vai atsevišķi tomēr???Jo tiem bērniem arī dažiem jau ir savas otras pusites .

a
animo 16.12.13. 00:22 | Kāzu datums: 14.06.2014

Manās plānotajās kāzās būs 12 bērni vecumā no 5-8 gadi. Viss ir kārtībā - rēķinamies ar pasākumu programmu, kas piemērota arī bērnu iesaistīšanai kopējās aktivitātēs.
Manuprāt ģimene ir ģimene un tās locekļi nav uztverami citādāk kā viens veselums.
Redzu, ka viedokļi ir dažādi, konkrēti par sevi varu teikt,ka saņemot mājienu, ka ielūgums paredzēts tikai pieaugušajiem, to pieklājīgi noraidītu. Nav runa par apvainošanos, bet par manām dzīves prioritātēm - viens atsevišķs pasākums nekad nebūs svarīgāks par faktu, ka mēs esam ģimene (uztverami kā viens kopējs veselums). Iepriekš rakstītais nekādā gadījumā nav jāuztver kā apgalvojums, ka man bērns ir līdzi vienmēr un visur, drīzāk kā fakts, ka ņemt bērnu ļidzi uz kādu pasākumi ir manis pašas lēmums, nevis "dress code" kā te daži izteicās...

Dior 26.06.13. 11:28

Svinību vietā ir bērnu krēsliņi pēc vajadzības, bet, zinot šos konkrētos bērnus, viņi tādos krēsliņos nesēž. Vienmēr ļoti aktīvi skraida apkārt, un ēšanas rituāls ilgst vien pāris minūtes. :)
Mums paveicies, ka numuriņi ir arī ar mazākām gultiņām (kā reiz priekš bērniem), kā arī ir iespēja ievietot papildus gultas, ja ir nepieciešamība.

I
Innis 26.06.13. 10:29

- mineeji, ka mazajiem atseveshkji vietu pie galda neplaano, arii beernu kreeslinjus nee? Mums buus 3 taadi ap 3 gadiem, domaajaam vinjiem vietu iereekjinaat, jo mammas jau negribees visu laiku vinjus pa kleepjiem.. Kaa juus domaajat bernu seedinaashanu organizeet?

Mums galvenaa probleema ir ar gultas vietu atrashanu, jo svinibu vietaa istabinjas ir kaa viesniicaa, liidz ar to matrachus pielikt nevar, jau taa buus jaabiida kopaa gultas, Igates pilii ir tikai dazhi nummurinji ar divguljamam gultaam, lielaakaa dalja ir ta sauktie twin.. Bet nu cerams, cilveeki ir saprotoshi, un arii pashi padomaas, kaa mums paliidzeet beernus izguldiit.

Dior 25.06.13. 20:33

Mums šis jautājums ir veiksmīgi atrisinājies. Kāzās būs daži (5) bērni. Viens zīdainis un pārējie skrejošie (3-5 gadi). Lielākā daļa viesu tomēr izlēma atstāt mazos mājās, lai paši var izklaidēties. Uz to arī daļēji cerējām, jo, ja visi ņemtu līdzi mazos, būtu ļoti liels bariņš un nemēģiniet, lūdzu, neviena iestāstīt, ka 15 un vairāk bērnu pulciņš ir kluss un mierīgs. Bez problēmām un strīdiem šis jautājums mums nokārtojās pats par sevi. Pie galdiem 3gadīgam bērnam mums nebūs atsevišķa vieta paredzēta. Bērni pārsvarā skraida apkārt, ja ir vēl kāda līdzvērtīga kompānija, tad vispār grūti nosēdināt klēpī. Gultasvietas gan mums ierēķinātas mazajiem, bet tas neizmaksā nemaz tik daudz.

R
Rockn´roll_Bride 25.06.13. 19:09 | Kāzu datums: 19.07.2013

Man mamma teica ka esot pienjemts ka jaaaicina drauga otra puse, ja taa ir tikusi iepaziistinaata ar mums vai ir preceeta (dziivo kopaa arii skaitaas). Jo saakotneeji likaas ka buutu normalai aicinaat visus +1, bet mees noleemaam ka taadejaadi mees liksim justies slikti tiem kuriem galiigi neiet ar to otro pusiishu atrashanu (un muusu vecumaa taa jau ir saapiigaa teema dazjam labam) plus mums jau taa knapi saiet visi tajaa viesu namaa , kaa arii negribu, lai katrs njem kaut kaadu svesho, kas pirmais pie rokas, tikai tapeec ka ir tas +1. Bet taa pat jau uzradaas visaadas jaunas bruutes dazjiem un bruutgaani, dazji prasiija "vai driikst njemt lidzi" dazji vienkaarshi nostaadiija fakta priekshaa "es buushu ar draudzeni" :D Bet nu mans noteikums ir - ja miili vinju, tad njem. Citaadi muljkjiigi sanaaks ka shim buus skumjaa ilga peec miiljotaa kameer mees svineesim un baaziisim visiem aciis muusu lieloo miilu :D

Un taa gjimenju rkastiishana ieluugumos man vienmeer likusies nedaudz taada nu.. Piemeeram man vaards "gjimene" noziimee arii oomes oopjus, maasas un braaljus :D Ne tiaki paari ar beerniem.

Burvigaa 25.06.13. 16:32 | Kāzu datums: 13.07.2013

Tēmas tomēr saistītas un es nevaru likties mierā :)
Ja cilvēks, ko esat iecerējuši aicināt uz savām kāzām, ir salīdzinoši nesen iepazinies ar savu otru pusi, kurš būs tas, kurš izlems, šis būs ilglaicīgs partneris un potenciālā sieva/vīrs vai kārtējā draudzene/draugs? tak ne jau jaunais pāris, vai ne? tāpēc uzskatu, ka jebkurā gadījumā uz kāzām aicināt cilvēku vienu pašu bez pavadoņa ir nepieklājīgi. vēl jo vairāk tad, ja paredzēta balle un dejas. viņam tad jābūt tam nosodītajam, kurš sēdēs malā un noskatīsies, kā citi pārīši dejo? ja viesu sarakstā ir vairāki tādi "vientuļie" un no abiem dzimumiem, tad vēl var saprast vēlmi spēlēt savēdējus, bet ja tāds, kam ir "kārtējā draudzene" ir tikai viens vai tādi ir tikai puiši teiksim, ļoti nepieklājīgi tas ir attiecībā pret viņiem.

I
Innis 25.06.13. 15:33

Virs vai ilglaicigs partneris ir cita lieta, kaa jau mineeju, bet kaarteejaa draudzene/draugs savukaart cita!
bet tas viss ir cita teema!

Burvigaa 25.06.13. 14:39 | Kāzu datums: 13.07.2013

Nu nav pieklājīgi aicināt cilvēku vienu, ja ir zināms, ka viņam ir otra puse. Nestāsti te muļķības. "Kā jaunais pāris vēlēsies" - tas laikam ir atslēgas vārds. Jaunajam pārim vajadzētu ne tikai gaidīt cieņpilnu attieksmi pret sevi, bet ar tādu pagodināt arī savus viesus. Aicināt uz kāzām tikai vienu pusi no pāra - tā ir necieņa gan pret šī cilvēka otru pusi, gan pret viņu pašu. Ja mans topošais vīrs saņemtu ielūgumu uz kāzām, adresētu tikai viņam personīgi, viņš tādu jauno pāri ar savu klātbūtni noteikti neaplaimotu.

I
Innis 25.06.13. 13:24

Lai nu kaa, mums buus beerni kaazaas.Ja godiigi, bijaam domaajushi bez beerniem, bet tikam netieshi pierunaati/parliecinaati aicinaat beernus. No pieredzes zinu, ka dalja LV viesu dariitu peec sava praata, taapeec noleemam, ka tad aicinaasim visus beernus. Buus jautraak! :) Mans iemesls paardomaam bija guldiishana - musu sviniibu vietaa gultu skaits ir ierobezhots, un gjimenei ar 2 5-7 gadiigiem beerniem vajag citas eertiibas nekaa gjimenei ar 2-3 gadiigiem (mazajiem ir celjojumu gultinjas utt). Kad rezerveejaam vietu, mums mutiski soliija papildus gultas, bet realitaatee taadu tur nav! Taa nu jaanjem talkaa izdoma:) Plus papildus izmaksas, jo veel arii jaaalgo kaads, kas ar beerniem darbosies, kaadas atrakcijas, jo mums buus kaadi 8 beerni, vajadzees kaadu, kas ieviesh kaartiibu:)
Sarunaajaam meiteni, kas auklee pazinju beernus, arii dazhaadas atrakcijas, nu meegjinaam saprast, lidz cikiem lai mums taa aukliite ir - vai tikai pa dienu, vai arii visu vakaru?
Kaadas jums domas un pieredze?

I
Innis 25.06.13. 13:23

Lai nu kaa, mums buus beerni kaazaas.Ja godiigi, bijaam domaajushi bez beerniem, bet tikam netieshi pierunaati/parliecinaati aicinaat beernus. Bija dazhas draudzenes, kas pateica, ka beernus njems liidzi, pat veel pirms mes paspeejaam ieluugumus iedot... Taa nu sanaak, ka dalja LV viesu dariitu peec sava praata, taapeec noleemam, ka tad aicinaasim visus beernus. Buus jautraak! :) Mans iemesls paardomaam bija guldiishana - musu sviniibu vietaa gultu skaits ir ierobezhots, un gjimenei ar 2 5-7 gadiigiem beerniem vajag citas eertiibas nekaa gjimenei ar 2-3 gadiigiem (mazajiem ir celjojumu gultinjas utt). Kad rezerveejaam vietu, mums mutiski soliija papildus gultas, bet realitaatee taadu tur nav! Taa nu jaanjem talkaa izdoma:) Plus papildus izmaksas, jo veel arii jaaalgo kaads, kas ar beerniem darbosies, kaadas atrakcijas, jo mums buus kaadi 8 beerni, vajadzees kaadu, kas ieviesh kaartiibu:)
Sarunaajaam meiteni, kas auklee pazinju beernus, arii dazhaadas atrakcijas, nu meegjinaam saprast, lidz cikiem lai mums taa aukliite ir - vai tikai pa dienu, vai arii visu vakaru?
Kaadas jums domas un pieredze?