Bērnu lietas
Grūtniecība un viss ar to saistītais
Bērniņa plānošana
Sveikas, meitenes!
Tā kā šajā forumā esmu smēlusies daudz informācijas, padomu un atbalsta plānojot savas sapņu kāzas, tad nolēmu spert nākošo soli un dalīties intīmākās lietās. Mēs ar mīļoto plānojam mazuli, cenšamies jau 3. mēnesi, bet nu pagaidām nekā... Šomēnes gan bija parādījušies daži simptomi - nogurums, neliels nelabums, vēdergraizes un smaguma sajūta lejasdaļā, 2 dienas arī temp. sasniedza 37,3 un nemanot pazuda. Pēdējās dienas mostos ap 8 un jūtos moža un izgulējusies! Žēl būtu saukt to par sakritību, bet tests atkal negatīvs, tādēļ atliek tikai gaidīt...
Šajā diskusijā aicinu piedalīties un padalīties ar savu pieredzi, plānošanu, grūtniecību, skaitļošanu un simptomiem utt.
tad,kad beigsiet uz to iespringt,tad arī viss sanāks! Un trīs mēneši vēl nav nekas,ja nesanāk gadu,tad varat sākt uztraukties! lai izdodās!
Pievienojos... arī mēs gaidām, kad pieteikties. Lai gan apprecējāmies tikai nesen(28.07.), un laiks ir pagājis ļoti mazs, esmu ļoooti nepacietīga. Bet ļoti ceru, ka tagad beidzoties atvaļinājumam, kad esmu atgriezusies darbā, manas domas vairāk aizņems darbs, nevis domas par bērniņu. Jo kā jau visi saka "Kad vismazāk gaidīsi, tad arī būs!". Jābeidz domāt un gaidīt, un tad jau bērniņš atradīs arī ceļu pie mums :)
Lai Jums veicas! :)
Es ar pievienojos. Mēs arī gaidam nu jau 4-5 mēnešus, bet vēl nekā. Un viegli teikt neiespringt un nedomāt par to, ja ļoti gribās mazo brīnumiņu...
Es arī esmu bieži vien dzirdējusi, ka pieteiksies nemanot, bet nu - būsim reāli, lai bērniņš pieteiktos, kut kas tomēr IR jādara :) Tieši tādēļ atvēru šo foruma tēmu, lai iesaistās visas tās, kurām tas ir aktuāli un tad mēs kopā varētu sekot līdzi notikumu gaitai :)
Kā teica ārsts - ja bērniņš nenāk vairāk nekā gadu, tad tikai var sākt meklēt kādus ieganstus. Ir desmitiem padomu un ieteikumu, forumu un kalkulatoru kā palikt stāvoklī, bet dzīvē tāpat viss notiek pavisam savādāk. Un sievietes ar neregulāru ciklu neko no tā nevar izmantot. Man vēl 4 dienas ko gaidīt, tad jau redzēs.... :)
Gukse, Ferbija - pievienojieties, dalīsimies iespaidos un pārdzīvojumos. Lai jums veicas!
Iesaku palasīt par auglību un auglīgākā perioda noteikšanu - www.augliba.lv
Ir auglības atpazīšanas metožu kursi un dabiskās ģimenes plānošanas kursi, kursu sālums 13.09. un 01.10., bet var saņemt arī individuālo konsultāciju vai atrast info internetā.
Auglības atpazīšanas metodes noder gan tiem, kas plāno tikt pie bērniņa, gan tiem, kas vēlas to atlikt.
Gukse, mēs arī aprecējāmies 28.07 un arī gaidu, kāpēc vēl nav :(
Čiw, čiw visām!
Mēs 2 nedēļas pirms kāzām uzzinājām, ka pie altāra iesim trijatā. :) Šobrīd tuvojos jau 1.trimestra beigām (tūlīt būs 11.nedēļa) un lūdzu Dieviņu, lai mazulītis puncī aug vesels un laimīgs. Par mūsu plānošanu - mēs gribējām mazulīti, bet īpaši uz to neiespringām - vnk ņēmām un darījām! :D Iesaku jums arī baudīt un neiespringt. :)
Es labprāt pievienojos! Precēsimies 15.09.2012( ahh...jau pēc vienas dienas), cenšamies jau no janvāra...bet bērniņš kā nepiesakās, tā nepiesakās. Tā kā par 3 mēnešiem vēl neuztraucies. Man gan drīz laikam vajadzēs sākt uztraukties un apdomāt iespēju doties uz kādām papildus analīzēm, jo standarta, tai skaitā uz STS jau uztaisīju, arī sonogrāfijā viss OK, ovulācija arī it kā notiek.
Ir jau viegli teikt "neuztraucieties, atslābstiet, neieciklējieties...būs, kad vismazāk gaidīsiet", bet ziniet, ar tādu nostāju jau var arī nesagaidīt, jo izrādās, kādas veselības problēmas :( Pirmos 9 mēnešus nebūtu pamata satraukumam, bet tad...kamdēļ gaidīt gadu, ja varbūt pastāv kādas nezināmas problēmiņas?
Man jau it kā mēnešreizes otro nodēļu kavējas...varbūt no pirmskāzu stresa...testiņš pagājušo svētdien rādīja negatīvu, tā kā sliktākajā gadījumā tās man varētu sākties tieši kāzu dienā :( Mērfijs jau baigi foršais čalis...
cygnuss, apsveicu - tiešām, lai mazais aug vesels un laimīgs :) cik mēnešus mēģinājāt, ja nav noslēpums?
zvirbuli, es tev pilnīgi piekrītu... tik labi saprotu to situāciju, kad centies ieņemt bērnu, pēkšņi MR aizkavējas, protams, sāc meklēt vēl kādas pazīmes, bet beigās izrādās ka nekā - tests negatīvs un MR sākas vis nepiemērotākajā brīdī... :( Jauki jums nosvinēt savu skaisto dienu, kas zin... varbūt arī pie altāra iesiet trijatā :)
zvirbulis - lai rīt skaistas un saulainas kāzas :) un varbūt tiešā, jau esat trīs, tā ka dod ziņu vēlāk kā būs gājis :)
cygnuss - no visas sirds apsveicu :) Lai patīkams bērniņa gaidīšanas laiks :)
Mees meegjinaajaam gadu bez rezultaatiem un griezaamies pie aarsta. Bet taa kaa man bija neregulaaras m/r un probleemas ar ovulaacijaam, tad zinaajaam, kur ir vaina. Peec tam izraxtiija ovulaaciju stimuleejoshaas tabletiites un ar 3. piegaajienu viss notika. Nu jau mazajam ir 10 meeneshi :) Es lietoju ovulaacijas testus, bet tas maksaa naudu un vajadziiga pacietiiba. Ja Tev ir regulaaras m/r, tad ovulaacijas iespeejamo periodu ir visai viegli izreekjinaat. Tad vari patesteet un, ja tests ir poz., tad tik jaakjeras pie darba :D
Lai veicas! Galvenais neiecikleeties uz neveiksmeem, kas ir visai gruuti ;)
Nu jau 16 dienas kavējas MR, pagājušomēnes ļoti aktīvi mēģinājām, saskatīju ļoti daudzus simptomus, bet tests joprojām negatīvs. Žēl, bet fakts :( Tā kā tikko atradu jaunu darbu, domāju, ka vīrs gribēs piebremzēt šo procesu un bērniņa ieņemšana tiks atlikta. Ar neregulārām MR tas priekš manis šķiet ļoti smags process :( Mani tik ļoti apbēdina, ka bieži vien uz ielas redzu piedzērušās mātes ar nosmulētiem un izsalkušiem bērniņiem, kāpēc viņiem Dieviņš dod? Ja mēs varētu mazulim dot tik daudz mīlestības un gādības, tik pašsaprotamas lietas kā siltumu un ēdienu :( Piedodiet par banālo sirds izkratīšanu, bet šodien ļoti smagi. Ciemojās krustmeitiņa un nespēju valdīt asaras, kad māju piepildīja maza bērniņa smiekli...
Linzy
Pamēģini palasīt www.calis.lv tur ir meitenes, kas tevi atbalstīs palīdzēs ar padomiem un ieteiks padomus.
Linzy, Tu taču vēl esi tik ļoti jauna, neķer kreņķi. Jums vēl daudzi, skaisti un veselīgi bērniņi priekšā. Galvenais tiešām uz to visu neiespringt. Jo tā jau dzīvē ir ar visām lietām - uz ko iespringst, to nevar dabūt. Tāpēc vnk baudiet seksu kā procesu nevis visu laiku domājiet par iznākumu.
Aizej pie ginekologa, varbūt nepieciešama ovulācijas stimulēšana.
Iesaku palasīt faktus par sievietes un vīrieša auglību un dabisko ģimenes plānošanu, it īpaši tām meitenēm, kas vēlas palikt stāvoklī.
http://www.augliba.lv/lv/par-auglbu/2-saprast-savu-auglbu.html
Iekopēšu dažus faktus:
"....Vīrietis ir auglīgs visu laiku, dodot miljoniem spermatozoīdu katrā dzimumaktā
Turpretī sievietei nobriest viena olšūna mēnesī, kas var tikt apaugļota 12 stundu laikā
Spermatozoīdi labvēlīgos apstākļos var nodzīvot 3-6 dienas līdz ovulācijai
Tātad ieņemt bērnu var tādas intīmās tuvības rezultātā, kas notikusi ne agrāk kā 6 dienas pirms ovulācijas. Pieskaitot tālākās 3 dienas olšūnas dzīves laikam, pārējā cikla daļa ir neauglīga.
Augstākminēto faktu izpratne palīdzēs jums saskatīt cik precīzs ir auglības periods katrā ciklā. Šī rokasgrāmata izskaidro sievietes cikla dabiskās zīmes un simptomus, kas norāda, kad viņa ir auglīga un kad nē...."
Mēs arī sekojam augliba.lv norādījumiem, lai atliktu grūtniecību, bet pašlaik dzeru vitamīnus, lai pēc laika varētu ieņemt veselīgu un laimīgu bērniņu!
Esmu ar šo saitu jau iepazinusies agrāk.
Šobrīd tāds neliels satraukmu laiks ar darbu un studijām, kad tiešām jau šķiet ka uz to vairs neiespringstu, bet laujam visam ritēt savu gaitu. Nu joprojām nekā - būs jāgaida nākošais mēnesis :)
Protams, ka prāts saka - viss izdosies un tieši tajā laikā, kad tam būs tā jābūt, bet sirdij pavēlēt grūti. Jābūt stipram un pārliecinātam par sevi.
Meitenes, kādus ovulācijas stimulējošus medikamentus lietojat, vai tie ir bez receptes?
kādēļ jāstimulē ovulācija?Vai tiešām mūsdienu sievietes nevēles ieņemt bērniņu dabīgā veidā, neletojot hormonus, stimulātorus un visādus ķīmiskus savienojumus?
Esmu burvīgu divu meitu mamma. Vecākai meitiņai ir 5 gadi, jaunākajai ir gadiņš. Pirms paliku stāvoklī ar otru meitu nācās pagaidīt gandrīz gadu .Tā kā plānojām bērniņu, izņēmu kontracepcijas spirāli, bet pēc pusgada nācās ārstēt stipru iekaisumu. Biju tikko iesākusi lietot Elier produktus, tādēļ konsultējos ar savu ārstējošo ārstu un piedāvāju- varbūt varu pamēģināt vaginālos- rektālos tamponus. Viņa bija ar mieru, jo bija dzirdējusi labas atsauksmes par tiem.Es izlietoju 12 tamponus un tas aizņēma vairāk kā mēnesi. Mēnesi pēc ārstēšanās es paliku stāvoklī. Tas bija liels pārsteigums. Un viss tas ir pateicoties šiem tamponiem, kas ne tikai uzlaboja manu ginekoloģisko veselību ,bet arī veiksmīgi tiku pie veselas un burvīgas meitiņas.
Lai izdodas arī jums!