Kāzu plānošana
Transports
Mašīna ar šoferi
Vai ir iespējams noīrēt mašīnu ar šoferi? Situācija tāda-ir pāris viesi, kuriem nav sava transporta un nav arī neviena, kas viņus varētu aizvest. Pirmā doma bija par taksi, jo viss tepat Rīgā, gan ceremonija, gan pasākums pēc tam, bet tagad iedomājos, ka mašīna ar šoferi būtu foršāk, ja vien tas ir iespējams un nav šausmīgi dārgi.Ārpus LV esmu šādu pakalpojumu izmantojusi, bet Latvijā vēl nav nācies;)
Par busu maksāsim no kopējā kāzu budžeta, bet meklēju es, jo man nav tik saspringts darba grafiks. Pagaidām lētāko esmu atradusi pa 170 Ls, bet varbūt būs vēl kāds lētāks piedāvājums. Nav vismaz tie 210 Ls.
Ok, piekrītu, ka ir kopējā un atsevišķā nauda. Bet ir vieni patiešām kopīgi izdevumi un tās ir kāzas. Un manuprāt nav svarīgi, ka tie ir mani vai tavi radi (tagad mūsu) un tas ir jārēķina kopīgi.
Absolūti netrāpīji par manu sēdēšanu vīram uz kakla, bet es nedusmojos. Es uzskatu tā, ka ir kopējie maksājumi, kurus dala uz pusēm (tādi kā dzīvoklis, komunālie, arī kāzas) un tad ar atlikušo naudu katrs ir brīvi tiesīgs rīkoties pēc saviem ieskatiem. Šis maksājums par busu vīra draugiem, manuprāt, nav uztverams par kopīgo maksājumu.. Citēju: "vīrs, man vajag naudu busam, tev ar to BIJA jārēķinās!! (kaut no bankas čiep). Vāks." Te ir viena neprecizitāte - nevis MAN vajag naudu busam, bet TEV/TAVIEM DRAUGIEM. Ļausim vīriešiem būt vīriešiem un šādas lietas nokārtot pašiem.
Tu runā kā sieviete, kas sēž uz vīra kakla (ceru, ka spēsi man piedot un nesacepties). Bet nu naudas katls ģimenē ir kopīgs un nauda kokos neaug. Tā uz sitiena pateikt - vīrs, man vajag naudu busam, tev ar to BIJA jārēķinās!! (kaut no bankas čiep). Vāks.
:) Nu ja, tāpēc ar izvēlējāmies tādu variantu, ka viesi nav jāgulda (izņemot dažus no tālienes) un nevienam nav nekur tālu jābrauc. Viesi paši ar saka, ka baigi forši, ka varēs palikt katrs savās mājās un beigt ballīti, kad vēlas :)
Mana doma bija tāda, ka topošajam vīram ir jārēķinās ar visiem citiem nepieciešamajiem kopējiem maksājumiem un tad jāskatās pēc savām iespējām ar savu atlikušo naudu. Šī lieta nekādā ziņā nedrīkst atņemt līdzekļus kopīgajiem maksājumiem.
Viss jau ir labi. Bet tomēr tas ir ģimenes kopējais budžets... Un viena tēriņi ietekmē otru un būtu vēlams abpusējs akcepts par lielām lietām. Nemainās jau nekas būtiski, no kura konta naudiņa tiek noņemta.
Tas protams, kā katrā ģimenē. Bet mēs kaut kā esam iemācījušies - kaut arī neatskaitamies viens otram par bankas kontu saturu utt, tomēr kopīgi izvērtēt un izlemt par tēriņiem,investīcijām to pamatotību.
Šī ir tiešām tā lieta, par ko būtu jārūpējās viesiem pašiem.
Es uzskatu, ka tev nav tas buss priekš iedzērājiem jāapmaksā, bet gan topošajam vīram, jo tie ir viņa draugi. Ja viņš negrib, lai pats tiek galā, tev vispār par šo jautājumu galva nav jālauza ;)
tenasa - loģiski, ka tādā gadījumā paši tiek :)
Nu mūsu viesiem nav jābrauc pārdesmit km līdz savai gultiņai ar taksi... var izvēlēties samaksāt 1 ls par taksi vai iet ar kājām tos 2 km...
Protams pie nosacījuma, ka viesu namā visiem būs kur gulēt, nevis nakts vidū pašiem jāsauc taksis pārdesmit kilometru attālumā, lai tiktu līdz savai gultiņai...
Tā kā 'mums otrā dienā visi varēja lustēties vēl līdz vēlam vakaram, tad arī šoferīši varēja mierīgi paspēt "attiet" un nebija pirmajā vakarā pēc pirmā tosta jāpariet uz minerālīti.
Piekrītu par visiem 100%.
Jāskatas kars gadījums individuāli. konkrēti mums bija ap 80 viesiem. Visi paši saorganizējās attiecībā par transportu, pat tie, kas brauca no tālās Latgales. Bija sazinājušies, sakooperējušies, pat mūs neiesaistot.
Tos, kurus patiešām zinājām, ka ir bez auto (burtiski daži viesi) - palūdzām , sarunājām jau laicīgi pirms kāzām, ka paņem citās mašīnās. Un apmierinātas bija visas puses - jo ne viena vien neprecēta draudzene atrada sev vizinātāju "arī pēc kāzu periodam" dēļ tādas "sasēdināšanas".
Bet tas variants - "mēs gribam Visi normāli iedzert. Turklāt uzreiz pēc baznīcas un visos titlos" , tas ož pēc bezkaunības no viesu puses.
Bet te jau runa iet par to, ka ir mašīna, bet negrib braukt, jo grib pārmēru dzert.
Manās kāzās visi šoferīši iedzēra un brauca otrās dienas vakarā, kad bija viss ok.
Cita lieta jau ir, kad mašīna nav, bet šis nav tas gadījums.
Es tomēr domāju, ka viesiem ir jādod iespēja braukt ar busiņu. Atceros, ka pāris gadus atpakaļ vienās kāzās pat bija noīrēts autobuss, jo daudzi viesi bija no Rīgas, ceremonija notika Salaspilī, bet svinības kaut kur Cēsu pusē. Tajā laikā mums vēl nebija mašīnas (un arī vairākiem citiem jaunajiem viesiem), ko tad mēs būtu darījuši, ja nebūtu speciāla autobusa? Lai gan ļoti gribētos tikt uz svinībām, labākajā gadījumā būtu līdz ceremonijai aizbraukuši. Kāda tur arī vairs svētku sajūta, ja vakarkleitā un frizūrā jāgaida sabiedriskais autobuss, tad vēl, izkāpjot no pieturas, jāmeklē, kā līdz viesu namam tikt utt.Tāpat arī daudzi viesi nemaz varbūt savā starpā nav pazīstami un nevar sarunāt aizbraukt kopīgi ar auto.
Paldies par informāciju, uzrakstīšu vieņiem :o)
Mēs busiņu ņēmām caur kāzu aģentūru www.milestiba.lv Busiņš pēc baznīcas aizveda viesus uz atrakcijām, tad uz viesu namu. Un naktī vēl daļu viesu atpakaļ uz Rīgu pa mājām. Mums tas izmaksāja, ja pareizi, atceros 115Ls. Busiņā bija laikam 17 vietas.
Iesaku Tev viņiem pateikt cenu, ka nu jūs esat tik un tik cilvēki, cena tāda un tāda, tad redz kur ir telefona numurs, sazvanaties un sametaties tam busam un viņš jūs izvadās. Tas jau tiešām ir nepieklājīgi. Arī mums kāzas nebija Rīgā. Sarakstīšanās Siguldā un svinēšana Smiltenē, kur arī nevar tikt bez auto, bet nu sasēdinājām pie tiem, kam vietas bija brīvas mašīnās tos, kam nav sava auto. un viss bija ok. Tā jau nu nevarēs.. maksāt kādam citam, lai viņš Tev izdara paklpojumu atbraucot uz kāzām..
Es tikai nesaprotu kā var sanākt tādas cenas, ja rakstīts 12Ls/h, 15 Ls/h? Man taču tur pa 2 dienām nemaz 10 h pat nesanāk. laikam tāpēc, ka benzīnā daudz aizies. Uzrakstīju vēl visiem busiņiem no ss.lv. Nu redzēs, varbūt kāds lētāk piedāvā. Baigi jau negribās tādu naudu izmest ne par ko ;(