Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Cik varētu maksāt kāzu video pakalpojumi
[b:757ac816a9]Ja kādam ir idejas par video filmēšanas pakalpojumu cenām, būtu interesanti iepazīties ar domāmpar šo jautājumu.[/b:757ac816a9]
Eurovideo tas prieks maksā 10 LS stundā.
Kāds mūsu paziņa ņem 15 Ls stundā
Ņemt var arī vairāk, bet cik gribētu maksāt pasūtītājs.10 ls par stundu, tas ir par filmēšanu. bet vēl ir montāža, dizains u.t.t. Būtu interesanti uzzināt kāzinieku domas.
Domāju kā Rīgā tas varētu maksāt noteikti vairāk, bet tā kā esmu no mazpilsētas būtu gatava par šo pakalpojumu makstāt 100-200Ls ar montāžu dizainu utt.
Interesanti, ar ko Rīga ir savādāka par citām pilsētām, jo darbs tiek izpildīts vienādi. Nevarētu Rīgā vienas markas televizors maksāt dārgāk kā Rūjienā.
Bet par kāzu video cenām varētu būt variants ka darbu veic pēc maksātāja finansējuma. Ja ir 100 ls, tad uztaisa apm 40 minūtes gala materiāla, ja 200 ls, tad apm 80 minūtes. Liekas, ka tas būtu korekti.
Riga viss ir dargak. Un par to nav ko brinities. It ka jau ja - pakalpojums ir viens un tas pats, bet cenas tomer ir dazadas. Piem., Valmiera kazu kleitu var iznomat par 60 LVL uz visu nedelas nogali, bet Rigas salona tada pati kleita uz vienu dienu ir 100LVL.
Tiesi tas pats ari ir ar filmesanu un fotografesanu.
Pilnībā piekrītu Laurai25 tādai situācijai nevajadzētu būt, bet tā ir.
Līgavas pušķis arī Rīgā maksā vidēji 25Ls biju pie floristes Valmierā 10-15Ls domāju ka kvalitāte diev vai atšķirsies 8)
par tam puku pusku cenam piekritu. Ari to ieveroju skatoties cenas Rigas saloniem ineta, bet pec tam runajot ar floristi "Rezija", konstateju, ka cenas loti atskiras.
Es arī biju Rēzijā :D
Tomēr jautājums ir par darba izpildīšanu. Jaunais pāris var būt tikai laulājas Rīgā, dzīvo piem. Rēzeknē, bet kāzu svinības svin Īgates pilī. Liekas, ka nebūtu īsti korekti, ja Rīgas firma par pasūtījuma izpildi saņemtu piem. 400 LS bet Valmierieši tikai 200 LS. Beigu beigās kāzu torte vai pušķis ir viena lieta, kuru pārdod att. teritorijā, bet video ir pakalpojums, kuru izpilda kāzu ceremonijas laikā un vietā. Kur izpildītājam atrodas kantoris, tam nebūtu nozīmes. Svarīga būtu video kvalitāte, kaut gan arī tā ir atkarīga no daudziem faktoriem, kurus filmētājs bieži nevar iespaidot.
Nē nu te jau sanāk ka ļaunais jaunais pāris :evil: grib apkāst nabaga operatoriņus.Un no operatoriem pat kvalitatīvu darbu nevar prasīt kaut kāds sviests.
Par pakalpojumu jau var prasīt cik grib bet jautājums vai kāds ir gatavs maksāt :?: :!:
Un kurš gan aizliedz nabaga Valmieras operatoriņiem braukt pēc lielā piķa uz Rīgu, :twisted: bet lūdzu
Es vairs isti nesaprotu par ko ir diskusija - summas vienmer bus dazadakas. Ir galvaspilseta un ir "lauki", ka ridzinieki sauc visu kas ir arpus tas robezam. Lidz ar to cenas ir dazadas. Vai tiesam tas ir tik gruti saprotams?
Liekas, ka nedaudz esam iebraukuši citā lauciņā. Īstenībā vai nav vienalga kāda samaksa. Problēma laikam tāda, ka ir diezgan grūti jaunajam pārim pasūtīt šo pakalpojumu, gan pakalpojuma sniedzējam piedāvāt. Labi, ka šāds portāls ir izveidots, tad interesentiem būs vieglāk kontaktēt. Protams, tie kas grib strādāt un kaut ko nopelnīt, brauc uz Rīgu un ne tikai uz turieni un otrādi. Bet diskusijas tēma liekas, ka ir diezgan daudzpusīgi apskatīta. Žēl, ka pārāk maz dalībnieku. Bet skaidrs, ka, par cenām runājot vidēji šogad pie mums cenas varētu svārstīties no 100 - 300 ls . Starp citu pagājušajā gadā tās nebija daudz mazākas.
es nedomaju, ka problema ir cenas, bet gan tas ka parak daudzi cilveki uzskata, ka vini spej filmet un par to burtiski noples lielo naudu, kaut ari varbut nekas jedzigs nav izdarits, ka taja gadijuma ar vienu manu draugu.
Mums bus tikai profesionals fotografs. Filmes kads no musu draugiem vai ari kads no malas aicinats draugs. Noformesanu veiks mans toposais virins (vinam pieredze saja zina jau ir, jo taisita filmas musu vietejai pasvaldibai!) ;p
Jā, laikam tā tiešām ir problēma, jo fotogrāfijas var viegli demonstrēt citiem vai ielikti internetā, bet video vispār nav iespējams parādīt. Nevar taču katru interesentu vest pie sevis mājās vai kādā citā vietā, kur ir normāla videoatskaņošanas tehnika un rādīt savus darbus. Bet kaut kādai izejai laikam vajadzētu būt. Tas arī nav normāli, ka tādu vienreizēju (parasti) pasākumu filmē absolūti diletanti un amatieri. Video ir daudz sarežģītāks process nekā foto, bet fotografēšanu tomēr uztic fotogrāfiem, savukārt video filmē paši. Tās ir principiālas muļķības, jo gala rezultātu nekādi nevar mainīt. Pie kam filmēšanas apstākļi Latvijas baznīcās un viesu namos reizēm ir pilnīgi katastrofāli. Nav normāla apgaismojuma, skaņas un arī operators nevar atrasties kaut cik normālā pozicijā. To nu es zinu pietiekami labi, jo esmu filmējis gan daudzas kāzas, gan veidojis videoreklāmas, videoklipus, videofilmas un TV raidījumus. Viedoklis par kāzu pasākumiem man ir izveidojies diezgan pesimistisks. Ko šādos apstākļos var nofilmēt amatieris?
Profesonalis vienalga vai foto vai video ar to jau atskiras no amatiera vai vienkaarsi kaazu viesa ar kameru, ka speej atrisinaat problemas gan ar gaismu gan skanu. Sterilos apstaaklos jebkurs uztaisiis labu materiaalu.
Taapeec jau aicina profesonalu fotografu, videooperatoru kurs izsniedz GARANTEETU labu filmu vai bildes.
Tā tam vajadzētu būt, bet šait varam lasīt, ka video kāzinieki bieži izlemj taisīt paši. Paradoksāli. Piekrītu fofogrāfam, bet to jau kāzu rīkotāji reizēm nesaprot.
Mani mazliet aizskāra tas Oļgerta Krastiņa rakstītais:"Tā tam vajadzētu būt, bet šait varam lasīt, ka video kāzinieki bieži izlemj taisīt paši. Paradoksāli. Piekrītu fofogrāfam, bet to jau kāzu rīkotāji reizēm nesaprot." :evil: :? :shock:
Ne jau sava "stulbuma" (es atvainojos)pēc fotogrāfa un operatora pienākumus uztic kādam no viesu vidus, bet gan finanšu trūkuma dēļ :!: Kā zināms kāzas ir ļoti dārgs prieks un ja tās naudas nav tik daudz uz kaut ko diemžēl nākas taupīt....... :roll:
Protams, ka, ja par viesu namu vai pili par 1 diennakts īri jāmaksā ap 2000 ls + ēdieni un dzērieni viesiem ap 1000 ls + muzikanti + uguņošana ap 500 ls, tad pārējam finanses nepietiek. Apmēram tā varētu maksāt vidēji lielas kāzas. Par laulāšanos baznīcā arī nav jāmaksā 5 ls bet daudz vairāk. Foto un video nav tas galvenais.
/Protams, ka, ja par viesu namu vai pili par 1 diennakts īri jāmaksā ap 2000 ls + ēdieni un dzērieni/-------seit gan nepiekriitu, foto un kino paliek atminaam, puskis noviist un dzeerienu paliekas parasti beidzas ar laapiisanos. Kaada velna peec maksaat pa pili un kleitu milzu naudu, ka peec meenesa to jau visi buus aizmirsusi