Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Ko jaunais pāris vēlas redzēt kāzu bildēs?
Sveicināti!
Esmu lasījis apmēram šādu viedokli no līgavas puses "no kāzām galvenais jau ir kādas 20 pozētās "smukumbildes", bet pārējās bildes nevienu neinteresēs".
Kas ir tas, ko Jūs sagaidāt no kāzu fotogrāfijām? Priecātos dzirdēt Jūsu domas! Vai, aplūkojot kāzu fotogrāfijas, esat ieguvuši to, ko pirms tam bijāt iedomājušies?
Sveiciens,
es gan vēl topošā līgaviņa, bet zinu noteikti, ko gribu ieraudzīt savās kāzu bildēs:
1. protams smukubildes tikai kopā ar jauno vīru kādos zaļumos, smukā vietā.
2. man svarīgi, lai kāzu bildēs parādās arī mūsu mīļie, gan kopā ar mums, gan citos brīžos
3. gribas redzēt arī dienas gaitu no - līdz...
Nu kautkā tā
Es savās bildēs vēlēšos redzēt emocijas. Īstas, nevis smukbilžu!
Es esmu nepozēto bilžu fans, bet pozētām arī jābūt, lai ir ko mammām uzdāvināt :)
Protams, arī viesus vēlos redzēt bildēs. Detaļas, jo tajā dienā es to visu nepamanīšu :)
Es savās kāzu bildēs gribētu redzēt profesionalismu,(esmu bijusi līdzās jaunajai sievai, kad tiek saņemtas bildes, jau rediģētas, ja fotogrāfs fotogrāfē 3draudzenes, kuras viņam pozē un pie bilžu apstrādes neredz, ka irielīdis kaut kāds elkonis kadrā, no kāda cita cilvēka, tas man liekas nav diedz ko slavinoši.) orginalitāti, emocijas, ne tikai jaunajā pārī, bet arī ciemiņos.
Svarīgi ir, lai pēc kāzam ir atmiņas par visu dienu. Kā jau meitenes minēja- no-līdz..
Un nav svarīgi vai tas ir pozēts mirklis vai labs kadrs, bet galvenais, lai no bildēm var redzēt to dienas gaitu. Vismaz es to vēlos jebkurā pasākumā.
Kāzas gan pašai nav bijušas, bet no citas pieredzes ar fotogrāfijām ir tā- ka gribas redzēt to visu kas bijis. Pa 1-2 bildem no kaut kā cita.
Man savās kāzu bildēs patīk gan pozētās (tās bija dažādās vietās un apstākļos - negribētu pavadīt vairāk kā stundu vienā vietā, lai tikai dabūtu kādu perfekto bildi, ar ko fotogrāfam piedalīties gada foto konkursā :)), gan arī visādi sīkumi un jauki momenti dienas garumā, piemēram, līgavainis un mans tēvs virtuvē tikuši pie pīrādziņu kastes, kamēr es vēl pošos, vai brāļameita saposusies kleitiņā glauda kaķi, u.t.t. Ļoti patika arī bildes ar viesiem - pirmkārt, ir ko viņiem pašiem uzdāvināt par piemiņu, otrkārt, redzam to, ko vakara gaitā nepamanījām. Lielākās kāzās fotogrāfs ar asistentu, kurš ķer momentus ārpus jaunā pāra redzesloka, būtu laba izvēle.
Man gan gribētos minimums pašu ceremoniju no visām pusēm, emocijas un mīlestību, pāris smukbildes ar jauno vīru. Pēc tam noteikti obligāti priecātos par profesionālām un interesantām bildēm, iepozēt smieklīgās pozās ar vīru, tad kādi skaisti mākoņi mums fonā, saules stari, laulību gredzeni skaistā kompozīcijā, kaut kā kleitas šlepe vai plīvurs mākslinieciski un skaisti, papūst ziepju burbuļus vai pamētāt rožu ziedlapiņas, tad gan jau kādas ūdens šļakatas, gribētos pat ielēkt kādā strūklakā un pašļakstīties vienam ar otru, tā no sirds izpriecāties un vēl to arī iemūžināt.
Tiesa gan, mēs gribam romantiskas kāzas divatā un tad var arī šļakstīties, jo nav jāizskatās perfekti priekš radiniekiem. Drīzāk tāda fotosesija, ko mums gribas, saucas Love story, nevis kāzu fotogrāfijas, bet katram pārim savas vajadzības. :)
Aaaa! Tiešām gribas kliegt! Jau otro reizi redzu, ka jaunais pāris ir palicis bez svarīgām bildēm, jo nav izvēlējies atbilstošu fotogrāfu! Biju kāzās, kurās fotografēja cilvēks, kuram tiešām ir ļoti skaitas modeļu bildes, bet vispār nav sapratnes par "reportāžas daļu". Līgava šodien zvanīja un prasīja, vai man nav kādas bildītes no viņu pirmās dejas, jo nolīgtajam fotogrāfam bildes nav sanākušas... nav bijuši piemēroti gaismas apstākļi... Arī nav bildes no kādas interesantas aktivitātes. Kad jautāja fotogrāfam, kāpēc nav bildes no tās aktivitātes, viņš atbildēja apmēram tā: "vai tad tas bija jāfotografē?"...
Mīļās līgavas (un līgavaiņi), lūdzu pārliecinieties, ka izvēlētais fotogrāfs spēs kvalitatīvi nofotogrāfēt arī reportāžas daļu, ne tikai smukas pozētās bildes!
Tas tiešām tā arī ir, ja fotogrāfs pieradis fotogrāfēt gliemežus un skudras, tā ka visi mēmi, tas nenozīmē, ka viņš mācēs nofotogrāfēt kāzas. Man vēl viss priekšā, redzēsim ko dziedāšu pēc kāzām, bet arī es izvēlējos fotogrāfu, kura arhīvā ir ne viena vien pieredze fotogrāfējot kāzas.
Man ljoti patika shis raksts - http://apracticalwedding.com/2014/07/lauren-photos/#comment-1508642705 Tiem, kas nelasiis - pamatdoma ir taada, ka mees meedzam paarspiileet ar to " kaa tas izskatiisies uz bildeem" un ka buutiibaa jau galvenais iemesls kapeec mees noliigstam fotograafu ir lai fotograafs iemuuzjinaatu sho mums svariigo, briinishkjiigo dienu, nevis mees organizeejam dienu, lai buutu ko fotografeet un taa lai uz bildeem smuki izskatiitos. Ljoti, ljoti tam piekriitu.
Nesen dzirdēju tādu apgalvojumu - tās bildes, kas uzvar konkursos, parasti jaunajam pārim nav tās mīļākās. Būtu interesanti dzirdēt citu domas par šo apgalvojumu. :)
Mees savas bildes sanjeemaam pirms 4 dienaam un bildes ir absoluuti fantastiskas! Ljoti maz taadu standarta "iepozeejam" kadru, viss taa dabiski un miilji. Un dienas "gars" un noskanja ir nokjerti perfekti. Par to tavu jautaajumu Arti, man shkjiet tam ir liels sakars ar fotograafa ambiicijaam - vai vinsh/vinja fotografee paarim vai kjer kadrus konkursam.
Es pagaidām vēl neesmu saņēmusi savu kāzu bildes, jo tās ir apstrādes procesā..
Bet atbildot un jautājumu ko vēlos redzēt ir:
Pirmām kārtām visas dienas norise, kas, kur un kā notika
Manuprāt ir vajadzīgas arī tā saucamās smukbildītes, jo tajās bieži atspoguļojas pāra emocijas un tās vajadzīgas rāmīšiem utt.
Noteikti patīk ja iemūžina mazus sīkumus, galda klajumus, mazos nieciņus utt.
Svarīgas protams ir emocijas, smaidi, arī asaras, smiekli utt.
Tas laikam arī būtu viss.. Svarīgi ir noteikti lai redz, ka fotogrāfs tiešām strādā un ir ieinteresēts tajā nevis tikai vispārīgi kaut ko noknipsē un nozūd, jo ja es redzu ka fotogrāfs ieinteresēts, tad arī viņa bildētās bildes noteikti redzu ar savādākām un jaukākām emocijām, kas arī bildes padara vēl skaistākas..
nu jau ar pieredzi varu teikt, ko gribu redzēt bildēs:
VISUS sveicējus, smukas kopbildes, visu viesu kopējo bildi tā lai viņi nebūtu kā skudras tālumā, bildes ar visām galvām nevis nogrieztiem pakaušiem un pussejām...
mums nez kāpēc kaut kā nepaveicās ar fotogrāfu ( Aleksejs Rutkovskis ) , kaut gan netā par viņu atsauksmes ir tikai pozitīvas....
Protams, jāknipsē ir no sākuma lidz galam.
Sīkumi ir svarīgi, bet tikai tad, kamēr visi ēd vai vēl nekas nenotiek. Bija kaitinoši redzēt, ka fotogrāfs cenšas nofotogrāfēt galda klājumu, kamēr jaunais pāris saņem apsveikumus no viesiem. Tiklīdz kaut kas notiek - jāpievēršas sejām, jo tad arī atklājas visas emocijas.
Man būtu svarīgi, lai fotogrāfs arī kaut ko nedaudz pakomandē. Bet nevis - iziet ārā, piecelties, aiziet pāri laukumam, bet gan pacelt zodu, iztaisnot muguru vai pielabot frizūru. Man tiešām vienalga, cik labs ir apgaismojums, ja bildes saturs ir nožēlojams.
Nepatīk redzēt neglīti atvērtas mutes, nogrieztas rokas, kājas, galvas. Bet tas jau pats par sevi saprotams.
Ko vēl gribētos-
1) sapošanās process - līgavas pucēšana, līgavaiņa gatavošanās, izpirkšana, viss, kas notiek mājās pirms viss sākas
2) ceremonijas bildes - katrs mirklis svarīgs, no ienākšanas, gredzenu mīšanas, paraksti, iznākšana
Jauka ideja - stāvēt baznīcā līgavai aiz muguras un noķert brīdi, kad visi pagriezušies un skatās uz līgavu.
3) kopbildes - visi kopā, un jaunais pāris kopā ar katru viesu ģimeni, grupu, ar bērniem, vecākiem vecvecākiem utt
4) kāzu brauciens - katrs posmiņš ar saviem notikumiem. Te man patiktu arī tās smukbildītes.
Ļoti nepatīk, ja līgavas sāk izskatities pēc modelēm - ar aukstu, augstprātīgu skatienu, nedabisku pozu, apskaujot sienas vai ko tur vēl. Kaut kāds kārdinājums, izaicinājums - tas izskatās vulgāri. Tas man nepatīk, jo kāzu dienā tām visām aukstajām emocijām nebūtu jābūt līgavas sejā.
5)Svinību daļa
Jā, ir jābūt redzamam noformējumam, dekoram, galda kartēm - tikai tas jāiemūžina pareizajā laikā.
Jaunā pāra ierašanās, sagaidīšana
Visas atrakcijas, dejas (jaunais pāris, vecāki, meita ar tēvu, utt), uzrunas, samīļošanās, tosti, kūkas griešana, mičošana...
Arī šeit var veidot smukbildītes, jo ir jau citāds fons, cits noskaņojums. Līgava ar draudzenēm, ar visiem bērniem, vai viena pati visu vīriešu kompānijā - dažādas joku bildes. Tāda fotogrāfēšanās jau pati par sevi ir kā atrakcija.
Vēl jauka ideja ir fotostūrītis ar kaut kādam maskām, ūsām, vēdekļiem, piemēram.
Bija vēl daudz domu, tagad kaut kā piemirsu.
Katrā ziņā tas, ko vēlos es, ir notikumi, emocijas, cilvēki un viss tas, par ko tikai izliktas lielas naudas un pūles- vārdu sakot, viss :))
Droši vien, lai izdotos manu kāzu foto, bus vajadzīgi divi vai pat trīs fotogrāfi...
Dažas idejas, kas man ļoti iepatikās arī attelos:
Ups. Aizrāvos...
Par tām detaļām varu aizstāvēt kolēģus. Sveikšana parasti vislabāk izskatās uz video, jo 90 fotogrāfijas ar sasķiebtiem ģīmjiem un neglīti atvērtām mutēm, kur cilvēki sniedzas pēc bučām tā godīgi īsti nevajag. Svarīgos - vecākus, tuvākos radus, protams būtu forši uzbildēt.
Turpretī dekorācijas, galda kartes un jebkas cits kas pārsvarā ir domāts lai padarītu galdus skaistākus vislabāk tomēr izskatās pirms viesi tur ir apsēdušies. Arī piekļūšana un šo detaļu nofotgrafēšana ir fotogrām daudz vienkāršāka kamēr viesi vēl nav sākuši apsēsties pie galda.
Atceramies arī, ka "kamēr visi ēd" arī fotogrāfam gribas ēst pirms ir sākušies nākamie viesu izklaidēšanas pasākumi kas jāiemūžina.
Pēc fotogrāfiju izdruku pasūtīšanas un šķirošanas albumam varu pakomentēt dažus aspektus:
1) Detaļu un noformējuma bildes ir jaukas, un tās var droši likt internetā un skaitīt, cik reizes kāds atzīmē Pinterest, bet tērēt vietu kāzu albumā... nu tā ne visai, es pasūtīju izdrukai tikai gredzenu bildes un vienu ar svinību zāles kopskatu.
2) Man gluži labi patika sveikšanas bildes, un nekādu sašķiebtu ģīmju tur nebija, ļoti jaukas sveicēju un mūsu emocijas. Tiesa, nav bilžu ar visiem viesiem, tā ka pieņemu - daļai tomēr bija sašķiebtas sejas un tāpēc fotogrāfe šos attēlus mums nemaz nedeva :) Pieļauju, ka sveikšana ir problemātiska no fotografēšanas viedokļa, jo grūti atrast labu skata leņķi, lai nerēgotos kādas muguras vai citi viesi neaizsegtu skatu, tāpēc šādu bilžu ir mazāk.
3) Pozētās bildes ir skaistas un jaukas, un vismaz vienai-divām ir jābūt tādām, ko var likt pie sienas rāmītī, taču visvērtīgākās man tomēr šķiet bildes ar cilvēkiem - gan viesu grupiņas, kas noķertas jautras sarunas brīdī, gan deju placis, gan spontāni pozētas bildes.
Man šķiet, ka internets ir krietni sašķiebis priekšstatus par to, kas ir galvenais kāzās un kāzu fotogrāfijās - ir pilns ar blogiem, kuros apjūsmotas un eksponētas dekorācijas un detaļas, jo tās var publiskot bez bažām par privātuma aizskaršanu, tāpat arī fotogrāfi mīl portfolio likt pozētās līgavas un līgavaiņa bildes, tāpēc tās ir atrodamas biezā slānī. Bet galvenais kāzās, kurās ir saaicināti viesi, tomēr ir visa vakara noskaņa, tas, kā cilvēki pavada laiku un priecājas, taču šīs bildes lielākoties paliek privātos albumos (kā tam arī būtu jābūt!), lai arī nav mazāk vērtīgas par publiski eksponētajām.
Šī ir ļoti laba informācija gan topošām līgavām, gan fotogrāfiem. Arī manā pieredzē par to, kas jāfotografē viedokļi dalās. Vairākas līgavas pat piekodināja, ka būs ļoti smuks noformējums un lūdz īpašu uzmanību veltīt tieši galdam un viesu namam. Un labākais brīdis to izdarīt, kā Billijs rakstīja - pirms viesi ir apsēdušies pie galda, pie neskartas vides.
Par sveikšanu vēlētos precīzāk definēt uzdevumu, jo ja uz fotogrāfijām jābūt visiem viesiem, viņu emocijām, ko kurš dāvina un kādus ziedus, tad šajā gadījumā vairāk noder videokamera.
Tiešām derīga diskusija. :)
Man arī dažreiz gadās, ka tieši līgavas pašas saka, lai fotografējot viesu namā pievēršu lielu uzmanību galdu noformējumam un visādām detaļām. Parasti gan fotografēju kāzas kopā ar asistentu/otru fotogrāfu, tad, protams, daudz vieglāk visu paspēt iemūžināt.