FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Ko jaunais pāris vēlas redzēt kāzu bildēs?

A
Artis_Robalds 15.07.14. 12:01

Sveicināti!
Esmu lasījis apmēram šādu viedokli no līgavas puses "no kāzām galvenais jau ir kādas 20 pozētās "smukumbildes", bet pārējās bildes nevienu neinteresēs".
Kas ir tas, ko Jūs sagaidāt no kāzu fotogrāfijām? Priecātos dzirdēt Jūsu domas! Vai, aplūkojot kāzu fotogrāfijas, esat ieguvuši to, ko pirms tam bijāt iedomājušies?

8 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Pavels_santa 29.08.14. 14:31 | Kāzu datums: 15.08.2010

Man bija svarīgas emocijas. Mūsu kāzu fotogrāfei mēs bijam pirmais pāris, kam viņa bildēja kāzas, bet ar rezultātu bijām apmierināti :)
Reportāžas bildēm nebija svarīgs kvalitāte, bet gan fakts, ka tur ir viss svarīgakais sabildēts, lai varam to atcerēties :)

M
Marita_Līgava 18.10.14. 19:22

Billij, pastaasti, kaa sveikshana vislabaak izskataas video, ja 99% gadiijumu viesunamaa fonaa bliezj kaazu muzikants, taa ka pat ar +/- laadziigiem RODE mikrofoniem no sveiksanas iipashi nekas nav dzirdams ?! :) Varbuut tomeer fotograafi var sanemties un nofocheet liimeni? :) Nezini? :)

A
Audrey 18.10.14. 21:27 | Kāzu datums: 31.07.2015

Mani interesē emocijas un gribas, lai ir interesanti. Gribu ko interesantu un fotogrāfu, kurš redz tālāk par pozām un ainām, kuras ir vienmēr un visiem(piemēram, tā gredzenu atrādīšana uzliekot vienu plaukstu uz otras. Negribu sev tādu kadru, jo 90% visiem tādi ir). Gribas fotogrāfu, kuram būs kādas interesantas idejas, kuru uzrunās interesantas vietas utt.
Protams, vēlos reportāžu, kurā būtu dažādi sīkumi, detaļas. Man nav vajadzīga, teiksim, vedēju runa, iemūžināta 50 bildēs, no dažādiem rakursiem. Pietiks ar dažām tādām bildēm. Vairāk ceru sagaidīt, ka fotogrāfs noķers skaistus mirkļus(nevis liks visu laiku tikai pozēt), piefiksēs detaļas no dekorējumiem vai no tērpa, vai...es nezinu, vēl no kaut kurienes, kas viņam būs iekritis acīs. Kaut vai, lai ir kaimiņu kaķis uz svētku mašīnas pārsega, ostot puķes - ja tas labi izskatās, lūdzu, es gribu tādu kadru. Sveikšanas daļa pēc ceremonijas man vismaz, nešķiet tik svarīga. Kopbildes ar viesiem, viesu grupām - jā, bet tā puķu došana utt - daži kadri un pietiks.
Taču, viena no svarīgākajām lietām - man gribētos, lai fotogrāfs labi jūtas, ir pozitīvs un ir iedvesmots. Nevis pienākuma pēc(jo ir nolīgts un tas jādara) safočē un miers. Man gribētos, lai fotogrāfs iejūtas mūsu dienā, pamana pamanīšanas vērtas lietas, skaistus brīžus un sīkumus, un vnk...izjūt to pasākumu un fotogrāfē.

B
Billijs 19.10.14. 18:01

90% sveikšana notiek pēc ceremonijas, baznīcā vai pie ceremonijas vietas kur reti kad fonā spēlē kāzu muzikanti. Švaki video operatori nav laikam arī dzirdējuši par Lavalier mikrafoniem ko piestiprina pie sveicamajiem. Turklāt, vienmēr jau var palūgt muzikantiem bliezt mazliet klusāk. Ja jaunie varēs dzirdēt sveicienu tad gan jau arī miķis paķers. :)

Cita lieta ir tas vai jaunajiem vispār interesē un vēlas lai ieraksta to ko viņiem saka. Pats sveikšanas process pat ar muzikantu bliezieniem fonā izskatās daudz saistošāk video fomātā.

M
Marita_Līgava 20.10.14. 11:20

Billij es noteikti gribeetu buut klaat tajaa momentaa, kad pirms sveikshanas, shis "nesvakrais video operators" jaunajam paarim pie apkakliiteem sprauzj mokrofonus, tad pie jostaam pieliek raidiitaajus un pats operators piesleedzas pie taas kastes :D Lavalier jau nu nav paraugs skanjas ieguusanai kaazu reportaazas filmeeshanaa ... intervijas vai zurnaalistikaa var paniekoties :D + Nez kursh klonees aaraa mikrofonus no bildeem un video? vai arii sleepsim starp zaketi un kreklu? un liigavai zem kleitas... lai caukst :D

B
Billijs 20.10.14. 11:50

Vienmēr ir jāmeklē kaut kādi kompromisi un risinājumi. Nekad nebūs perfekti, tapēc katrā situācijā vajag pielāgoties un meklēt alternatīvas. Kā jau teicu - pat bez skaņas sveicienu process izskatās labāk video. Uzmet kaut vai Benija Hila tēmu fonā un divreiz paātrini. :)

Hameleon 21.10.14. 10:24 | Kāzu datums: 15.08.2008

hmmm bildē var ierakstīt skaņu? laikam mana kamera ir par vecu.

i
ingmars 25.10.14. 12:47

Par sveikšanas bildēm – tās jau nu gan nav 100 bildes ar sašķiebtām sejām un izstieptām lūpām, gluži tāpat kā ceremonija baznīcā nav 100 bildes ar mācītāja portretiem ...
Sveikšanas bildes tas ir -
♥ sveicēju portreti ar ziediem, stāvot rindiņā uz sveikšanu (beidzot ziedi rokās tiek turēti svinīgi smukā augstumā, kāds tos vēl pasmaržo pirms pasniegšanas jaunajam pārim, acīs neliels satraukums pirms, nu jau jauno ģimeni, sveic pirmo reizi. Cits pamana fotogrāfu un cenšas vēl nopozēt, ko viņam gan neviens neprasa, bet tās ir un paliek tā brīža emocijas :)
♥ bērni un jaunais pāris (bērni sakautrējušies pirms ziedu pasniegšanas vai kad jādod buča :) Līgava notupstas saņemot ziedus no bērniem, ja vēl noķersiet acu kontaktu, ļoti piemīlīgi izskatīsies)
♥ emocijas (prieka asaras tuvāko radu un labāko draudzeņu acīs no saviļņojuma. Reiz kāzu sākumā man līgavas māsa teica: “Katrās kāzās ir pa vienam bimbulācītim un šoreiz tā būšu es!” :) Runājot par draudzeņu emocijām pie sveikšanas – nereti rokas pa gaisu, ķeršanās ap kaklu utt (starp citu līgavas, uzmanieties – ķeroties ap Jūsu kaklu vārgākā vieta ir nepietiekoši labi piestiprinātais plīvurs. Tā ka fiksējam kārtīgi – tā, lai vīrs mičošanā pamokās :D
♥ visbeidzot varam noķert bildēs vedējmāti un vedējtēvu, kuri gluži kā savā izlaidumā nokrāmēti ar ziedu klēpjiem, kurus jaunie padod viņiem tālāk ;)
♥ un vēl ir daudz kas cits, ko var ieraudzīt un noķert, jauno sveikšanas laikā ;) Kaut vai spāre, kura nosēdusies uz sveicēja pleca (linku ar piemēriem gan šeit nemetīšu, varu neietrāpīt lapas lietošanas noteikumos :)

Par to, kas izskatās dinamiskāk video vai foto – es arī esmu no tiem, kuri uzskata, ka daudzās situācijās video izskatās dinamiskāk un saprotamāk par foto (iešana baznīcā, zvēresta došana, sveikšana, ģimenes karoga vilkšana mastā, pirmais valsis u.c.) BET es esmu drošs un pārliecināts, ka ir daudzi profesionāļi (arī starp šeit komentējošiem pāris var sazīmēt), kuri spēj šo dinamiku “ievilināt” bildēs ;) Uz priekšu ! :)

Lai skaisti kāzu foto un video! ♥