Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Kādās cenās ir muzikanti un kāzu vadītāji
Labdien!
Aktuāls kļuvis viens jautājums. It kā esam atraduši 2 kāzu vadītājus, kas līdzi ņem vēl 2 muzikantus un plāno mums tās kāzas novadīt un nospēlēt.
Bet, kad jautājām par maksu, viņi neko konkrētu vēl nesaka, un prasa cik mēs gribētu maksāt.
Protams, ka gribētos jau maksāt pēc iespējas mazāk. Bet jāzin cik skaitās normāli maksāt muzikantiem pašdarbniekiem un kāzu vadītājiem, kas ar to arī ikdienā nenodarbojās, bet skaitās atraktīvi cilvēki, kas vienkārši ir vadījuši vairākas kāzas??
muzikanti esot spēlējuši pat zināmā grupā, bet vadītāji - vienkārši caur radiem zināmi cilvēki, kas ir pietiekami atraktīvi, lai vadītu kāzas, tāpēc daži arī iepriekš ir lūguši viņiem to darīt.
Par viņu pakalpojumu kvalitāti vēl neko nezinu...
Nu, cik zinu, tad muzikanti parasti ņem 250-300 Ls (nu, ja viņi nav baigās zvaigznes). Vakara vadītājs - no 100 Ls. Ja tie nav profesionāļi, iedod uz abiem ap Ls 200, droši vien būs priecīgi.
muzikantu summa atkariiga no taa cik gab vinji ir un vai par benzinu maksaa atseviski
Muzikanti ir 2 gabali.
Vadītāji arī ir 2 gabali. Viens no vadītājiem piedziedās muzikantiem.
Tā kaut kā plānojās.
Mūsu muzikanti būs 3 un maksāsim viņiem 300 + ~10 Ls par benzīnu (bet es viņus nedaudz pazīstu un zinu ka visi ir beiguši Latvijas Mūzikas akadēmiju un ir dzirdēti arī citās kāzās).
o! cena nav maza. tad jau vai nu tuvumaa rigai vai arii muzikanti ar "vaardu" :wink:
Mums buus 2 muzikanti un maksaasim 280ls!Bet mums taa grupa ljoti patiik !Un ja vajadzeetu maksaatu arii vairaak :D
Mums kāzu rīkotāja palūdza 400 Ls (par kāzu organizēšanu un svinīgas daļas vadīšanu). un tagad nezinam - vi tas ir daudz vai normāli? (ņemot vērā, ka tas būs slavenais 08.08.08...)
Mums buus muzikanti par 200.- Ls un vakara vadiitaajs par 150.- domaaju tas ir normaali leetaak atrast nesanaaca...
un kaa ar DJ? cik tie njem?
mums vakara vadītāja 150-300Ls (atkarībā no viņas ieguldījuma un līdzdalības organizēšanā), bet DJ-150Ls līdz 1iem naktī!
Vot interesanti- par vakara vadītāja muldēšanu un joku plēšanu, no kuras vēlāk atmiņā nekas liels nepaliks, 150 Ls nav žēl, bet tikpat lielu naudas summu fotogrāfam, kuram gan darba vairāk, gan tehnika vajadzīga gana dārga, gan atmiņas paliek uz mūžu, dažs labs uzskata par nesamērīgi lielu
Par vadītājiem nezinu, jo neesam interesējušies, bet muzikanti vidēji 250 - 400 Ls par nakti.
Piedod es esmu viena no vakara vad`itajam un varu pateikt ,ka darbs lai novadītu kāzas ir ļoti daudz.Jo pirms tam ir jāsastada scenārijs,jāsagatavo dažnedažādi mateiāli.Un kāzāš visu nakti ir jāstrādā.Nezinu gan nevienu kāzu vadītāju kurš plēš jokus un cītīgi nestrāda.
Manās vadītās kāzās joku maz,bet mīļas,jaukas un romantiskas.Un kāpec man par savu darbu neprasīt 150 ls?Es tāpat ieguldu daudz laika lai kāzas novadītu.Domāju ka līdzvērtīgs darbs ir fotogrāfam ,filmētājam un vadītājam
Es takš nedaudz pazobojos par tiem vakara vadītājiem- nekā ļauna.
Bet ja nopietni- parasti jau tā lielā gatavošanās un tēriņi vairāk vedējiem, vakara vadītājam tomēr tikai vakars un parasti tiem profi vadītājiem universālais scenārijs sen sagatavots visiem dzīves gadījumiem- nu tas tāds paviršais iespaids no kāzās redzētā.
Bet materiālā ziņā gan- vakara vadītājam no tehnikas vajadzīgs tikai orķestrantu vai DJ aparatūrai pieslēgts mikrofons , toties fotogrāfam- vairākus tūkstošus vērta foto un datortehnika.
Var jau būt ka tev taisnība,bet mēs parasti ejam par vedējiem-kāzu vadītājiem.Un zini nav man viens scenārijs visam kāzam.Nemaz nevaru iedomāties ka tadu var uztaisīt.Man katras kāzas ir īpasas,katrām gatavojos personīgi.Un tiešam laika tas prasa daudz.
Ja kādai intresē varu ieteikt foršus mūziķus par 180Ls + ceļš. 4 jauni puiši, spēlē populārus gabalus un visa dzīvā mūzika :)
Un ir vēl grupa, kurā 4 cilvēki (viens no tiem saksafonists, kas man pašai ļoti patīk). Cena 230 Ls + ceļš.
Ja ir interese, rakstīt privāti :)
Sorry, bet algotus vedējus esmu redzējis ļoti reti (pareizāk sakot, neesmu smalki informēts) - parasti jau redzu (domāju), ka vedēji no labiem draugiem/radiem un uzņemas to tiešām smago pienākumu nastu bez speciāli sarunātas atlīdzības, bet algotā vakara vadītāja tikai komandē izdarības pie viesu nama un banketa gaitā.
Nu tad mēs esam vieni no retajiem,mēs esam algoti vedēji-vakara vadītāji.Daram visu no a-z.Man tā liekas daudz jaukāk,nekā vieni ir vedēji un tie ko vēlas teikt un darīt un tad vēl vakara vedītāja pa vidu ko komandē.Bet niu katrs pāris izvēlas kā viņam ērtāk un izdevīgāk.Tie ir viņu svētki un mēs viņus tikai cenšamies darīt jaukākus un neaizmirstamus.
Ja neskaita to, ka vedēji latviešiem vēsturiski parasti ir bijuši tuvi uzaicināti cilvēki, kas ievada dzīvē un pēc tam arī palīdz, uzskatu, ka mūsdienās Jūsējais ("profi") variants ir daudz labāks kāzu norisei, nekā situācija, kad draugi- vedēji neko nemāk, kautrējas, apjūk un praktiski visa diena,līdz jaunie nonāk algotās vakara vadītājas profesionālajās dzelzs rokās paiet ne pārāk organizēti, arī vakarā gadās kuriozi,kad formāli cīnās par varu i vedēji , i vadītāja...:)
Bet man nereti ir gadījusies arī cita galējība- vadītāja - "dzelzs lēdija", kura mēdz padarīt gan jaunos, gan viesus par savas stingrās programmas vergiem. Tas gan vairāk raksturīgi krievu tautības k-dzēm.
Bet labi, atjautīgi un sirsnīgi vedēji arī fotogrāfam ir liela laime- daudz vieglāk strādāt un vairāk labu bilžu sanāk!