Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Kāzu muzikanti ...
Vai kāds var ieteikt labus un nēdārgus kāzu muzikantus :)
Varu,bet tikai Ventspilī
vai varat ieteikt saksofonistu Ventspilī?
varu ieteikt bet tikai Cēsīs:)
Musu kazas bus viens muzikants prasa par dienu 200 ls - vins ir Emila Darzina muzikas skolas dirigents!Ieteica viesu nams - esot jautrs un atrakstivs, ja interese raksti!
Mums Ventspilī būs sintezators un saksafonists. Zinu numuru cilvēkam, kurš spēlē sintezatoru, no viņa var dabūt koordinātes saksafona spēlētājam. Ja interesē, raksti privāti :)
Ļoti vajag muzikantus Rēzeknē!Visi zināmie jau aizņemti uz 2.augustu.
Ko nozīmē NEDĀRGI?
Mīļās līgavas, vai arī kāzu kleitu Jūs meklējat to lētāko un viesu namu to lētāko.
dažreiz tiešām pārņem niknums. tu aizbrauc spēlēt kāzas, kur pa telefonu jaunie ir tā diņģējušies par cenu, ka tiešām šķiet - cilvēkiem nav naudiņas, tad uzzini, cik maksāja viesu nams, ieraugi karalisko galdu un limuzīnu, kādā tiek piebraukts - un tā ļoti nelabi ap dūšu paliek, atceroties smagās pārrunas par naudām muzikantiem. ;(((.
Zini es tiesham ekonomeju uz viesu namu, nomainiju no viena uz otru, lai butu letak, bet tapat viesu nams ir burvigs un es vienkarshi pateicoties shim portalam sapratu, ka mes ka biezie dzivojam. Nu nav man jamaksa 20Ls par personu edinashana, ja varu maksat 16Ls un dabut lielisku kvalitati. Tas pats attiecas uz kleitu, nemuzjam nemaksatu 700Ls par to, ka virsu ir brends un tas pats attiecas uz muziku. Pec ieteikumiem njemsim DJ, kursh speles no apmeram 18.00 vakara lidz ritam pa 90Ls. Mani shada cena apmierina, bet diezin vai njemtu pa 500Ls muziku. Katram ir savas iespejas. Vienigi cena musu izveletajam limuzinam ir tada kada ta ir un letak nevar dabut, tapec maksasim cik prasisim. Ja es planojot kazas pieturetos pie principa "paljci vejerom", tad laikam varetu svinet savas kazas super krutaja kleita braucot pasutitaja limuzina tas astonjas noiretas stundas un bildejoties, nekam vairak man nesanaktu. :D Ar apdomu esmu jau ap tukstoti ieekonomejusi neparedzetiem izdevumiem, kurus shobrid droshi vien neapzinos. Ak ja davana viesmilem un viesu nama saimniekiem, kada pieminja baznicai un iespejams balozju laishana. Starp citu jebkursh sava joma (vai shuvejs, vai fotografs, vai muzikjis) saka to pashu ko Tu, bet neviens neapzinas, ka visi tie izdevumi jasedz nevienam citam ka jaunajam parim. Ja man butu bagati senshi, kas sponsoretu kazas, tad droshi vien panjemtu muzikju grupu, ne tikai fotografu, bet ari filmetaju un divreiz lielaku viesu namu, lai butu plashi utt.
Ziniet arī uz muzikantiem ir dusmas, esmu daudzās kāzās bijusi un visur ir Vakara vadītājs, kurš raujas ka nu tikai.Muzikanti sēž, viesi ēd vakariņas,muzikanti sēž,viesi sauc tostus, muzikanti sēž.Nu cik nu tiem muzikantiem pilnas stundas iznāk.Labi ja tā normāli pēc vieniem.12.mičošana,pēc tam pierasts, ka viesi pārģērbjas,tātad ne ātrāk kā vienos.Ja vakariņas ir 19.oo tad jaunais pāris parasti kavējas, kamēr apsveikumi,tosti,vārti utt.sasēšanās pie galda,atkal runas,tātad sanāk,ka muzikanti reāli spēlē ne vairāk kā 5 stundas,bet noplēš ka nu tikai un aizmirst pat nodokļus samaksāt,par līgumu un čeku pat nerunāsim.Tātad arī reāli pretenzijas nav kam sūdzēt.Tā,nu tas ir.(:
mums būs kolosāla kvalitāte par atbilstošu samaksu... apmeklējot vairākas kāzas, sapratu, ka mūzika patiesībā ir tas, kur nevajag ņemt to lētāko. Arī kvalitāte būs tāda... Nu apmēram kā jau te rakstīja - viesi ēd, muzikanti sēž, viesi saka tostus, muzikanti sēž utt... Un tad šķībi kaut ko nebaudāmi bauro... Ja ir labi muzikanti, nav pat nozīmes - esi pilī vai šķūnī - ir jautri visiem un visu laiku. DJ... nu manā uztverē tas nav domāts kāzām, bet gan dzīvā mūzika.. Un tomēr tas ir variants, ja negribas daudz par to maksāt. Tikai skatieties, lai Jums nav kādi winampisti, kas pat pāreju no vienas dziesmas uz nākamo normāli nevar sataisīt...
Kāzas bieži vien dikti pārspīlē, grib visu tik ļoti idealizēt... Bet man gribas, lai maniem tuvajiem tajā dienā par mani un manu jauno ģimeni ir prieks un lai visi par to notikumu priecājas. Tāpēc arī par mūziku maksāšu ne mazu summu... Bet domāju, ka noteikti to nenožēlošu, jo šos mūziķus esmu jau piedzīvojusi vairākos pasākumos... un VISI bija kolosāli :)
Vispar jau shis DJ spele ljoti daudz kazas un tepat precos.lv man vinju ieteica, tapat ari viesu nama saimniece, ta ka diezin vai bus garam... Bet es pirmaja bridi idzirdot DJ ari sashkjobiju seju, bet apdomajot, ka jebkuru sev velamo dziesmu vareshu dzirdet, vienalga vai krievu vai italju vai anglju un protmas latvieshu un pietam unikalaja orgjinalaja izpildijuma, mani iepriecina. Jau lena gara sakam atzimet dziesmas,kuras velesimies dzirdet savas kazas.
Vienigais muzikjis, kuru velejos dzirdet savas kazas pashlaik noteikti maksa ljoti dargi -Andris Erglis. Es paris gadus atpakalj ar vinju kopa stradaju, vinjsh speleja kazas muziku un tas kazas bija vienreizejas, vinjsh kazu muziku spele fantastiski.Es toreiz iedomajos, ka ljoti veletos sho kazu muzikantu savas kazas, jo tirpas skreja caur kauliem, kad vinjsh dziedaja, bet tagad cik saprotu vinjam vairs neatliek daudz laika prieksh kazam un droshi vien dargi maksa. Bet ta njemt shlagerdziedatajus savas kazas nevelos... Tas jau ir gaumes jautajums.
Diemžēl nebija šie muzikanti lēti, labi pazīstami.Bet ir lietas,kur ir jāmaksā tik cik tās maksā,tas ir ēdiens,mūzika un jā arī kleita.Ja šuj šuvēja,tad tas ir ilgstošs darbs tikai man,nav kā mati,neuztaisīsi izmēģinājuma frizūru.Ja kāds ēdiens būs negaršīgs, nu neēdīsi viņu,muzikanti dranķīgi, nu nekas,dziedās viesi,ja būs atraktīvs vadītājs viss OK.Bet ko darīt,ja kleita slikta,krenķis visam mūžam.Visu aizmirsīsim,bet būs lietas,ko neaizmirsīsim):
Nav jau tā, ka jāņem paši lētākie muzikanti, neskatoties nez uz ko. Es, piemēram, jau atradu ļoti labus muzikantus par ļoti saprātīgu cenu. Viņus man ieteica, gan viesu nama īpašnieks, gan radi, kuru kāzās arī spēlēja. Protams, ka ir jāskatās kā viņi spēlē, un jāuzzina atsauksmes.
Mēs arī no sākuma domājam par muzikantiem, bet tagad vairāk domas ap DJ - būs daudz jaunatnes, gribēsies riktīgu disko, bet līdz tam laikām piespēlēt vadītājaj un nodrošināt fona mūziku - ar to DJ labāk tiks galā, es domāju. Protams arī patīkāmaka cena.
ja man būtu "paļci vejerom" tad es arī labprāt ņemtu Ērgli un viņš vēl mani varētu nozagt:)))))
labi tas tā jokam.Otrajā vietā noteikti būtu Līvi
Bet nu mēs uz muzikantiem ietaupījām pilnīgi un galīgi, sarakstījām visas mīļākās dziesmas 5 diskos un atskaņojām, mums ir jaudīgas tumbas tā kā mūzikas kvalitāte bija laba un zāle apskaņota. Kad vajadzēja klusumu, tad vedējtēvs visu kontrolēja ar pulti, ko nēsāja kabatā.
Nu redz, tā jau ir. Katrs to deķīt' vilcina uz savu pusi. Fotogrāfi un kāzu vadītāji saka to pašu - par visu citu maksā TIK DAUDZ, bet uz MŪSU rēķina mēģina ietaupīt. Arī no floristiem tas ir dzirdēts. Tā paskaitot jau sanāk, ka dārgākās izmaksas ir viesu nams un ēdināšana, un tur nav nekādu variantu - ir cipars un viss. Tad nu atliek skatīties uz pārējiem pakalpojumiem, kur varētu samazināt izmaksas.
Tur jau tā lieta, katrs domā,ka viņš ir vissvarīgākais un kā var uz to taupīt, bet ja uz kaut ko netaupīs, tad cik tad tās kāzas izmaksās?? Ne visi var atļauties, kāds pāris uzskatīs, ka ietaupīs uz muzikantiem cits uz fotogrāfu un nedomāju, ka tur būtu kas nosodāms.Visiem ir savas prioritātes, ko viņš vēlas tajās kāzās.
Tā jau ir ar tām naudām. Mēs piemēram vēl joprojām katru mēnesi atliekam , lai pietiktu visiem izdevumiem, jo inflācija arī dara savu, kā arī paņemtais kredīts dzīvoklim un mašīnai atņem savu daļu.
Salīdzinot cenas ar pagājušo gadu, visam cenas ir pamatīgi augušas, tie paši muzikanti un fotogrāfi jau prasa 50-100 ls vairāk ..., nerunājot jau par ēdināšanu, un tiem pašiem gredzeniem, gredzeni ir gandrīz uz pusi dārgāki!
Var jau skatīties uz pārējiem pakalpojumiem, kas samazina izmaksas ;) .
Ja vēl pirms 1,5 gada mūsu cena bija runājama, tad šobrīd tā jau ir noteikta un vienāda - vienalga, kur tas notiek un runājama nav vispār.
Kāds te par nodokļiem ieminējās - jā, mūsu grupa piedāvā slēgt oficiālus līgumus. Pagājušajā gadā NEVIENS no pāriem uz to neparakstījās, jo mūsu " uz rokas prasītā summa" jau nemainās.
Kurš no jums šogad grib maksāt līgumā noteikto ciparu, lai muzikanti pēc nodokļu nomaksas saņemtu to, ko vēlas? Arī vēl neviens nav pieteicies.
Protams, Ērglis sniegs fantastisku koncertu kāzās, bet viņš NESPĒLĒS kāzas.
DJ un mūziķu izmaksas nav salīdzināmas, jo DJ nav pavadījis n - tos gadus mūzikas skolā un augstskolā, lai iemācītos plates griezt un diskus mainīt.
Arī tā saucamie muzikanti, kam 70% pavadījuma ir mājās kompī taisīts un, kas iemācījušies sintezatorā disketi iespraust un ģitārai 2 stīgas paraustīt, prasīs daudz mazāk, kā tie, kas katru pasākumu no A - Z visu spēlē dzīvajā. Šitiem disketistiem viens mans kolēģis reiz novēlēja - kaut telpā elektrība neatgriezeniski pazustu. Man tā ir bijis. Sēdos pie parastām, ilgi neskaņotām klavierēm un sveču gaismā nospēlēju pusi kāzu nakts. Ko darītu tāds, kas tikai disketes sintiņā maina, nezinu.