Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Kāzu muzikanti ...
Vai kāds var ieteikt labus un nēdārgus kāzu muzikantus :)
Nu ja cena "nav runājama", tad gan jau, ka jums klājas labi - ir pieprasījums un viss kārtībā. Un par tiem nodokļiem labi teikts:) Tā arī ir.
Ja DJ izpilda savu uzdevumu (un ietaupa kāzu budžetu), nav neka slikta, ka viņš nav macījies konservatorijā vai vēl kur. Ko cepties un salīdzināt? Tā pat, ka viens strādnieks prasa par savu darbu vienu algu, un ir citi strādnieki, kuri prasītu varbūt citas summas. Tā pat, ka tagad diskutēt, k briljanti ir tādi un tādi un nav ko taupīt naudu un pirkt gredzenus bez briljantiem. Muļķīgii. Ir dažāds piedāvājums un dažāds pieprasījums, ka arī ir tirgus apstākļos, viens staiga kurpes no ādas imitējuma, otrs kosmiski dārgos brenda ādas kurpēs. Un tagad teikt, ka vienam ir taisnība, bet otram - nē, nav korekti. Katram ir savi priekšstāti un maciņš. Bet kāzas taču gribas! Ja pat nav lieku 1000šus, lai paņemt profesionālus muziķus, profesionālu fotogrāfu un profesionālu superdārgo videooperātoru. Nu ko tagad, pakārties un vispār kāzas nerīkot? :D Un novēlēt citiem lai elektrība pazūd (kas, domāju negadas ļoti bieži), nu... tas nav labi
Tu smagi kljudies, ja saki, ka Erglis NESPELES kazas, jo vinjsh agrak tikai kazas speleja un pietam no desmitiem kazam, kuras stradaju neviens netur vinjam lidzi. Un vinjsh veljoprojam shad tad uzspele kazas un, ja man macinjsh ljautu ilgi nedomajot njemtu vinju un 100% zinatu, ka muzika kazas bus ideala.
Nesaprotu, kāpēc daži cilvēki, tik ļoti satraucas, kad runā par normālu atalgojumu profesionāļiem.
Kad mēs precējāmies, zinājām, ka vēlamies to, to un to. Noskaidrojām, cik tas, tas un vēl tas maksā. Tad izlēmām, vai mēs to varam atļauties, jo es ļoti labi zinu, ka cilvēkiem par darbu ir jāmaksā tā summa, ko viņi sev noteikuši, ja negribas, tad jāmeklē citi vai jāiztiek bez.
es ari gada sākumā savam priekšniekam pateicu, ka šis ir cipars zem kura vairs nestrādāšu. tā bija viņa izvēle meklēt citu, mazāk profesionālu darbinieku jeb pacelt man algu. viņš izvēlējās mani.
diemžēl esmu bijusi kāzās, kur vietējiem muzikantiem lūdz izpildīt dziesmas, bet izrādās, ka viņiem nav diskete ar šo pavadījumu. ;(.
Taube, es varētu par Ērgli drusku pastrīdēties, jau šogad viņš no ļoti daudziem piedāvājumiem, runa ir par korporatīvajiem pasākumiem, ir atteicies. Es zinu, jo strādāju nopietnā reklāmas aģentūrā, kas tos organizē.
Es ticu, ka vinjsh no daudziem ir atteicies un isteniba saprotams, jo shobrid vinjsh ir uz viljnja, bet man ir info, ka shur tur kazas vinjsh veljoprojam piekrit muzicet - droshi vien par attiecigu samaksu!
Protams, vidēji statistiskam pārim Latvijā - ir galvenais, lai tā dzīvā mūzika būtu.
Mēs ar vīru esam mūzikas skolu beiguši, mums ir galvenais, lai šķības notis ausis nedžinkstētu ne dziedāšanā, ne pavadījumā.
Nu gan saklupāt Jānim krāgā!!!Es saprotu, ka tas ir sāpīgs jautājums, bet katram sava maizīte jānopelna:) Es tā kā gribēju muzikantus, bet nez vai naudiņa būs, jo paši krājam un jūtu, ka no daudz kā būs jāatsakās:( Protams, ka ir cerības,ka sakrāsim un viss būs kārtībā, bet...tad jau redzēsim...
Eh, vecas runas par naudam.Vieni zmiedzas, citi maksa un par to nediskute, vel citi maksaa, bet aiz muguras runaa, ka dargi, dargi...Un visiem sava taisniba:D
Kas ir leti un , kas - dargi...Teiksim - fotografiem shogad videja cena par darbu ir ap 250-300 latiem. Patiesiba ista cena darbam nemaz nav vel - videjam cenam - sasniegta. Jo lai atmaksatos tehnika un varetu arii nopelnit normalai dzivei, lai varetu but normala - ne pat laba, bet normala dzives limenii atljauties dzivit - iret dzivokli, butu mashina, ne jau pedejo gadu izlaiduma un ta talak..Samaksai par tadu kazu vai lidziga pasakuma fotografeshanu butu jabut ap 700 latiem. O.k - tiem, kam galig talu no foto nozares - nav ne jausmas, cik tehnika izmaksa un, cik atri tehnika atmaksajas - bet tak nevar stradat tikai , lai tehnika atmaksajas - tak dzivot ar vajag - tatad - ar darbu nopelnit, lai uzturetu sevi un gjimeni.
Jus tak ar stradajat ne jau tapec, lai izdzivotu, bet lai dzivotu.Un ja jums ir darbs, kura darishanai vajadzigi darba riki - jusu darbam ir jabut tadam, lai tas nopelnitais segtu, gan darba izmaksas, gan butu pelnja - nauda, aks segs jusu dzivesveida izmaksas...
Un nesaprotu - kas tur ko brinities - tas dargi, shitas dargi...Perc to, ko vari atljauties un miers.
Veikala ieejot es negrabju deltikateses, ja man pietiek tikai maizei, pienam...
Kazas es ar nesvineshu tik krutas, ja man tam nebus lidzeklju. Droshi vien izveleshos vienkarshaku kleitu, letakas svinibas, bet zinu, ka netaupitu nekad uz foto/video rekjina, jo pec gadiem ta bus pieminja man, maniem berniem un ta talak.Ja butu muzikala izglitiba - droshi vien butu svarigi arii - kas spelee un ko spelee kazas. Ja butu izveliga ediena zinja - iespejams tas butu svarigi...ja svarigi butu, kas man murguraa - droshi vien kleita un visa apkarteja vide butu dikti svariga...Katrs izvelas sev butiskako.Un arii to - uz ka rekjina ietaupti. Principa, piedodiet man - bet man ir dzilji po, ja kadam ir velme ietaupit uz foto rekjina - tak tas bildes bus vinjam, ne jau man. Ja cilveks izvelas - ka tik sabildets un nav pat ipashi svarigi vinjam - vai pec gadiem tas bildes vispar bus vinjam saglabajushas - nu man tak vienalga:D Ja izvelas klausities shljibaa muzikanta spelee - man tak ar dzilji vienalga. Es izvelos labak ilgak krat un dabut tadu lietu ka velos, labas kvalitates, vairak samaksajot, bet zinu, ka par to summu nebus kaut kas, bet bus tas - ko velos. Nevis dabushu to, ko taja bridi vispar var dabut..Man tadu laimes speli nevajag. Un ta ir katra pasha darishana.
Bet cenu kaulet - tas ir normali.Tikai kaut ka mums Latvijaa tas ta nepienjemami:)
Isteniba - visu sho esmu gadiem verojusi pie saviem pariem un ne saviem pariem.Tas diskusijas par naudam. Vienam nosauc samaksu - nekadu diskusiju - tik jautajums - kad jamaksaa. Cits - mums tik dikti knapi ar naudinjam un taa un shitaa - vai nevar par tik un tik.beigas redzi - aks cilvekam bijis svarigaks - ne jau nu foto.Nu un? Ko tas maina?
Tikai varbut to, ka tiri cilveciskais foaktors ar nostrada - profesionali jau es sabildet pat gribedama slikti nevaru - tapec sabildeshu labi, pat ja attieksme pret mani man nepatik, bet neteiksim, ka baigi centishos uz savu iespeju robezjas balansejot, ka to darishu tam, kas nediskute par samaksu, bet njem mani tapec, ka patik mani darbi, mana attieksme, es pati un taa...Var jau but, ja prasitu 700 un vel vairak - tad butu citadak.Un butu arii citadi klienti.