Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Cik jus maksajat kazu vaditajam/animatoram?
Vai varat, ludzu, padalities informacijaa, cik jus maksajat savam kazu vaditajam par vakaru?
Mums it kaa jau ir vakara vaditaja, bet sodien vina nosauca summmu - 300Ls par vienu dienu + atributika - un tas jau ir par 100Ls vairak nekaa runajam martaa. Tagad nevaru saprast, vai maksat (jo vina ir loti jautra, ar gitaru rokas) vai steidzami mekleet ko citu?
Tapec jautaju, cik daudz jus esat gatavas maksat? krize, krize, bet cenas..
Protams, protams, jautajums vienmer aktuals :) Tapec pareizi, ka izsaki savu pieredzi un domas.
Liepājniec, piedod, biju jau aizmirsusi, ka esmu izteikusies šajā diskusijā :D Bet šis jautājums "paceļas" tik bieži un argumenti parasti ir tik līdzīgi... :D
Bailey, velreiz saku, ka ne visi tik godpratigi stradaa, kaa tu :) Reti, kurs vaditajs iegulda daudz laika. Es preicajos, ka samaksajam tikai 150 ls savejai, jo sapratu, ka pasi butu sagatavojusi visu daudz labak... Cilveks ar skatuves pieredzi, koncertiem utt.. bet nu organizatora spejas nav katram.
Man vienmēr izraisa smaidu, ka cilvēki uzskata, ka vakar vadītājs strādā tikai pasākuma stundās! Pamēģiniet kādam pasākuma vadītājam iedot scenāriju un kasti ar pašu sarūpētiem aksesuāriem pie viesu nama vai baznīcas sliekšņa, un teikt, ka viņa darbs sākas tagad. Pasākuma sagatavošana vismaz manā izpildījumā sastāv no vairākiem posmiem - scenārija izstrāde (orģināla, kā pareizi saka Suns Funs, prasa vismaz dažas stundas bibliotēkā vai vācot materiālus), maršruta izbraukšana, laiku salikšana utt., aksesuāru iegāde, sekošana līdzi dažādām akcijām, lai par aksesuāriem un balviņām netiktu maksātas lielākas naudiņas, bet labākas lietas varētu iegādāt par mazākām naudiņām... Es, protams, saprotu, ka ir uz kāzām cenšamies ietaupīt, bet es patiesi neuzskatu, ka Ls 100 - Ls 150 to visu apmaksā. Savs laiks un darbs ir jāciena. Savukārt runājot par Kultūras akadēmijas studentiem (par Mākslas - nezinu) - nu kādu čupiņu pazīstu un jā, tie, kuri uzņemas, ir atraktīvi, bet scenārija daļa viņiem nereti stipri klibo un laiki arīdzan.
Mums arī pazīstams cilvēks sabiedrībā no Karaliskā Improvizācijas Teātra paņem 400 Lati, bez atribūtikas.
Mūsu kāzu vadītājs izmaksā 570 ls, ieskaitot PVN- Pazīstamss aktieris!
Lustinātāja aizrakstīju privāti :)
Es kā vadītāja - nekad nebiju iedomājusies, ka cenā varētu ietilpt arī mana frizūra un tērps. 7 gados man bija 3 tērpi, ko mainīju atbilstoši pasākuma vietai. Arī smalka vakara frizūra ne vienmēr ir vajadzīga.
Ja, pilnigi piekritu!!
Paldies!!
Tev arii forsas tavejas!!
Tieši tā,un ne vienmēr dāŗgākais ir labākais :)!Lai tev foršas kāzas :)
Mes nomainijam savu vakara vaditaju.
Gribeju teikt, ka ir iespejams atrast cilvekus, kas piemerojas situacijai un man liekas, ka tie tad ir arii vislabakie vaditaji, jo spej izprast situciju un noskanojumu un piemeroties ari viesiem!
Musu atrastaa vaditaja vispirms prasija, cik mes esam domajusi maksat. Nosaucam savu summu. Un vina teica, ka ir ok. Turklat cenaa pa 200Ls jau ir ieksaa izdevumi par materialiem.
Neliels stresins sanaca, bet atradam vel labaku, nekaa pirms tam pa dargo! Viss kas notiek, notiek uz labu!
Kaut jel visi butu tik godpratigi kaa tu!
Ja vakara vaditajs taa rikotos kaa tu, tad 200Ls samaksat nav zel.
Bet realaa situacija SODIEN ir tada kaa blowsy apraksta, tapec man liekas, ka ari vaditajiem sobrid butu tam japiemerojas. Un reali lielakaa dala vaditaju neorganizee pasakumu pilnigi no nulles.
Arī es šo darbiņu daru jau ilgāku laiku. Un noteikti atšķiru, ka ir kāzu rīkotājs un ir kāzu vadītājs. Nereti cilvēkiem liekas, ka tas ir viens un tas pats. Šajā reizē tātad par kāzu vadītāju. No kura mirkļa sākas darbs ar jauno pāri? Protams, ka ar pirmo tikšanās reizi. Un tad tas turpinās - notiek sazvanīšanās, sarakstīšanās, satikšanās ar jaunā pāra draugiem, radiem, vedējiem, vecākiem, utt. Tiek mētātas idejas, pieņemti labākie risinājumi. Tātad kāzu vadītājam jābūt RADOŠAM. Ņemot vērā dāždas attiecību nianses, kas diemžēl valda cilvēku starpā, viņam jābūt PSIHOLOGA IEMAŅĀM. Protams, ka viņš meklē atribūtus un balvas. Man nereti liekas, ka šī traukšanās pa dažādiem veikaliem, kad meklē kaut ko ļoti konkrētu, ir vienkārši vājprātīga, jo, kā zinām, veikali pilni, bet, kad vēlies ko ļoti konkrētu par saprātīgām naudiņām, tad mēdz izrādīties, ka tā nav. Un ir jāmeklē. Tātad vēl viņam ir vajadzīgas ZINĀŠANAS UN PIEREDZE, lai atrastu, pārveidotu, sakomplektētu utt. Tad ir pati programma. Nu, Latvija taču ir maza! Kā es varu braukt vadīt kāzas un izmantot to pašu programmu, kas izmantota citās kāzās, ja man, ispējams, priekšā būs kāds, kas bijis kādās citās manis vadītās kāzās! Ko viņš par mani padomās? Un... bez tā, ka viņš ir uzvilcis smuku kleitu, sakomplektējis kurpes, sataisījis matus, nagus, utt, kas nez kāpēc arī prasa naudu, nereti stāvi cilvēku priekšā un jūti, ka viņi vienkārši barojas ar Tavu enerģētiku, nedodot pretī savējo. Vakara vadītāji noteikti man piekritīs, ka tādas komānijas mēdz būt un ne reti. Nu, redz, un, ja kāds par šo visu ir gatavs prasīt Ls 20, Ls 50 utt, tad tā pavisam noteikti ir viņa darīšana. Bet tā godīgi man liekas, ka summa no Ls 200 līdz Ls 400 par šo darbu ir atbilstoša.
Ja kāzu vadītājs var novadīt tikai vienas labas kāzas mēnesī, tad jau sanāk, ka tas nabaga viens jaunais pāris maksā tam vadītājam visu viņa mēneša algu, tā vietā, lai kāzu vadītājs tomēr pieliktu savas pūles un pacenstos strādāt produktīvāk.
Es pati organizēju dažādus pasākumus un zinu cik tas aizņem laiku. Un galu galā, kāzu sezona īstā ir vasara, tāpēc vasarā riktīgi nostrādājot ar pilnu atvedi ziemā arī varēs atpūsties ar vienām kāzām mēnesī un attiecīgi pelnīt mazāk.
Lasu Jūsu komentārus un sapratu ka vēlos tomēr ko piebilst pie visa šeit rakstītā.Tā kā ar kāzu vadīšanu jau nodarbojos ilgāku laiku esmu novērojusi vairākas lietas.Kvalitatīvi mēnesī var novadīt tikai vienas kāzas.Esmu vadījusi arī 2 un 3 bet tas darbs jau paliek vienveidīgs un nevari veltīt laiku pietiekoši šim vienam vienīgam pārim,jo viņam šī diena tomēr ir vienreizēja.
Jā man gribās uz katrām kāzām jaunu tērpu un ja nevaru galīgi jaunu tērpu tad vimaz pārveidoju kādu no iepriekšējiem tērpiem.
Obligāti jābūt vakara frizūrai.Redzēju pati tiko vienu video kur vakara vadītāja gandrīz kā no gultas,mati labi ka bija izmazgāti.Nu man likās necieņa pret jauno pāri un viesiem.Labi ja vēl izskatās labi var jau skaisti ar vaļā matiem ,bet tur visu vakaru viņa mē;gināja savus matus vēl savākt.
Katra mēs strādājam ar savām metodēm un ja pagājušo gadu mēs par darbu saņēm'M NO 300 -500 LS TAD ŠOGAD ŠĪ SUMMA IR DAUDZ MAZĀKA,JO SAPROTAM SITUĀCIJU VALSTĪ.
Jūs te vadītāji tagad mums skalojat smadzenes par to cik ļoti jāstrādā, lai novadītu kāzas, bet ziniet, mīļās, manuprāt tas brīdis nav īsti piemērots skaidrot, ka 300 ls ir nieka summa - es pēdējos 4 mēnešus rāvos no 9 rītā līdz 18 vakarā, bez pustdienu pārtraukuma - līdz asarām, lai priekšniekam nebūtu kur piesieties un iemesla atlaist mani un saņēmu par to 140 Ls MĒNESĪ - agrāko 500Ls vietā. Kad pirms kādiem 9 mēnešiem sākām plānot kāzas, tad uzskatīju 300 Ls par vakara vadītāju kā pieņemamu summu, taču šobrīd domāju ka tā naudiņa ir pilnīgi nenormāla - nedomāju, ka Jūs strādājat smagāk par ārstiem, skolotājiem utt utt. Neko nepārmetu Jums, tikai izbesīja iepriekšējie komentāri par to cik kāzu vadītājam smags darbs, lai vienu vakaru kāzas novadītu!
Atbildēju privāti! :)
Nu man galīgi nav jāsaka ko nozīmē tikai Jums,man katra kleita ir tikai vienā eksemplārā un tikai vienai līgavai un kāzu dienā, ja līgavai nebūs skaista tikai viņai veidota,viņas izsapņotā kleita,tad nekad neviens vakara vadītājs,fotogrāfs utt.viņas omu neuzlabos.Bet cenām jābūt samērīgām,un diemžēl no vakara vadītājiem zinu TIKAI VIENU,kura ir oriģināla,bet arī viņa šādu summu neprasa,un viņas grafiks ir pierakstīts pusgadu uz priekšu.Un meitenēm,kuras vēlas oriģinālas kāzas un izdarības noteikti iesaku Kultūras vai Mākslas akadēmijas pēdējo kursu studentus,jautri,interesanti,atraktīvi un kā nekur citur.Un par 3x zemāku resp.normālu summu.Lai Jums veicas:)
Viedoklis no vakara vadītājas, kas šo darbību ir drusku piebremzējusi.
Lai taptu oriģināls kāzu scenārijs - tas ir intenesīvs darbs diendienā vismaz divu nedēļu garumā. Ja strādā šādi un no sirds, tad vairāk par 2 kāzām mēnesī sagatavot un novadīt nevar.
Tagad par reālo situāciju - kad sāku vadīt kāzas, man viena profesionāla vadītāja sacīja, lai beidzu ņemties - vajag izstrādāt 2 - 3 scenārijus un tos pielāgot situācijai. Neesot jau jāsaka, ka dažreiz scenārijā ir laiks tikai jauno vārdus apmainīt, jo kāzas jāvada gan piektdienas, gan sestdienas vakarā. Izdariet secinājumus.
300 Ls ir drusku pa maz, ja top tikai JUMS un vienīgi JUMS oriģināli gatavots pasākums. 300 Ls ir ļoti pa daudz, ja jau gatavā scenārijā tiek nomainīti vārdi, vieta un daži sīkumi. ;)
Nu 300,-Ls par vakara vadīšanu ir ļoti trekni,pārāk.Vakara vadītājs nevada pasākumu nepārtraukti 10 st.no vietas. Un nevajag stāstīt par kaut kādu gatavošanos vairāku mēnešu garumā.Pārsvarā meitenes pašas visu sapērk un sagādā.Vadītāja pienākums ir tikai visu perfekti salikt kopā.Nevajag izmantot šo jauno meiteņu uzticēšanos un nezināšanu.