FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

kāzu organizētāja, kur atrast, cik maksā?

i
ieva.d 05.01.10. 20:55 | Kāzu datums: 04.06.2010

Mans jautājums nav par tikai kāzu vakara vadītāju.

Vai kāds ir izmantojis kāzu organizētāja pakalpojumus? Pašai rokas nolaižas meklējot visas lietas (pie tam kaut ko noteikti aizmirsīšu)
Cik varētu izmaksāt kāzu organizētāja pakalpojumi - cilvēka, kas palīdz atrast viesu namu, pieturas vietas ceļā, ziedus, galda klājējus utt. kā arī atceras visus sīkumus (par kuriem man nav ne jausmas)
(Es saprotu, ka precīzu summu neviens nosaukt nevar, varbūt ir stundas likmes vai kā tamlīdzīgi)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
S
Sintra 05.01.10. 21:24 | Kāzu datums: 22.08.2009

Noteikti ir vairākas vietas, kur ko tādu piedāvā, bet ir viesu māja Gungas, kuras īpašniece ir arī kā vakara vadītāja, kad draudzene tur interesējās, viņa piedāvāja visu ko, kaut ietu ar mācītāju un visu nokārtotu, bet jārēķinās, ka tas maksās naudu. Sieviete ļoti jauka un patīkama. Vienai citai draudzenei tur bija jau kāzas un viņa bija sajūsmā par galdiem, par pašu viesu māju, par vakara vadītāju. Tikai vēl viena lieta, kāpēc tev jādomā pieturas vietas - to parasti dara vedēji. Es darīju tā, ka pateicu kādu vietu noteikti gribu apmeklēt kāzu ceļojuma laikā un tad jau pārējais bija viņas ziņā. Un viss iet laika gaitā. Ziedus ej pasūti uz ziedu salonu. Zinu, ka par saprātīgām cenām taisa ziedu salonā, kas atrodas uz Tallinas ielas, netālu no Čaka ielas. Ja interesē varu piedāvāt arī meiteni, kas taisa galda kartes. Nesatraucies, daudz kas pašai sanāks un viss izdosies un visu atcerēsies laika gaitā - gatavojoties lielajai dienai! Galvenais zināt, ko tu gribi un ko negribi savā lielajā dienā!

V
Vecmeita 05.01.10. 22:16 | Kāzu datums: 21.07.2013

Kādēļ nemēģini uzjautāt pašiem kāzu rīkotājiem, cik maksā šāda (Tev piemērota) pakalpojumu pakete? Cenas vairums gadījumos nemaz nav traģiskas, turpretī, daudzu gadu laikā uzkrātā pieredze tieši kāzu rīkošanā un kāzu pakalpojumu sniedzēju izvēlē ir neatsverama.
(Tā ir reāla pieredze un tiešas atsauksmes par pakalpojumu sniedzējiem, ko šeit mēgināt sakasīt pa druskai. Turklāt neko sliktu vai nepārbaudītu jums nepiedāvās)
Nebaidies arī no Kāzu aģentūrām, tajās tu vari pasūtīt gan grandiozas kāzas amerikāniskā izpildījumā, gan arī vienkārši baltus baložus vai krēslu pārvalkus noīrēt.
Pakalpojumu sadaļā ir atsevišķi izdalīti individuālie Kāzu rīkotāji un Kāzu aģentūras. Apskati un uzjautā, kāda ir viņu cena. Telefona sarunā vai tikšanās reizē arī varēsi just, vai pēc temperamenta un idejām tas ir jums atbilstošs cilvēks. (Taisnību sakot, to var arī nojaust, skatoties viņu izvietotās bildes profilos).
Drosmi un veiksmi meklējumos!

s
smaidosa 06.01.10. 10:54 | Kāzu datums: 18.07.2009

Ja ir vēlme, vari sazināties arī ar mani ;) Saku uzreiz- esmu iesācēja, bet varbūt ka mani padomi un palīdzība tev noderēs ;) (p.s. raksti personīgi)

D
Desperado 06.01.10. 11:00

Es negribu nevienam atņemt darbu:) Bet manuprāt līgava (un līgavainis) vislabāk zinās, ko un kā viņi grib. Jo sevišķi, ja līdz kāzām vēl ir krietns laiciņš, var paši paspēt visu atrast, izdomāt. Mums no brīža, kad nolēmām precēties līdz kāzām bija drusku mazāk kā 3 mēneši. Nebija nekādu problēmu, pietika laiks visu saorganizēt. Tas varbūt tikai pirmajā brīdī tā liekas "ārprāc, tik daudz kas jādara, kā lai visu atceras", bet reāli soli pa solim, kaut vai izmantojot plānotāju tepat precos.lv, var tiikt ar visu galā.
Ja,piemēram, par viesu namu - diez vai būs tā, ka Tev nāksies apbraukāt desmitiem viesu namus...Tev noteikti ir kādas vēlmes attiecībā uz cilvēku daudzumu, izguldīšanas iespējām, kur atrodas viesu nams, utt. Sameklē internetā tos, kas varētu atbilst tavām prasībām un aizraksti visiem epastus, kur uzdod sev interesējošus jautājumus (arī par cenu, datumu). Pēc atbildēm gan jau ka daļa viesu namu atkritīs, uz pārējiem aizbrauc apskatīties. Plānojot savas kāzas mēs bijām aizbraukuši uz 3 viesu namiem, 2 no kuriem bija ļoti netālu viens no otra.
Tāpat ir ar citām lietām. Turklāt padomā, varbūt Tev ir pašai zināms kāds fotogrāfs, varbūt ir konkrēti muzikanti, ko Tu gribi - uzreiz jau kļūst vieglāka izvēle.
Vismaz man pašai kāzu plānošana bija patīkams process un es pat negribētu, ka kāds cits to dara manā vietā.

S
Sintra 06.01.10. 11:46 | Kāzu datums: 22.08.2009

Piekrītu Desperado! Man laiks, ko gatavoties kāzām bija apmēram 2 mēneši, jo baigi ātri sadomājām un izdarījām :) Bet tas pat labāk, jo man pēc dabas ir tā, ka nepatīk, ja viss velkās. Patīk tā ātri visu sadarīt. Un par cik man pašai patīk visu ko organizēt utt., tad man šie 2 mēneši bija tīrais prieks :) Vienīgais, kas sagādāja galvas sāpes bija - valsis un dāvana vedējiem :D Deju mācījāmies paši un kā visi viesi teica - deja bijusi WOW :) Bet galu galā visu darīju es viena, ar nelielu vīra palīdzību un vīra mātes gādibu - viņa uzņēmas galdu klāšanu utt., vedēji praktiski neko nepalīdzēja, visu palīdzēja vēl mani vecāki un māsas. Ai, gribētos vēl kaut ko tādu. Tiešām neķer kreņķi un ievies labāk sev kādu kladīti un sāc visu pierakstīt - ar darāmajiem darbiem, ar to, kas jāpērk, kad kaut kas tiek izdarīts izsvītro. Man kāds 3 kladītes bija :D Tā gatavošanās un stress tomēr ir skaista daļa no kāzu dienas. Protams ir lietas, kuras tev nav jāorganizē, piem, mičošana, jaunā pāra sagaidīšana viesu mājā (ja tāda paredzēta), ceļojums pēc ceremonijas. Tur tu vienīgais atbildīgajam vari nodot info - ko tu negribētu un ko tu ļoti gribētu! Lai veicās!

D
Desperado 06.01.10. 13:00

Jā, par to gatavošanās ātrumu piekrītu...Ja sāc gatavoties gadu iepriekš, tad gatavošanās aizņem gadu. Ja sāc gatavoties 2 mēnšus iepriekš - tad tas pats aizņem 2 mēnešus:)
Mums arī kaut kā ļoti labi sadalījās pienākumi, kurš par ko ir atbildīgs. Tev taču tas nav jādara vienai pašai! Man bija tā, ka atsevišķas lietas bija vairāk vai mazāk mazsvarīgas. Piemēram, auto. Tā kā vīram bija īpašas vēlmes attiecībā uz auto, tad tas jautājums bija viņa ziņā. Vīramāte zināja, kur var pasūtīt garšīgu torti. Man savukārt tortu jautājumā nebija nekādas pieredzes. Tāpēc šinī jautājumā pilnībā uzticējos viņai.
Arī mums vedēji neko ārpuskārtas nepalīdzēja (nedomāju, ka vedējiem vajadzētu likt plānot kāzas - meklēt viesu namu, galda klājēju, utml...ja vien viņi paši to negrib darīt) - viņi izdomāja uzdevumus, kas mums jādara ierodoties viesu namā, teica dažus tostus pie galda. Maršrutu braucienam pēc ceremonijas mēs izdomājām kopīgi.
Man nekādas kladītes gan nebija, bet visu informāciju (darbu saraksts, budžets, telefona numuri, pēkšņās idejas) apkopoju excel failā.
Man pat kaut kā liekas, ka, ja es izmantotu kāzu rīkotāja pakalpojumus, tas tikai pavairotu darāmo darbu apjomu - jo visas idejas un varianti jāapspriež vēl ar kādu trešo personu, turklāt svešu, kam varbūt ir pavisam cita izpratne par to, kas ir/nav gaumīgi/skaisti/jautri/aizkustinoši utml.
Bet būtu interesanti uzzināt, kāda pieredze tiem, kas ir izmantojuši kāzu rīkotāja pakalpojumus!

F
Felicia 06.01.10. 14:03 | Kāzu datums: 19.09.2009

Piekritu ka kazas var ari par 1 menesi noorganizēt, bet ja gribās kaut kādas ekstras un nestandarta pieeju, tad tam ir nepiciešams laiks. Lai atrast idejas, izdomāt kā to izdarīt, atrast kur to var izdarīt, sarunāt , pārbaudīt - un jo vairāk ir šādas idejas jo vairāk laika vajag. Bet tas ir individuāli, ja kāzas more or less ir pēc standarta scenārija tad es uzskatu ka kāzu organizātors nav vajadzīgs. Savukārt ja gribās ko kreatīvo, tad gan organizātors varētu padalīties idejās un pieredzē.

r
rutuxs 06.01.10. 15:06 | Kāzu datums: 20.02.1993

:))) lai cik laicīgi sāk gatavoties kāzām, vienmēr diena pietrūkst.

ieva.d

Protams viena tu nevarēsi visu izdarīt, bet iemācies sadalīt darbus. Ir trīs galvenās lietas:
1.Svinību vieta,
2.Ēdināšana,
3.Gulēšana.
Pārējais ir šīm lietām pakārtots. Sadali darbus. Par pieturvietām parasti atbild vedēji. Jūs abi sameklējiet viesu namu. Te var iesaistīt arī vecākus, lai meklē, būs arī viņiem ko darīt:)). Starp citu, ir vietas, kur par pušķošanu nav jāuztraucas. Visu izdara paši. Man liekas, ka pats interesantākais laiks ir tieši gatavošanās laiks, jo pati kāzu diena paiet TĀDĀ ātrumā, tad gaidīšanas un gatavošanas laiks to paildzina. Ja bail kaut ko aizmirst, tad te mēs visas esam gatavas doties palīgā. Tieši tādēļ šis saits ir taisīts. Tev atliek tik biežāk te parādīties. Ne tu viena kam ik pa laikam nolaižas rokas vai iestājas bezceru laiks un ne tu viena, kas neko nesaprot, ko darīt, kā darīt un kam tas jādara. Galvu augšā.

i
ieva.d 07.01.10. 16:22 | Kāzu datums: 04.06.2010

paldies par padomiem. Lielākā mana problēma pašlaik ir ideālā viesu nama meklējumi, kas atbilstu manām prasībām, ja atrastu to varbūt mierīgāk varētu mēģināt organizēt pati. Ja jau citiem pašiem organizējot ir pozitīva pieredze, bez tam atdot Ls 1500 par kāzu organizēšanu ("tikai") īsti negribas.

r
rutuxs 07.01.10. 17:41 | Kāzu datums: 20.02.1993

Vietas izvēlē sāc ar, cik km no tavas reģistrācijas vietas tu vēlies svinību vietu. Un kādas ir tavas prasības. Ņem ar izslēgšanas metodi. Tā tu samazināsi šo loku. Mana meita pagājušo gad arī plātīja rokas un nevarēja saprast kur skriet, ko ķert un grābt. Lēnām likām kauliņus kopā un viss bija labi.

S
Skesterite 08.01.10. 16:23 | Kāzu datums: 12.01.2008

Kur Tu tādas summas izraki? Kurš super - truper kāzu organizators tad prasa tādu naudu???

i
ingreta 08.01.10. 18:08 | Kāzu datums: 20.02.2016

Man arī ievas .d nosauktā summa likās astranomiska.

S
Skesterite 08.01.10. 19:15 | Kāzu datums: 12.01.2008

pilnīgi piekrītu... par 1500, ja labi grib var gandrīz visas kāzas saorganizēt, ieskaitot izdevumus, bet ja pareizi saprotu, te ir runa tikai par darbu??? Ieva? Apgaismo mūs... Varbūt tad sanāk, ka es vispār par brīvu strādāju... jebšu esi kļūdījusies ar to summu tomēr?

i
ingreta 09.01.10. 11:13 | Kāzu datums: 20.02.2016

es tieši to pašu domāju tad jau sanāk ka es vispār pa velti strādāju....Man jau liekas tāpat summa paliela ko prasu ,bet nu 1500 ls pat prātā nenāca.........

S
Skesterite 09.01.10. 13:28 | Kāzu datums: 12.01.2008

vispār apbrīnojami, kā var mūsu laikos tādu naudu paprasīt... cik tad izmaksā kāzas kopumā, ja organizētājam vien jāsamaksā 1500 Ls...

lustinātāja 09.01.10. 14:06 | Kāzu datums: 03.08.2013

Es piekrītu, ka 1500,00, bet tad cenā ietilpst arī fotogrāfs, filmēšana, muzikanti, izdevumi par kāzu izbraukumu, kāzu avīzes un visi nepieciešamie atribūti... viesu nama un automašīnas pušķošana... Manuprāt jau Ls 300 (ja jāorganizē viss proecess) vai 150,00 ja tikai jānovada pasākums - tīri par darbu uz rokas, ir ok...

S
Skesterite 09.01.10. 14:12 | Kāzu datums: 12.01.2008

piekrītu, bet, ja pareizi saprotu Ievas rakstīto - tad summa ir tikai par organizēšanu un visi izdevumi vēl papildus...

Suns_Funs 10.01.10. 17:56 | Kāzu datums: 18.08.2006

1500 Ls - tā būtu cena par kāzu organizēšamu un vadīšanu no A-Z + honorārs floristam, mūziķiem, fotogrāfam un videooperatoram.
Tad šī cena ir adekvāta.

i
inly 10.01.10. 23:09

Arī es līdzīgu summu dzirdēju attiecībā uz Kāzu aģentūras pakalpojumiemi, nezinu gan kas tanī summā ietilpst, bet mūziķu, fotogrāfu un operatoru pakalpojumi tur pilnīgi noteikti nebija iekļauti... Tas gan bija 2008.gada vasarā, kad visas cenas bija stipri augstākas, kā tagad nezinu... Tad labi mūziķi vien maksāja virs tūkstoša un visi pārējie pakalpojumi pustūkstoti katrs. Gan jau bija arī lētāk, bet mūsu tāmē bija šādas izmaksas...
Galu galā tādas kāzas, kādas bija mums, mēs paši saviem spēkiem pilnīgi noteikti nebūtu noorganizējuši, bija diezgan liela komanda, kas palīdzēja, to vadīja mana māsa, kas brīžam labāk zina, kas man patīk un nepatīk, par mani :)

S
Skesterite 11.01.10. 11:50 | Kāzu datums: 12.01.2008

Ļoti gribētos zināt, kas tiek saprasts ar terminu - labi mūziķi? Lai man piedod visas līgavas, bet maksāt vairāk kā 1000Ls muzikantiem man liekas ļoti neapdomīgs solis. Un šajā gadījumā gribētos labprāt uzzināt, kur ir tā krasā atšķirība (par kvalitāti runājot), par kuru ir jāmaksā 3 reizes lielāka summa, nekā maksā lielākā daļa kāzu muzikantu?