Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Līgavas pušķis!
Meitenes palīdziet atrast kādu bildi, kur būtu līgavas pušķis no frēzijām! Varbūt pašai kādai ir bijis un viņa var padalīties ar kādu bildīti!!!
man līgavas pušķī bija baltas rozītes, baltas frēzijas un maijpuķītes. arī tas viss kopā izskatījās ļoti skaisti.
man jau arī patīk visi sie skaistie puskīi, bet mes esam sarunājusi, ka mans līgavas puskis paliks ligavaina zina un vin man vinu pasniegs pirms pasas ceremonijas!!!!Un es zinu, ka tas man būs jauks parsteigums, jo vins man noteikti izvelēsies man visatbilstosakos ziedus un tie bus pasi skaistakie:)...
a ja līgavas tēvs ieved līgavu baznīcā un līgavaini satiek tikai pie altāra, tad sanāk, ka iet iekšā baznīcā tukšām rokām, ja? -- un tikai pie altāra saņem ziedu pušķi?
teorētiski tā sanāk, bet man pušķis jau bija rokās, kaut arī veda baznīcā mani tēvs iekšā.
Gluži tukšas rokas jau nebūs, tēvs pie rokas :) Principā, jā pušķi tu dabūsi tikai pie altāra...
Biju kāzās, kur līgavainis nodeva pušķi vedējmātei un viņa nodeva līgavai un līgava gāja baznīcā jau ar pušķi, liekas,ka tas tomēr skaistāk, nekas, ja tiek pārkāptas tradīcijas, tāpat jau viņas tiek pārkāptas,neliekas, ka tas būtu tik svarīgi:)
Bišķi ne par tēmu, bet... baznīcā parasti iet pāris iekšā kopā! Tā bijis visās kāzās pēdējo 20 gadu garumā, kur esmu bijusi. Kāpēc lai līgavainis līgavu satiktu tikai pie altāra? (laikam no amerikāņu filmām noskatīts) Un kur tad paliek braukšana pēc līgavas pie viņas vecākiem, izpirkšana, neīsto līgavu piedāvāšana utt.? Kad līgavainis pie mātes beidzot saticis savu izredzēto, tad arī iedod pušķīti, ja tā ir plānots. Mēs gan dzīvojam kopā, bet tik un tā pucēšos no viņa atsevišķi, būs klāt arī mamma un māsa un tad lai nu mīļotais nāk izpirkt!
Man, piemēram, tēva nebūs, vai tāpēc man vienai jāsoļo pie altāra? Brāļu, brālēnu, bērnu arī nav:)
Nu bet par tēmu - pušķis, manuprāt, īsti nesmuks nemaz nevar būt. Ziedi vienmēr ir skaisti un frēzijas ir burvīgas... Vienīgi jāsaskaņo krāsas un stils ar līgavas stilu un kleitu un jāraugās, lai pušķis kārtīgi turās kopā. Palūdz salonos, kuros iespējams, lai piedāvā paskatīties bildes ar frēziju pušķiem!
Arīi ne par tēmu:
Manuprāt tā ir skatīšanās vienā virzienā - un nesmuka "nolikšana" tām meitenēm, kuras ir izvēlējušās, lai līgavainis gaidītu pie altāra.
Katrs jau dara, kā grib! Redzi, Tev nav tēta, kas aizvestu pie altāra, bet man nav mamma, pie kā var braukt un izpirkt līgavu!
Neaizvaino citus ar savu nostāju!
Man toties nepatīk izpirkšana!Tam ir savi iemesli un gribas, lai tētukam tiek pastiprināta uzmanība un, lai lepni ved meitu pie altāra!:)Un visās kāzās, kur esmu bijusi, veda tēvs...bija skaisti...un sejas izteiksme līgavainim, kurš redz, kā viņa topošā sieva nāk viņam pretī...:)
Par pušķi- neslikta ideja tās frēzijas:)Pati sāku apdomāt tādu ideju ieteikt līgavainim...lai apdomā:)
Elizabete, kapēc aizvainot? Ja arī būtu tēvs, tāpat neietu ar viņu pie altāra. Vienkārši latviešu tradīcijās līgaviņu parasti līgavainis aizved no vecāku mājām. Žēl, ka lielākajai daļai kāzu ceremoniija ir tikai ārzemju filmās noskatīta...Vai Tu nepadomāji, ka daudzas šeit rakstošās latvietes, kas vēlas ievērot vietējās paražas (dzīvojam tomēr Latvijā), arī aizvaino, ka par to mums parasti visi 'brauc virsū'...varbūt mums tiešo par to paliek skumji... Man nav nekas pret etniskām, tematiskām kāzām, ja mans līgavainis būtu ebrejs vai ķīnietis, tad droši vien...bet mēs abi esam latvieši!
Man ļoti žēl, ka Tev mammas nav, Tu, protams, vari svinēt, kā gribi...Nevajag uzreiz par visu apvainoties, tā kā tādi bērni...
Vienkārši, ja autors ierosina tēmu "kā tad parasti dara šitādos gadījumos", vairākums parasti atbild, "kā tad parasti dara...tieši amerikāņu filmās!", bet "kā tad parasti dara latviešu kāzās" viedokļa piekritēji krīt nežēlastībā...Vai nav dīvaini?
Man arī nevisai patīk izpirkšana,bet ja labi noorganizēta-tad ir okey! (bet tas ir tikai mans viedoklis) Un sakarā ar to,ka nevaram izpirkšanu noorganizēt no vecāku mājām,tad no mūsu kopējā dzīvokļa man tas liekas liekulīgi (pazūd tās tradīcijas,ka no vecāku mājām).
Neesmu vispār TV cienītāja,kur nu vēl,lai iespaidotos no filmām..man vienkārši liekas,ka tas ir tik mīļi,kads tētis ar lepnumu ved meitiņu pie altāra un nodod jaunā vīra rokās:)
Bet nu katram savs!!!
Amorita un Iveta25 :*
'Mums ir ļoti līdzīgs domu gājiens!
Nu man jau arī tas ir sapnis no bērnības un nevis noskatīts filmās! Esmu redzējusi citām kāzās un tas ir ļoti mīļi:)
Jā,ir gan:) Un man noteikti tas būs:)Tētis mani vedīs pie rokas piepūties no lepnuma kā pāvs:D Viņš to uztver kā mīlestību un goda parādīšanu:) Atklāti jau nav piekritis, bet es jau zinu...:)
Man arī tas ir kā sapnis no bērnības, ko realizēt...
Un baznīciņā mani ievedīs vecākie brāļi, jo tēta vairs nav šai saulītē... Un man tas liekas tik skaisti un sirsnīgi... Un nav tam sakara ar ārzemju filmām...
Un varu iedomāties, cik ļoti mīļotais būs pārsteigts mani ieraugot tikai pie altāra...
Man bus izpirkshana un nesaskatu neka slikta taja! Jauks liekas variants ari par ieshanu pie teva rokas baznica!
Bet var taču arī apvienot... Lai izpērk un tad lai tētis ieved baznīcā... Domāju, ka būtu jauki... :)
Es arī esmu iedomājusies par līgavas iešanu pie altāra zem tēva rokas. Tas būtu tiešām skaisti, ja līgavainis mani ieraudzītu tikai, kad lēnām ienāku baznīcā. Bet man ir cits aspekts, ka tēvs ir katoļticīgais, un es precēšos luterāņu baznīcā. Viņam jau tas bija grūti pieņemams, tādēļ domāju, ka šis variants man īsti neder. Būs vien izpirkšana, un nevis pie manas mammas mājas, bet tepat pilsētā pie mammas māsas mājās, jo uz maniem laukiem sanāk liels gabals ko braukt un vēl pie tam daudz pa zemes ceļu (būtu žēl ar limuzīnu kratīties pa tādiem lauku ceļiem un pieputināt mašīnu). Tad nu nedaudz pamainītas tās tradīcijas, bet nu pati izpirkšana jau būs!
arī mani tieši tādēļ baznīcā ieveda tēvs- tā teikt, viens man ļoti svarīgs vīrietis nodeva mani citam man ļoti svarīgam vīrietim. bet tieši tādēļ jau tās ir mūsu kāzas, lai katra darītu tā, kā pati vislabāk jūt un vēlas. un, protams, arī man nav diez ko patīkami lasīt, ka esmu amerikāņu filmas pārskatījusies :) bet katram ir tiesības uz savu viedokli un viedokļu atšķirībā nesaskatu neko sliktu.
vienīgi temats gan laikam bija par līgavas pušķi no frēzijām... :)
Tieši tā- par frēzijām:D Un, kā jau visās tēmās ir nobīde:D