Kāzu plānošana
Sirds izkratīšanas kambarīt's
Notievēšana pirms kāzām
Sveikas!
Man līdz plānotajām kāzām ir vēl gads, taču saprotu, ka par sevi rūpēties un pievērst uzmanību slaidajai formai būtu jāsāk laicīgi (tas gan būtu jādara arī ikdienā, bez kāzām).
Biju mēģinājusi Stockholmas diētu - neizpildīju pat otro dienu.
Pati sveru 62kg, bet esmu paīsa auguma, tāpēc "riepiņa" ir redzama ļoti labi. :) Gribu no tās atbrīvoties.
Bet pajautāt vēlējos jūsu atsauksmes par to, ko darījāt vai nedarījāt, lai iegūtu jūsu cerēto augumu un ielīstu perfektajā kāzu kleitā?
Sports un sabalansēts uzturs, jo tikai ar diētām tālu netiksi, ja gribi skaistu un vingru ķermeni.
Pašlaik ir tik daudz un dažādas treniņprogrammas youtobe ar ko sākt, treniņzāles utt, jā, tam ir jāvelta pustunda dienā...es savu programmu pildīju 2 mēnešus no vietas, katru dienu pa 30min, rezultāts, bija ļoti labs. :)
Tagad man slinkums saņemties, bet vaajdzētu, 170cm un man jau 62kg, kad rāda svari nepatīk. :D Bet vismaz nav kauli un āda tikai. :D
Ja neizturēji sev vēlamo diētu, tad nav bijusi pietiekama motivācija. Ja nav pietiekama motivācija, tad vari darīt da jeb ko, vienalga norausies. Gribēt ir viens, bet gribēt un sasniegt ir kaut kas cits.
Es pāris mēnešus pirms kāzām sāku vairāk lietot salātus uzturā, pusdienās bija 2/3 no porcijas salāti- pārejā 1/3 porcijas bija gaļa vai kartupeļi/rīsi/griķi.
Vakariņās jau pēdējos mēnešus nemaz ēst negribējās, ar visām skriešanām, plānošanām apetīte bija pazudusi :D
Un pēdējo 2 mēnešu laikā no visiem stresiem viss liekais nonāca nost pats no sevis :D nedēļu pirms kāzām, kad dabūju kleitu, salona šuvēja uzreiz pamanīja,ka svars nomests (kaut gan tie ir tikai kādi 2-4 kg) un piekodināja,ka vairāk tievēt nedrīkst :D
Bet ir arī otra tipa līgavas, kuras no stresa tieši otrādāk- uzbarojas..
Visādā ziņā- vislabāk būtu kādas 2-3x nedēļa sportot (kaut vai lec ar lecamauklu10-15min no rītiem) un vairāk uzturā lietot dārzeņus un salātus ;)
Pāris kg nokrita, kad pārstāju regulāri uzturā lietot gaļu un pienu, līdz ar to, protams, ēdienkartē vairāk dārzeņu un salātu. Mana vēlme šobrīd augumu padarīt tvirtāku, līdz ar to pāris reizes nedēļā eju uz treniņiem.
Uzskatu, ka vērts pirms kāzām tomēr saņemties, ja vēlies sevi redzēt skaistu šajā dienā un fotogrāfijās arī pēc tam!
Paldies, meitenes, par dalīšanos pieredzē un Rutuxs - paldies par secinājumu - motivācijas trūkumu.
Tā laikam ir, ka sākšu par to aizdomāties tikai tad, kad ūdens jau smelsies mutē. Bet ir kaut kā jāpiespiež sevi pievērst uzmanību notievēšanai, jo galu galā, tie ir tikai pāris kg, kurus nebūtu grūti nomest, ja sāktu to darīt laicīgi.
Pirms vairākiem gadiem veiksmīgi atbrīvojos no pāris kg dzerot zaļo tēju - cik vien daudz lien, pēc iespējas vairāk. Bet ar laiku pamanīju, ka nevaru vakaros aizmigt līdz pat 3 naktī - tas noteikti no kofeīna, kas tējā.
Esmu arī gājusi uz sporta zāli 4x nedēļā, vairāk kā mēnesi, bet nejutu nekādas izmaiņas. Nu atvaļinājums ir beidzies un atsākšu trenēties.
Tāpēc vēlos no jums lūgt dalīties pieredzē. :)
Galvenais izturi 21dienu - tās esot grūtākās, bet tajās veidojas pieraduma. Nu tā vismaz runā :D Es visu vasaru apmeklēju jogu, body art un neteikšu, ka vizuāli redzu kādas izmaiņas, bet spēka kaut ko izdarīt gan ir vairāk. Ja vasaras sākumā nevarēju savu svaru tik viegli noturēt, tad tagad gan. Pat trenere, kuras nodarbības nebiju apmeklējusi, jo gāju pie citas - uzslavēja, ka var redzēt izmaiņas, bet kā jau teicu, tās nav tik daudz vizuāli redzamas.
Jā, es arī esmu apņēmusies saņemties pirms kāzām. Man der skriešanu.. tagad pēc darba mēģinun vismaz 3 vakaru nedēļā pa kādiem 4-5km un pāris vēderpreses, bet kad paliks auksts, slapjšs un tumšs iešu uz zāli vismaz 2x nedēļā. Pēc Ziemassvētkiem ceru atmest našķus.. līdz ar pavasari plānoju atsākt skriet. Man kāzas noliktas maija beigā, ceru, ka izdosies savākties. Tieš itā kā jūs sakāt: gribas pašai labi izskatīties un justies savā īpašajā dienā :)
lai veicas!!!
Sabalansēts uzturs, tikai un vienīgi. Visas diētas ir īslaicīgs bulšits.
Viena vai otra produkta lietošana vairāk (piemēram ēst gaļu, dzert pienu utt.) arī ir tādas pašas muļķības.
Svaru var samazināt ar kaloriju deficītu. Sievietei optimālais kaloriju daudzums dienā, lai svaru saglabātu ir 1800 - 2000 kcal. Ik dienu pārsniedzot šo normu svars pieaugs. Veidojot kaloriju deficītu, svars kritīsies. Bet minimālais uzņemamasi kaloriju daudzums ir 1200 kcal. Ēdot mazāk, nodarīsi pāri organismam.
Kalorijas dedzina arī fiziskās aktivitātes. Jo vairāk kustēsies, jo vairāk varēsi ēst.
Nokačā kādu aplikāciju ar kuru var skaitīt kalorijas (piemēram Lifesum vai MyFitnessPal) un vismaz kādu laiku paseko līdzi tam ko ēd, tad arī pamazām radīsies skaidrība. Kampaņveida tievēšana ir īslaicīga un vienmēr atgriezeniska. Ir jāmaina dzīvesveids, nevis jāmēģina fiksi nomest svars.
Vajag samazināt uzņemto tauku daudzumu, īpaši nederīgo, piesātināto tauku daudzumu, kas atrodams treknā gaļā, treknos piena produktos. samazināt cukura dauduzmu. Cukurs vispār ir tukšas kalorijas bez uzturvērtības (cukurs ir arī augļos). Maksimāli izvairīties no pusfabrikātiem un ātrajām uzkodām, jogurtiņiem ar garšām, rafinētām eļļām, eļļā ceptiem ēdieniem, ātri pagatavojamajiem produktiem, baltajiem miltiem utt.
Tikko kā nokačāju MyFitnessPal. Izskatās diezgan daudzsološi, super, ka pēc svītru kodiem var atrast visu ko ēdu, tas lieliski atvieglo domāšanu, cik nu ir kaloriju šajā ēdienā. Noteikti iesaku tām, kuras vēlas sekot līdzi savām uzņemtajām kalorijām. :)
cevita, mani pārsteidz, ka tik ātri padevāties stokholmas diētai. Es viennozīmīgi par to varu teikt tikai labas lietas. Jo pat nedēļu ievērojot to diētu svars bija ievērojami samazinājies. Nu tā, ka izmēru mazākos džinsos spēju mierīgi ielīst. Es visvairāk priecājos, ka pēc tās nedēļas kuņģis bija pieradis ka sāli un cukuru vairs nedabūs, tāpēc mans organisms vairs nemaz to neprasa.
Bet katram jau laikam savs. Es tikai priecājos, ka varēju savu svaru samazināt bez sportošanas
Vienkārši - jānodarbojas ar kardiotreniņiem 1-2 stundas dienā katru dienu (skriešana, velotrenažieris, eliptiskais trenažieris - kas katram tuvāk). ēst var ko grib, bet ar mēru. Sāli, cukuru, margarīnu un vel kādus māklsīgos un augu taukus - pēc iespējas mazāk vai vispār nemaz.
Atslēga ir tājā, ka jāsāk jau šodien, nevis rīt, parīt, nākammēnes vai nedēļu pirms kāzām. Ja katru dienu to darīsi, tad ātri vien būsi ne tikai slaida, bet būs arī tonuss, laba pašsajūta un mazāk asinsvadu problēmas. Ja domā, ka tikai ar ēšanu vari kaut ko sasniegt, tad varu apbēdināt - tā nenotiek. Slaidāka kļūsi, bet arī muskuļi atrofējas līdz ar visu nevajadzīgo, līdz ar to būsi fiziski vājāka, slaida, bet bez pareizām formām (skaists apaļš dibens, skaists vēders, utt).
Sportošana un uzturs! Un vajag atcerēties, ka tam jārada prieku, nevis ciešanas. Tā arī sevi jāmotivē.
Sveika, nezinu kā man vēl būs ar ideālo kleitu, bet varu izstāstīt savu pieredzi, kā tiku vaļā no sav "maffin top".
Septembrī un oktobrī bija seminārs par veselīgu uzturu un attīstību. tur gari un plaši visu stāstīja par to kā darbojas gremošanas sistēma un organisms. Un kopš tā laika ikdienā ievēroju tikai pāris svarīgākos punktus, kā rezultatā, man "maffin tops" izšķīda pats no sevis.
1. Svarīgi ir to ūdeni dzert (arī tos 2 litrus dienā) 20 min pirms un 1 pēc ēšanas.
2. Ēdienu kārtīgi sagremot - tas nozīmē, ka kārtīgi jāsakošļā - līdz putriņas konsistencei - un tikai tad norijam. Vēl tas nozīmē, ka ēšana ieilgs, un jau apēdot tikai kādu pusi no porcijas sajutīsi sāta sajūtu. Tai brīdī apstājies. atlikumu - miskastei. (līdz kamēr iemācīsies dozēt porcijas).
Jau šo vien ievērojot uzlabosies gan tavs vizuālais tēls, gan arī veselības stāvoklis.
3. Pareiza ēdienkarte. Piemeram: tas ir cukurus pareizos, un līdz plkst 14. (jo no saldumiem nevajag atteikties pilnībā, vnk ierobežot to daudzumu un piemēram, tā vietā lai vakarā pierītos, labāk palutināt sevi no rīta, vai līdz plkst 14.00). Pilgraudu produkti - respektīvi tāda pārtika kas dod enerģiju, nevis tukšos produktus no kā nebūs nekāda labuma (piemeram kviešu produkti). 50% ēdienkartes sastāvā jābūt dārzeņiem (vienalga kādā veidā).
Es zinu, ka šeit rakstu ļoti virspusēji, pat nepaskaidrojot - bet kopš septembra, es nesūdzos vairs par savu augumu. Es to mīlu.
Protams arī es strādāšu vēl pie sava auguma aprisēm - bet tagad jau tas notiks sporta zālē, lai tas būtu vingrs un tā :)
Ceru tev izdosies, jo tā ir fantastiska sajūta, kad jūties ar sevi apmierināta :)
Pagājuši nu jau 6 mēneši kopš arī essāku nedaudz pakoriģēt savu ēdienkarti. Un pavisam nemanot, bez nekādām piepūlēm esmu nometusi savus liekos 20 kg. Pirmkārt sāku dzert ūdeni un pirms ēdienreizēm krūzi zaļo tēju. Cenšos ēst vienādos laikos( tas gan ne katru dienu sanāk :D ) Un no rītiem bieži maizīšu vietā ēdu auzu pārslu biezputru ar jogurtu. Jā, vēl dienā apēdu 1 tējkar. linsēklas( vēlams samaltas pirms ēšanas) tad pieberu kādam ēdienam klāt. Un tas principā arī viss :) Jā maizi ēdu ļoti maz( tās vietā pa dienu uzkodās parasti uztaisu kādus rīsu salātiņus)
Ari es esmu uzsakusi tievesanas sezonu...5 nedelas un 7kg jau nost...nekadu dietu neieturu...tik iemacijos veseligak est un lietot mazak cukuru un saldumus uztura...un ari vajag mazliet pasportot vai vienkarsi iziet garas pastaigas!!!! Galvenais lai edienreizes butu regularas, tad kermenis iemacisies neuzglabat visu apesto uz gurniem, vedera, kajam!!!! Lai veicas!!!
Es tagad esmu sākusi intensīvāk doties uz treniņzāli, kādas 4x nedēļā, ja varu, tad arī biežāk. Ļoti svarīgi ir skriet, jo tas sadedzina visvairāk kaloriju visīsākā laikā, salīdzinot ar citiem aktīviem treniņiem. Tāpat šad tad izmantoju aplikāciju MyFitnessPal, lai apmēram zinātu cik daudz kaloriju un visa pārējā satur dažādi produkti. Pagaidām svars ir nokrities par 2.5kg. Esmu priecīga. Cerams, ka apņemšanās būs visu turpināt un ieviest kā normu savā dzīvē, nevis "notievēšanas programmu."
Iesaku Dikana dietu, pasai palidzeja-esmu jau 2 gadus to ieviesusi ka ikdienu -22kg :)
no diētas ka tādas tev jēga nebūs. ilgtermiņā vismaz. ir jāatrod sev piemēroto. Iesaku megināt atteikties no gaļas, piena produktiem (vismaz govs piena toč). Uztaisi pārtikas nepanesamības testu, redzesi, kas ķermanī izraisa iekaisuma procesus (kas rezultējas tūskā, u.c. problemās).
Pēc tam jau vari pieversties tadai lietai, kā atteikšanās no ogļhidrātiem...pakāpeniski samazinot. Ja tas tev der, tad svars ies uz leju regulāri un ilgtermiņā (pat nepūloties). Un nav nemaz tik traki, jo var ēst teknumus, bet nevar maizi, cukuru utt (Atkinsa diēta). Ja tas neder, tad nozīmē, ka jāatsakās no taukiem. Parasti ir vai nu ogļhidrātos vaina, vai taukos. vienu ir jāatmet.
Ēd pamata dārzeņus un salātus, sēnes, zivis, mozarrella sieru u.tml. nekādus bananus, vīnogas, saldos ābolus - daudz cukura. Lietas, kam ir fruktoze, saharoze, glikoze utt..kas ceļ insulīnu un rezultejas ar tauku palikšanu ķermenī.
Daudz ūdens
Un loti cītīgi sporto ;) kardio, svari un atkal kardio. Nebaidies no svaru cilāšanas. Nedaudz muskuļu uz kājam būs smuki un palīdzes dedzināt taukus kamēr guli ;) mēgini ik dienu noiet 8000-10 000 soļu.
veiksmi :)
Noteikti NEtaisi pārtikas nepanesamības testu kā iesaka Liela diena. Tā ir tikai naudas izmešana, visi alergologi ir ļoti skeptiski par šo testu IgG4. ;)
Ja vajag konsultāciju vai diētas plānu - sanmad.lv/pakalpojumi/ :)
Vispār ar sportošanu uzmanīgāk. Viss labi, bet ja to visu taisi mierīgi. Bet mēs taču zinam, ka daudzi uzskata ka visu var. Un smagumus pacelt un locīties, stāvēt uz galvas. Pati gribēju ar jogas palīdzību atrast mieru un harmoniju. Beidzās ar to, ka labi ka nepaliku invalīds. Tā kā tagad tikai ārstnieciskā fizkultūra. Ejot zālē vislabākais ir speciālista sastādītā programma, tad būs rezultāts!
Jā, par IgG4 testu esmu dzirdējusi, ka neesot īpaši gudri izmest naudu to veicot. Drīzāk jāiet pie dietologa.