Kāzu plānošana
Par vedējiem un lieciniekiem
Cik maksāt vedējiem?
Meitenes!
Cik Jūs devāt saviem vedējiem naudiņas?Mūsu vedēji nepieņem naudu, taču es jūtos parādā.Laikam atstāšu aploksni ar naudu uz galda un viss, taču cik likt iekšā?!Kāda ir jūsu pieredze?
Pagaidām konkrēta summiņa gan nav nosaukta, bet jādomā, ka tā tiks pateikta. Nedomāju, ka viņi uzņemsies visu finansēt, ņemot vērā,ka sarunāja limuzīnu; muzikantus;viesu namu utt. :):):)
Bet, ja ta tā būs, es vai nu tiešām naudiņu aploksnē ielikšu, vai arī kādu ceļojuma dāvanu karti uzdāvināšu.
Mēs iedevām 100 latus visādiem sīkumiņiem un šo to priekš atrakcijām iepērkam paši(konsultējoties ar vedējiem).Zinu ka vedēji ieliks daudz vairāk naudiņas par šo summu.Tapēc esam nolēmuši viņiem kā pateicību par izdevumiem nopirkt biļetes nedēļas nogalei Londonā-tā sakot klāt pie dāvanas(kas mūsu gadījumā būs vairāk simboliska).Tā summa noteikti ir atkarīga no tā cik tuvi jūs esat ar vedējiem un cik lielas kāzas tiek rīkotas(jo lielākas jo lielāki izdevumi vedējiem). Varbūt ieliec viņiem dāvanu aploksnītē kādu simbolisku naudas summu un teātra biļetes(piemēram)-būs personiskāk un mīļāk ;)
paldies par ideju.nu kāzas nebūs īpaši lielas 50 cilvēki un vedēji ir ļoti mīļi cilvēki.kopš ar viņiem iepazinos, uzreiz teicu, kad precēšos-ņemšu tikai viņus par vedējiem.nu pēc 10 gadiem tas laiks ir pienācis.man prieks, ka viņi piekrita.citu pāri par vedējiem nevarēju iedomāties.
manuprāt, viņi kautrējas ņemt no mums naudiņu, bet man nepatīk, ka viņi visu maksā.
P.S.Skatos, vienā dienā kļūsim par sievām!:) kā ar darbiņiem?
ja vedeji dara visu ieskaitot organize izpirksanu un atrakcijas ,micosan tad jarekina izdevumi uz200-250 ls.Tas no pieredzes.
Vai :)...ar tiem darbiņiem ir tā ka it kā galvenais ir izdarīts. Viesu nams aizrunāts, pašlaik gaidam kad atsūties ēdienkarti lai var izdarīt pēdējās korekcijas.Gredzeni nopirkti, fotogrāfs sarunāts,uzvalks nopirkts.Gaidu savu kleitiņu ko atvedīs 13.maijā lai varu piemērīt(vairs nespēju sagaidit :D).Principā it kā tikai sīkumiņi palikuši.Mums ļoti palīdz mani draugi gan organizēšanas ziņā gan arī tīri profesionāli-mūzika, fotogrāfs, video, floriste, friziere, māksliniece-noformētāja...Pat grūti iedomāties ko bez viņiem darītu :) Kā tev pašai? Cik jau esat padarījuši? Un kā ar pirmskāzu stresu? Man ik pa laikam uznāk tādi kā ,,kašķīši,,-tad uzrūcu savam mīļumam, tad uznāk lielais raudiens :D...
nu mums it kā maz palicis, ko darīt-kāzu valsi noslīpēt, līgavaini apģērbt(bail tagad pirkt, jo var jūnijā nederēt:), alkoholu nopirkt, dāvanas sapirkt(vecākiem un vedējiem) un pats galvenais iesniegt iesniegumu baznīcā.pārējais it kā viss izdarīts.lielāko ties visu dara vedēji, taču palīdzēt arī neļauj!:)es jau labprāt pati iesaistītos vairāk visā tajā, bet vedēji neļauj.rīt brauxim pie viņiem.jāaizved bērnības biltītes un jāaprunājas, kas un kā.
kleitu saņēmu 3dien, tā kopš oktobra glabājās salonā. beidzot tā ir pie manis!glabāšu to pie vedējiem.
par to stresu...uznāk pamazām.dažreiz bez baldrejāna tambletēm aizmigt nevaru...:( kaut kāds satraukumiņš ir, bet, manuprāt, tas tikai sākums!:)
maz mums palicis, vai ne?!;)gaidīsim!
Mēs vedējiem par to, ko viņi tērē visādām dekorēšanas lietām utt. vienkārši samaksāsim atpakaļ, bet par to, ka viņi uzņēmās vedēju lomu man šķiet muļķīgi maksāt naudu (tas ir tā, it kā viņi būtu nolīgti strādāt), tāpēc ņemsim viņus līdzi atpūtas braucienā pēc kāzām - tas būs kā Paldies no mums.
Maz gan...taisni brīnums kā tas laiks skrien...Bet nu tas tāds skaists laiks un tā gaidīšana un pats gatavošanās process man tīri labi patīk.Mums ar vedēji neko nestāsta-tas ir tikai normāli.Pārsteigumu vajag.Galu galā tā būs mūsu diena.Iesaistīties tev ir visas tiesības-pasaki ka labprāt palīdzētu pēc iespējas nesabojājot pārsteigumu(tas ir-medaļu gatavošanā, atrakciju domāšanā viesiem...) Lai neko nestāsta par to kas būs saistībā ar jums, bet pastāsta aptuvenu scenāriju.Lai jums veicas!!!!
Manuprāt Stirniņa tieši to arī bija domājusi-atmaksāt atrakciju vajadzībām tērēto naudiņu.Vedēji jau tā dara daudz, nedomāju ka viņiem būtu jāsedz visi izklaidēm domātie izdevumi.Var pateikties arī ņemot līdzi ceļojumā-bet domāju ka tas drīzāk ir PALDIES par to ka piekrita ievest un par to ka uzņēmās lielu(ja ne galveno) daļu kāzu organizatoriskās puses.
Jā, tieši to es arī domāju. Mēs nevēlamies, lai vedēji par visu maksā-atrakcijām utt.Par to, ka viņi piekrita būt par vedējiem un organizēt visu, mēs pasniegsim dāvanu!
:) Nu skaidrs. Ja nu galīgi viņi neņem un visādi mēģina izvairīties, var jau viņiem pašiem sarīkot jauku Paldies vakaru - viņi būs iztērējuši kādus pāris simtus droši. Ja nevēlas, lai atdodat to naudiņu, tad par tādu summu varat viņiem kaut ko jauku sarīkot vai uzdāvināt.
Mēs pašlaik vedēju izdevumiem esam izdevuši ap 300Ls tur ir iekšā izdevumi atrakcijām, dāvaniņas goda vārtiem, loterijai, mičošanai utt. Un vedējiem mēs dāvināsim vēl dāvaniņu plus vēl vedīsim viņus ekskursijā.
Mēs kā vedēji no jaunajiem saņēmām 150 ls, bet klāt likām kādi 600 ls, tā bija dāvana no mums!Jo man gribējās, lai kāzas ir ideālas!Ar sīkumiem viss salasās, naudas ziņā!
Nu nezinu gan,ko par 750 ls, var sadarīt, spriežot pēc summas tad jau šādas kāzas pārvēršas par atrakciju parku.Arī 300 par daudz. Visam jābūt sabalansētam.Un ir tik daudz iespēju brinišķīgi un jautri pavadīt vakaru, un tie suvenīri un visādi citādi nieki absolūti nav vajadzīgi.
Summa liekas tiešām liela, bet tikko sāk staigāt pa veikaliem un pirkt visas tās mazās lietas, naudas salasās, protams, ka es kā vedēja, nedomāju, ka viss tā maksā!Visi sīkumi salasās lielās summās, bieži vien jaunie pat nenojauš, cik vedējiem ir liels darbs un mīlestība visā pasākumā jāiegulda,lai viss izdotos!
Lasu un briiinos, mums vedeeji kaazu riikosanaa neiesaistaas vispaar, taapeec par naudas davinaasanu vedeejiem galvu negrozaam... ja nu vieniigi siboliskas daavaninjas...
Bet vakaru vadiis vakara vadiitaajs... par attieciiigu samaksu..
Mēs vedējiem dodam 500Ls, bet šajā summā ietilpst arī mašīnas pušķošana (ap 100 Ls)...:)
Man liekas, ka ļoti normāla summa.
var jau iedot piemeeram 100 ls teerinjiem un tad kaazu dienaa pasniegt daavanu:0 piemeeram atpuutu divataa kadaa no spa atpuutas centriem vienai nedeeļas nogalei:)
uzreiz jājautā cik izmaksā visas kāzas tām, kas vedējiem dod 300, 600 ls lielas summas... man šito ieraugot galva sāka griesties.
Mums ir sarunāts, ka vedēji šobrīd tērē savus līdzekļus, bet pēc kāzām pateiks iztērēto summu, kuru tad atdosim. Bet domāju, ka summa nepārsniegs Ls 200.