Kāzu plānošana
Par vedējiem un lieciniekiem
Cik maksājat vedējiem pirms kāzām?
Sveiki, vēlējos uzzināt cik Jūs maksājat vedējiem pirms kāzām, lūdzu padalieties pieredzē.
Mes vedejiem iedevam 500 Ls terinjiem, bet ta ka dazas lietas, tomer atkrita, tad eigas vinjiem pietika r 400. Ta ka man jau isti neliekas, ka lai vedeji tiesam varetu +/- izpausties pietiek ar 50,100Ls. Jo jus tacu maksajat par savam kazam- tur zirgu pajugs jau vien maksa 50 ls, yad vel dazadi parsteigumi un atrakciju tributi un 300 noteikti pagalam.
mes ari planojam vedejiem pieskirt 500 ls, lai var izpausties!
mums prasīja un devām 500 Ls
mēs pirms kāzām iedevām 100 vai 150 - un kad kāzu diena bija klāt - tad vēl kko iedevām, jo bija aptrūcies....
.. man jau liekas pilnīgi normāli, ka izdevumus vedējiem nav jāsedz 'pašiem
Mīļās meitenes! Padalieties, lūdzu, ar informāciju, bet kas ietilpst šajās summās?? Man kaut ka liekas unreal 500Ls... Varbūt šajā summā ir transports, gredzeni, ziedi, dekori vēl kas vai tikai naudiņa izdarībām?
Mūsu gadījumā, piemēram, mašīnu, dekorus, ziedus, vakara vadītāju nu var sakot visu visu mēs paši apmaksājam, bet vai vajadzētu vedējiem vēl 500 ls?? brrrr...
Mēs dosim 300Ls priekš atrakcijām, mašīnas pušķošanas un kāzu materiāliem. Vedēji ir mūsu labi draugi, domāju ja pietrūks nedaudz tad pieliks paši klāt., jo šis vakars ko viņi vadīs ir kā kāzu dāvana mums no viņiem.
Nūuu šajā summā ietilpst jaunā pāra šampaniešu glāzes, svečturis ar svecēm uz jaunā pāra galda, priekšauti jaunajam pārim ar ko griezt torti, mičošanas atribūti, mazā izbrauciena pēc baznīcas pasākumu atribūtika, dāvaniņas ķekatniekiem, dāvaniņas amata izpildītājiem....un protams vēl visam ko es nezinu, ko būs izdomājuši vedēji!!!
pagaidām mūsu vedēji kopā ar vadītāju ir iztērējuši ap 100 Ls+draudzene, kas taisa ielūgumus, galda karte, etiķetes pudelēm, viesu grāmatu un apglezno glāzes 50 Ls...jo ļoti daudzas lietas var paši saitaisīt, nevis pirkt- piemēram- rotājumus utt.
Nu jā, man arī tā summa 500Ls šķiet diezgan mistiska - varbūt tiešām varat padalīties, kas tur ietilpst...Pati septembrī vadīju kāzas un iekļāvos ~130Ls ar visu naktskreka, aubītes un priekšauta šūšanu, balvām, atrakcijām utt.
Nu labi, es saprotu - tas viss ir priekš sevis, bet ko tad tādu jādara, lai tas sanāktu tik dārgi...
Katrs jau skatās pēc savām vēlmēm un finansēm!!!
Nav jau zvanīts ka šo summu vedēji arī iztērēs, bet tāda nu lūk viņiem tiks atvēlēta...
Cik naudas izteiksmē mums būs jādod, nezinam, jo vedēji visu laiku tik atbild, vēlāk. Bet mums padomā ir patiešām ļooooti forša dāvana viņiem par šādu pasākuma novadīšanu. :)
400ls neietilpst ne floristika, ne gredzeni, ne auto, ne mičošanas atribūti, ne glāzes, tas ir tīri atrakcijām, dāvaniņām, romantikas radīšanas atribūtiem utt, vispār, precīzi jau varēsim pateikt tikai tad, kad būs precīza tāme - tas ir - pēc kāzām
bet ja piemēram ir izbrauciens ar kuģīti, vai jahtu, vai zirgu pajūgu utt utt, vai kāds muzikāls pārsteigums pa ceļam utt, tur jau vien uzreiz 100 aiziet
Pilnīgi piekrītu, lai padarītu šo dienu neaizmirstamu un lai vedējiem neuzkrautu liekas naudas problemas, tad pašiem par to ir jāpiedomā, kā naudiņa iziet visos sīkumos!
nu jā, tad labāk lai naudas problēmas būtu uzkrautas jaunajam pārim ar jahtām, lidmašīnām un pajugiem :DDD (lūdzu nevienai neapvainoties - melnais humors!)
nu nezinu, es šodien visu dienu sežu un rēķinu, kas varētu būt nepieciešams atrakcijām - un tādu tāmīti, un šitādu (bez šika lietām, protams, tikai kaut kādas standartlietas pa standartcenām)... bet pustūkstotis nu točna neiznāk, grozas ap 200ls...
Interesanti, cik tad mūsējiem vedējiem sanāks? Pagaidām teica, ka naudu nevajag, pēc tam pateiks...
cik dot naudiņas vedējiem ir atkarīgs no tā, cik daudz pašiem vedējiem vajadzēs iegādāties kāzu rīkošanā - vai vedēji pasūtīs a/m dekorus, svinību vietas dekorus, a/m īre, zirgu izjādes īre, pirks visādus citādus nieciņus svinību izdarībām.
mūsu gadījumā visu iespējamo pērkam mēs paši, tādēļ vedējiem paliek tikai izdevumi par pašām atrakcijām svinību vietā, kuru segšanai mēs vedējiem iedevām Ls 150, jo negribam, ka viņiem vispār būtu kādi izdevumi no savas kabatas.
Mēs pagaidām vedējiem esam iedevuši 90Ls, un zinam, ka vēl vienai vietai vajadzēs 70Ls. Nu kau kā tā, bet tad redzēs, vai vajadzēs vēl!
Tikko biju vedējmāte draugu kāzās. Izskatās, ka var iztikt arī ar ~200Ls, bet tas būtu pilnīgais minimums, ja negrib nekādus lielākus pārsteigumus, kā piemēram, baloži, pajūgs un hēlija baloni. Protams, viss ir arī atkarīgs no viesu skaita, jo viesiem atrakcijās vajadzīgas dažādas balviņas utt.
Jā, un vēl no vedējiem ir atkarīgs tas, cik daudz viņi grib/var dāvināt no atribūtiem, piemēram, glāzes, karogs, ģimenes grāmata utt. Un atkarīgs arī no tā, cik daudz vedējiem ir laika un gribēšanas pašiem kaut ko taisīt. Man tas ļoti patika, tāpēc daudz tika taisīts pašu rokām, līdz ar to samazinot izmaksas.
Nu kaut kā tā. :)
un starp citu, meitenes, pateicoties brendai mums bija pašas superīgākās kāzas!!!!
No personīgās pieredzes.....
Mums kā vedējiem nemaksāja neko, kā jauno paldies par visu saņemām dāvanu, mazu ceļojumu.
Bet par izmaksām , tās sanāca palielas~400Ls, tajā skaitā viesu mājā numuriņš jaunajiem, mašinas dek, dažādu lietiņu iegāde atrakcijām sveces, lāpas, naudiņa iepirkumiem jaunajiem veikalā, visi atribūti mičošanai, degvielas iegāde( jo pēc dzimtsarakstu nodaļas tikai mēs četri +šoferis devāmies izbraucienā ar nakšņošanu), vakariņas, kā arī visas izmaksas otrajai dienai. Ja godīgi tad sanāca vairāk, ( kāzu avīzi, glāzes, u.c sīkumiņus darināju pati,) bet tas jau norakstāms vēl klāt mūsu davanai, ko dāvājām jaunajiem.
Nu sanāk jau sanāk padaudz, bet gribas jau tač pa skaisto.
Mūsu vedēji bija draugi , bet viņiem nebija nekādu izdevumu. Tikai pašu dāvana mums.
Mēs devām naudu visam kam vajadzēja ... mašīnu stāvlaukumam, nieciņiem, glāzēm ... vārdu sakot tika pateikta summa kura tika iztērēta un to atdevām.