Kāzu plānošana
Par vedējiem un lieciniekiem
Kā izvēlēties vedējus
Mīļās meitenes, esmu vēl tikai pašā sākumā, taču kā zināms, sākumā nekas nav skaidrs, tādēļ esmu apstājusies, man šķiet pie galvēnā - vedēju izvēle. Padalīties ar mani savā pieredzē, kā jūs izvēlējāties vedējus - pēc kādiem principiem: labi draugi, atraktivitāte, pazīšanās utt. Un vai vedēji bija pašī pāris vai katrs ņemts no savas ģimenes???? Jo diemžēl man tik atrakatīvu cilvēku nav, kā man gribētos, jo varētu teikt tā, ka visas svinības ir atkarīgas no vedējiem....
Mēs pateicām nedaudz vairak kā gadu iepriekš, bet tas termiņš ne vienmēr ir noteicošais, to ko mūsu vedēji paveica gada laikā citi varbūt to var dabūt gatavu mēneša vai pat vēl mazākā laikā un daudz vairāk, tas viss ir atkarīgs no cilvēkiem, kurus izvēlaties, kā arī no savām vēlmēm un iespējām.
Vēlams būtu paziņot vedējiem pēc iespējas agrāk, minimums 5mēneši, bet tas jau tādā ārkārtas situācijā......
Vedējus es uztveru:
* kā paraugu un palīgu dažādos jautājumos ne tikai kāzu dienā bet vispār dzīvē, jo viņiem jau ir pieredze un manā uztverē viņi nav domāti vienai dienai;
* kā cilvēkus, kuriem mēs abi divi rūpam un kuri mums ir tuvi un mīļi, jo tad tās lietas, ko viņi dara mūsu kāzu dienā, nāk no sirds.
Kāzas kā tādas es:
* nelieku noteiktos rāmjos - ka tur jābūt kaut kādam konkrētam scenārijam, kas ir vispārpieņemts, bet tas pats top tāds, kas atbilst pārim (nu nedarīt lietas tikai tāpēc, ka tās parasti dara)
* negribu padarīt par teātri vai atrakciju šovu viesiem, bet gan par centrālo notikumu visā atstāt to patiešām svarīgāko.
Un tieši tāpēc mēs uz vedējiem neskatījāmies kā uz tiem, kas tagad visu gatavos, organizēs un visu to laiku tikai smagi strādās, lai izrāde būtu spoža, bet no viņiem vairāk saņēmām atbalstu. Sākotnēji izstāstījām, kādu vēlamies savu dienu un tad viņi palīdzēja ar idejām, kā to realizēt, no pieredzes pastāstīja, kam jāpievērš uzmanība, ko labāk darīt nedaudz savādāk utt. Viņi darbojās ļoti aktīvi, taču varēja just, ka tas viss no sirds.
Mēs nepārsātinājām šo dienu ar nebeidzamām atrakcijām viesiem (tādas bija, bet ne daudz), nemēģinājām uztaisīt pasākumu pēc ideālā scenārija, bet svinējām un priecājāmies. Tāpēc arī man nebija vajadzības pēc kaut kādiem profesionāliem vakara vadītājiem utt.
Nu tāds ir mans stāsts par vedējiem ar visiem pamatojumiem :) bija kolosāli, mēs arī viņiem bijām pirmie vedamie :)
Mums būs liecinieki draugi-precēts pāris, bet par vadītāju izvēlējāmies vienkārši atraktīvu puisi, kurš uz mutes nav kritis, un mana draudzene pieteicās viņam palīgos.
Mes jau kautkaa bijaam izdomajusi,ka vira bralis ar sievu buus vedeeji,kaut ari jaunaaki par mums. Pasi atraktiivi,organizatoriski,uz kuriem var paljauties un protams uzticeeties.Un muusu izvele bij pareiza. Vinji jau aptuveni zinaaja,ka izveleesimies vinjus,par ko arii bija prieciigi.
Ak jaa-mees arii bijaam pirmie vedamie vinjiem,un nepar ko neuztraucaamies, kaa nu tagad buus.Neesam jau augstdzimusas personas,kur visam jaabut perfekti:)
Es domaju, ka vedeejiem ir jaabuut tuviem cilvekiem, ar kuriem domaasanaa un izjuutaas esat uz viena vilna.. Bet nu tas ne vienmeer ir iespeejams... Es zinaaju, ka savaas kaazaas negribu gandriiz nekaadas padomjulaika tradiicijas ar vaartiem, tiltiem, lelles dibena mazgaasanu, miccosanu utt.. Un mana vedeejmaate savos uzskatos ir liidziiga. Labi saprataamies, vina gan par visu uztraucaas daudz vairaak un lielaakoties es biju taa, kas mierina.. Bet nu citadi - super!:)) Visas atrakcijas gan 98% izdomaajaam pashi un iesaku to arii citiem. bet taa ir gaumes lieta. Lai izdodas!!!