FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Problēmas ar vedējiem dažādu tautību dēļ

b
bellydancer 12.03.09. 15:29

Nezinu, ko iesākt. Pārņem dusmas un bezspēcība...

Lieta tāda: Manam līgavainim labākie draugi dzīvo ārzemēs. Nekad neesmu viņus satikusi. Ar tiem draugiem, kas dzīvo Latvijā, viņš satiekas ļoti reti. Tā nu jautāju, vai ir kāds draugs, ko viņš gribētu par vedēju. Viņš atbildēja, ka nē, jo noteikti viņš nevarēs atbraukt utt...

Nav tāds precēts pāris, ko varētu pieaicināt par vedējiem, tāpēc izvēlējāmies divus manus ļoti labus draugus. Viņi nesatiekas un nav precējušies, bet solījās mums noorganizēt burvīgu kāzu ceļojumu un visādi citādi palīdzēt plānošanas procesā.

Tagad drauga radi sāk man rakstīt, kāpēc abi vedēji ir no manas puses? Redziet, krieviem, neesot vedēji, bet gan liecinieki, kas vispār neko nedara. Un par liecinieku esot jāņem viņa draugs. Un tas nekas, ka viņš neko nedarīs un pirmo reizi viņu satikšu tikai kāzās :@ Bet latviešiem, turpretī vedēji nav tikai ķeksīša pēc!!! Tāpēc mani neapmierina šāda attieksme.

Es nezinu, ko lai dara :( Maniem draugiem jau lūdzām kļūt par vedējiem. Negribu viņa draugu kā vedēju, tikai tāpēc, ka tāda esot krievu tautības tradīcija. Būs nesmuki tagad atteikt vedējam, kuru jau sarunājām.

Ko jūs par to domājat?

6 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Noksi 16.03.09. 19:57 | Kāzu datums: 08.08.2008

mēs braucām piecatā! vajadzēja sešatā, bet vienam pārim sieviņa palika kopā ar jaundzimušo bērniņu, un piedalījās tikai pie galda, kur, starp citu, sēdējām visi seši - mēs un divi vedēju pāri - 1 no vīra puses un 1 no manas, tā kā - nekas tur briesmīgs nav. Tiešī otrādāk - gan vedējiem vieglāk visu izdomāt un organizēt, gan jautrāk, gan mums galva nesāpēja, kurus no saviem draugiem aicināt par vedējiem.

B
Baibs 17.03.09. 14:25 | Kāzu datums: 16.05.2008

mums arī nebija vedēji kā pāris, bet bija 2 liecinieki no abām pusēm. man šāds variants ļoti patika, un izdomāts viss bija ļoti jauki, tā kā šādam variantam nav ne vainas. bet cik saprotu, tad bellydancer līgavaiņa aicinātājam lieciniekam nav nekādas vēlēšanās vispār kaut ko darīt un domāt, tādēl kāpēc lai viņu aicinātu... vari atrunāties, ka ieniegums jau uzrakstīts un viss sarunāts...

liepajniece 17.03.09. 15:04 | Kāzu datums: 08.08.2009

Mums lidzigi. Es latviete, ligavainis - vacietis. Tadi tradicionalie vedeji viniem nav. Es sakumaa tapat biju satraukusies, ko nu?!! Un taa leenam pardomaju un nomierinajos. Sapratu, ka lai attiecibas izietu no krizes, vienam ir japiekapjas. Es piekapos mana ligavaina velmei nemt savu labako draugu par liecinieku. Es saprotu, ka vinam tas ir svarigi. Galu galaa, citas lietas vins piekpjas man :) Mums bus pa pusei latviskas un pa pusei vaciskas tradicijas.
Taa kaa musu liecinieki arii neko vairak par parakstu negrasas gatavot, tad izdomajam, ka sarunasim, lai vakara vaditaja sak savu "darbu" nevis viesu namaa, bet jau pec salaulashanas baznicaa. tadejadi, mums bus liecinieki, kas apmierinati, ja nav nekas jaorganizee un mes, kas apmierinati, ka mums tiks noorganizetas paris atrakcijas pec ceremonijas.
Ceru, tas tevi iedroshinas!

ilzuks26 17.05.09. 23:11 | Kāzu datums: 29.08.2009

Man laikam tajā ziņa gan ir paveicies. Mans līgavainis ir holandietis, tur laikam arī ir vairāk pierasti liecinieki nekā vedēji. Bet tā kā izglītošanas nolūkos jau gada sākumā parādīju, kā notiek kāzas Latvijā (a la kāzu nacionālās īpatnības), viņš ir sapratis vedēju būtību un sūtību un pilnīgi paļaujas uz mūsu tradīcijām un manu izvēli. Vienīgā problēma - ka vedēju pāris vēl nav atrasts, jo es gribētu precētu pāri un pusmūža, tad tā "ievešana" manuprāt būtu īsta :D

e
es-saule 18.05.09. 12:08 | Kāzu datums: 26.07.2008

To saka viņa RADI, nevis viņš pats, bet tu precies ar viņu, tāpēc neņem galvā "gudrus" padomus. Precaties Jūs divi un tikai Jums DIVIEM ir tiesības izlemt ko un kā, un ar ko gribiet SAVĀS kāzās.

MIGLA 18.05.09. 12:25

Paliec vien pie savas izvēles:) Ja esat nolēmuši ,tad tā arī darat. Neticu,ka vienmēr spēsi visiem izpatikt:):):):) Arī turpmāk būs vieglāk pieņemt SAVUS lēmumus, jo būsi pierādījusi,ka to spēj!!!