FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Kā Jūs izvēlējāties sev vedējus?

V
Vecmeita 20.01.10. 22:56 | Kāzu datums: 21.07.2013

Gribētos uzjautāt jau precētajām un vēl tikai precēties nolēmušajām meitenēm sekojošu lietu:

Kā Jūs izvēlējāties savus vedējus?
Tie ir/bija Jūsu ģimenes radinieki, Jūsu draugi? Pēc kādiem kritērijiem?
Vai noteicošais bija uzskats, ka vedējiem jābūt pārim, kura piemēram vēlaties sekot arī Jūs savā laulībā?
Varbūt tas ir mazsvarīgs faktors un izvēlējāties lustīgākus un runātīgākus cilvēkus, lai nebūtu problēmas novadīt vakaru?

Un, ja atskaita kāzu jubilejas, kādas ir attiecības pēc kāzām, vai tiekaties bieži, viņi ir jūsu sirdsdraugi, kam paraudāt uz pleca, ja ģimenē kādas bēdas, vai vienkārši dzīvojat tālāk kā pirms tam?

Varbūt ir ieteikumi, kas, Jūsuprāt, jāņem vērā, izvēloties sev vedējpāri?

6 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
t
topošā_Ozoliņa 01.03.10. 17:08 | Kāzu datums: 07.08.2010

par vedējiem izvēlējāmies manu bērnības draudzeni ar viņas puisi, abi ļoti jautri cilvēki un vedēju lomā sevi jau izmēģinājuši, kad esam čeratā, nekad nav garlaicīgi un viņi ir redzējuši mūsu attiecības jau no pirmā mūsu randiņa.
Pati arī esmu bijusi vedēja ar savu līgavaini, tuviem draugiem, pēc kāzām attiecības ir vēl tuvākas, bet kopumā viss ir tāpat kā līdz kāzām.

Liginjsh 02.03.10. 08:49 | Kāzu datums: 28.08.2010

Mūsu vedēji būs mūsu abu kopīgi draugi. Viņi gan nav precējušies, tomēr kopā ir gandrīz tik pat ilgi kā mēs paši. Izvēloties vedējus man bija svarīgi lai viī būtu mums tuvi cilvēki, pietiekami atraktīvi.

d
dinane 03.03.10. 15:28 | Kāzu datums: 29.08.2009

- vai varēs organizēt un novādīt kāzas.
tā kā apzinamies ka nekatrs (pat ja vēlas) var pavilkt vedēju lomu (pati tada esmu, ļoti grībētu to visu kādam tuvām cilvēkam organizēt, bet novādīt - tas nav man lauciņš) sapratam, ka starp draugiem/radiem/paziņam tadus nav, izvēlējamiem kāzu vadītāju un lecieniekus. Es gribeju savu draudzeni un vīrs - savu draugu. Bet nu manaj draudzenej bija zidainis un viņa atteicas. Līdz ar to beigu beigas lecienieki bija vīra draugs ar sievu.

ilzuks26 05.03.10. 23:29 | Kāzu datums: 29.08.2009

Mums gan galvenais bija atrast vedējus, kas būtu ar mieru. Jo uzzinot, ka līgavainis (un līdz ar to daļa viesu) ir ne no Latvijas, daudzi uzrunātie kratījās vaļā. Beigās atradām drosmīgos, tēta studiju draugu pāri, kas arī paši bija atraktīvi un viss bija labi. Un kad vēl beigās viņi sazinājās ar Valmieras muzeja kopu, kas palīdzēja ar scenāriju, vecākiem no viņu vedēju gaitām vēl bija saglabājušās spēles.. Kopīgiem spēkiem tikām galā :D

m
meitens 31.05.11. 00:13 | Kāzu datums: 30.07.2011

Vai drikst but vedeji, kas kadreiz bijusi kope, bet ir skirusies?
Vai obligati vedejiem jabut parim?
Pienemam ka vini ir vairak ka vaditaji.
Vai tomer pie parakstisanas butu pareizak pieaicinat precetu pari?

odzinja2 31.05.11. 07:30 | Kāzu datums: 18.06.2011

CIk es zinu, tad vedējiem nav obligāti jābut pārim. No senajām latviešu tradīcijām it kā ir pieņemts,ka jābūt precētam pārim, kas saskanīgi dzīvo savā laulībā, lai būtu jaunajiem kā piemērs, bet tagad jau visas tradīcijas tiek mainītas un reti kurš vairs viņas ievēro.
Vienīgais jautājums, ja jau viņi ir šķīrušies, cik labi viņi savā starpā sapratīsies pasākuma organizēšanā? Bet to jau tev pašai labāk redzēt :)