FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Par vedējiem un lieciniekiem

Kleitas krāsa vedējmātei

ingaa 22.11.12. 13:08

Kā Jūs domājat vai ir pieņemami vedējmātei kāzās ģērbt SARKANU kokteļkleitu?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
M
Mara_Kole 16.02.13. 22:26 | Kāzu datums: 15.06.2013

Mūsu kāzu vedējmātei būs kleita oranžā krāsā, jo šī krāsa mums ir dominējoša mūsu kāzu krāsu paletē.

r
rutuxs 09.02.13. 11:50 | Kāzu datums: 20.02.1993

kulmane2 vienkārši gribēja pateikt, ka galvenais nav kas mugurā līgavai vai vedējmātii. Kāda krāsa vai šnite. Tā ir tikai izrādīšanās/āriene. Tas ir tik mazsvarīgi (tas arī ir mazsvarīgi). Galvenais ir tas, kas notiek cilvēka dvēselē. Kā veido attiecības pēc kāzām. Citādi gatavojoties kāzām pievēršam uzmanību pat viesu kurpju krāsām, bet vēlāk nepievēršam uzmanību, ka pašu attiecības brūk.

Atbildot uz autores jautājumu, vedējmātei ir pieņemami vilkt sarkanu kokteiļkleitu. Runa var būt tikai par toņiem, lai viesu skatiens nepievērstos tikai sarkanai krāsai, kā bullim uz lupatu.

Pavels_santa 08.02.13. 19:13 | Kāzu datums: 15.08.2010

nesen bijām vedēji. Kārtējo reizi sapratu, ka lai kā arī vedējmāte censtos, nu nav tak iespējams līgavu pārspļaut :P:)

Zanch 08.02.13. 17:54 | Kāzu datums: 18.09.2010

Savu vedējmātes kleitu pieskaņoju kāzu krāsai - man bija vecrozā kleita ar zaļu banti, vīram un līgavainim bija tādas pašas krāsas kaklasaites. Šovasar būsim vedējo vēl vienās kāzās un arī centīsimies apģērba detaļas pieskaņot kāzu noskaņai. Kaklasaite vai kleitas bante kāzu krāsā nav mega izdevumi, bet kopskats ir daudz jaukāks :)

marilana 07.02.13. 21:07

manās kāzās vedējmātej bija sarkana kokteiļkleita.-kopā mēs izskatījamies ļoti smuki!!!

M
MaijaG 10.01.13. 21:47 | Kāzu datums: 10.08.2013

Ja līgavas kleita būs sniegbalta, tad koši sarkanā krāsa varētu būt pieļaujama vedējmātei (bet nevienai viešņai), ja vien nav pārāk īsa, atkailināta. Savukārt, ja līgava izvēlējusies krēmkrāsas vai šampanieša krāsas kleitu, tad gan sarkanā izcelsies daudz vairāk un nebūtu labi tādu vilkt. Skaitās jau, ka baltu un koši sarkanu nevelk.

Zhagatinja 29.11.12. 13:48 | Kāzu datums: 15.07.2011

manai Lieciniecei bija sarkana kokteiljklieta .... super ....

ir jau visaadi briinumi kaazaas pieredzeeti , ka dazhas dailjavas atnaak dzinsaas vai baltaa kleitaa , kas nav liigava ..... bet nu par shiem cilveekiem nospriezhu tikai pie sevis cik pieklaagiigi vai nee .....
domaaju citi viesi arii :)

K
KristīneK 26.11.12. 09:13 | Kāzu datums: 20.07.2012

Mana vedējmāte bija elegantā krēmkrāsas garā vakarkleitā. Man bija tirkīzzila kleita un krēmkrāsas rožu pušķis. Īstenībā, vedējmātes kleita bija vienā tonī ar līgavaiņa uzvalku :))) taču, mēs visi kopā izskatījāmies ļoti organiski un tirkīzzilais bija labs akcents visam.

Neņemot vērā kaut kādu mistisku statistiku, par ko daļa sacepās, vislabāk kleitu toņus taču izrunāt pašai vedējmātei ar līgavu. Tāpēc jau Tu esi aicināta par vedējmāti, ka līgava Tev uzticas un ir droša par Tavu stilu, gaumi un attieksmi.
Tāpēc, manispēc, vedējmātei varētu būt jebkādas krāsas kleita, lai tikai nav tāda pati kā man :)

Burvigaa 25.11.12. 16:43 | Kāzu datums: 13.07.2013

Prastas šeit ir tikai tavas runas ;)

v
vinjsh&vinja 24.11.12. 01:43

Prastas ir tās "dāmas", kas par manierēm neko nav dzirdējušas, par to, kā vajag uzvesties, runāt, un ģērbties attiecīgā pasākumā. Nepāršaut pušu līgavu ir tikai cieņas izrādīšana, pirmkārt, pret sevi, parādot savu inteliģenci un necenšoties izklekt pirmajā rindā ne savā pasākumā.

k
kulmane2 23.11.12. 23:28

Un tavā rīcībā ir statistika ka ne?
Slinkums meklēt, bet pirms kāda laika ļooti aktīva te bija kāda diskusija, kuras autore precējās laimīgajā 07.07.07. Un nepagāja ne paŗis gadi, ka šķiras nost.
Un es nesaku, ka nedrīkst saskaņot. Vajag, jo tas ir skaisti, bet tās runas, ka tik kāda draudzene neaizēno vai vedējmāte nav par košu, ir vienkārši prastas. No estētikas tur nav ne smakas.

Burvigaa 23.11.12. 13:38 | Kāzu datums: 13.07.2013

Vai tavā rīcībā ir statistika, ka 50% tieši no precos.lv līgavām šķir savu laulību? Kopējo statistiku nevajag attiecināt uz konkrētu auditoriju. Varbūt tieši tie atlikušie 50% nešķirto laulību līgavu nāk no šī foruma ;)

Noelle 23.11.12. 11:18 | Kāzu datums: 19.07.2014

Ooo, nu bez indes jau nevar :)
Es nedomāju, ka cilvēkam, kuram ir svarīga estētika un kopskats, nav svarīgas attiecības.
Kāzu diena ir TIKAI VIENA DIENA, tad kādēļ lai šos SVĒTKUS nepadarīt par tādiem tik lielā mērā, cik nu pašiem svētku dalībniekiem tas ir svarīgi un nepieciešami? Tāpēc jau pāri ir tik dažādi - vieni vai aiziet uz zagsu un sarakstīties džinsās un botās, bet citiem būs svarīgi, lai salvetīšu krāsa būtu saskaņota ar līgavaiņa zeķu toni. Bet tas taču ir tikai saprotami - ja es ikdienā esmu cilvēks, kam ir svarīgas detaļas it visā, es to ņemšu vērā arī šādos dzīvei tik nozīmīgos svētkos. Un vai tas nozīmē, ka manās attiecībās kaut kas nav kārtībā un pēc krāsu saskaņošanas šizīgā maratona manai laulībai ir lemts ne vairāk kā 10 gadu ilgs mūžs?

O
Olga21 23.11.12. 10:43

Piekritu Kulmanei, krāsas ir svarīgas, bet ir svarīgākās lietas.:)
Es uzzināju, kādas krāsas kleita būs vedējmātei tikai dienu pirms kāzām (sarkana) un biju ļoti priecīga, ka kleita ir skaista, koša un grezna. Priecātos vienalga kā būtu tērpušies vedēji un viesi :)

v
vinjsh&vinja 23.11.12. 07:28

Manuprāt, jābūt samērībai. Ja ir koša krāsa, kā sarkana, oranža, spilgti zila, utt., tad ir jābūt ļoti klasiskam, pieklājīgam griezumam, bez īpaša dekoltē un tā. Bet, ja ir mierīgāka krāsa, piemēram, visi pasteļtoņi, tad var būt arī nerātnāks fasons - ar atkailinātiem pleciem, vai šķēlums kāds. Tā lai nav koptēls pārāk vulgārs, un nenomāktu līgavu. Lai arī viņa, viennozīmīgi būs skaistākā, vedējmātei jābūt iederīgai "kopīgajā bildē".

Tieši Tev, Ingaa, iesaku, kā jau te minēja, izrunāties ar pašu līgavu, ko viņa teiktu par šādu krāsu, un tālāk jau kleitas detaļas atstāt savā ziņā, atceroties par koptēlu & noliekot līgaviņu pirmajā vietā, kas, manuprāt, jau tā ir, ja jau esi aizdomājusies līdz tam, vai sarakana krāsa ir ok. :) Veiksmīgi!

P
Peerlite 23.11.12. 01:01 | Kāzu datums: 12.08.2012

man bija vienalga,kādā krāsā kleita ir vedējmātei...man bija lūgums,lai tā nav raiba - nu kaut kā tā.
bija sulīgi skaista zilā krāsa....pat man mute atvērās no tā,cik skaista vedējmāte bija, BET es ne uz mirkli nepadomāju neko sliktu - ka mani aizēnos utt...
ja ir draudzīgas attiecības....man patiešām bija liels prieks par vedējmāti un es ZINU,ka līgava IR vienmēr VISSKAISTĀKĀ! Un tā arī jutos!!!!!!!
To nu nekāda kleita nevar sabojāt!

(ja nu vienīgi baltā krāsā vedējmātei)

k
kulmane2 22.11.12. 22:38

visas tā ņemas saskaņot krāsas, it kā tas būtu dzīvības/nāves jautājums. Starp citu, gandrīz 50% no jums 10 gadu laikā būs šķīrušās. Tas nav uzbrauciens, bet statistika... Tatad, ne par krāsām jādomā, bet attiecībām.

D
Daiguu 22.11.12. 19:42

Meitenes, runa ir par VEDĒJMĀTES kleitu...Vedējmāte lielā daļā bilžu stāvēs blakus jaunajam pārim, un tad jāapdomā, vai tādu sarkanbaltsarkanu salikumu gribas. It īpaši, ja kāzu krāsa NAV sarkanā.

K
Kety 22.11.12. 17:21

Ja izdodas realizēt, vienkārši ideāli (un bildes tiešām sanāk fantastiskas:)), bet es 100 reizes padomātu kā to pasniegt. Varbūt kā Burvigaa minēja mēģinātu ielūgumos izmantot izvēlētas krāsas, tuvākiem radiem un draugiem 'ieteiktu' krāsas, pārējiem nepiespiestā atmosfērā ieskicētu kopējo bildi (ja trāpās izdevīgs mirklis) , gan jau atradīsies arī kāds, kas pats painteresēsies. Kaut kā tā...
Un kas, ja jaunā pāra izvēlētā krāsa ir tik populāra violetā vai oranžā, bet man skapī ir brīnišķīga vienu reizi uzvilkta gaiši zilā kleita? Nu nevilktu es pie šīs kleitas violetos vai oranžos aksesuārus...Un gribētos, lai mana vīrieša kaklasaite ir pieskaņota manai kleitai nevis kāzu krāsām.

Noelle 22.11.12. 16:44 | Kāzu datums: 19.07.2014

Man šķiet, ka tas ir tāds stereoptips, ka uzreiz jāpērk kleita tādā krāsā (vai vīrietim, piemēram, uzvalks). Mūsdienās taču ir simtiem iespēju, kā savu apģērbu "uzlabot" tajā neieguldot ne simtus, ne arī desmitus latu.

Aizvadītajā vasarā pati biju uz kāzām, kur ielūgumā bija norāde (pieklājīga, korekta, nevis izvirzīta PRASĪBA) - priecāsimies, ja tērpā izvēlēsities tādas un tādas krāsas toņu akcentus.

Un pārsteidzoši vai nē, bet attiecīgās krāsas dažādie toņi bija pārstāvēti KATRA viesa tērpā - vai tā bija visa kleita, vai krekls vīrietim, vai šallīte/kaklasaite, vai zeķes, apročpogas, broša, matusprādze vai kāds cits elements, bet tas bija fantastisks vienojošais elements.

Ar to gribēju teikt, ka nav gluži tā, kā saki, ka "Iemesls tam šeit jau vairākkārt apspriestā tēma cik izmaksā kāzas viesiem". Ja vien kāzu krāsa nav tik specifiska kā "mango dzeltena" vai "laima zaļa", bet vienkārši - sarkans (miljons toņu variācijās), dzeltens (tāpat) un tā tālāk, tad neredzu tur praktiski nekādus papildus izdevumus vai neērtības. :)