Precos.lv raksti
Precos.lv raksti
Vai man uz kāzām jāaicina arī bērni?
Bērni, protams, ir mūsu nākotne, svētība un lielākais prieks. Tomēr tie mēdz skaļi uzvesties, jāpieskata un jāliek laicīgi gulēt. Vai bērni un kāzas ir apvienojami? Kāds ir Tavs viedoklis?
Lasīt visu rakstu
Ir atšķirība starp "ieraudas" un "nepārtraukti raud".
parasti jau veecaakiem pietiek praata iziet aara aun nomierinaat to beernu.
Nu...man liekas-kāzas ir jaunās ģimenes svinēšna...mums apmēram 1/5 daļa viesu ir bērni vecumā līdz 7 gadiem (+ lielākā daļa puikas)- bet ne mirkli nešaubāmies,ka viņiem ir jābūt klāt.
Katram jau ir pasākuma redzējums pa savam.
Es nevaru iedomāties-ka mūsu kāzās nebūtu mūsu krustdēliņš vai tuvu draugu mazie. Via iedomāties kāzas bez svas māsa-kas ap to laiku vēl mazo baros-tā,ka nekur bez viņa.
protams- taisnība-viss atkarīgs no vecākiem-viņi paši izlems ko un kā...un vai mazais ir gana audzināts.
Jāatzīst mums arī vide nav glamūrīga- tas nav mūsu kāzu uzstādījums...esam izvēlējušies cita veida rozīnītes... + viesu nama saimniecīte arī pateica-ka bērniem1/2 cena-uzskatu,ka adekvāti un labi.
katrs paŗis jau rīkojas kā uzskata parezi un vajadzīgi.
Man liekas pat nedaudz dīvaini, ja bērnus atdala no ģimenes. Šeit manuprāt nav nekāds sakars pasākumam ar bērniem, bet attieksmi pret bērniem kā tādiem!
Nu es zinu, ka mūsu kāzās šovasar būs arī bērni. Jo viens no bērniem tāpat ir mūsu meitene, kas man ir ļoti nozīmīgi, lai viņa būtu un visi radinieki, kas varētu pieskatīt ari būs kāzās. Citi bērni... hmm... sanāk laikam tikai vēl 2 zem 16 gadu vecuma! Ta kā nekas traks man nemaz nav! :)
Pārējie jau ir gana pieauguši! :)
Bet nu noteikti, ja man būtu rados vairāk mazie, tad arī aicinātu, tikai laikam nodrošinātu tādu kā bērnu istabu ar uzticamu pieskatītāju, lai mazajiem arī jautri! :)
mūsu kāzās bija 2 radu meitenes (līdz 10 gadu vecumam). Pilnīgi nekādu problēmu nebija. Arī kāzās, kurās tagad būsim vedēji, būs mūsu 2 bērni (uz to brīdi 2 un 4,5 gadus veci). Nemaz nespēju iedomāties, atstāt savus bērnu mājās. Turklāt viņi baznīcā nesīs puķītes. Protams, ļoti ceru uz savas mammas atbalstu, kas pieskatīs bērnus, jo mums būs vedēju pienākumi jāpilda. Bet nu domāju, ka pie pareizas plānošanas viss ir iespējams.
Visādā gadījumā man liekas dikti stulbi aicināt ģimeni un norādīt, ka bērnus jāatstāj mājās. Ja tāda ir ciemiņu pašu izvēle - tad cita runa.
Nu nezinu kaa butu ja es pateiktu beernus nee:( Puse neierastos,vai ta berns ir kas slikts?
Tiesi otraadi,arii berniem ir jaredz savaam aciim,kaa dzivee cilveeki satiekas un dara viens otru laimigus:)
Nedomaaju ka tas ir kas nosodaams,jo puse musu radiem ir berni,jaunaakam nieka 8 menesi,nedomaju ka tas ir kas nosodaams,un ka berns jutiisies slikti:)Tiesi otraadi berniem bus speles ,izklaides,un auklju vairaak kaa 20 cilveki:)
Tas tachu ir skaisti ,ka berni ir mums lidzaas:)
Mēs dēļ šī jautājuma pamatīgi izplūcāmies, ja tā var teikt :))
Beigās nolēmām, ka pieļaujam tikai mazos zīdaiinīšus, kuri bez mammas vienkārši nevar tikt atstāti, jo ir jābaro.
mums kopā sanāk pāri pa 20 bērniem (+ par katru jāmaksā viesu namā un attiecīgi arī guldināšanas jautājums kļūst aktuāls), tāpēc nolēmām, ka aicināsim tikai vecākus (ielūgumā neko nerakstot par bērniem) un atdodot ielūgumu visiem pietiecām, ka priecāsimies, ja vecāki šo dienu varēs izbaudīt un atpūsties vieni, bet bērnus var ņemt līdzi, ja vēlas. Rezultātā, 1 pāris nenormāli apvainojās un uz kāzām nebūs vispār, no visiem pārējiem - tikai viens pāris pieteicās paņemt līdzi bērnu + būs 3 radu bērni, par kuriem jau iepriekš bija skaidri, ka viņi būs. Tā lūk, izrādās, šis ir ļoooti sensitīvs jautājums :)
Jautājums ir gan sensitīvs :) viss droši vien atkarīgs no formas, kādā jaunais pāris šo vēlmi izsaka. jūsējā izklausījās gana saudzīga un pretimnākoša, acīmredzot kādam nebij garīgais :)) es gan joprojām uzskatu, ka viesiem pašiem ir tiesības izlemt, nākt ar bērniem vai nē. kāzas nav nekāds pieaugušo pasākums, tie ir jaunas ģimenes dibināšanas svētki un bērni ļoti pat iederās. vienīgais arguments, kam varu piekrist, ir finanses. bet ja jālasa par to, ka bērni traucē, krīt uz nerviem utt., tad tas ir ļoti skumji.
un arī, ja turpina par tām finansēm, tad ar to vienkārši ir jārēķinās, ka uzaicināt uz kāzām draudzenes ģimeni nemaksās tikai draudzene + viņas vīrs, bērni automātiski plusojas klāt. ir nekorekti sarēķināt, cik izmaksā atsevišķi bērni un mēģināt uz šo ietaupīt. tikpat labi kāpēc aicināt draudzenes vīru? ja neaicina arī viņas vīru, var ietaupīt vēl uz vienu cilvēku. nez kāpēc liela daļa uzskata, ka vīrs vai sieva nāk līdzi automātiski, bet bērnus gan var nokancelēti. ļoti pieļauju, ka es arī apvainotos, ja man tiešā tekstā pateiktu, ka mani bērni uz kāzām nav ierēķināti, jo jaunais pāris tos nevar atļauties.
Tā kā mums pašiem ir divgadnieks, tad man nemaz nav jautājumu, vai ielūgt arī bērnus. Mēs ielūgumā neko atsevišķi nerakstījām, bet katram pajautājām telefoniski vai dzīvē (kad apstiprināja ierašanos), vai ņems savas atvases līdzi. Un tā kā bērni sanāks mazs bariņš, tad piedomājām arī, lai bērniem ir interesanti.
Es ieluugumaa rasktiiju vaardus , nevis - gjimenei un onlaina regjistreeshanaas bija jaatkjeksee vai njems beernu vai nee. Tas taka noraadiija, ka tas nav automaatiskir reekjinaats, iznjemot protams ziidainiishus kurus saprotams nekaa majaa nevar atstaat un nekaadas baigas papildus izmaksas tie nerada. Un jauki sanaak ka paariem ar ziidainjiem man sanaak katram pa atsevishkjai divvietiigai istabinjai, par kuras esamiibu peiteicu aicinot, lai vinji var labi justies. No lielaakajiem beerniem tikai viena gjimene izleema njemt liidzi. Un veel braalja beerni un maasas buus, kas pats par sevi saprotams :) nez man jau beerni patiik, kaartiigu dziiviibu ieviesh :D
Man arii draudzene meeginaaja ieskaidrot, ka viesi pashi izlemj, vai njemt beernus. Bet nu nepiekritiishu! Kaada jeega tad ieluugumiem? Pec etikjetes uz paasaakumu ir aicinaati tie cilveeki, kas rakstiiti ieluugumaa. Ja ir gjimene, tad gjimene. Ja pec vaardiem, tad peec vaardiem. Ja ieluugumaa aicinaats tikai viens cilveeks, tad otra puse paliek maajaas.
Lai nu kaa, kaazas ir jaunaa paara lielaa diena un vinjiem ir tiesiibas to pavadiit un svineet, kaa veelas.
Es nerunāju par to, kas rakstīts ielūgumos, bet gan par to, kas tiek lūgts uz kāzām. Ja jaunais pāris vēlas ielūgt visu ģimeni, tad protams, ka ielūgumu tā arī adresēs. Ja izvēli par bērnu ņemšanu vai neņemšanu vai neņemšanu līdzi vēlas atstāt vecāku ziņā, tad korekti būtu ielūgt ģimeni, tādā veidā darot zināmu, ka bērni ir gaidīti un nebūs traucēklis. Bet arī gadījumos, ja ielūdz it kā tikai vecākus, der painteresēties, cik lielā sastāvā viņi plāno ierasties. Tieši tāpat kā mēs šeit laužam šķēpus par to, būt bērniem kāzās vai nē, arī daļai vecāku bērnu līdzņemšana liekas pašsaprotama, pat ja ielūgumos par to nekādas norādes nav.
Ja reiz atsaucies uz etiķeti, tad pēc etiķetes cilvēku vienu pašu ielūdz tikai tad, ja viņam nav otrās puses. Un arī tad visbiežāk raksta "Jānim ar pavadoni". nevis ielūdz vienu pašu Jāni. Kur nu vēl, ja viņam ir sieva vai stabila draudzene. Kas tā par etiķeti, pēc kuras otra puse netiek aicināta un viņai jāpaliek mājās? ;)
Laikam apbeedinaashu, bet etikjete neparedz vienmer +1! Pat, ja ir otraa pusiite, tas ne vienmeer noziimee, ka taa tiks aicinaata! Ja paris ir preceets, vai ir ilgstoshaa kopdziivee, tad jaa, bet ja tikai tiekas, tad nu tas, kaa jaunais paaris veeleesie... un tas taa, peec etikjetes graamatas:)
Diemzheel biezhi vien viesi aizmirst, ka, lai arii kaazas ir 'jaunas gimenes svineshana', tas tomer ir oficials pasaakums un nevar jau taa, kaa sadomasim, taa arii riikoties.
Lai nu kaa, mums buus beerni kaazaas.Ja godiigi, bijaam domaajushi bez beerniem, bet tikam netieshi pierunaati/parliecinaati aicinaat beernus. Bija dazhas draudzenes, kas pateica, ka beernus njems liidzi, pat veel pirms mes paspeejaam ieluugumus iedot... Taa nu sanaak, ka dalja LV viesu dariitu peec sava praata, taapeec noleemam, ka tad aicinaasim visus beernus. Buus jautraak! :) Mans iemesls paardomaam bija guldiishana - musu sviniibu vietaa gultu skaits ir ierobezhots, un gjimenei ar 2 5-7 gadiigiem beerniem vajag citas eertiibas nekaa gjimenei ar 2-3 gadiigiem (mazajiem ir celjojumu gultinjas utt). Kad rezerveejaam vietu, mums mutiski soliija papildus gultas, bet realitaatee taadu tur nav! Taa nu jaanjem talkaa izdoma:) Plus papildus izmaksas, jo veel arii jaaalgo kaads, kas ar beerniem darbosies, kaadas atrakcijas, jo mums buus kaadi 8 beerni, vajadzees kaadu, kas ieviesh kaartiibu:)
Sarunaajaam meiteni, kas auklee pazinju beernus, arii dazhaadas atrakcijas, nu meegjinaam saprast, lidz cikiem lai mums taa aukliite ir - vai tikai pa dienu, vai arii visu vakaru?
Kaadas jums domas un pieredze?
Lai nu kaa, mums buus beerni kaazaas.Ja godiigi, bijaam domaajushi bez beerniem, bet tikam netieshi pierunaati/parliecinaati aicinaat beernus. No pieredzes zinu, ka dalja LV viesu dariitu peec sava praata, taapeec noleemam, ka tad aicinaasim visus beernus. Buus jautraak! :) Mans iemesls paardomaam bija guldiishana - musu sviniibu vietaa gultu skaits ir ierobezhots, un gjimenei ar 2 5-7 gadiigiem beerniem vajag citas eertiibas nekaa gjimenei ar 2-3 gadiigiem (mazajiem ir celjojumu gultinjas utt). Kad rezerveejaam vietu, mums mutiski soliija papildus gultas, bet realitaatee taadu tur nav! Taa nu jaanjem talkaa izdoma:) Plus papildus izmaksas, jo veel arii jaaalgo kaads, kas ar beerniem darbosies, kaadas atrakcijas, jo mums buus kaadi 8 beerni, vajadzees kaadu, kas ieviesh kaartiibu:)
Sarunaajaam meiteni, kas auklee pazinju beernus, arii dazhaadas atrakcijas, nu meegjinaam saprast, lidz cikiem lai mums taa aukliite ir - vai tikai pa dienu, vai arii visu vakaru?
Kaadas jums domas un pieredze?
Nu nav pieklājīgi aicināt cilvēku vienu, ja ir zināms, ka viņam ir otra puse. Nestāsti te muļķības. "Kā jaunais pāris vēlēsies" - tas laikam ir atslēgas vārds. Jaunajam pārim vajadzētu ne tikai gaidīt cieņpilnu attieksmi pret sevi, bet ar tādu pagodināt arī savus viesus. Aicināt uz kāzām tikai vienu pusi no pāra - tā ir necieņa gan pret šī cilvēka otru pusi, gan pret viņu pašu. Ja mans topošais vīrs saņemtu ielūgumu uz kāzām, adresētu tikai viņam personīgi, viņš tādu jauno pāri ar savu klātbūtni noteikti neaplaimotu.