Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Cik maksā 3 muzikantu grupa uz 8 stundām?
Sveki! Meklēju muzikantus kāzām. Gribētu uzzināt, cik apmēram maksā 3 muzikantu grupa uz 8 stundām?
..
:) mēs ar ik pa brīdim nosmejam, ka pie velna to visu- uztaisam mazas sirsnīgas svinības pa 600 LS un pārējos tūkstošus ieguldam kā pirmo iemaksu par savu dzīvokli :) lētāk un lietderīgāk.... :) eh, bet nu nekādi nevaram atteikties no sapņa par lielām kāzām :)
...
..
Jaaa, cenam vajadzetu kristies.Mums speles 5 puisi,mums tas izmaksas -500Ls.
Ja nav noslepums, kapec jusu plani mainas???
...
:) aizmirsu piebilst, ka nākošnedēļ iesim runāt par cenu ar muzikantiem 4 cilv, kas vēl nesen prasīja ap 400-450... skatīsimies kādu cenu nosauks tagad :) mēs esam gatavi maksāt līdz 250 ls...
uzskatu, ka tas ir tikai normāli.. arī man ir samazināta alga un liela daļa radu un draugu ir bez darba... kurš tad lai maksā to neskaitāmos simtus par dažu stundu dziedāšanu. saprotu, ka mūzika ir ļoti svarīga kāzās, tas rada noskaņu un atmiņas... lai cik skarbi nebūtu, bet domāju, ka muzikantiem būs jākļūst pieticīgākiem, jo katrai no līgaviņām tas budžets ir stipri ierobežots... nu gandrīz katrai... :) cenas cilvēki ir gatavi saskrūvēt atkarībā no vidējās tirgus cenas pat ja pašizmaksa ir neskaitamas reizes zemāka... nebuus pieprasījuma pēc dārgām blicēm, aktivizēsies vidējas cenas grupas vai arī dārgie nolaidīs cenu... manuprāt, labāk ir pastrādāt vienu nakti par mazāku naudu, nekā sēdēt mājās un nenopelnīt neko... eh, vismaz es tā daru... tā kā alga samazināta, ņemu vairāk darba stundu... kaut kaa jau jāsakrāj tā naudiņa manām sapņu kāzām :)
Cenas tik tiešām ir drusku kritušās gan muzikantiem, gan fotogrāfiem. Nākamās vasaras pakalpojuma izmaksas ir apmēram par 50 - 70 mazākas kā pēdējo 2 gadu laikā.
Par pieciem vējiem...kādas atsauksmes?!
Shii grupa speelee kaazaas no 20:00-03:00 par summaam ls 300,- un arii daargaak, skatoties no muuzikju skaita u.c. faktoriem.
mums izmaksāja 460 Ls 4 cilvēku grupa, saucas Pieci vēji. Man tā cena liekas pat ļoti normāla. Viņi varbūt šķietami īsā laikā nopelna ļoti daudz, BET:
mūzikas instrumenti ir jānopērk, bet tie nav lēti
telpas mēģiem ir jāīrē, ja negrib pagrabā dziedāt, kas arī maksā naudu
ar instrumentiem jau nepietiek, vajag visādus mikrofonus, pastiprinātājus un tumbas...
Tad vēl transporta līdzeklis, kur to visu pārvadāt, vai nu jāīrē visu laiku, vai jānoērk
Līdz ar to nesaskatu nekādas uzskrūvētas cenas. Zinu tās grupas solistu un tāpēc nav tādu jautājumu. Sākumā man bija šoks par fotogrāfu pakalpojumu cenām, vienkārši nebiju saskārusies ar to un nezināju neko, bet drīz vien sapratu, kas un kāpēc. Lieku jautājumu vairs nav. Patiešām, ir vietas un lietas, kam sakarā ar kāzām uzskrūvē cenas, bet ne šajās pozīcijās, jo arī tiem cilvēkiem ir kaut kas jānopelna.
Mums bija fantastiski muzikanti - "Zvaigžņu lietus" no Ventspils,6 cilvēku sastāvā. Viņi baigi labi juta publiku un bija SUPER! repertuārs arī visām gaumēm piemērots bija :) Spēlēja līdz 5 rītā, samaksājām Ls 500
mums bija grupa 4 cilvēku sastāvā. maksāja 350 LVL, bija runāts, ka spēlēs līdz 2 naktī, bet beigās viņi spēlēja tik ilgi kamēr kāds dejoja, līdz ar to sanāca līdz 6 no rīta. bijām ļoti apmierināti:)
Normāla muzikantu dueta šīs vasaras cena ir sākot no 250 Ls.
Smiekligi ir ganities un njemties par cenam un visu, kas ir ap to. Ja kads noteicis cenu sebv tadu, atd ta vinhs sevi noverte un miers un basta!Negribi/nenjem.Gribi/njem. Es veikala ar neklaigaju, kadel, maitas. uzlikushi berna iemiljotajam jogurtam vel 3 santimus klat.Es redzu, ka ir, bet ta ka vajag, es njemu. Ja var iztikt, nejmu ko lidzvertigu, bet letaku.
Tomer shitas runas, ko fotografi, muzikji te mekle un ta talak...Eh, miljas, te nav tikai ligavu tusinsh. Es jau labu laiku te ganos un taisos pati ta lenam appreceties, bet Ari ja to nedaritu, es te ganitos, jo man intrese ar ko man ir darishana.Ar ko un kam stradaju.Butu jocigi, ja man tas neintresetu.Aizietu tikai un noblieztu.Un iekasetu naudu.Jums tas neliktos jocigi?
Tamdel ar tusejas te fotografi, muzikji, kazu vaditaji, u.c....
Bet par cenam kasities un pukstet, ka ka var prasit tadas vai shadas summas...Nu tas ir gan lieki, gan smiekligi, jo katrs par savu darbu prasam tik, cik sevi novertejam atbilstoshi ta brizja tirgus situacijai. Viss.
Un infilacijas del visam cenas saskruveetas.Gan pamatoti del augushajam izmaksam, gan arii ne tik..Nu un?Kas no ta mainas?
Es sha ka ta mekleshu to kas patik un megjinashu sabalanset ar to, kas sanak...
Nesen ka reiz rekjinaju, cik man gada butu janopelna, lai atmaksajas tehnika, visi materiali, lidzeklji...Nu nevaru es iet bildet vairs par 15o, ka to dariju vel nesen. Vienkarshi tad man bus kauns, ka nespeju nodroshinat kvalitativu darbu gala beigas.Ta ka ka jau teicu, katrs nosaka sev cenu tadu, kadu uzskata par nepiecieshamu.Un bus galigi garam diskutet, ganities, njemties par shim lietam, jo ir tachu ljoti daudzi faktori, kas nosaka preces vai pakalpojuma cenu.Un tas nav tikai no shi cilveka/firmas atkarigs, kas jums sho cenu nosauc.
Rekjinaju savejam kazam un sapratu, ka to vai sho vai nu varu sudigu atljuaties/lasit" letu", jo visam labam nesanak.Nu tad vienkarshi ir lietas, no kuram jaatsakas.
Es nebrinos arii vairs par to, ka daudzi man jautaa par 3lidz 6 stundam foto, nevis visu dienu.Jo nav cilvekiem tik daudz naudas, lai atljautos. No vienas puses man gribas bildet un es labprat bildetu un nesakaititu savu laiku naudaa, bet mums visiem tachu ir gjimenes.Un tad kad ir berni, nekas nav tik svarigi, ka pavadit laiku ar savejiem.Un gribot negribot tu paliec par tadu, kursh savu laiku, ko strada rekjina naudaa...Sha ka ta censhos neskatities un pabildet ilgak, ka bija runats. Lidzigi ir droshi vien citiem pakalpojumu sniedzejiem. Logiski, butu vienkarshaka, ja viss tas butu, ka pieiet pie kafijas automata un nopirkt kafijas tasiti.Bet pakalpojuma sniegshana/sanjemshana tas nav tik vienkarshi, ja sak figuret divas puses cilveku.Vieni kas sanjem un otri, kas sniedz.Un nauda.Vieni, kas tere un otri, kas pelna.
Es labprat bildetu tapat vien kaazas bez samaksas.Bet tad man nebutu brivdienu ar savu gjimeni.Man nebutu naudas par ko est, gerbties.Un pirmkart jau nebutu ar ko bildet...:)Ja kads to visu segtu, tad kadel gan ne? Es labprat.
Un isteniba zinu, ka tad, kad mazie bus lielaki, ta ar darishu, ka shad tad savu darbu/laiku kadam uzdavinashu tapat vien.Jo arii agrak taa dariju, ka gada kadas kazas sabildeju, ja cilveki iepatikas un gribejas uzdavinat.
Bt tas jau ir cits stasts...
Vsi nav vajpratigi naudas rauseji un nedoma tikai par to vien, cik no jums noplest.Vienkarshi meklejiet cilvekus, nevis to, kas ir letak. Neiet runa par to, ka tas kas dargaks, tas bus labaks. Jo tiklidz ir pakalpojums, tur svarigakais ir patik vai nepatik un tad, cik tas maksas man, ka sanjemejam.
Sha, ka ta, ari tad kad nebij internets, tad cenas tieshi tapat katrs noteica, cik gribeja sev un tie, kas pirka, mekleja to, kas patik un ko var atljauties. Nekas jau nav kljuvis citadaks.Tikai toreiz izpalika shadas runas" nu ka ta var TIK prasit" .Un teksti, kadel tadas vai shadas summas prasa...
Vienkarshi jasamierinas, ka VISU ko gribam, ka mazi berni, mes nevaram dabut.Tadel jaizvelas svarigako, ko velamies.Un miers.
Tikko uzzināju :
aktieru ansamblis ILGA - 800 Ls ( 4 x 45 min.)
grupa Zelta Vilks ( Dzelzs Vilks ballīšu variants ) - 900 Ls ( 4 x 45 min. )
Mums būs grupa no 4 cilvēkiem spēlēs 10stundas pa 500Ls
nu ko lai saka, stridos dzimst taisniba, tikai ta jau ar medz but katram sava :)
Par cenam runajot, zinu dazadus variantus, MUZIKANTI divata ne mazak pa Ls 250 (sintezatorists vokalists, gitarists). Man pazistama dziva blice, kur jau ir daudzak cilveki, velk uz Ls 500.
Pilnmeness nem sakot no Ls 350 (dziva blice 4 cilveki) - slepta reklama :) !
Protams, cenas aptuvenas, visadas situacijas un ari attalumi.
Ir jau varianti ari ap Ls 100 - 150, bet tad jarekinas ar 1 cilveka sintezatorisko izpildijumu ar apsaubamu skanas kvalitati, ir dzirdets :(
Grupa ar vardu var atlauties prasit vairak un vini ari ta dara, tikai tad jarekinas ari ar vinu prasibam un koncertprogrammu, kuru diezvai vini gribes mainit. Saubos, vai Apvedcels gribes spelet "kur tu teci gailiti ..." 9.00 no rita pie gultas :D
MUZIKI, nu ja, ta ir cita slaka. Par vinu izcenojumiem absoluti neaorientejos, kaut gan zinu vienu blici, kura par 30 min uzstasanos paprasis Ls 200, un, skiet, ka ari tas ir vel loti leti salidzinot ar Lielajiem Muzikas maksliniekiem.
pats nožēlojamākais, ko var izdarīt cilvēks no malas - topošajai līgavai pateikt tādu tekstu, kā tu - "žēl to čali, kurš ar Tevi."
ja iepriekš likās, ka viens otrs muzikants te vnk par daudz ņemas, tad tagad te komentāri lieki ...
novēlu tev vēl atrast šeit kādu klientu pēc visiem šiem tekstiem :)