Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Cik maksā 3 muzikantu grupa uz 8 stundām?
Sveki! Meklēju muzikantus kāzām. Gribētu uzzināt, cik apmēram maksā 3 muzikantu grupa uz 8 stundām?
Ei nu, Tu saki? :D
Daudziem muzikantiem/mūziķiem arī ir augstākās muzikālās izglītības....
Latviski to sauc par sabiedrības izglītošanu, bet šādi pilnoņi kā Jūs jau to nesprotat. Man gan prieks skatīties, ka šādas debates panesušās. Pamatā es tik biju sašutis, ka kaut kāda lampa nolika mūziķus zem sevis, jo redz viņai tā augstākā izglītība..... Kā redzam, ja cilvēkam ir augstākā izglītība, tas vēl nenozīmē, ka viņš ir domājošs indivīds. Nožēlojami.
Pašu mūziķu tusiņi un kāzas ir pašas jautrākās, nevajag nekādus pasākumu vadītājus, jo katrs pats ir personība un neviens(nu saprotams ar izņēmumiem) nav uz mutes kritis ;) Un kuriozi... oiii.... mīļie, grāmatas var rakstīt :)
Man nekas nav pret muzikantiem utt utjpr, BET nevajag sašust par honorāru, ja normāla blice. Pēc tam staigā apkārt un šausminās, ka viņi deviņas ādas prasa, ko viņi iedomājās!!!! Velmes ar iespējām jāsabalnsē - katrs pēc savas kabatas ;)
Mums būs grupa ar 4 mūziķiem par 500ls!
Man pirmais nosacījums neko līdzīgu Apvedceļam :)... mums muzikanti 6 cilv. sastāvā maksās par 1000Ls... tikko uzzināju, ka Latvian Blues Band spēlējot par sākot no Ls2000, bet tikai kā koncertu...
Ar APVEDCEĻU bija pirms kāda laika aplauziens. Atbrauca pēdējā brīdī un no zināmā grupas sastāva bija tikai 1 cilvēks . Pārējie Smiltenes pašdarbnieki. ;(((.
Mums bus Ivars Petersons ar grupu.Elvisa stila muzika un vizualais skats.maksa 500Ls ar visu aparaturu un spele 3x45min,ka jau visas grupas!
meklējot savus muzikantus painteresējāmies par dažādiem mūziķiem-intereses pēc varu pateikt,ka "Apvedceļš" piem. par vakaru prasa 1000ls,bet Šomase kāzās varot nodziedēt tikai 3 dziesmas par 350ls.
350 Ls par tiešām labu mūziķu grupu, es domāju, ka nav daudz.
Ja laicīgi plāno pasākumu, tad visu sarunāt, ja meklē pēdējā brīdī, tad paliek pāri amatieri vai ļoti dārgais gals.
Man tomēr gribas, lai manā pasākumā skan dziesmas, ko es vēlos, nevis ko muzikants - amatieris ar vienu pirkstu uz sintezatora ir iemācījies nospēlēt.
3 muzikanti 300 Ls :) taadi muzikanti, kas jautriibu tik paceļ :)) tieshām super :)
tā jau ir - ne jau viss der visam! varbūt mūziķi lai labāk paliek skolu izlaidumu svinīgajai daļai un lai vienkāršie muzikanti izklaidē kāzinieku!
Lai gan kuriozus var atrast starp visu amatu brāļiem!
tādēļ labāk nolīgt tos, par kuriem draugi vai paziņas dod rekomendācijas un ir bijuši apmierināti savos pasākumos!
šajā ziņā mums ar muzikantiem ļoti bija paveicies!
Atkal viena mūziķe sacepusies...Laupītājmeitai taisnība, ne jau Šimkus mums ir vajadzīgs kāzās, kurš tiešām nedēļas laikā bez spēlēšanas varētu zaudēt formu un prasīt krietnas summas (un pilnīgi pamatoti), bet normāli padziedāt un attiecīgi piespēlēt-pratēji, jo galvenais ir repertuārs un attieksme pret publiku, māka uzturēt ballītes garu. Ne vienmēr profesionālākais mūzķis ir labākais kāzu muzikants.
Mēs arī vienreiz iebraucām auzās ar "muzikantu", kuru mums ieteica viņa amata kolēģis, kurš pats netika. Muzikants pieprašija vietu pie galda arī sievai, kurai bija jābrauc līdzi par šoferi, lai muzikants varētu iedzert (!). Rezultātā viņš piemāvās, jaucās iekšā visās spēlēs un vakara scenārijā, ar dziesmām kļuva arvien pašvakāk, beigās paši dziedājām krietni vairāk. Kronis visam, ka sākumā pieminējām vecmāmiņu ar klusuma brīdi un pēc pāris stundām viņš uzsauc jautru tostu vectētiņam ar "vecmāmiņu" - nejauši blakus sēdošu dāmu. Tādas dusmas...Beigās nevarējām dabūt viņu prom!
nu bet paga,tie,kuri tikai klimperēt un nokaukt šo to jēdz,tie parasti neprasa astronomiskās summas..nu,muzikanti Tavā izpratnē.
konkrēti mūziķus izvēlas reti,jo 1)dārgi,2)pietiekami daudzi nespēs novērtēt atbilstoši,bet Lampa jau runāja konkrēti par muzikantiem.
lai arī atzīstu,ka mūziķa(ok,muzikanta,šajā gadījumā) darbs nav tāda izprieca,kā no malas varētu šķist,tomēr nesaprotu arī to,ka,rēķinot stundās(vidēji),par 16 stundu darbu 2 - 3 muzikanti saņem apmēram 400,bet kvai tā pati kāzu saimniece,kura pūlējusies vairākas dienas,100 Ls,un arī - atkarībā no viesu skaita.
man laikam ir trāpījušies reti neveiksmīgi kāzu muzikantu piemēri(Latgales pusē diezgan iecienīta brandža -2 muzikanti un vulgāra vakara vadītāja),bet šamie paspēja i piedzerties,i "pohmeļoties" nākamajā rītā,nerunājot nemaz par haltūrīgo sniegumu,tā ka ir kadri,kuri tiešām saņem neadekvātu samaksu..
(lai cik dīvaini nebūtu,bet tauta palika apmierināta - tas laikam nozīmē,ka profesionāli un solīdi mūziķi kādu laiku vēl nebūs pieprasīti)
mjaaa... izskatās, ka viens mūziķis riktīgi par kaut ko satraucies un taisnojās...
es savās kāzās tiešām tādu mūziķi negribētu! tad jau labāk muzikantus, kas māk pielāgoties arī publikai, nevis māk dziedāt tikai ārijas pēc noteiktām notīm! un kā notis pazūd - tā ir pīii....
Redz, tie kuri aizraujās ar orķestriem un simfonijām ir diezgan daudz, attiecīgi līmenis parasti augstāks. Secinājumi - neies tak savu meistarību un laiku, kas ir pats dārgākais, par brīvu atdot. Spēlēt un dziedāt grupā(pop, rock, kapella, whatever), tas ir pavisam kas cits. Tāpēc teicu, ka nevajag jaukt mūziķus ar muzikantiem. Ne visās grupās ir mūziķi, jo milzums ir tādu, kuri.... dziedāt māku, kaut ko noklimperēt arī, eh, paķeršu vēl kaimiņu baseni paraustīt(skatam), un blice gatava. Es par Tevi neko nesaku, jo neesmu ne dzirdējis, ne redzējis. Vokālistiem vispār savādāk ar savu balss materiālu. Bet te nu atkal: vokālists pret dziedātāju. Vokālistiem knapi ar 30min pietiek, lai iedziedātos pirms mēģinājuma, nerunājot par to ja ir bijis feins atvaļinājums. Tad jāsāk laicīgi atkopties, lai nav kauns iet un muti virināt :)
Cilvēki ir dažādi, tādi kas rubī fišku šajos jautājumos un tādi, kuri ņibumbum. Stāstu priekš tiem, kuriem ar to nekāds sakars, lai zin, ka pasaka normālu ciparu, tas ir tikai normāli, protams, ir jau visādi bezkvalitatīvie kāsēji, bet kur tad tādu nav? Tāpēc vēlams pirms tam arī painteresēties ko ņem. Tas kā cilvēki neatšķir instrumentus, bet skaidri zin par ko runā.... tas jau ir stāsts nākamajai reizei.... :)
pati spēlēju un dziedu 2 grupās un varu apgalvot,ka vienīgā problēma pēc ilgāka pārtraukuma ir grūtības saspēlēties ar pārējiem,kā arī pirkstu un balss iesildīšana,kas parasti atrisinās pusstundas laikā.
ja vien nespēlē orķestrī un neaizraujies ar simfonijām,neredzu,kur ir grūtības.
Skaisti vārdi, bet ja izsaki šādus apgalvojumus, tad gribētos zināt no kurienes tie?
kādam lunim jābūt,lai nedēļas laikā "zaudētu formu" ...
un ja Lampa diskriminē,tad Tu - pārspīlē.
Mīļā sirds, kā Tu zini cik mūziķi saņem mēnesī?????? Kāpēc cilvēki domā, ka tā nav profesija? Vēsturiski tā kotējās krietni vien augstāk nekā Tava augstākā izglītība. Tas ir smags darbs katru dienu. MUMS nav brīvdienu, un ne jau tāpēc, ka mums visu laiku ir haltūras un visādi citādi pasākumi, bet tāpēc, ka tas prasa vingrināšanos katru dienu. Nedod Dievs nedēļu nespēlēt, tas nozīmē, ka nedēļu būs jāatgūstās, lai būtu formā. Tas laiks var nedaudz atšķirties atkarībā no instrumenta, bet es šeit mēģinu izklāstīt vispārējās līnijās. Tas ir tieši tas pats kas profesionālais sports. Tā nav grāmatvedība(nekas personīgs), kur nedēļu aizbrauc uz Turciju, tad atpakaļ pie galda un rukā tālāk.
Un nejaukt mūziķus ar muzikantiem!!!!!!
tad jau laikam mums pa lēto:)
Mums nebija īstas nostājas gribam dj vai muzikantus. Tā kā feināk dzīvajā skan, ja spēlē vismaz 2-3 mūziķi un tas varētu būt padārgi (uz 300ls noteiti) , tad izvēlējāmies mūsu viesu nama saimnieces ieteikto dj, kas vada arī pasākumus un ir visādi citādi dikti atraktīvs. No 18.00 līdz pašam rītam viņš prasa 100ls. Un tas mūs pilnībā apmierina.
lai vai kā, bet šķībi viņš nedziedās pavisam noteikti:)