Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Mūzika pirmajai dejai!!!
Meitenes,vai esat kaut reizi domājuša par to,ka pirmas dejas laikā varetu skanēt krievu dziesma!!!!Ar savu vakara vadītāju vienojamies,ka tieši valsi nedejosim,tāpēcarī specāli valsim piemeklētu mūziku nemekleju."Mūsu"dziesmiņa jau no pašiem musu kopdzīves pirmsākumiem ie DIMA BILAn "Ty dolzhna byt rjadom",tāpec arī domājam pat to,ka viņa varētu skanēt pirmajai deja,tikai baidos par to,vai viesi nepārpratis,krievu dziesma latviešu kāzas!!!!!
man ar edelveiss loti loti patiik, tikai zakim kautka neiet pie sirds.. nez- pagaidam nevaru izscirties... ir vel paris padoma
ja nedejotu valsīti, tad pirmajai dejai abi izvēlētos vai nu Jack Johnson "Better together" vai sirdi plosošo Etta James ar konkrētu tekstu :) "At last"
mums arī latviešu kāzas bija, bet dziesma - bratja grimm - leto......jo tā no sākta gala bija mūsu dziesma (viss teksts ir par mums, par attiecību sākumu) un tagad arī ir..... un tie viesi,kas nebija krieviski runājoši pēc tam ar sajūsmu atcerējās mūsu deju (speciāli iestudēta)un dziesmu......
mums vēl nav dziesmiņas ; ( esam tik dažādi, ka trūkst ideju, kāda dziesma varētu derēt mums abiem... vinām patīk smagā mūzika, man pops un soul... eh... meklēsim... varbūt ir kādas idejas jums?
Šitas jautājums mums arī vēl nav atrisināts :(. Mums nav tādas Mūsu dziesmas, kuru bez domāšanas gribētu ņemt kā pirmo deju. Turklāt kā jau iepriekš minēju, gribas latvisku gabalu, lai to var nospēlēt muzikanti, un gribam arī dejot valsi nevis mīņāties pa apli. Šobrīd mums ieteica ņemt "Ķiršu lietu", bet tas tomēr nav gluži valša ritmā. Tā kā galīgi vēl nezinu, ko darīsim..
Ķiršu lietum ir diezgan labs valša ritms. Bet man atkal tie vārdi liekas ne visai pemēroti. Es izvēlējos Bumbieres dziesmu "Vēja zvans" (Taa laikam viņa saucas), jo tā bija manu vecāku pirmā dziesma.
Jā, īstenībā ir tīri labs valša ritms Ķiršu lietum. Tikko paklausījos to variantu, ko dzied Nora Bumbiere, tas ir lēnāks un labāks. Pirms tam klausījos kāda amatiera spēli un nebija tas. Vispār šito dziesmu varētu arī ņemt, man kaut kā vārdi šajā gadījumā neliekas tik būtiski.
Ance Krauxe "Ja tevis nebūtu" Valsi var izdejot un vārdi pasakaini!
Ja gribas smagu apvienot ar popu, ņem kaut ko no Opus Pro - Mīļā, Tu un Es...sirdi plosa..gan jau abiem patiks.
Tiem, kas grib dejot Ķiršu lietu - reti kurš jaunietis māk valsi, bet šis ir lēnais valsis, jādejo savādāk! Man pat bija problēmas iemācīt lēno puisim, kurš MĀK parasto, kur nu vēl, ja prot tā knapāk. Protams, Bumbieres nevis Busuļa izpildījumu, jo pēdējais nav valsis.
Liepājiniekiem, manuprāt, ideāli būtu Pilsētā, kurā piedzimst vējš.
Ar humoru varētu būt Čikāga piecīšu Trīs vecenītes sēdēja...:))
Pati vēl neesmu izdomājusi, varētu būt kaut kas tautisks.
Tu īstenībā pasviedi baigi labo ideju par liepājniekiem :). Kāzas gan nebūs Liepājā, bet tur mēs iepazināmies un tagad arī dzīvojam. Tagad tikai jāatrod un jānoklausās tā dziesma, bet tas mums būtu piemērots gabals. Paldies par ideju!:))
Ja gribi valsi, sameklē kādu vecāku Menueta variantu, jo ir citu izpildītāju versijas, un it īpaši pēdējās ir lēnas un žēlīgas, ne valši.
ja kādai interesē ne-latviešu skaista dziesma, tad iesaku paklausīties Leona Lewis - I will be vārdos un, protams, arī mūzikā.. Īsti valša ritmā nav, bet ko skaistu noteikti varētu uzveidot! :)
Medusa, paldies, ļoti iepatikās tava ideja par Opus pro. Un kā mums pašiem tas neienāca prātā?....
Pēdājā pasākumā, kurā bijām pie draugiem, viņim bija Dona " Ja Tu man esi".
Mums arī bija "Vēja zvans" - ieteica muzikanti un arī ļoti, ļoti skaisti nospēlēja un nodziedāja.
Pie tam dziesma ir labi dejojama.
Mēs dejosim "Ķiršu lietu" Noras Bumbieres izpildījumā. Ļoti labs lēnais valša ritmiņš, un ļoti atbilstoši maijam, kad tieši ķiršu ziedu lietus... Būs skaist un emocionālii. Jau tagad zinu...:)