FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

muzikantu ēdināšana svinību laikā

Liene84 02.07.07. 11:49 | Kāzu datums: 22.09.2007

mani nomoka šāds jautājums - vai esat ierēķinājuši arī muzikantus kā viesus, kuri tiks pabaroti ar svinību mielastu?
vai arī - lai tik spēlē, galu galā mēs par to viņiem maksājam!
jo galdu klāšanu un viesu ēdināšanu pasūtam firmā, kas ar to nodarbojas, jāmaksā par katru viesi (par "galviņu") noteikta cena..
mans topošais vīrs ir mūziķis, ar savu grupu ir spēlējuši arī kāzās, tāpēc saka, ka muzikanti arī ir jāpabaro!
tāpēc gribēju zināt Jūsu viedokli, jo esmu nesaprašanā...
paldies! :)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
a
annuks23 19.10.07. 12:00

Jā ierēķinājām, bet viesu nams par viņiem neņēma pilnu cenu ēdienam. Bija ēdamajā tas pats, kas mums,bet mazākos daudzumos.

Duukulene 18.10.07. 11:07 | Kāzu datums: 07.07.2007

Mums ar sēdēja gan fotogrāfs, gan muzikants pie kopēja galda, taču beidzās tas diezgan skumji, jo muzikants piedzērās.... tik ļoti, ka uz skatuves nevarēja uzkāpt! :(

b
bubis 17.10.07. 20:10

Protams, ka muzikanti jābaro! viņi tādi paši viesi kā pārējie. Ja muzikants viens, tad pie kopējā galda, ja ir vairāki, atsevišķš galdiņš. Nevienās kāzās nav bijis tā (no pieredzes), ka muzikanti neēduši! Protams, ka var neklāt visu, kas paredzēts, bet siltajam un uzkodām noteikti jābūt. Var būt arī "simbolisks alkohols" - tas kā vienojas ar mūziķiem, jo ir daļa, kas strādājot nedzer!

kikuce 17.10.07. 19:24 | Kāzu datums: 25.08.2007

Mums muzikantiem bija atsevišķs galdiņš!:)Mums bija 2 muzikanti.

Ieva 17.10.07. 18:59

Mēs muzikantiem bijām uzklājuši atsevišķu galdu, jo viņi bija daudz - 14. Uzskatu, ja muzikants ir paēdis un padzēris, tad arī spēlē brīnišķīgi visu nakti.. kā tad viņi, lai neēduši strādā? Vienīgais iesaku aprunāties, cik daudz alkohola uz viņu galda likt.. es jautāju orķestrīša vadītājam viņš teica, ka divas pudeles.. ne vairāk.. tā arī bija :)) un galdu klājējiem pieteicu, lai seko līdzi, vai viņiem viss ir pietiekami...

fotogrāfu sēdinājām pie lielā galda, lai viņš visu redz un var fotogrāfēt :)

i
iveta 11.10.07. 12:11 | Kāzu datums: 19.01.2008

es uzskatu, ka fotogrāfam un muzikantiem ēdiens ir jānodrošina. tas vai viņi sēdēs pie kopējā galda, vai kaut kur atsevišķi - tā jau ir viņu un jaunlaulāto izvēle.

a
anminka 11.10.07. 11:35 | Kāzu datums: 21.07.2007

mincite***
es ar biju teikusi, ka muzikanti sēž pie lielā galda, bet nesēdēja.
saptratu, ka tajā viesu namā ir bieži viesi un darījās virtuvē-ēda, dzēra, plāpāja un jokojās.
bišķiņ bija škrobis, ka nesēž pie kopējā galda, kā paredzēts, bet tad pieleca kāpēc un viss gāja čikiniekā!

m
mincite*** 11.10.07. 09:22 | Kāzu datums: 02.08.2008

Domāju ka gan muzikantus gan fotogrāfu jāsēdina pie kopēja galda.Cilvēkiem jaizrāda cieņu, viņi taču padara jūsu svētkus tik sakistus!!!!:)

andreart 11.10.07. 01:50

es vienaas kaazas gandriiz bezsamanaa nenogaazos. 15 stundas skraidot bildejot ar 2 aparaatiem (katrs svet 2-3kg) + veel plecu soma kaadi 3kg. un veeel iepriekshejaa dienaa citas kaazas bij jaabildee knapi sanaaca 5 stundas paguleet. gandriiz liidz mičošanai aizgāja, kad attapaas.

p.s. pateicoties taaadiem liencikiem vairs negribas kāzas bildēt

05.09.07. 21:15

Ir bijuši gadījumi, kad kopā ar fotogrāfu dzeram kafiju no mana termosa un ēdam fotogrāfa nejauši līdzi paņemtos čipsus.
Sajūta nav no labākajām.

Kaut gan es esmu no tiem, kam kāzās īpaši ēst negribas. Patīk novērtēt, kas ir uz galda, jo mans hobijs ir pavārmāksla.

t
tlusēnc 05.09.07. 20:31 | Kāzu datums: 24.08.2007

a ja jau šitā gribas knauzerēties uz ēdienu izmaksām- tad vispār- kāpēc rīkot kāzas un saukt fotogrāfu, mūziķus, uttt. moš tad lai radi ar paņem maizītes līdz- ko nu kurš- cits bagātāks ar šķiņki, cits nabagāks lai olu uzcep uz maizes un visi laimīgi un nav izdoti 15-20 "lieki lati" par fotogrāfa vai mūziķa paēdināšanu.

Man jau liekas, ka diezgan žēlīgs skats būtu, kā fotogrāfs kaut kur stūrītī, ne pārāk tālu no viesu galda, izvilktu trauciņu ar maizītēm vai atdzisušu plovu, no termosa ielietu kafiju un ēstu.....

a
anminka 05.09.07. 20:12 | Kāzu datums: 21.07.2007

ja jūs zinātu kāzas bildes es saņēmu???
rāmītī lai ieliktu reti kura der!
bet tas manu attieksmi nemaina pret cilvēku!
es pat neizdomājos par tādu lietu barot vai nebarot-tas man ir pašsaprotami!!!
un manuprāt, šajā forumā mēs esam aizvainojuši gan vienu daļu, gan otru!
mēs runājam par mūziķiem, fotogrāfiem un filmētājiem tik nicinoši...
lasot komentārus ir tik nepatīkama sajūta!
pilnīgi šermuļi pār ādu!
un runa nav par "ko sēsi, to plausi" ...es to pat nevaru paskaidrot...
tiešām izmest naudu par limuzīnu un viesu namu un žēl rosola bļodiņas...
da nekāda kotlete vairs pēc šitā rīklē nelien!
kāda sajūta tad fotogrāfam apstrādāt bildes, kā filmētājs taisa video...
un ar kādām sajūtām izdvesušies muzikanti atgriežas mājās pie sievām
"SIEVA DOD ĒST!!!ESMU NOGURIS PĒC SUŅA!"
IEŠU KLAUSĪTIES DZIESMIŅU "SKOPA VĪRA KĀZAS"

sorry...manas subjektīvās domas!

Friidis 05.09.07. 10:22

Lienčukam!
Es tik gribēju noprecizēt par bilžu apstrādi- tieši tas ir apjomīgākais darbs no visa kāzu foto pasākuma- rupji rēķinot, piemēram- 3 minūtes uz bildi, 1000 bildes- sanāk 50 darba stundas pie datora, bez pīppauzēm- vairāk, nekā standarta darba nedēļa. Un tiiši par tāda darba apjomu tiek prasīti tie 150-200 un vairāk Ls, nevis par vienu "sestdienas pēcpusdienas knipsēšanu."
Un tieši profesionālās (un arī citas digitālās spoguļkameras) paredz papildus datorapstrādi, lai var panākt maksimālu kvalitāti. Toties "ziepju trauku" programma paredz automātisku viduvēji kvalitatīvu apstrādi.
Un ja runā par tehniskās kvalitātes kritērijiem, kāzu bildēs ļoti labs "indikators" ir līgavas kleita. Kvalitatīvās bildēs tā ir tiešām balta un ar redzamām piegriezuma un dekora detaļām. Lielākais laika patēriņš jau tieši tur, lai to panāktu. Paskatieties kaut vai tepat kāzu "atskaites"- ļoti daudzās līgavas kleitas vietā ir tikai spilgts balts pleķis, vai atbaidošs zilums (no debešu atspulga). Un tā jau ir izteikta haltūra, kas neliecina par fotogrāfa prasmi un nopietnu attieksmi.

ieveens 04.09.07. 20:04 | Kāzu datums: 05.09.2008

es atteikšos no vētrainiem uzskatu izklāstiem

lienciks:
TUKŠA MUCA TĀLU SKAN!!!

Krampe 04.09.07. 14:50

ņemot vērā to, cik lienciks provocējoši runā, uzskatu, ka tā arī ir provokācija un tiešām - dies dod mazāk tādu darba devēju kā lienciks :(

Africa 04.09.07. 10:58 | Kāzu datums: 21.07.2007

gan savās kāzās, gan kāzās kur bijām par vedējiem operators bija vienīgais pieaicinātais, jo fotogrāfs bija tikai ceremonijas laikā un muzikantu nebija.Un viņš sēdēja pie galda, ēda, dzēra un pat uzdejoja ar visu kameru. Man tas likās pašsaprotami, pat nevaru iedomāties savādāk.
Ja būtu vairāk iesaistīto personu, tad ar viņiem būtu tāpat

Karolina 04.09.07. 10:54 | Kāzu datums: 28.07.2007

mēs kāzās savam fotogrāfam ik pa brītiņam atgādinājām, lai iet pie galda un kaut ko iekož un viņš bija patiesi izbrīnīts par šādu attieksmi un teica, ka šīs ir vienas no retajām kāzām, kur par viņu kā fotogrāfu tā kāds uztraucoties un aicinot pie galda... bieži vien esot tā, ka viņu pat pie galda neaicina... un jāpiebilst, ka arī mūsu fotogrāfam nebija savs transports, bet mēs atradām iespēju kā viņam to nodrošināt un arī bildes ir sanākušas fantastiskas...

l
lienciks 04.09.07. 10:43

Fotogrāfs nav lētākais, es pat teiktu dārgāks nekā ir parasti, bet diemžēl nebija no kā izvēlēties tapēc nācās ņemt to kas ir. Par to, ka fotogrāfam tā ir alga visai nedēļai man nav ko teikt. Labi dzīvojam, ja varam ziedot vienu dienu nedēļā darbam un pēctam luni laist, jo redziet no kāziniekiem jau ir noplēsts par nedēļas darbu. Par bilžu apstrādi nu nezinu gan. Esmu redzējusi bildes neapstrādātas ar profesionālu kameru bildētas, ko tieši tur vēl var pārtaisīt? Labam fotogrāfam būs labas bildes. Vai arī Jūs ar ziepeni strādājat un pēctam Photoshopa visu koriģējat? Es vēl saprotu operators- jā- viņš montē filmu pa gabaliņiem liek klāt mūziku u.t.t.tur ir ko noņemties, bet FOTOGRĀfam ko cepties?
Es arī saprotu, ka liela daļa te ir paši fotogrāfi, kas aizstāv savu ādu, tikai Jūs paskataties uz visu arī no malas.

larri 04.09.07. 10:22 | Kāzu datums: 24.08.2007

nesaprotu-skaita katru latu kaazaam,bet kaudzi naudas izdod bezgaumiigiem limuziiniem,daargiem viesu namiem,jo redzies, gribaas pa smuko,bet tai passaa laikaa skaita katru latu,ko vareetu apeest kaads fotograafs vai muuzikjis..kaut kur pazuud cilveeciibas faktors..stulbi-paarim daargaas dreebees,kruta massiina,viss pa kruto,bet kaads lieks lats neatradiisies edinaassanai..

Anii 04.09.07. 10:19 | Kāzu datums: 07.07.2007

Jā, piekrītu Gven - man šāds jautājums nemaz neradās.. Neiedomājami vispār... Ai, būtu jau ko pateikt taupīgajiem, bet es paklusēšu, katram savs