Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
muzikantu ēdināšana svinību laikā
mani nomoka šāds jautājums - vai esat ierēķinājuši arī muzikantus kā viesus, kuri tiks pabaroti ar svinību mielastu?
vai arī - lai tik spēlē, galu galā mēs par to viņiem maksājam!
jo galdu klāšanu un viesu ēdināšanu pasūtam firmā, kas ar to nodarbojas, jāmaksā par katru viesi (par "galviņu") noteikta cena..
mans topošais vīrs ir mūziķis, ar savu grupu ir spēlējuši arī kāzās, tāpēc saka, ka muzikanti arī ir jāpabaro!
tāpēc gribēju zināt Jūsu viedokli, jo esmu nesaprašanā...
paldies! :)
Es Tev novēlu, lai Tavu kāzu bildes ir tik pat knapas kā Tava attieksme pret cilvēkiem.
Ja Tevi neapmierina, ka fotogrāfam nav sava mašīna, tad Tev ir visas iespējas no šī konkretā fotogrāfa atteikties. Lasot Tavus tekstus, ir skaidrs, ka šis fotogrāfs nolīgts par kapeikām.
Mūsu kāzās visi bija paēduši, izguldīti, apdāvināti. Mums bija kolosālas kāzas, fantastiskas kāzu bildes un jautra mūzika.
Lienciks, kam tev fotogrāfs??? Izdīc kādam radam, kas kļūdas pēc pie galda ierēķināts, lai pabildē. Nopērc pa 50 Ls pārnēsājamu maģi, kas būs muzikantu vietā.
Es lasu te dazus labus komentaarus un sausminos, kur cilveei var buut tik nezeeliigi un briesmiigi. Es juutu liidzi tiem fotograafiem , kam jaabildee taadiem cilveekiem kaazas. Vai tik tiesaam tas viens vai divi skiivji kaut ko izteiks. Es domaaju ka taadiem cilveekiem vienkaarsi dziivee ir naacies daudz ciest no citu cilveeku attieksmes un tagad meegina to nodariit citiem. Taa ir trauma , kas jaaiet aarsteet pie psihiatra. Tas nav normaali, ja tu necieni cilveekus , kas tavaa labaa kaut ko dara, un nauda , ko fotograafi prasa par savu darbu, taa ir vinu alga.
Man pat praataa nenaaca, ka es vareetu nepabarot savaas kaazaas fotograafu vai vadiitaajas vai muzikantus. Vini neseedeeja pie kopeejaa galda, jo pasi neveeleejaas, viniem bija uzklaats kopeejs galds visiem(2 vadiitaajas, fotograafs un muzikants), kur vini vareeja paseedeet atvilkt elpu un paplaapaat.
"Tu izvēlies cilvēkus, kuri tavas kāzas padarīs vēl skaistākas un brīnumainākas, kuri tavā labā tajā dienā uz ceļiem rāpos, ja vajadzēs, lai tik visu super forši safočētu un samuzicētu. Nesabojā visu, nesabojā savu skaistāko dienu dēļ tādiem sīkumiem kā ēdiens un matracis. Tas nav to vērts."
Piekrītu
Cilvēks ar šādu attieksmi parasti saņem viduvēju rezultātu un PAT NEPAMANA :D būtu izturējies labāk, arī rezultāts būtu labāks
Un vai tu tiešām domā ka tā nauda ir alga par vienu vakaru? Vai neesi dzirdējusi par to, ka mūsdienās fotogrāfijas apstrādā ar datorprogrammu palīdzību? Vidēji apstrāde aizņem 4-5 dienas (6-8h katru dienu).
lienciks, ļoti nožēlojami, ja tu tā domā kā raksti :" nu ja jau tas fotogrāfs grib saņemt savus 200 Ls (kas manuprāt ir vairāk nekā liela alga par vienu vakaru pat atrēķinot visas iespējamās kameras amortizācijas)tad kapēc jārīko šādas iežēlināšanas, ka nabadziņam nebūs spēka, jo nebūs paēdis."
Pirmkārt, ne katru dienu fotogrāfs fotografē kāzas. Tie ir vīkendi. Viena?Divas dienas vīkendā? Un tad vēl pāris dienas tavas bildes apstrādā, sēž kā normāls mirstīgais pie datora un strādā. Un parēķini pati cik mēneša beigās saņem. Bet ne par šo te ir runa. Ļoti bēdīgi, ka ir tādi cilvēki, kas uzskata, ka, citēju:'kapēc jārīko šādas iežēlināšanas, ka nabadziņam nebūs spēka, jo nebūs paēdis.". Fotogrāfs būs paēdis, ja piešķirsi kāzu laikā 1h pusdienlaikam, lai var aizskriet un paēst, bet man jau šķiet, ka vieglāk ir iedot no sava galda un tad tas aizņems maksimums 10 min. Padomā pati - ja tavas kāzas sākas, piemēram 13.00, tu pati jau kā līgava būsi izsalkusi un gribēsi pie galda ātrāk tikt, lai kaut ko ap 20.00/ 21.00 apēstu. Tu paēd, jūti kā siltums ieplūst vēderā un uzreiz laimes hormons izstrādājas un ir enerģija. Fotogrāfam jāpaliek bez ēšanas vēl līdz 1.00 vai 2.00. Ja fotogrāfs pārtiktu tikia no musli batoniņiem un maizītēm, sen jau gastrītu dabūjusi būtu.
Es ņemu līdzi paiku, tikai tamdēļ, lai situācijā, kad uzskata, ka par mani nav "jāiežēlinās", varu aiziet uz savu auto un paēst.
Par "Jāaizved turp, atpakaļ, jo redziet viņam auto šobrīd nav un autobusu mēs neplānojam īrēt. Ja vakarā neviens nebrauks mājās (kas šobrīd tā arī izskatās), tad būs vēl jāapmaksā guļvieta un samaksa par nākamo dienu". NU BET TU PATI TAK LAIKAM GRIBI FOTOGRĀFU visai dienai, nevis tikai zagsam. Ko lai cilvēks dara, ja viņam nav auto? Ar kājām skriet pakaļ jūsu mašīnai?????? Ja neapmierina šāds fotogrāfs, meklē tādu, kuram auto ir. Man auto ir un es nepalieku nakšņot ar jaunajiem - ja ļoti tālu no Rīgas, palieku kādā lētā motelī, ja tuvu, braucu mājās, bet man ir vienmēr piedāvāts palikt, jo kāzās vienmēr ir telpa, kur ir matrači un visi kā siļķes guļ viens otram blakus un palikt IR KUR.
Tu izvēlies cilvēkus, kuri tavas kāzas padarīs vēl skaistākas un brīnumainākas, kuri tavā labā tajā dienā uz ceļiem rāpos, ja vajadzēs, lai tik visu super forši safočētu un samuzicētu. Nesabojā visu, nesabojā savu skaistāko dienu dēļ tādiem sīkumiem kā ēdiens un matracis. Tas nav to vērts.
Kā saka mans vīrs par šāda veida lietām, kur jāiztērē liela nauda:" Ja Tev ir problēma atrast 50Ls, tad kā tu vari māju uzcelt????" Analoģiski - kā tu vari gribēt noorganizēt lieliskas kāzas ar muzikantiem, fotogrāfu un personālu, ja taupi un ēdienu???:)
Ka tikai tu nabaga nepaliec par to naudiņu cik tev apēdīs muzikanti,vakara vadītāja un fotogrāfs ,filmetajs.Ko sēsi ,to pļausi.
Niania
Man ir savs bērns, bet fotogrāfs nav mans bērns vai bērna draugs, tapēc man nešķiet, ka šis salīdzinājums ir vietā.
Un idejiski pat ja runa neiet par naudu, bet par principu kā tādu. Visi, kas strādā kāzu jomā nezin kapēc ļoti veselīgi uzskrūvē cenu saviem pakalpojumiem. Tie paši floristi vai fotogrāfi... nu ja jau tas fotogrāfs grib saņemt savus 200 Ls (kas manuprāt ir vairāk nekā liela alga par vienu vakaru pat atrēķinot visas iespējamās kameras amortizācijas)tad kapēc jārīko šādas iežēlināšanas, ka nabadziņam nebūs spēka, jo nebūs paēdis. Nu lai strādā par normālu tarifu un tad arī pret viņu būs attieksme kā ne pret normālu cilvēku, jo šobrīd man ir vairākas galvassāpes attiecībā uz šo lietu: Jāaizved turp, atpakaļ, jo redziet viņam auto šobrīd nav un autobusu mēs neplānojam īrēt. Ja vakarā neviens nebrauks mājās (kas šobrīd tā arī izskatās), tad būs vēl jāapmaksā guļvieta un samaksa par nākamo dienu+ vēl jāpabaro abas dienas.
Ziniet, ir bijušas reizes, kad es atteicos pati - ja ir ēšana pie kopējā galda, mani aicina ..ja ēst negribas īsti vai arī ja tas tiešām kopējais galds.... es nevaru lāga, jo tomēr nav kur nolikt fotoaparātu un pašam jāķeksējas pa galdu, jāprasa, lai padod ēdiena bļodu un tā ...
Bet, ja ir atsevišķš stūrītis, paēst gribu. Ja es fočēju no 13.00 dienā, ap 20.00 man vēderā ir vienkārši tukšums un iestājas nespēks. Tas musli batoniņš, kas tika steigā aprīts pa ceļam ap 17, ir sen jau savu paveicis. Fotogrāfi NAV izēdāji un man pietiek, ja man iedod uz šķīvīša jau uzliktus vārītus kartupelīšus ar mērci un kaut 1 kotleti! tās ir 5 min atpūta, spēku uzkrāšana un es VARU ar jaunu spēku līdz pusnaktij strādāt!!!!
tāka esiet cilvēki, pabarojiet tos, kas priekš jums strādā, tas, ka nepažēlosiet pāris kotletes, nāks atpakaļ ar uzviju;)
jebkurā kadījumā ēdiens ir tik daudz, ka neviens "svešs" nenoēdīs!!!
un vai pie skaisti klāta viesu galda ir jāēd savas sviestmaizes?
un ieekonomēt var da uz jeb ko-es domāju, ka visas latiņu pie latiņa liek!
reti kuram ir, ka izdomā 1.oktobrī kāzas un mierīki 5štukas uz galda un aiziet!!!
un tāpat ir viesi, kas neatnāk, bet ir samaksāts un padomāts par tiem!
mana nostāja te ir zināma!!!
KĀDA ATIEKSME TEV PRET CILVĒKU-TĀDA ATTIEKSME PRET TEVI!!!
mums bija cepuri nost-dziedāja, vadīja spēles un dziedāja no manām dziesmu grāmatām-tas pat netika prasīts un nebija runāts-savukārt vedēji atpūtās!
un kāzas bija necerēti cepuri nost!
mums teica, lai nerēķinām, ka tos, kas kaut ko dara - t.i. vadītāju, muzikantus, fotogrāfu un filmētāju pabaros atseviški un par viņiem nebūs jāmaksā kā par viesi... nu vismaz mums tā ir teikts un ierēķināts :) vienīgi pieklājības pēc esam nolēmuši vadītāju sēdināt kaut kur pie galda - lai var darboties! :)
lienciks
tev bērnu nav? nu pamēgini iedomāties situāciju ka pie tava bērna uz mājām atnāk bērna draugs vai draudzene, jūs liekat galdā pusdienas, bet pie galda saucat tikai savu bērnu, to otru ne, jo viņš tak svešs un viņam sava mamma mājās kas ēst dos!
un tas par to darbā būšanu NAV attaisnojums! Ēst darbā nedod tiem, kuri strādā 8 vai mazāk stundas, +strādā tādu darbu, kur var paspēt aizskriet paēst... bet ko tu teiktu, ja fotogrāfs vai mūziķi pēkšņi vienā brīdī pamestu pasākumu uz stundu lai aizbrauktu uz tuvējo krodziņu paēst? +tiem cilvēkiem kas strādā vairāk kā 8 stundas vai arī tādu darbu, kur nav iespējams pašam doties pēc pārtikas darba devējs NODROŠINA ēdināšanu, (piemēram kā lielveikalos)! jā, piekrītu, ka var nebūt arī vieta pie kopējā galda, BET ar tēju un salātu bļodiņu jau vajadzētu pacienāt, kaut vai atsevišķā telpā.
ehhh... šķiet ka cilvēkiem šāda attieksme, jo paši savās darba vietās nav pieredzējuši normālu izturēšanos. Latvietis latvietim latvietis laikam :D
Vienalga nav man skaidrs. Kapēc man jāmaksā par barošanu? Katram cilvēkam ir savs darbs un neviens priekšnieks (cik es zinu) nesponsorē darbiniekam pusdienas vai vakariņas. Katrs pats ir gana pieaudzis, lai parūpētos par to, lai kā dažs te saka nekristu no kājām un es neteiktu, ka fotogrāfi vai operātori maz prasa. Dažs labs mēnesi varētu dzīvot no tās algas, ko operators saņem par vienas dienas filmēšanu + montēšanu. Visi ļoti labi zin, cik mūsdienas izmaksā skaistas kāzas un piemēram es bet skaitu katru latu ko atdodu par kāzām.
strādājot viesu namā parasti klājām galdu atsevišķi, pat esam manā kabinetā barojuši visus, un nakšņošana nevis istabiņās, bet vienā no mazajām zālītēm, kur salika gultas un viņi varēja droši atstāt visas savas mantas
uzskatu, ka noteikti jāpabaro! cilvēki taču tāpat vien ir. lai visiem prieks!
Mums pie galda paredzētas vietas gan mūziķiem, gan fotogrāfam, gan šoferītim, visiek izgatavotas arī galda kartes, visiem rezervētas un apmaksātas naktsmītnes. Nevaru iedomāties, kā citādi?
Tev starp citu - laba bilde;)
nav jau nekas slikts nosedinat cita telpaa. Jo ipashi, ja pashu viesiem knapi pietiek vietas. Man tas liekas normali un pashsaprotami un nekad nav prata nacis apvainoties.Runa jau vairak par to, ka dazi vispar to neparedz. Labakaja gadijumaa attopas un iedod kaut ko kaut vai kada sturiti paest. Nevajag neko daudz. Vienkarshi, ka ir vispar elementras vakarinjas, lai speks stradat un nav pasham pec maizitem jabrauc...
Par muzikantu, fotogrāfa ēdināšanu man pat prātā nav nācis diskutēt, vienīgi tagad, kad tuvojas kāzas sāku domāt vai nevajag muzikantiem uzklāt galdu tuvāk instrumentiem vai kā tā, jo mums ēdināšana vienā zālē, bet dejošana blakus esošajā deju zālē, gribētos, lai viņiem būtu pēc iespējas ērtāk.
mdā.. arī mēs plānojam sēdiņat mūziķus citā telpā mieloties :)
mees gan visus pabarojam arii schoferus kas veda muus un schoferus kas viesus izvadaja kam nebija autinja ,kaut ka saspiedamies;))))))))))pat ar torti uzcienajam apkalpojoscho personaalu;))
Labs:)