FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

muzikantu ēdināšana svinību laikā

Liene84 02.07.07. 11:49 | Kāzu datums: 22.09.2007

mani nomoka šāds jautājums - vai esat ierēķinājuši arī muzikantus kā viesus, kuri tiks pabaroti ar svinību mielastu?
vai arī - lai tik spēlē, galu galā mēs par to viņiem maksājam!
jo galdu klāšanu un viesu ēdināšanu pasūtam firmā, kas ar to nodarbojas, jāmaksā par katru viesi (par "galviņu") noteikta cena..
mans topošais vīrs ir mūziķis, ar savu grupu ir spēlējuši arī kāzās, tāpēc saka, ka muzikanti arī ir jāpabaro!
tāpēc gribēju zināt Jūsu viedokli, jo esmu nesaprašanā...
paldies! :)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
larri 26.07.07. 14:15 | Kāzu datums: 24.08.2007

man jau skjiet,ka tas nav labas gribas zzests,paeedinaat fotograafus,muzikantus un operatorus..galu galaa tie ir sveetki-kaazu diena un stress un atbildiiba ir ne tikai jaunajam paarim,bet visiem paareejiem,kas galu galaa darbojas kaa komanda, Tava komanda Tavaas kaazaas..tak vienmeer uz koncertiem,ne tikai Latvijaa, muuzikjiem vienmeer aizkulisees ir uzkodas, tad ko-latviessu mentalitaate absoluuti tur nedarbojas.. taa ir vispaarpienjemta norma,ka maaksliniekus pacienaa..jo muzikanti,fotograafi,opratori ir makslinieki,kas padara Tavu dienu neaizmirstamu..
un zemenju lasiissanu saliidiznaat ar ssada veida darbu,ir tas pats-kas balets un traktora vadiissana..

Itta 26.07.07. 14:13 | Kāzu datums: 25.08.2007

lasu un brīnos - nu, kā var cilvēki būt tik virspusēji, sekli, kaut gan īstenībā tas pat nav īstais apzīmējums... katrā ziņā nav man saprotams, kā var izdomāt, ka muzikantiem un fotogrāfam nepienākas vieta pie galda?! man tas kaut kā liekas absolūti pašsaprotami - ka personas (kaut arī nolīgtas par maksu), kas rūpējas par mana Lielā Pasākuma svarīgām niansēm, tomēr ir paēdināmas pēc tiem pašiem principiem, kā jebkurš cits viesis. ok, ja fotogrāfēties eju uz salonu, līdzi ēdamo viņam nestiepšu, tomēr, ja fotogrāfs aicināts uz svinību bildēšanu - nu tad, atvainojiet, ir stulbi neierēķināt viņu ēdināmo skaitā. ja jau visi pret ar kāzām saistītām lietām sāksim attiekties tikai no "formālās" pareizības (tjipa, tāds viņam darbs), tad diez vai kādam izdosies patiešām sirsnīgas kāzas ....

c
ceciilija 26.07.07. 14:06

Es jums pilnīgi piekrītu,es ar protams fotogrāfu paēdināšu. Bet man reizēm besī ka šie mūziķi, fotogrāfi un visi pārējie to uzskata par normu! Tāds stulbs salīdzinājums bet vai Anglijā lasot uz lauka zemenes kādam piedāvā pusdienas??! Nē! Katris ar savām sviestmaizēm!! Būtībā būtu tiesības atrēķināt ēdiena samaksu no fotogrāfa algas! Jo fotogrāfs par savu darbu saņem algu!!! Un nekur nav teikts ka man bonusā vēl jāatmaksā pusdienas!Tas protams ir labas gribas žests, bet vai tas nav tāds latviešu iesēdējies stereotips!

ieveens 26.07.07. 13:53 | Kāzu datums: 05.09.2008

Ceciilija, bet Tu takš, es domāju, strādā vienā vietā, nevis skraidi apkārt? Un viesu nami parasti ir laukos. Ne pilsētā, kur ēstuves gandrīz uz katra stūra. Un kā tas izskatītos, ka šie cilvēki pauzītē velk no maisiņa sviestmaizes un veikalā pirktu salātu kārbu?Vai ietu pie bāra ko pasūtīt. Neviens jau nesaka , ka obligāti pie kāzu galda, var jau visādi sadomāt. Un nevajag jau šiem cilvēkiem neko ekstra krutu. Un domāju, ka viņiem īsti " silto " nesanāks laika ēst. Man kkā nepatiktu, ja viņiem vajadzētu pašiem par sevi domāt, ēšanas ziņā. Tas jau ar neko labu par mani/mums nerāda. Man kkā cilvēcīgais faktors ieslēdzas!!

L
Līga 26.07.07. 13:52

Ja, daudzas vietas maksaa pusdienas - lielveikali darbiniekiem, edinashanas ...Nu vispar - tas nav korekts salidzinajums. Vienkarshi - iedomajies pati sevi kada fotografa, muzikanta... vietaa. Tu strada un citi ed, lustejas un tev pat mazako gabalinju nepiedavaa. Labi jutisies? Ja jaa - tad prieks par tevi:D Jo vispar jau salidzinoshi LV fotografi, muzikanti vel ir dikti leti...Domaju - vinju darbs. Bet nu - o.k - ta jau aizies cita diskusija. Un ja kadam dikti liekas, ka uz to ietaupa un uzskata par normu - darbinieks - tatad edamo nopirks par savu atalgojumu - tad tik uz priekshu. Ipeprieksh gan tiri cilvecigi to cilveku pabridiniet, lai nejm lidzi sviestmaizes.

Otrs - es tev tulit vareshu argumentet atri vien... Cik stundas diena tu strada pie darba deveja?Droshi vein 8, ka vairums, vai ne?:) Vai tev darba deves pusdienlaiku nedod? Dod! Jo tas tev pienakas. Vai kazas tu pusdienlaiku dod fotografam, muzikjim? Un vai vinhs strada 8 stundas? Un tu zini, cik pienakas atputas laiks, ja cilveks strada vairak par 8 stundam?

Zin, o.k - manis pec mani varetu needinat - bet es mierigi njemtu partraukumus bildeshana un ietu paest citur. Jo es esmu darbinieks. Un man tas pienakas. Tas ir manas tiesibas.

c
ceciilija 26.07.07. 13:40

Bet no otras puses, vai Jums darbā darba devējs atmaksā pusdienas??A man arī girbas ēst, savādāk nepadarīšu savu darbu! Nu un fotogrāfs arī būtībā ir tāds pats darbs! Labi no cilvēcīgā viedokļa ir Ok...bet...

p
puuks 26.07.07. 13:24 | Kāzu datums: 04.05.2007

pilnīgi loģiski, ka jārēķina vieta pie galda gan muzikantiem, gan fotogrāfam, man pat doma neienāca prātā, ka varētu būt citādi.

L
Līga 25.07.07. 23:49

Nu es jau centos vienkarshi vienkarsha fotografa viedokli:D...

Vairak tadus ka tevi;) Jo man liekas, ka tiri citada zinja arii ar tadiem cilvekiem,ka tevi ir superigi sastradaties. It ka viens sikums butibaa, bet baigi runaa par tiem cilvekiem...No vienas puses - sliktak profesionalis nestradas, bet no otras - ir baigi fantastiski, ja tev jastradaa cilvekiem ar kuriem tev labas attiecibas, saprashanas un vispar - prieks darit savu darbu, jo nedoma, ka ietaupit uz citkart pashsaprotamam lietam. Un nav vizdegunigi augstpratigi.
Es te baigi izrunajos, bet man vairak gadas tieshi tadi - jauki cilveki. Lai gan - gana biezji no amata braljiem jadzird, kur bijis ne nu tas veiksmigakis pasakums. Tapec ar labi zinu, ka negribetu vairak but vinju vietaa. Satiekot pirmo reizi pari, jau intuicija man saka prieksha, kas tie par cilvekiem. Dazkart vienkarshi pasaku, ka nebildeshu. Iesaku kadu citu. Reizem ta intuicija ir nostradajusi par visiem 100%, jo no ta ietiektaa bildetaja uzzinu, kads tas paris bijis...Agrak vel nokljudijos, bet pedejaa laikaa - reti. Ka redzu, ka augstpratiba liena pa visam poram - attaa. Jo ne jau nauda ir svarigakais, ko tu nopelni bildejot, bet arii kadu energiju dod un gusti. Ja jabildee sakostiem zobiem - kads tur vairs darba prieks. Bildes jau bus gana glitas, bet nu jutu un sajutu tur nebus ielikts nemaz...Dazjiem jau pietiek ar pliku skaistumu un arishkjigu izradishanos. Dazam - kaut naudas nav ipashi daudz - patik nometat baigi smalko kundzinju savas kazas...Ieskaitot augstpratigi vizdegunigo attieksmi pret tiem, kas stradaa kazas:D Skaties un brinies, cik sekls cilveks...Un labak redzu tadus ejam, ka nakam:D Nav jau mana dzives laika tik daudz, lai izdaljatu jebkuram, kam nemaz tu neesi vajadzigs:)

Jebkuraa gadijumaa - priecajos, ka ir daudz tadu, kas ir vienkarshi un jauki atieksme pret citiem. Dazkart ir baigi milzigais prieks bildet, it ka nevis precetos tev butiba sveshi cilveki - bet ka sen pazistami, milji cilveki. Un bildes pec tam ar ir ljoti labas.Vienkarshi citadak jau nemaz nevar but:)

mince 25.07.07. 17:52 | Kāzu datums: 04.08.2007

HA, ha - Līga, tā nosmējos! Kaut gan raksts ir pārmetumu pilns, bet labs humors! Varu pateikt par savām kāzām, jau ar pirmo reizi rēķinot viesu skaitu, tieka pieskaitīti gan muzikanti ( veseli trīs), gan fotogrāfs. Visi sēdēs pie kopīga galda, jo es arī uzreiz iedomājos sevi viņu vietā,kā patiktu man. Un, lai arī viņiem tiek maksāts, padomājiet par to, ko gan jūs darītu bez viņiem, ja būs slikta attieksme, nedomāju, ka nākamajā pasākumā, kad palūgsiet viņiem viņu pakalpojumus, būs atbilde - JĀ, noteikti būs otrādi!

E
Elmārs 25.07.07. 10:57

Kamēr es domāju rakstīt par šo tēmu, tikmēr Līga jau uzrakstījusi. Būtībā pateikusi visu kā ir. Es arī nesaprotu, kā var vispār doma ienākt prātā, ka muzikantiem un fotogrāfam / videogrāfam varētu nebūt paredzēta vieta pie galda. Kas viņiem maizītes jāņem līdzi uz pasākumu un sulas pudele? Sviesc kaut kāds...:)
Bet jau jau tāda tēma paceļas, tad jau noprotams, ka zināms procents jauno pāru tā arī izturas pret saviem foto/video/audio cilvēkiem. Nožēlojami.

ieveens 25.07.07. 09:55 | Kāzu datums: 05.09.2008

Tagad pat sāku saprast, kāpēc, kad palīdzēju meklēt Cienīta brāļa kāzām fotogrāfu, kursa biedrene teica tikai līdz galdam(bet u vi pašas māsai kāzas), jo pie galda nepatīk. Gan jau ir bijusi pieredze, ka - sēdi fotogrāfē un viss, ā jā, siekalojies!

Man gan šķita tā loģiski, ka vismaz kko tiem, kas strādā tajā vakarā manā labā, ir jāiedod ēst. Jo mēs ēdam , lai dzīvotu.

Kalpu laiki beigušies, jau sen sen

L
Līga 25.07.07. 09:38

Labi, pie shi, ka fotografe varu ierakstit savas domas. Es savas kazas pat nepieljauju tadu domu, ka varetu needinat vai prasti edinat tos, kas strada mana labaa. Jo es zinu, ko tie cilveki iegulda energiju darbaa. Un gribu iztureties tikai cilvecigi.
Darbinieks ir tikai cilveks. Jaaa, jus maksajat vinjam par darbu, bet vinhs arii grib est. Ja kads atsakas pirms tam - tad ta vinja savdabigaa darishana, kapec need, bet gandriz jebkursh cilveks grib est. Es, piemeram, nevaru iedomaties, ka nostradatu diennakti needusi, jo visbiezjak, kad citi pa dienu iekozj - man nav laika iekost. Jo bildeju. Bet est gribu. Es vienkarshi nogibtu, ja vakaraa neviens nepadomatu un nedotu est, jo esmu no cilvekiem, kas need viena reize daudz, bet ieed pa bishkjitim. Un ja vel vakara nedabutu...

Par to atsevishkjo galda klashanu - var jau saprast, muzikjiem arii tas netraucee droshi vien, bet man ka fotorafam un droshi vien tas pats videocilvekam..Nu padomajat pashi - es edu kaut kur dievs vien zin kada nobaztaa sturi un ka gan varu redzet, kas notiek pie svinibu galda? Ja kads kadrs - es to nepagustu nobildet. Dazas kazas nepadomaa un nosedina mani pie galda ar muguru visam galdam vai taa, ka man visu laiku galva jagriezj taa, ka piekust. Un ta ka fotografs visu dienu noskrienas stavot uz kajam - pasedeshana pie galda ir kaju atputinashana - tas nenozime, ka vinsh sabildes sliktak, jo tapat visu redz. Un tapat nenozime, ka sedes un riis viena laidaa. Nezinu, man liekas jocigi vel domat par to - edinat vai needinat. Manas domas ir tadas - kaut vai maksajat man mazak, bet ja es nebushu paedusi - nekas pratigs no mana darba ar nebus. Needushai man vienkarshi nebus energijas izskriet visur un visu redzet, pamanit. Biezji ir taa, ka aizbraucu un stradajoshiem cilvekiem nemaz edinashana nav paredzeta vai ir aizmirsta, bet tomer uzklaj. Tikai viena reizee pa 8 gadiem bij taa, ka cilveki uzskatija, ka darbinieki, kas vinjiem stradaa - nav jaedina. Man ljoti gribejas est. Dazkart tieshi shi iemesla del pakeru kadu shokoladi lidzi, bet toreiz pat tas nebija. No sakuma domaju, ka bus ka parasti - attapsies, ka nekas nav paredzets un vismaz kaut ko iedos. Un tagad padomajat pashas - jus gribetu but mana vietaa? Ta ka suns, kas gaida - bus vai nebus est? Es zinu, ka kadai shitadi teksti nepatiks. Bet mani tas neuztrauc. Ari toreiz - piegaju klat vedejmatei, jo vinja man maksaja par vakaru - ludzu lai man atrekjina 20 latus, bet ja es nepaedishu - es pec brizja guleshu kaut kur pagibusi. Sarupeja. Ligava pec tam purpinaja, ka es par daudz iedomajoties, bet es esmu tikai vienkarsh cilveks.Pie tam - par to edienu, ko vinji maksaja toreiz labi ja 10 latus - es samaksaju divtik. Bet es gribu est, tapat ka jebkursh civeks. Es neesmu robots, kas var stradat garas stundas. O.k - es saprotu - maz viesiem vietas un taa. Ta biezji ir. Bet nav jau taa ka es arii pageretu vietu pie galda - manis pec paest es varu arii kaut kur citur.
Tikai ideala varinata, un jasaka, ka taa ar parasti ir - butu vakara verotajiem - fotografam un oeratoram, vaditajam vieta jaatrod pie galda un tada vietaa, kur var visu parredzet. Man kungjis nav bezizmera - tapat es daudz nevaru apest, ja kads baidas no taa, ka darbinieki nu tik izriis visu...Nedomaju, ka citiem butu ipashi citadak...Dzert es vispar parasti nedzeru stradajot.

Pec visa shi gara pentera - ieteikums tikai viens - izturieties pret citu taa, ka gribetu, lai pret jums izturas, ja jus butu vinja vietaa...

Ar prieku joprojam atceros parus, kas ne tikai parupejusies, lai vakaraa paedu, bet pa dienu ar neuzkritoshi pajautajushi vai negribi uzkost, tad kad citi to dara. Un planojot galda vietas - pajautaa man - kuraa vieta fotografam ir ertak. Protams, es sabildeshu gana labi arii tad, ja nekas no tamlidzigas attieksmes nebus. Bet tiem pariem ir krietni labakas bildes. Jo del labas attieksmes var daudz ko plusaa izdarit, kas nemaz man nebutu bijis jadara, jo man par to nemaksaa...

Un vispar - shadus jautajumus jums butu jauzdod vel kadam ''darbiniekam" , nevis citam meitenem, kas plano. Jus redzetu vel atbildes. Tagad te bus tikai mans viedoklis, jo metajos tapec, ka pati planoju kazas. Bet esmu ilgus gadus arii darbojusies shajaa jomaa bildejot. Un man par daudz ko viedoklis iekrajies, jo kazas man nav tikai vienreiz, vai dazreiz muzja nacies but, bet gandriz katru nedeljas nogali...

Africa 24.07.07. 19:09 | Kāzu datums: 21.07.2007

tā kā agrāk strādāju ēdināšanas uzņēmuma, tad tas notiek tā, - viesiem cena tiek rēķināta par silto + auksto galdu, cik, nu kurā vietā tā cena ir (normāli ir 10-15 lati, ja divas dienas ap 20 latiem)
muzikantu galds, kurā ietilpst visi pakalpojumu sniedzēji kāzās (foto, video, mūzika utt), tiek saklāts atsevišķi un tur ir tikai siltais ēdiens + dzēriens kāds atspirdzinošs, uzkodas nekādas neliek. ne jau ēst viņi tur ir atbraukuši.
Vakara vadītājs, ja tāds ir, tad tiek sēdināts pie galda, kopā ar visiem.

mazulīte 24.07.07. 14:51 | Kāzu datums: 07.07.2007

mums kāzās bija dīdžejs...superīgs! :) aicinājām arī pie galda...vienā maliņā tuvāk saliktajai aparatūrai!
mums tas likās pilnīgi loģiski un saprotami...

pilnmeness 24.07.07. 14:45

Gribetu redzet ka muzikanti nospeletu kazas, ja viniem butu jalur citu mutes ka vini snapstinas gar kotletem, bet pasiem siekala lidz zemei, nav jau sazin kadi laiki, kad maizites smeresim un termosus pildisim. Protams, ka viniem ir darbs, izklaidet viesus uc.

z
zvaigzne 02.07.07. 18:00 | Kāzu datums: 04.08.2007

Vistār pareizi, jo viņi jau nav nākuši atpūsties, bet gan strādāt.

a
annuks23 02.07.07. 15:40

Mums vakara vadiitaajs teica,ka jaatceras,ka foto,video,vakara vadiitaajs un muzikanti ssajaa dienaa ir darbinieki nevis viesi!Mums pie kopeejaa galda buus paredzeeta vietinna gan foto,gan video cilveekam,savukaart,vakara vadiitaajs teica,ka peediis kaadaa briivaakaa briitinnaa,bet speciaalu vietu nevajagot.Savukaart muzikantiem buus atsevisskkss galdinnss pie vinnu aparatuuraam.Tur buus uzkodas un dzeramais,bez siltaa..Sarunaajaam ar viesu namu,ka muzikantiem nebuus taada izeessanaas kaa paareejiem!:)

Bjanka 02.07.07. 14:05 | Kāzu datums: 01.09.2007

mēs savējiem prasījām, šie teica, ka esot darbā, un viņi needīs un kur nu vēl nedzers... bet tomēr domāju, ka zolīdi būtu vismaz no aukstā galda viņus pacienāt, no no 6 vakarā līdz pusnaktij ēst ta gribēsies, vēl pie tam uz pilniem galdiem skatoties...

mums ar cena ir "par galvu", bet viesu nams teicās, ka uzklās viņiem atsevišķā telpā...

kitija1 02.07.07. 13:45 | Kāzu datums: 19.05.2007

Mēs rēķinājām to, ka jāpabaro arī muzikants, fotogrāfs, videooperators un vakara vadītāja, bet kā tas viss notika un kur viņi ēda nemaz nezinu, jo to visu nokārtoja vakara vadītāja...
Kāzās mums bija 5 bērni un uz visiem samaksājām vēl 2 cilvēku ēdināšanu..

Liene84 02.07.07. 13:40 | Kāzu datums: 22.09.2007

mums arī būs zāles vienā stūrī, tad laikam arī būs turpat viņiem blakus viens maziņš galdiņš jānoliek