FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

muzikantu ēdināšana svinību laikā

Liene84 02.07.07. 11:49 | Kāzu datums: 22.09.2007

mani nomoka šāds jautājums - vai esat ierēķinājuši arī muzikantus kā viesus, kuri tiks pabaroti ar svinību mielastu?
vai arī - lai tik spēlē, galu galā mēs par to viņiem maksājam!
jo galdu klāšanu un viesu ēdināšanu pasūtam firmā, kas ar to nodarbojas, jāmaksā par katru viesi (par "galviņu") noteikta cena..
mans topošais vīrs ir mūziķis, ar savu grupu ir spēlējuši arī kāzās, tāpēc saka, ka muzikanti arī ir jāpabaro!
tāpēc gribēju zināt Jūsu viedokli, jo esmu nesaprašanā...
paldies! :)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
c
ceciilija 26.07.07. 14:40

Vo par to līguma punkta atrunāšanu pilnīgi piekrītu! Un ko teica larri par mūziķie,tās uzkodas jau ir viņu prasība! Nevari līguma slēgšanas brīdī sedēt klusu un pēc tam brīnīties kapēc tevi nebaro! Slēdzot jebkuru līgumu tu nevari cerēt ka noklusēto pārējie sapratīs tā pat! Kapēc slēdzot līgumu par ēdināšanu jūs apjautājaties par trakiem? Jo loģiski tak būtu ka ēdienam klāt būtu trauki, bet redz ne vienmēr tā ir. Diemžēl mūsu matralizētajā pasaulē par visu ir jāpārliecinās ,nevar paļauties uz cilvēcīgām vērtībām.

L
Līga 26.07.07. 14:42

Man gan tas ligumaa ir, bet nu es atrunashu precizak - par partraukumiem, eshanu:D.....Jo ja ir labi, stradaju no sirds un aizmirstu par to, kas ligumaa, bet ja ne - vismaz bus garants...

B
BizBiz 26.07.07. 15:06

es ar nevaru saprast, kā var uzdod tādus jautājumus? es automa'tiski ieliku +2 muzikanti, +vidoeoperators, + fotooperators, un tad vēl domāju par pavārēm, bet mamma gan teica ka viņām nebūs laika, bet principā biju domājusi arī viņām atvēlēt vietu pie galda...

larri 26.07.07. 15:12 | Kāzu datums: 24.08.2007

jaa,jaa,liigumaa atrunaajiet visu un pataisat kaazas kaa vienu lielu liigumu,kuraa katrai lietai pretim liigums.
sviest kaut kaads..neiessu kasiities takss te..buus man jaatrunaaa liigumaa arii karbonaazzu diametrs, jo pasuutiitas ir karbonaades,bet mozz gadiisies taa,ka buus 4 cm lielas,a gribeejaas ta 10 cm..:D :D.
meitenes-jauku dienu!!!!!!

L
Līga 26.07.07. 15:26

Larri - neparspilee, bet isteniba vajag ligumus gan. Kad palasos, ka dazi izdaras - tad man galig negribas to piedzivot savas kazas. Es gan bildejot avize esmu iemacijusies atri vien saprast - kads cilveks stav man pretii, bet nu...

Man komentars bij vairak joks, bet tam ka ligumi nepiecieshami - es nemaz nediskuteshu. Es bildeju gana biezji bez liguma. Un parasti to, ko esmu solijusi - izpildu, ja nu vienigi nekadas kadas tadas kibeles, ko ieprieksh nevar ieplanot - saslimstu vai kaut kas tamlidzigs. Tur ar ligums nepasargas klientu - jo skaidrs, ka slims nepabildesi .Bet ja liguma ir atrunats, ka piedava sava vieta sameklet lidzvertigu fotografu - tomer ta tachu ir zinama droshibas garantija. Bez liguma tev varetu pateikt - piedod es slims, saproti, tiri cilvecigi un viss...Tu paliec pedeja bridi bez fotografa. O.k - lielako teisu, ko es zinu, kam savs vards svarigs - parasti lai kas notiktu - atrod sava vietaa fotografu. Bet nu - taja pasha 7.07.07 man bij taa, ka jautaa cilveks vai nevaru sabildet - skaidrs, ka sen aiznjemta esmu. Cilveki izmisushi, jo fotografs personigi saprotamu iemeslu del atteicis. Aizbildinajums bij kaut kas ar slimibu tuvam cilvekam, vairs jau nu neatceros - bet riebigakais bij tas, ka velak es to fotografu satiku. Nevainigi apvaicajos par 7.07 planiem un izradas cilveks bildee citas kazas! Jo vairak maksaa...Ja butu tiem cilvekiem bijis ligums - vsimaz butu bijis spiests sava vieta atrast citu, bet ar norunu...
Vienkarshi abas puses - ka pasutitaja, ta izpilditaja var but negodpratigi cilveki. Un tu tak neesi Dievs, lai izziletu - kursh ir un kursh nav tads vai shitads...Mums jau var daudz kas nepatikt. Man ar vairak patik tas laiks, kad mierigi bildeju bez liguma un parasti viss bij ka noraunajushi esam. Bet shodien taa nav. Ta ir realitate.

Friidis 27.07.07. 10:05

Nezinu, kā citiem fotogrāfiem, bet man kāzu banketā ar aktīvu programmu reti sanāk laika to pašu otro līdz galam apēst- pieskrien, iekod un bildē tālāk. Tā kā, neskatoties uz savu 2 metru augumu, parasti apēdu daudz mazāk, neka vidusmēra ciemiņš.
Bet galvenais jau "saimnieku" attieksme- ja pret mani izturas, kā pret savu cilvēku, ir vēlme safotografēt visu pēc labākās sirdsapziņas. Toties, ja ir vīzdegunīgā attieksme, kā pret algotu sulaini - tāda būs arī mana attieksme- protams visu formāli sabildēšu līdz sarunātajam laikam, bet datīšu to formāli un vienaldzīgi, jo fotogrāfam tomēr svarīgākais ir labs garīgais un iedvesma. Ja tā nav- arī bildes būs attiecīgi "vienaldzīgas".
Dažreiz brīnos par jaunajiem- izdod simtiem Ls par eksotiskiem autiņiem u.c. ārišķībām, bet sīkumojas uz dažiem latiem, lai savu "personālu" pabarotu...:)

Liene84 01.08.07. 14:28 | Kāzu datums: 22.09.2007

nemaz nebiju domājusi, ka manis ievietotais posts radīs šādas "vārdu kaujas".....
arī mēs jau pašā sākumā ieplānojām pie galda gan fotogrāfu, gan abus muzikantus (kā jau iepriekš rasktīju - mans topošais arī šad tad spēlē kāzas ar savu grupu un viņš jau sākumā strikti pateica, ka muz. un fotogr. ir obligāti jāsēdina pie galda). es par to nebiju aizdomājusies (drīzāk - neienāca prātā, nekad neesmu bijusi kāzās), vnk es kaut kur kaut ko biju dzirdējusi par šo tēmu un vēlējos dzirdēt (lasīt) jūsu viedokļus. un paldies par tiem!
Līga, pēc tava ieteikuma - piezvanīšu savam fotogrāfam un pajautāšu, kur labāk viņu sēdināt, kā viņam būtu ērtāk :] (arī tas man, protams, nebūtu ienācis prātā..)

S
Saulite23 02.08.07. 09:58 | Kāzu datums: 18.08.2007

Protams, ka fotogrāfs un muzikanti jāsēdina pie galda:)) Kā tad cilvēks justos, kad visi ēd, a viņam nekā, padomājat pašas.

IevaR 02.08.07. 10:19

Es pastaastiishu ko es rezdeeju divaas kaazaas un domaaju kaa labaak i dariit savaas kaazaas.
taatad Vienaas kaazaas bij 3 muzikanti, kuri bija savu uzdevumu augstumos, speeleeja pashi lika pa laikam taadu muuziku un vadiija atrakcijas. Pie galda vinju nerezdeeju, pielauju iespeeju, ka vinjiem bija citur galdinsh, bet par to nejautaaju. Otraas kaazaas biju shokeeta par biki muzikantu nekauniibu, jautasiet kaapeec? Nu pirmkaart apseezhoties visiem pie galda, arii vinji naski apseedaas, pielauju ka sho situaaciju vajadzeeja izrunaat ar vinjiem, lai katram buututu skaidrs kas un kaa. taalaak sekoja, protams tas ka 3 shkjiivji pietruuka, nu labi saakaas eeshana, muuzikas protams mums nebija, jo muzikanti neiedomaajos uzlikt vismaz fona muziku, bet tik seedeeja rija piedodiet bet tieshaa shaa vaarda noziimee un dzeera. Muuziku vinji uzlika tad kad jau saakaas riktiigas pretenzijas no viesu puses. Turklaat visu vakaru nevis tuseeja pie savas aparatuuras, bet gan pie galda eedot un dzerot, dziesmas dziivajaa izpildiijumaa nu manupraat skaneeja kaadas piecas. Un ja kaads veel saka ka muzikanti obligaati jaaicina pie galda, tad jautaajums Jums pretii, vinji ir atbraukushi straadaat vai atpuusties, ne jau nu vinji shancee 8 h pilnu darba dienu, par katru cilveeku pie galda ir jaamaksaa ne maza summa, ok var teiksim no galda vinjiem iedot kaut kaadas uzkodas, bet tas ka vinji jaaicina pie galda nu esmu pret un kur nu veel dzert alkoholu, par cik vinji tak atrodaas darbaa.

Mīļotā 02.08.07. 10:39 | Kāzu datums: 30.06.2007

mes muzikantus ierekinajam pie viesiem un saucam ari pie galda.

ieveens 02.08.07. 10:49 | Kāzu datums: 05.09.2008

tas jau ir bijis īpašs gadījums. :(
Draugu kāzās visi apkalpojošie sēdēja gandrīz paši pie sava galda , jo daudzi nebija ieradušies. Fotogrāfam un filmētājam " ieroči " stāvēja pa ķērienam un kā kas notika Jauno galā tā skrēja iemūžināt. Tie divi gan bija pelnījuši vietu pie galda. Vaiga sviedros ņēmās. Gaidām rezultātu. /Mums apsolīja padalīties ar bildēm, lai ko gribam varam paši sataisīt./ Domāju, ka būs skaisti.

IevaR 02.08.07. 11:11

nee nu ja amcinsh atlauj var jau seedinaat pie galda ko veelaas protams, bet nu jaabuut arii teiksim kaut kaadaam pieklaajibas robezhaam ok paeed un saac dariit savu darbinju, nevis turpini tuseet :)
ar fotograafu nu jaa protams tur gan ir padomaats par vietu pie galda gan par gultas vietu.

03.08.07. 21:28

Ir gana labi, ja muzikantiem būs savs galdiņš, kaut vai aiz skatuves, vai pat virtuvē pie saimniecēm.
Ne jau ēst braucam uz spēli! Pieēdies cilvēks nevar labi padziedāt : )
Galvenais, lai būtu pa ķērienam silta kafija vai tēja un minerālūdens.

a
anminka 03.08.07. 21:58 | Kāzu datums: 21.07.2007

mums pie galda bija vieta fotogrāfam, filmētajam un protams muzikantiem!
muzikanti pat nepiesēda, man tas likās dīvaini...
vai tā ir vienmēr?

mums viņi bija kā viesi amatus protams dabūja un arī medaļas mičošanā, bet šie beigās pat uz otru dienu nepalika un es nezinu, vai zvanīt prasīt kas noticies?
bija runātas divas pilnas dienas, arī saimnieces zināja!
varbūt bijis kāds nepatīkams incinents, nezinu!
itkā bija vārdu pārmiji nelieli, bet ja būtu tracis, tad saprastu...
varbūt, ja prasīšu un atvainošos viņiem nepaliks, nezinu, samaksāts ir!

03.08.07. 22:02

Mums ir bijušas dažas spēles, kad nav laika apsēsties pie galda un beigās jau esi tā pārguris, ka negribas. Tāpēc nav jādomā, ka muzikanti ir lepni.

a
anminka 03.08.07. 23:06 | Kāzu datums: 21.07.2007

nē, nē tā nedomāju...
viņiem iesākumā bija brīva laika cik bribi, bet viņi pa virtuvi tusējās...

Friidis 04.08.07. 12:16

Ja jau fotogrāfam un videooperatoram paredz vietu pie galda, tad tikai pašā maliņā ar brīvu izkļūšanas iespēju. Vakar kāzās ļāvos pierunāties ātri apēst otro ēdieniu pie galda , kā rezultātā palaidu garām dažus kolosālus kadrus. Tā kā labprātāk ar savu šķīvi novietojos kādā klusā stūrītī, no kura visu var redzēt un momentā skriet bildēt. Fotogrāfu, tāpat kā vilku, baro kājas...:DDD

a
anminka 04.08.07. 12:41 | Kāzu datums: 21.07.2007

Friidis
tas jau ir pašsaprotami- jums vajag ērtu izeju un pieeju...

man gan liekās labs strādnieks ir paēdis strādienks!!!
kā tu vari pastrādāt, ja apkārt jūti ēdiena smaržu?
man nospļauties uz tiem labiem kadriem arī fotogrāfi, filmētāji un muzikanti man ir viesi!mēs dalāmies savā laimē arī ar viņiem un tāpat kā citi arī jūs atnākat, lai darītu šo dienu laimīgāku!
ar dziesmām, foto vai video galarezultātu!

nepatīk, ka cilvēkus tādu darbu darot uzskata par kalpiem, bet šie "kalpi" iespējams pelna vairāk nekā tu(tas ir cilvēks, kurš nopērk pakalpojumu)!!!

Friidis 04.08.07. 13:55

Anminka, tikai retās kāzās ir gadījies piedzīvot klaji "sulainisku" attieksmi no "saimnieku" puses un diemžēl visi tie bija no izteikti pārtikušo cilvēku slāņa. Kā jau rakstīju, automātisks reflekss bija- tādās kāzās fotografējot negribas "ielikt dvēseli". Viss notiek, taču izteikti lietišķi- bildēju visu, ko pienākas, taču "odziņas" nemeklēju.
Bet par ēšanu- esmu bez kompleksiem- ja saimniekiem gadās piemirst (ko pinīgi var saprast kreņķu dēļ) pasaukt pie galda- brīvā brīdī pieju pie pavārienēm, kautko sametu šķīvī un klusā stūrītī ātri iekožu.
Un parasti jau pie viesu galda apkalpojošam personālam (foto-mūzika) nav vajadzības sēdēt- tomēr sveša kompānija. Bet, ja redzu, ka labi pārskatamā un ērtā vietā pie galda ir brīva vietiņa,labprāt to ieņemu- vienmēr redzi, kas notiek un esmu "kaujas gatavībā Nr.1"...:)

a
anminka 04.08.07. 14:32 | Kāzu datums: 21.07.2007

Friidis
cilvēki ir tik dažādi...
man kaut kā par to pat nebija jāpiedomā, galda kartes nebija, bet droši sēdās vietās kur ērtāk, mūsu gadījumā pie maliņas ar bērniem, jo tad nebija jālēkā pāri soliem un bērni bija pie maliņas, jo nav iespējams tos noturēt uz vietas.
kāmē bija goda runas tikmēr fotogrāfs vienkārši piecēlās un noklipsēja, nebija vajadzības viņam vienam dejot ar fotoaparātu pa zāli.

kad filmētājs brauca from, es nebiju klāt, atvadījās mana mamma, protams pateicības vārdi visa jauka vēlējumi un tad viņš atbildēja"paldies, ja tu zinātu kā es šajā tipa darbā labi atpūtos!jaukas un jautras kāzas"
man neko vairāk nevajadzēja, biju priecīga, ka netikai pastrādāja un saņēma naudiņu, bet arī atpūtās!!!