Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
muzikantu ēdināšana svinību laikā
mani nomoka šāds jautājums - vai esat ierēķinājuši arī muzikantus kā viesus, kuri tiks pabaroti ar svinību mielastu?
vai arī - lai tik spēlē, galu galā mēs par to viņiem maksājam!
jo galdu klāšanu un viesu ēdināšanu pasūtam firmā, kas ar to nodarbojas, jāmaksā par katru viesi (par "galviņu") noteikta cena..
mans topošais vīrs ir mūziķis, ar savu grupu ir spēlējuši arī kāzās, tāpēc saka, ka muzikanti arī ir jāpabaro!
tāpēc gribēju zināt Jūsu viedokli, jo esmu nesaprašanā...
paldies! :)
A isteniba - tas ne ketras kazas, ka dazkart cilveki iedomjas - gadas, ka reize esi izlicis visu sevi bildejot un reizee - atputies:) Man pedejas bij jocigas kazas teieshi taja zinjaa, ka gaja visadi(maz laika bij bildehshanam, bet tomer ar jaunajiem nabaga vedejus " apzagam" ar laiku) un lai vai ka - jocigi, bet jutos reizee arii ka piedalijusies kazas. Ne tikai bildejusi.
Un viena bridi, lidzigi ka Fridim, viens no viesiem - ligavainja masas virietis saka runat par fochuku, prasit padomu, es jau labprat vienmer par foto lietam, labprat ar cilvekiem paskaidroju, ko nesaprot...A stradajot laika pljapat nav. Dazkart pat ai ka gribetos pappjapat un ta kada 5minute reize ir ieguvums, bet reize zaudejums, jo 100% kads labs kadrs garam:D
Delfos šobrīd risinās pretīga diskusija par šo tematu.
kur? nevaru atrast....
atradu....... briesmu lietas dažbrīd tur sarakstītas!
http://forums.delfi.lv/read.php?f=118&i=136172&t=136172
ir nu gan bišķin!...
un tādā sabiedrībā jāaug bērniem!
Man kaut kā šķiet, ka tur pilnīgi debīla publika vācās. Es pirms kāzām tur pajautāju vienu, manuprat ļoti normalu jautajumu - kā mani metās aplikt ..... tagad tikai tur palasu un priecājos, ka ir precos.lv un calis.lv
tvnetā jau tas pats - ka tik kādu aplikt..... tāpēc es arī tajos forumos nemaz neiesaistos, šad tad varbūt tik kaut ko palasu, ja galīgi nav ko darīt
Nu ziniet, kā tādus zeme vēl nes!!!!
Man vīrs tagad, braukājot pa kāzām, nekad nav sūdzējies par attieksmi no Jaunā pāra puses.
Vienīgi organizatoriem ir jāpadomā, kur sēdināt fotogrāfu un filmētāju, jo, ja viņi neredz, kas notiek zālē, var 'nokavēt' labākos momentus. Mūziķiem galdu var klāt citā telpā, jo viņi uzliek CD un mierīgi var iekost. Cita darba specifika.:)
Zeme nes visadus.Es agrak ar domaju, ka zale zaljaka un cilveki labaki, ka isteniba.Izradijas, ka medz but visadi. Un tieshi tapat ir kazas - gadas, ka kljudies un piekriti bildet tadam, kas faktiski tavu laiku un darbu nebutu pelnijis. Man lai gan maz pa sho laiku sanacis kljudities, tomer ir sanacis.Un sapigi. Lielako tiesu es tomer satieku un redzu, kas tie par cilvekiem. Bet ja izvelos satiekoties bildet satiktajam parim - kljudijusies neesmu un pirecajos, ka ka vareju shiem cilvekiem bildet.Izradijas, ka tepat nesen precos.lv viena no manam ligavam dzivojas, kuru kazas ljoti patika bildet - to, ka mes abas pa precos.lv esam dzivojushas - kazas sapratu:D. Par visu japarliecinas un intuicija jau pasaka prieksha, kursh cilveks nav tas labakais...
Visiem gadas kljudities, gadas kadas nobildes procesaa vai solijumos, bet ir tomer kaut kadas robezjas, kuras tas ir piedodami, saprotami un kuras - vairs nav...Un par to pashu edinashanu - ir kuriem ir svariga laba attieksme un ir - kam patik visu gaidit no citiem, njemt, bet dot - vinji nemak...Varbut vienkarshi nav verts shausminaties par shiem cilvekiem, jo vinji varbut vienkarshi nemaz citadak nemak un nekad neviens nav iemacijis, ka var but citadak...
Es jau vairs ne par ko nebrīnos. Bet tādus cilvēkus, kas nezina, kas ir cieņa, un nevēlas nolaisties no saviem augstumiem, reizēm gribas pavērst viņu virzienā sūdu metamo lielgabalu.:)
Var jau visādi spriedelēt par tēmu, bet mums bija tā... "Kas daudz runā, maz dara..!"
Viesu nama meklējumus sākām ļoti laicīgi un arī atradām sev vēlamajā datumā brību vietiņu mūsu kāzu svinibām (šodien to par viesu namu tomēr nenosaukšu, jo no viesmīlības nebija ne smakas...).
Mūsu kļūda, ka uzticējāmies un līgumu kā mūsdienās pienākas nenoslēdzām, jo likās tik jauka saimniece - visu izpalīdzēs, noorganizēs, galdus saklās un viesus labi pabaros.... BET izrādījās pavisam savādāk: telpas neslaucītas ne dienu pirms, ne svinību dienā, kā bija beigtas mušas uz palodzēm tā arī tu palika...; Viesu istabiņas kā bija piegružotas, tā arī viesiem gulēt ejot bija gultas veļa vismaz jāizpurina, lai nebūtu jāguļ drupačās...; nemaz jau nerunājot par to, ka galdus klājot tika galda kartes sajauktas un vistas filejas vietā uz šķīvjiem vistu kājas ieraudzījām....
Mīļās meitenes - neesiet naivas, neuzticieties "lieliem runātājiem" - slēdziet līgumu kaut ar 5 pielikumiem, izrunājiet visu un uzlieciet to uz papīra - būs vismaz cerība, ka viss būs ok!!!!
Nu ligumu gan vajag. Lai cik draudzigi ar neliktos nodibinatie jaunie kontakti.
Nu meitenes tas ir tā!
Man tēvs ir muzikants jau 30 gadus... un ko es jums teiksu...nesen atgadijas kads gadijums ar pazinu... aizbrauca uz kazam, kur jaspele no 19 lidz 4 rita... rekiniet pashas cik ir stundas... Un muzikantiem nebija ne galdins, ne vietas pie galda... Isak sakot nebija padomats vispar kaut ko viniem dot... tad nu ... kad tie stajas uz skatuves, kad vajadzeja spelet pirmo valsi, tie saka spelet Kur tu teci gailiti, un ta kadas 4 reizes.... cilveki bija shoka un nesaprashana... lidz ko pienaca jaunais paris un prasija kas par lietu?! Muzikanti korekti atbildeja, ka nav jau smuki, ka par muzikantu eedamo nav padomats, uz ko jaunais paris atbildeja... ka vini jau par to nevienojas... Muzikanti uz to atbildeja... ka neviens jau par repertuaru ari nevienojas... ta ka bus jaklausas vien Kur tu teci gailiti... Shis gadijums parmacija jauno pari, kas tudal uzklaja galdinu muzikantiem, un viss beidzas labi... jo padomajiet...ka tas izskatisies, muzikanti brauc ar savam maizitem, nosezhas uz skatuves malas un tin vala un ed! No loti feini vai ne?!
Labs:)
mees gan visus pabarojam arii schoferus kas veda muus un schoferus kas viesus izvadaja kam nebija autinja ,kaut ka saspiedamies;))))))))))pat ar torti uzcienajam apkalpojoscho personaalu;))
mdā.. arī mēs plānojam sēdiņat mūziķus citā telpā mieloties :)
Par muzikantu, fotogrāfa ēdināšanu man pat prātā nav nācis diskutēt, vienīgi tagad, kad tuvojas kāzas sāku domāt vai nevajag muzikantiem uzklāt galdu tuvāk instrumentiem vai kā tā, jo mums ēdināšana vienā zālē, bet dejošana blakus esošajā deju zālē, gribētos, lai viņiem būtu pēc iespējas ērtāk.
nav jau nekas slikts nosedinat cita telpaa. Jo ipashi, ja pashu viesiem knapi pietiek vietas. Man tas liekas normali un pashsaprotami un nekad nav prata nacis apvainoties.Runa jau vairak par to, ka dazi vispar to neparedz. Labakaja gadijumaa attopas un iedod kaut ko kaut vai kada sturiti paest. Nevajag neko daudz. Vienkarshi, ka ir vispar elementras vakarinjas, lai speks stradat un nav pasham pec maizitem jabrauc...
Tev starp citu - laba bilde;)
Mums pie galda paredzētas vietas gan mūziķiem, gan fotogrāfam, gan šoferītim, visiek izgatavotas arī galda kartes, visiem rezervētas un apmaksātas naktsmītnes. Nevaru iedomāties, kā citādi?