FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

Lūdzu iesakiet kaut ko...

dzervene 30.01.09. 16:23

Mūsu valsts ekonomiskās situācijas rezultātā manas plānotās kāzas arī ir cietušas. Jādomā kā taupīt naudu. Ir noīrēta viesu māja, un pirmā iemaksa jau veikta, bet secinu, ka finansiāli laikam nevarēšu visus viesus paēdināt un izguldīt...(plānotais viesu skaits 40, tur tikai ģimene un tuvākie draugi), tāpēc man tagad jāizdomā, kā šo situāciju vērstu par labu, lai tomēr būtu kādi svētki....baznīca paliek nemainīgi, tur viss kārtībā, bet ko pēc tam....var taisīt pikniku brīvā dabā, bet ja laika apstākļi slikti?! Varbūt Jums kādai ir kāda ģeniāla ideja, kā varētu ar minimāliem līdzekļiem sarīkot jauku pasākumu....

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
s
saulceriite_ 30.01.09. 16:29 | Kāzu datums: 08.05.2009

kados datumos planojat savas svinibas?

dzervene 30.01.09. 16:35

6. jūnijā.'Diemžēl iekrāt neko ar neizdosies.....Draugs tiko zaudēja darbu....kamēr atradīs jaunu.....Un visas izmaksas gulstās uz vecāku pleciem...

s
saulceriite_ 30.01.09. 16:36 | Kāzu datums: 08.05.2009

taja laikaa jau diezgan drosi var palauties uz laika apstakliem :)
un gan jau kadiem draugiem ir kads jauks zalumains pagalms kura var jauki ierikotie uz svetkiem :)

e
elfa 30.01.09. 16:38 | Kāzu datums: 20.06.2009

Drausmas, cik skumji, apkārt visulaik kāds zaudē darbus;( Pamēģiniet tasiīt mazākas kāzas bez 40 cilvēkiem:) Tas prasīs mazākas naudiņas..un jebkurā gadījumā Jums jau ši diena būs ļoti īpaša ar vai bez 40 cilvēkiem, un domāju, ka neviens neapvainosies, ka nav ticis uzzaicināts, jo daudzi tak saprot radušos situāciju! Lai veicas un neskumsti!

t
trusha 30.01.09. 16:38

cik liela iemaksa veikta?laikam naudu nevar dabut atpakal?..
nu es jusu vieta pec tam ar vedejiem pabraukatu apkart un,ka jau mineja saulceriite_, pacenstos atrast kadu draugu,kam ir darzs.
nu,ja godigi,es vispar atceltu kazas vai ari divata aizietu lidz baznicai.bet tas ir tikai manas domas.

Jany 30.01.09. 16:41 | Kāzu datums: 08.08.2009

Kafeinica vai restorans Riga, un viesu izguldinasana atkrit. Ja viesi nav ridzinieki, var sarunat ar draugiem, radiem...

dilevka 30.01.09. 16:41 | Kāzu datums: 06.06.2009

6 juunijaa buus labs laiks! man arii tad kaazas! taa ka droshi pikniku! un netaisi sviniibas ar izguldināšanu... buuus DAUDZ leetaak... saprotams, ka taa ir neeertība viesiem, bet tuvākie draugi sapratīs... ja svinību vieta ir netālu no dzimtās pilsētas, tad izdevīgāk paņemt busiņu un aizvest visus uz mājām :) ari galdu var taisīt zviedru galda veidā un palūgt kādam no tuviniekiem, lai saklāj! būs skaisti, ērti un ne pārāk dārgi! tikai nevajag atlikt kāzas- jusu gimenei nav jācieš dēļ naudas!

dzervene 30.01.09. 16:43

Bja doma pēc baznīcas izbraukt ar kuģiti pa Lielupi, lai arī viesiem ir kāds prieciņš( 30ls/stunda bija, uz kādām 2 stuindām varētu) , bet neiet vairs viņš. Takā ši doma atkrīt....

Man jau ar ir doma, par to ka jātaisa pie savu vecāku mājā, zaļā pļavā, bet laika apstākļi var būt neatbilstoši...ja nu līst lietus.....

varbut kāds zin kur teltis pasākumiem izīrē?!

labs fotogrāfs ar sarunāts jau, vel neesmu atcēlusi.....jādomā sarunāt ko lēt\aku...jeb ja to vieus māju neņemam, tad ;lai fotogrāfs paliek....?!

Visādas domas šaudās pa galvu...

Pieklājīgi jau būtu laikus ateikt visiem sarunātajiem cilvēkiem, ja izdmājam, ka tas mums pa kabatai, tapēc jāsāk domāt jau tagad...

s
ssaauull_iittee 30.01.09. 16:43 | Kāzu datums: 18.07.2009

piekrītu Dilevkai, ka kāzas nevajadzētu atlikt, lai arī kādi apstākļi... manas domas... mums arī ir līdzīga situācija, ka draugs pašlaik bez darba, bet grozīsimies, kā vien varam, lai viss notiktu :)

dilevka 30.01.09. 16:44 | Kāzu datums: 06.06.2009

varbūt varat pārdot kādam savu viesu nama rezervāciju un tiešām taisiit kaut kur brīvā dabā??? buutu stilīgi! ;)
kur viesu nams un pa cik naudiņām?

dzervene 30.01.09. 16:46

Viesu mājai esmu iemaksājusi 150lvl. Viesu mājas īre nav dārga, tikai tā edināšana vislielākos izdevumus rada....droši vien būs kādi 17ls uz cilvēku... Un ja ir viesu māja tad mūziķus ar vaig....tie kurus domāju prasa ar 300lvl -

var jau ar radio likt, vai diskus.....Gļuži Koļu ar ģitāru ar negribas .. :(

dilevka 30.01.09. 16:46 | Kāzu datums: 06.06.2009

nuuu! domāju, ka fotogrāfs ir tā lieta par ko nevajadzētu traki tērēties.. mums būs čalis ar profesionālo aparatūru, bet cilvēks, kas to dara savam priekam, tāpēc prasa tik 60 Ls par materiāliem, tā teikt :) un lai skan diski- sarakstiet sev mīļu jautru mūziku un būs super! ka tik dejojami gabali! :)

dzervene 30.01.09. 16:48

Viesu māja sanāk tālu no baznīcas vietas..... vel jau var tā ka, to iemaksāto naudu mēs viesu mājā izmantojam par numuriņiem jaunlaulātajiem, vedējiem, kā arī vecākiem....bet tad paliek atklāts jautājums, ko darīt pēc baznīcas, lai arī pārējiem viesiem ir kāds prieciņs....un pēc tam vakarā paši mēs jau varam doties uz to viesu māju....

e
elfa 30.01.09. 16:49 | Kāzu datums: 20.06.2009

'Par teltiim...mes ar vienu brīdi tādu variantu apsvērām, draugs izskatījās visās mājaslapās, bet tā pat 500 līdz 600 simti sanāca, jo tur uzstādīšana un atvešana par diezgan leilām naudām!

s
ssaauull_iittee 30.01.09. 16:50 | Kāzu datums: 18.07.2009

uz muzikantiem varētu ietaupīt, jo var likt diskus ar pašu izvēlētu un sarakstītu mūziku :) mums gan muzikants ir "pa lēto", ja nebūtu, tad izvēlētos diskus...

dzervene 30.01.09. 16:54

Ja taisa viesu māja'tad atkal ir izguldīšanas izmaksas, jo tāls ceļš visiem ir uz mājām jelgavā. Viesu māja mums ir ai Engures, Bērziecā. Ļoti jauka vieta - Tauriņi...Netālu no jūras.Un īre nav dārga, salidzinoši ar tām vietām ko skatijāmies netālu no Jelgavas kur prasija vel lielākas naudas....

t
trusha 30.01.09. 16:55

ludzu,neapvainojies.
bet vai tiesam tas ir tadas kazas,kdas esi iedomajusies?
kapec jataisa kazas,ka tevi visu laiku bus doma-ka to neieludzi,ka tur ietaupiji,ka skan cd nevis dziva muzika,ka fotografe bralis,kurs izpalidz,nevis profesionals.tu beigas vispar saksi skaitit kumosus un cik katrs apeda.
tikai ludzu,meitenes,nebombardejiet mani ar parmetumiem.es uzveru-tads ir mans viedoklis.
pati esmu precejusies.un loti skromna:)aizgajam sarakstities,aizgajam uz restoranu ar vecakiem.un viss.
lielakas svinibas-kad bus brivaki lidzekli.es nesaku,ka tgd ta jadara visam.bet uzskatu,ka nav jadara,lai butu tas svinibas pa visu cenu.

dilevka 30.01.09. 17:02 | Kāzu datums: 06.06.2009

un tagad nožēlo, ka apprecējies? tač nē! :) uztaisīs dzervene lielu balli, kad būs līdzekļi, a tagad jataisa balle kā var atļauties! :) man priekšniece stāstīja par savām kāzām- kleita bija no oderu auduma, plīvuru tajos laikos nevarēja dabūt- matos bija kaut kādas mākslīgās puķes! tortes nebij, puspagastu izbraukāja, lai saldajā putukrējumu atrastu! tad bija tādi laiki, tagad biki savādāki, bet tas jau nav iemesls neprecēties! vai ne? :) tagad viņa ar smaidu to atcerās un nemaz neko nenožēlo... :) arī kara laikā cilvēki precējās... gribās taču but par SIEVU, nevis mūžigo līgavu... hmmm.. un ja vēl piedevām gribās bērniņu, arī tas jāatliek, nedomāju...
turies, dzervene, mēs ar tevi! :)

kaamitis 30.01.09. 17:05 | Kāzu datums: 07.08.2009

Es piekrītu Trusha.
Ja jums abiem ir jāsaprt, vai ir JUMS pieņemami, ka uzrīkojat kāzas - kā nu var (bez mūziķiem, bez izsapņotām izdarībām, utl) vai tomēr visu dzīvi sirds par to sāpēs. Protams, vienmēr var kādu kāzu gada dienu uzrīkot palielo ;)

Ja esi droša, ka viss būs kārtībā... tad kāzas neatcel.
Ceru, ka man šāda situācija nebūs. Bet ja mēs tomēr nolemtu svinēt. Atteiktos no viesu nama. Svinētu vecāku mājās, kur ir dārzs. Ar grillētām gaļām, salātiem un pāgatavotu tori. Ziedu vietā lūgtu, lai nāk ar vīnu. Ābelēs sakārtu X-mas paredzētās lapmiņas. Viesus aicinātu tikai pašu minimumu (~20-30). Sarakstītu CD. Bet fotogrāfu atstātu labu! Nopirktu tās lētās lāpas, lai skaista mičošana dārzā. Fotogrāfētu smukumbildes pie jūrad un kādā glītā vietā, netlu no mājām.
Gulēt - nu kur nu kurais. Uz piepūšamajām gultām pa visu māju.
Domāju, ka šādā variantā ar 500LVL pietiku. Domāju, ka draugi visu saprastu un sarīkotu nemazums pārsteigumu!!!!

dzervene 30.01.09. 17:06

Kāzas es atcelt negribu....kad izdomomājām, ka vēlamies precēties, tad situācija mums nebija tāda......varu jau taisīt visu kā esmu iedomājusies, bet negribas ari vecākus plikus izģērbt tikai tāpēc kam man griba sko šiku.

Es nekad neesmu vēlējusies greznas kāzas, zinu ka arī ar maziem līdzekļiem var uztaisīt jaukas un mīlas kāzas...tieši tāpēc tagad meklēju ar Jūsu palīdzību idejas kā to izdarīt